• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۶۲۵۴۶۷
تاریخ انتشار: ۳۰ دی ۱۳۹۸ - ۰۸:۵۳

تولید اکسیژن از خاک شبیه‌سازی شده ماه

پژوهشگران "آژانس فضایی اروپا" اخیرا اعلام کرده‌اند قصد دارند از خاک شبیه‌سازی شده ماه اکسیژن تولید کنند.

به گزارش گروه فضای مجازی خبرگزاری صدا و سیما  ، به نقل از تک اکسپلوریست، دانشمندان "آژانس فضایی اروپا" می‌گویند که آن‌ها راهی برای تولید اکسیژن از خاک شبیه سازی شده ماه پیدا کرده‌اند. بنابر گزارش‌ها نمونه‌های آورده شده از سطح ماه حاوی ۴۰ الی ۴۵ درصد اکسیژن هستند.

تولید اکسیژن از خاک شبیه‌سازی شده ماه

به گفته دانشمندان اگر این پروژه با موفقیت انجام شود می‌تواند خبر بسیار خوبی برای افرادی که قصد دارند در آینده به ماه سفر کنند باشد، زیرا دیگر نگرانی در رابطه با تنفس و تولید سوخت موشک وجود نخواهد داشت.

اکنون، دانشمندان در حال کار بر روی سیستمی هستند که بتواند اکسیژن قابل تنفس را از نمونه‌های شبیه سازی شده گرد و غبار ماه استخراج کند. نمونه اولیه یک سیستم تولید اکسیژن در آزمایشگاه مواد و اجزای الکتریکی مرکز تحقیقات و فناوری فضایی اروپا واقع در منطقه نوردویک هلند ساخته شده است.

برای استخراج اکسیژن، سیستمی که نمونه اولیه آن توسعه داده شده است از روشی به نام "الکترولیز نمک مذاب" (molten salt electrolysis) استفاده می‌کند که شامل قرار دادن گرد و غبار ماه به نام رگولیت در یک سبد فلزی با نمک کلرید کلسیم مذاب است تا آن نمک کلرید به عنوان یک الکترولیت عمل کند و در دمای ۹۵۰ درجه سانتیگراد گرم شود. در این دما، رگولیت جامد می‌ماند.

عبور جریان از طریق آن باعث می‌شود که اکسیژن از "رگولیت" استخراج شود و تمام نمک در یک آند جمع آوری شود. یکی دیگر از مزیت‌هایی که این فرایند دارد این است که رگولیت را نیز به آلیاژ‌های فلزی قابل استفاده تبدیل می‌کند.

این فرایند توسط شرکت انگلیسی "متالیسیس" (Metalysis) توسعه داده شده است جایی که در آن و طی این فرایند‌ها اکسیژن یک محصول جانبی ناخواسته تولید شده است و به جای دی اکسید کربن و مونوکسید کربن آزاد می‌شود. بنابراین، دانشمندان مجبور به طراحی مجدد سیستم و ضبط اکسیژن استخراج شده از نمونه‌ها بودند. این سیستم اکسیژن را به داخل لوله اگزوز منتقل می‌کند، اما نسخه‌های آینده این سیستم اکسیژن را برای طولانی مدت ثبت و ذخیره می‌کنند.

دانشمندان اکنون در حال طراحی "واحد آزمایشگاهی صنعتی" (pilot plant) هستند که می‌تواند به درستی و بی‌نقص در ماه عمل کند. واحد آزمایشگاهی صنعتی یک سیستم کوچک است که برای اطلاع از رفتار یک فرآیند قبل از استفاده از آن در مقیاس بزرگ صنعتی عمل می‌کند.

"توماسو قیدنی" (Tommaso Ghidini) رئیس بخش ساختارها، مکانیسم‌ها و مواد آژانس فضایی اروپا گفت: آژانس فضایی اروپا و ناسا این بار که طی ماموریت‌هایشان همراه خدمه به ماه روند در آنجا خواهند ماند. بر این اساس، ما رویکرد مهندسی خود را به سمت استفاده منظم از منابع ماه تغییر داده‌ایم. ما و همکارانمان در "سازمان اکتشاف انسان و رباتیک، صنعت و آکادمیک اروپا" تلاش می‌کنیم تا رویکرد‌های علمی برتر و فن‌آوری‌های کلیدی مهم مانند تولید اکسیژن از خاک شبیه‌سازی شده ماه را ارائه دهیم تا بتوانیم با قاطعیت به حضور انسان در ماه و شاید روزی مریخ نزدیک شویم.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
ورود لاریجانی به پاکستان
برگزاری یادواره شهدای روستای چیر در استان زنجان
اجتماع ۱۵ ساله عزاداران البرزی در میدان فاطمیه کرج
صدور هشدار سطح نارنجی آلودگی هوا در البرز
برگزاری جلسه شورای پدافند غيرعامل لرستان
عزاداری مردم لرستان در سالروز شهادت حضرت فاطمه زهرا(س)
هشدار درباره موج جدید آنفلوآنزا: شدت بالا، سرایت سریع و ضرورت پیشگیری
برگزاری یادواره شهدای انتظامی در سلسله
شهید گمنام ، مهمان جاودانه صدا و سیمای زنجان
تمدید مهلت انتخاب صادرکنندگان برگزیده استانی سال ۱۴۰۴
سفر وزیر امور خارجه در این هفته به فرانسه
در روزهای آلودگی هوا مایعات زیاد مصرف کنید
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان ، ۴ آذر
تقویم و اوقات شرعی سه شنبه ۴ آذر ۱۴۰۴ به افق قم
تجلیل از خانواده معظم شهدا در خرم آباد
قتل یک استاد دانشگاه به‌دست قاتلان اجاره ای در گتوند
حال و هوای این روزهای مدینه منوره
برگزاری یادواره شهدا در دورود
استمرار آلودگی هوا در سمنان
همه مراکز آموزشی لرستان در روزهای سه‌شنبه و چهارشنبه غیرحضوری شد
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
تعطیلی مدارس آذربایجان غربی فردا سه‌شنبه
فرار رئال از شکست
جهان می‌تواند بدون آمریکا به کار خود ادامه دهد
آخرین وضعیت کیفیت هوای شهر‌های آذربایجان غربی؛ ۳ آذر ۱۴۰۴
تشکیل کارگروه اضطرار آلودگی هوای تهران
پزشکیان: شرایط اقتصادی برای دولت و مردم قابل قبول نیست
تمامی مقاطع تحصیلی استان‌تهران بجز فیروزکوه غیرحضوری شد
پیام تسلیت رئیس جمهور در پی شهادت مرتضی رضیعی
آیین وداع با پیکر مطهر شهدای گمنام
حال و هوای شب شهادت حضرت زهرا(س) در حرم بانوی کریمه
لاریجانی: برای دنیا راهی جز مقابله با رژیم صهیونی نمانده است
مدارس سراسر استان سه‌شنبه و چهارشنبه غیرحضوری شد
مدارس سیستان بلوچستان در روز‌های پایانی هفته غیرحضوری شد
واگذاری زمین به ۱۲۲ هزار خانواده مشمول قانون جوانی جمعیت
آمریکایی‌ها التماس کردند ایران آتش‌بس را بپذیرد
غیرحضوری شدن مدارس در سه شهر و چند روستای استان مرکزی  (۲ نظر)
کشتی فرنگی المپیک ۲۰۲۵ ناشنوایان؛ دزفولی طلایی شد  (۲ نظر)
آمریکا و سه کشور اروپایی «توافق قاهره» را کشتند  (۱ نظر)
مدنی‌زاده: نوسان کوتاه‌مدت بورس نباید سرمایه‌گذاران را بترساند  (۱ نظر)
رکورد ۸۸ کیلومتر ریل‌گذاری درطرح چابهار – زاهدان  (۱ نظر)
ترک‌ فعل در اجرای قانون جوانی جمعیت جرم است  (۱ نظر)
۱۵ متر سقوط برای نجات یک زندگی در کوه صفه اصفهان  (۱ نظر)
«آخرین دیدار»، در خبر‌های امروز رسانه  (۱ نظر)
بالا گرفتن تنش میان اروپا و آمریکا بر سر اوکراین  (۱ نظر)
تقویت هویت ملی و دینی دو محور کلیدی وزارت آموزش و پرورش است  (۱ نظر)