• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۶۲۹۷۷۰
تاریخ انتشار: ۰۵ بهمن ۱۳۹۸ - ۱۴:۴۸

هشدار ایران, اروپا را به عقب نشینی وادار کرد

مسوول سیاست خارجی اتحادیه اروپا از توافق طرفین برجام برای تمدید زمان بررسی اختلافات در مکانیسم ماشه خبر داد, آیا اتحادیه اروپا به دنبال روشن شدن سرنوشت انتخابات ریاست جمهوری امریکاست؟

هشدار ایران, اروپا را به عقب نشینی وادار کرد

«جوزف بورل» مسؤول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در بیانیه‌ای که روز جمعه منتشرشد اعلام کرد  نامه‌ای را در تاریخ ۱۴ ژانویه از وزیران خارجه فرانسه، آلمان و بریتانیا در رابطه با ارجاع اجرای تعهدات ایران تحت برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) به کمیسیون مشترک دریافت کردم که به فعال سازی مکانیسم حل اختلاف منجر شد. به تبع آن مذاکرات دوجانبه و جمعی گسترده‌ای را انجام دادم. همه طرف‌های برجام بر تصمیم خود برای حفظ توافق که به نفع همه است، تاکید کردند.
"بورل" افزود: با وجود اختلاف بر سر شروط، درباره نیاز به زمان بیشتری با توجه به پیچیدگی مسائل توافق شده وجود دارد و از این رو جدول زمانی مکانیسم حل اختلاف تمدید شد. همه توافق کردند مذاکرات در سطح کارشناسی برای رفع نگرانی‌ها درباره اجرای توافق هسته‌ای و تأثیرات گسترده‌تر خروج آمریکا از آن و اعمال دوباره تحریم‌ها که همه طرف‌های برجام درباره آن ابراز تأسف کرده‌اند، ادامه یابد.
در بخش دیگری از این بیانیه آمده است: کمیسیون مشترک روند پیشرفت مذاکرات را به طور منظم بررسی خواهد کرد و نشست بعدی خود را در ماه فوریه (بهمن) برگزار خواهد کرد.
پس از اینکه ایران در واکنش به خروج امریکا از برجام و عمل نکردن تروئیکای اروپا به تعهدات برجامی خود گام پنجم در کاهش تعهدات هسته ای خود را برداشت سه کشور اروپایی انگلیس, فرانسه وآلمان  اروپا اعلام کردند ساز و کار فعال سازی مکانیسم ماشه را بررسی خواهیم کرد. این رویکرد اروپا سبب شد تا علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی در باره کاهش همکاری ایران با آژانس بین المللی انرژی اتمی و محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه در خصوص خروج ایران از ان پی تی(معاهده منع گسترش تسلیحات هسته ای ) در صورت مطرح شدن موضوع هسته ای ایران در شورای امنیت هشدار دهند.
به نظر می رسد هشدارهای  ایران کارساز بوده و اکنون مسوول سیاست خارجی اتحادیه اروپا با تاکید بر اینکه برجام هیچ جایگزینی ندارد  بر نیاز به زمان بیشتر برای گفتگو در باره حل اختلافات سخن می گوید.
ایران در گام پنجم کاهش تعهدات هسته ای خود اعلام کرد به هرمیزان و هر مقدار که نیاز داشته باشد غنی سازی اورانیوم را در دستور کار قرار خواهد داد و اکنون به نظر می رسد تروئیکای اروپایی به این نتیجه رسیده است که هشدارهای تهران جدی است و درصورت اجرایی کردن مکانیسم ماشه دیگر برجام از بین خواهد رفت.
در چنین شرایطی به نظر می رسد تروئیکای اروپا با خریدن وقت سعی دارد اوضاع را تا زمان انتخابات ریاست جمهوری امریکا و تعیین تکلیف ترامپ اداره نماید و چه بسا گفتگوهای کارشناسی طولانی با ایران و نمایندگان چین و روسیه برگزار نماید و تهران را متقاعد نماید که طی این مدت در خصوص غنی سازی اورانیوم به اجرای حداقل کاهش تعهدات  هسته ای خود اکتفا کند.  
در این خصوص به گزارش روزنامه آمریکایی  وال استریت ژورنال اشاره می شود که به نقل از دیپلمات های غربی نوشت،  سران اروپا به طور رسمی از ایران خواسته اند به اقداماتی که در زمینه نقض توافق هسته ای در ماه های اخیر انجام داده است، خاتمه دهد. اما دیپلمات های اروپایی انتظار ندارند ایران چنین کاری انجام دهد و به طور خصوصی اعلام کرده اند آمادگی دارند این اقدامات را تحمل کنند و به گفتگو با ایران ادامه دهند. آنها خود را آماده می کنند تا بعد از پایان دوره 60 روزه به مذاکرات ادامه دهند. 
از سویی ترامپ تصور می کرد که با همسویی  اروپا با امریکا و فعال کردن مکانیسم ماشه می تواند تهران را برای نشستن پشت میز مذاکره برای تحمیل توافق  جایگزین برجام تحت فشار قرار دهد اما هشدارهای تهران  نشان داد که چنین 
خواب و خیالی تعیبرناپذیر است  و از همین رو این احتمال وجود دارد که شاهد شکاف در مواضع اروپا و امریکا در خصوص برجام باشیم. 

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
اجرایی شدن زیست بوم‌های دیجیتال دولت
در پی انتشار کلیپ غیراخلاقی منتسب به بازیکن ملوان بندر انزلی
افزایش سرمایه‌گذاری و اشتغال در بخش تعاون خورشیدی خراسان جنوبی
بهداد سلیمی: ٣ نشان ایلیا صالحی در شرایطی ویژه به دست آمد
ورود گردشگران لهستانی به خراسان جنوبی
پیکر مادر شهید خاکباز یگانه با حضور مردم شهید پرور قم تشییع شد
فعالیت تولیدی ۱۴ واحد گلخانه‌ای در شهرستان مهاباد
توسعه گام‌های صنعتی با تولید شمش فولاد در خراسان جنوبی
بازدید مدیرکل بازرسی لرستان از فعالیت برخی ادارات کوهدشت
پیش بینی کاهش کیفیت هوا در سمنان
نشست تخصصی شعر انتظار در مسجد جمکران برگزار شد
تشدید نظارت تیم های تعزیرات حکومتی در چهارمحال و بختیاری
بررسی چالش‌ها و فرصت‌های پیش روی معادن خراسان جنوبی، در میز اقتصاد شبکه خبر
برپایی سوگواره کوچه بنی‌هاشم با اجرای چهار تئاتر زنده در قم
اعزام ورزشکار چهارمحال و بختیاری به رقابت های همبستگی کشورهای اسلامی
سرمایه‌گذاری ۵۵ هزار میلیاردی در قزوین؛ تنها ۱ درصد بودجه دولتی، ۹۹ درصد از ظرفیت سرمایه‌گذاران
برگزاری نشست شورای تحول جهانی شدن خرم آباد
انعقاد تفاهمنامه ساخت نیروگاه‌های سه مگاواتی خورشیدی کشور در قم
بسته خبر‌های کوتاه ۱۹ آبان ۱۴۰۴
معرفی برترین‌های مسابقات دارت گرامیداشت روز کیش ۱۴۰۴
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
فروش فوق‌العاده ۲ محصول سایپا از فردا
شهادت ستوان یکم ولی زاده، مدافع نظم و امنیت در رامشیر
باید ذات مداخله‌جوی غرب را بازشناسی کرد
قدردانی مردم انگلیس از مرد مسلمانی که جان چندین نفر را نجات داد
زنجان؛ واحدهای فرآوری کلید توسعه صادرات کشاورزی
چمن ورزشگاه یادگار امام (ره) آسیب دیده است
ریشه‌کنی گرانی شرط اثرگذاری عملکرد دستگاه‌های نظارتی
مصوبات کارگروه اضطرار آلودگی هوای تهران اعلام شد
تصویب حسابرسی سال مالی شورای اسلامی شهر تبریز
تقویم و اوقات شرعی دوشنبه ۱۹ آبان ۱۴۰۴ به افق قم
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان ، ۱۹ آبان ۱۴۰۴
زنجان؛ پشت درهای بسته یک مرکز تعویض پلاک
منابع مرحله پنجم کالابرگ برای هفت دهک تامین شد
خراسان جنوبی خاستگاه اردو‌های جهادی
لاریجانی: پیامی به آمریکا ندادیم
استخدام در سازمان صداوسیما  (۱ نظر)
آغاز پیش‌فروش ۳ محصول سایپا  (۱ نظر)
تهران تا آخر پاییز بارش باران ندارد  (۱ نظر)
جزییات معافیت از صدور صورت‌حساب الکترونیکی در سامانه مودیان ۱۴۰۴  (۱ نظر)
شهادت ستوان یکم ولی زاده، مدافع نظم و امنیت در رامشیر  (۱ نظر)
اهواز آلوده‌ترین شهر کشور  (۱ نظر)
اجرای طرح رایگان دوگانه سوز کردن خودرو‌های مدل ۹۴ به بالا در خوزستان  (۱ نظر)
ماجرای دنباله دار پرستار قاتل نوزادان در انگلیس  (۱ نظر)
درگذشت مادر شهیدان متحدی در بسطام  (۱ نظر)
اعتراف صریح ترامپ، اثبات جنایت آمریکا در همه محاکم  (۱ نظر)
اجرای پویش سلامت علوی طرح شهید رئیسی در بروجرد  (۱ نظر)