:: لندن - پایان ۴۷ سال حضور انگلیس در اتحادیه اروپا
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما از لندن، در مراسم پایان عضویت بریتانیا در اتحادیه اروپا، عدهای در این کشور به شادی و شماری به روشن کردن شمع و سوگواری پرداختند که نشان میدهد اختلاف در این جامعه بر سر باقی ماندن یا خروج این کشور از اتحادیه اروپا، ادامه دارد.
اظهارات:
۱ – نیکولا استورجن، رهبر حزب ملی اسکاتلند
۲ - بوریس جانسون، نخست وزیر انگلیس
۳ - شهروند انگلیسی، موافق برگزیت
۴ - شهروند انگلیسی، مخالف برگزیت
ساعت ۲۳ دیشب به وقت محلی جمعه ۱۱ بهمن ماه، انگیس پس از ۴۷ سال عضویت در اتحادیه اروپا، این اتحادیه را ترک کرد. در همهپرسی سوم تیرماه ۱۳۹۵ خورشیدی، ۵۱.۹ درصد مردم بریتانیا به خروج از اتحادیه اروپا و ۴۸.۱ درصد آنان به ماندن در این اتحادیه رأی دادند. در آن همه پرسی، از میان مناطق تشکیلدهنده بریتانیا شامل انگلیس، ولز، اسکاتلند و ایرلندشمالی، اکثریت انگلیسیها و ولزیها به برگزیت و بیشتر مردم اسکاتلند و ایرلند شمالی به ادامه حضور در اتحادیه اروپا رأی دادند و این اختلاف نظر، هنوز ادامه دارد.
دیشب هزاران نفر در میدان مجلس در لندن، خروج رسمی بریتانیا را از اتحادیه اروپا جشن گرفتند و زنان و مردان سفیدپوست میان سال با قوطیهای آبجو در دست و پرچمهای انگلیس و بریتانیا بر دوش، با ناسزاگویی به هواداران اتحادیه اروپا، حس پایان یک مسابقه فوتبال در این کشور را زنده میکردند.
برخلاف ورود انگلیس به اتحادیه اروپا که با جار و جنجال و جشن و پایکوبی انجام شد خروج انگلیس از این اتحادیه بی سر و صدای دولتی انجام شد.
مجلس عوام انگلیس هفته پیش با اکثریتی نسبی، لایحه بوریس جانسون نخست وزیر از حزب محافظه کار را برای خروج این کشور از اتحادیه اروپا، تصویب کرد و به علت مخالت نمایندگان احزاب مخالف، دولت تصمیم گرفت مراسم خروج، بدون سر و صدا و تشریفات برگزار شود. به گزارش رسانههای بریتانیا، وزارت خارجه بریتانیا به سفیران این کشور در دیگر کشورها نیز دستور داده بود تا درباره خروج، سرو صدا نکنند. بوریس جانسون در سخنانی که دیشب و پیش از خروج رسمی منتشر شد با اعتراف به اختلاف نظرها بر سر خروج از اتحادیه اروپا گفت: بسیاری " احساس اضطراب و خسران" میکنند. در مراسم دیشب نه خبری از آتش بازیهای دولتی بود و نه از به صدا در آمدن زنگ ساعت مشهور بیگ بن و نه راه انداختن دود و بازی نورها مگر از جانب شماری از هواداران برگزیت که در میدان مجلس این کشور و با سخنرانی نایجل فاراژ چهره سیاسی جنجالی و مخالف سرسخت اتحادیه اروپا جمع شده بودند.
در اسکاتلند برخلاف حاضران در جشن میدان پارلمان سوگوار جدایی بودند و مردم در غم جدایی از اتحادیه اروپا شمع روشن کردند.
در شماری از شهرهای این منطقه که بیشترشان به ماندن در اتحادیه اروپا رای دادند، مردم به شیوههای مختلف مخالفت خود را با خروج از اتحادیه اروپا ابراز کردند و یکی از نمایندگان مردم اسکاتلند در مجلس عوام انگلیس، از اتحادیه اروپا خواست تا برای مردم این منطقه که اکثرا خواهان ادامه عضویت در این اتحادیه بود، "راهی" در نظر گیرد.
رهبر حزب ملی اسکاتلند در سخنرانی و توئیت خود بر ضرورت جدایی انگلیس از اتحادیه اروپا تاکید کرد.
نیکولا استورجن افزود: مسئولیت من یافتن راهی است که به استقلال اسکاتلند منجر شود. معتقدم اسکاتلند به صورت یک کشور مستقل به اتحادیه اروپا باز خواهد گشت.
خبرهای دریافتی از ایرلند شمالی هم که گره اصلی برگزیت در آنجا شکل گرفت مخالفان جدایی از اتحادیه اروپا با تظاهرات لحظه جدایی را برگزار کردند.
ایرلند شمالی تنها راه زمینی انگلیس به اتحادیه اروپاست که بحران ۴۳ ماهه برای اجرای برگزیت هم در این منطقه شکل گرفت.