• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۶۴۱۷۷۸
تاریخ انتشار: ۲۰ بهمن ۱۳۹۸ - ۱۳:۳۵

پشت پرده حمایت آشکار و پنهان امریکا و رژیم صهیونیستی از رویکرد نظامی ترکیه در ادلب

رویکرد ترکیه, امریکا و رژیم صهیونیستی در برابر پیشروی ارتش سوریه در ادلب حکایت از این دارد که هیچکدام ازاین سه طرف با بسته شدن پرونده نیروهای تکفیری در سوریه موافق نیستند و هریک برای اهداف خاص خود در پی حفظ باقیمانده این نیروها هستند.

پشت پرده حمایت آشکار و پنهان امریکا و رژیم صهیونیستی از رویکرد نظامی ترکیه در ادلب

در خصوص تحولات اخیر در جبهه شمالی سوریه که با پیشروی ارتش این کشور به سمت ادلب به عنوان آخرین سنگر نیروهای تکفیری و حمایت و پشتیبانی هوایی روسیه از آن همراه بود، امریکا به طور علنی با آن مخالفت و در مقابل از رویکرد نظامی ترکیه برای مقابله با پیشروی های ارتش سوریه حمایت و رژیم صهیونیستی نیز به صورت اعلام نشده و چراغ خاموش رویکرد مشابهی اتخاذ کرد .
رژیم صهیونیستی با توسل به اقداماتی همچون ایجاد اختلال در پروازهای هوایی و یا انجام حملات ایذایی در جبهه جنوبی به منظور منحرف کردن توجه ارتش سوریه کوشید در مسیر آزادسازی باقیمانده سرزمین سوریه در حومه ادلب مانع تراشی کند. این رویکرد نشان می دهد که هیچ یک از این سه طرف ترکیه, امریکا و رژیم صهیونیستی با بسته شدن پرونده نیروهای تکفیری در سوریه موافق نیستند و هریک برای اهداف خاص خود در پی حفظ باقیمانده این نیروها هستند.
با این حال این همکاری ها جنبه تاکتیکی دارد و هر آن امکان دارد به هم بخورد. علت آن است که ترکیه از نیروهای مخالف سوری که ارتباط تنگاتنگی با نیروهای تکفیری پیدا کرده اند برای مقابله با نیروهای گریز از مرکز کردی در شمال و شرق سوریه استفاده می کند حال آنکه امریکا و رژیم صهیونیستی از این نیروها حمایت می کنند و هر وقت ترکیه به اقدامی علیه آنها دست زده سریع با آن مقابله کرده اند و این دوگانگی تنش هایی را در روابط دو طرف رقم زده است.
بر این اساس هرچند در وضعیت کنونی تمرکز و اولویت دولت و ارتش سوریه به سمت آزادسازی ادلب و پاکسازی آن از حضور افراد و گروه های تکفیری متمرکز شده است که ممانعت ترکیه از آن به بروز اختلاف و اصطکاک و گاهی درگیری میان این کشور با سوریه و روسیه انجامیده است اما در صورتی که بعد از بسته شدن پرونده ادلب توجه دولت و ارتش سوریه به سمت اعاده حاکمیت و حفظ تمامیت ارضی در مناطق کردنشین معطوف شود شرایط متفاوت خواهد شد و در آن مقطع همسویی نسبی میان سوریه و ترکیه ایجاد خواهد شد.
در این صورت امریکا و رژیم صهیونیستی دوباره ساز مخالفت با ترکیه خواهند زد و حتی امکان دارد برخورد سخت با آن داشته باشند. این نشان می دهد که دغدغه های امنیتی ترکیه بخصوص از جانب نیروهای گریز از مرکز کردی و جلوگیری از تبدیل شمال سوریه به یک شمال عراق دیگر زمانی مرتفع خواهد شد که این کشور کماکان به همکاری های قبلی خود با روسیه و ایران ادامه دهد و در عین حال راه را برای ورود سوریه به این حلقه باز بگذارد و از میانجیگری های ایران استقبال کند و الا خود ترک ها و شخص اردوغان نیز به خوبی می دانند که سیاست و راهبرد راستگرایان حاکم بر امریکا و فلسطین اشغالی تقویت و دامن زدن به نیروهای گریز از مرکز در سراسر خاورمیانه و حتی جهان است و اگر امریکا به صراحت و رژیم صهیونیستی به طور تلویحی از رویکرد نظامی ترکیه در ادلب حمایت می کنند به این دلیل است که اولا پروژه تروریسم تکفیری را برای برنامه های بعدی خود کماکان حفظ کنند و دوم اینکه روابط و همکاری های آنکارا- مسکو را به هم بزنند تا بتوانند بهتر از گذشته از ترکیه باج بگیرند.
همچنین نباید از این مسئله نیز غافل شد همچنانکه امریکا و رژیم صهیونیستی از حمایت های گذشته عربستان از گروه های تروریستی همچون القاعده و بن لادن علیه این کشور پرونده سازی کردند و آن را به ابزاری برای باج گیری تبدیل کردند این امکان وجود دارد که از این حربه بعدها علیه ترکیه استفاده کنند و با توجه به نص صریح قطعنامه های سازمان ملل درباره ماهیت تروریستی گروههای مستقر در ادلب از حمایت های ترکیه از این گروه ها به عنوان حمایت از تروریسم یاد کنند.
--------------------------------
احمد کاظم زاده

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
ایران کشوری بسیار باستانی با فرهنگی کهن، متنوع و جذاب است
آنفلوانزا در زنجان در حال اوج‌گیری
تقابل هیرکان رشت با تیم نبوغ اراک
واریز مرحله پنجم تسهیلات قرض‌الحسنه بازنشستگان
تفحص پیکر شهید در شرق دجله
تأیید مصوبه بنزین در هیئت تطبیق مصوبات دولت با قوانین
تجلیل از کشاورزان و تولیدکنندگان برتر فارس در شیراز
افزایش ۱۹۸ درصدی صادرات محصولات تولیدی منطقه آزاد انزلی
فراهم شدن زمینه اشتغال سه هزار نفر در آذربایجان‌غربی
مصوبات کارگروه اضطرار آلودگی هوای آذربایجان شرقی
خبر‌های کوتاه گلستان ،دوشنبه ۱۰ آذر
دستگیری سه سارق حرفه‌ای در ماهشهر
دیدار مدیرعامل شرکت گاز آذربایجان‌غربی با نماینده ولی‌فقیه در استان
ساخت مدرسه ۶ کلاسه در منطقه کم برخوردار زوویه اهواز
روزی برای تسکین درد بیماران عشایر آبدانان
دستگیری سارق حرفه‌ای سیم و کابل مخابرات در لنجان
برپایی دوره‌های آموزشی رایگان در مساجد
تهران روزانه با کمبود ۳ مترمکعب بر ثانیه آب مواجه است
برگزاری یادواره شهدای دانشجوی دانشگاه فرهنگیان لرستان
تشییع پدر شهیدان والامقام برار قلی و علی رائیجی در گرگان
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
امروز؛ آخرین فرصت ثبت نام آزمون استخدامی سرایداران
دانشگاه‌ها و مدارس فارس، فردا مجازی شد
فرزندان مصدوم معاون رئیس جمهور به تهران منتقل شدند
بررسی راهکارهای تعیین تکلیف بخشی از زمین‌های واقع در شهر ارومیه
آغاز ثبت نام کاروان‌های عمره دی و بهمن از ساعت ۱۰ امروز، ۹ آذر در خراسان رضوی
دستگیری زورگیران اطراف خوابگاه‌های دانشجویی
چالش‌های بازگشت ارز صادراتی
تولید محصولات تقلبی آرایشی و بهداشتی
رژیم صهیونی و آمریکا با پیشرفت کشور‌های اسلامی مخالفند
برگزاری همایش در روز‌های آلوده تهران!
عاقبت پشت کردن به وطن
نقش مخرب رژیم صهیونی محور مذاکرت لاریجانی و فیدان
امسال، حدود ۴۴ مدرسه غیردولتی متخلف لغو امتیاز شده‌اند
ورود سامانه بارشی جدید به کشور از فردا
دولت فرمایشات رهبری را پشتوانه‌ای محکم برای خود می‌داند
بازیکن دهدشتی برترین گلزن نیم فصل لیگ برتر امید‌های کشور  (۴۰ نظر)
امروز؛ آخرین فرصت ثبت نام آزمون استخدامی سرایداران  (۱ نظر)
آتش‌افروز هیرکانی بازداشت شد  (۱ نظر)
فرزندان مصدوم معاون رئیس جمهور به تهران منتقل شدند  (۱ نظر)
غیر حضوری شدن مدارس ابتدایی چهار شهر و ۲۰ روستای استان مرکزی  (۱ نظر)
امیر حاتمی: آماده‌ایم پاسخ درهم شکننده‌ای به دشمن بدهیم  (۱ نظر)
با وجود تاخیر در تحویل خودروها؛ اقدام سایپا برای پیش‌فروش خودرو  (۱ نظر)
بیانیه‌ ونزوئلا در محکومیت‌ آمریکا برای بستن حریم‌ هوایی  (۱ نظر)
اقدام استرالیا علیه سپاه در جهت اهداف آمریکا و اسرائیل است  (۱ نظر)
خشک شدن ذخایر آبی اروپا  (۱ نظر)
سرعت غیرمجاز، رکن اصلی تصادفات جاده‌ای  (۱ نظر)
جانباز سرافراز محمود باقری گزنی به همرزمان شهیدش پیوست  (۱ نظر)
پدافندهوایی ارتش همیشه در حالت آماده‌باش کامل است  (۱ نظر)
فراهم شدن امکان ثبت نام سهام برای متولدین ۱۴۰۱ به بعد  (۱ نظر)
ساخت مسابقه «عائله اَل اَله» در رادیو چی چست  (۱ نظر)