کرونا؛ درد و رنج مردم جهان و سودجویی آمریکا
اعتماد مردم آمریکا به توان دولت ترامپ برای پاسخ به بیماری کرونا به شدت کاهش یافته است.
در آمریکا آمار بیماری ناشی از ویروس کرونا همچنان رو به افزایش است. این بیماری در شهرهای بزرگ از جمله لس آنجلس و نیویورک گسترش می یابد. البته اعتمادی هم به آمارهای رسمی در این کشور وجود ندارد.
کاخ سفید تمهیداتی را برای مقابله با ویروس کرونا اتخاذ کرده با این حال دونالد ترامپ به دلیل کم اهمیت نشان دادن شیوع این بیماری مورد انتقاد قرار دارد. گفته میشود وی جز اعمال محدودیت های مرزی، برای مقابله با شیوع ویروس کرونا در آمریکا تصمیم دیگری در سطح فدرال اتخاذ نکرده است.
البته وزارت دفاع آمریکا (پنتاگون) امروز کنفرانسی خبری درباره برنامه های این وزارتخانه برای مقابله با شیوع کرونا در آمریکا برگزار کرد.
در این کنفرانس خبری به دستور العملها موجود برای حفاظت از کارکنان این وزارتخانه در برابر ویروس کرونا و اجرای احتمالی طرح قرنطینه و ... اشاره شد
ژنرال ارشد پل فردریش (Paul Friedrichs ) گفت: ما با توجه به توانایی هایی که داریم برنامه هایی برای حمایت از غیرنظامیان داریم. اما ظاهرا این اظهارات نتوانسته نگرانی مردم آمریکا را در زمینه حفظ امنیت آنها بر طرف کند.
به گزارش امروز پایگاه اینترنتی شبکه اسکای نیوز، بسیاری در آمریکا از ترس به هم خوردن نظم عمومی به علت شیوع کرونا در این کشور به خرید اسلحه روی آورده اند.
همچنین گزارش هایی وجود دارد که نشان می دهد افرادی که قبلاً هیچ وقت اسلحه ای در اختیار نداشته اند برای مواجهه با هرگونه نقص در امنیت عمومی به صف خریداران اسلحه پیوسته اند.
با افزایش خرید سلاح از سوی مردم آمریکا همزمان با همه گیر شدن ویروس کرونا، فروشندگان اسلحه هم در این کشور از افزایش چشمگیر فروش خود طی هفته های اخیر خبر داده اند.
خبرگزاری رویترز هم امروز گزارش داد: "یک نظرسنجی جدید نشان می دهد اعتماد به توان دولت برای پاسخ به بیماری کرونا نیز به شدت کاهش یافته است.
این نظرسنجی را موسسه گالوپ در روزهای دوم تا 13 مارس، اندکی بعد از گزارش نخستین مورد از ابتلا به این ویروس در آمریکا اجرا کرد.
در این شرایط خبرگزاری رویترز در گزارش دیگری خبر داد: مارک گرین، رئیس آژانس توسعه بین الملل آمریکا تصمیم دارد حتی به رغم تقلای دولت ترامپ برای کنترل شیوع کرونا از سمت خود در این سازمان اصلی آمریکا در کمک های بشردوستانه استعفا کند.
روزنامه واشنگتن پست دیروز دوشنبه در مقاله ای ادعا کرد این تصمیم ناشی از نارضایی از پاسخ دولت ترامپ به بحران کرونا در این کشور نیست. اما مگر ممکن است این تصمیم ناشی از نارضیتی نباشد.
این روزنامه در ادامه تصریح کرده است: رفتن گرین موجب محرومیت دولت آمریکا از یک مقام باتجربه در یکی از نهادهای اصلی مسوول پاسخ به عالمگیری کرونا خواهد شد.
آنچه نگرانیها را بیش از پیش تشدید میکند سودجویی دولت آمریکا از شیوع ویروس کرونا بدون توجه به درد و رنج مردم آمریکا و جهان است.
به نوشته امروز روزنامه لیبراسیون چاپ فرانسه آمریکا تلاش می کند واکسن ویروس کرونا را به انحصار خود درآورد.
روزنامه آلمانی دی ولت آلمان در مطلبی نوشت آمریکا برای اطمینان از انحصار واکسن ویروس کرونا در آینده با آلمان به زور آزمایی می پردازد.
این رقابت بر سر شرکت بیوتکنولوژی کور واک(CureVac) در شهر توبینگن در ایالت بادن وورتمبرگ آلمان است. این شرکت که در سال دوهزار تاسیس شد به عنوان یک شرکت متخصص در حوزه توسعه درمان های ضد سرطان، درمان های مبتنی بر آنتی بادی ، درمان بیماری های نادر و واکسن های پیشگیرانه فعالیت می کند.
این آزمایشگاه هم اکنون با مشارکت انستیتو پاول ارلیش که در زمینه تحقیقات بر روی واکسن ها فعالیت می کند و به وزارت بهداشت آلمان وابسته است برای تولید واکسنی برای کووید19 تلاش می کند.
دنیل منیشلا رئیس این آزمایشگاه گفت ما به توان خود برای تولید یک واکسن قدرتمند تا چند ماه آینده اطمینان داریم. این آزمایشگاه امیدوار است نخستین آزمایش های بالینی را در اوایل تابستان سال 2020 آغاز کند.
البته خبر مربوط به انحصار طلبی آمریکا در تولید ویروس کرونا میتواند ادعایی برای منحرف کردن توجه افکار عمومی جهان از خبر نقش داشتن کاخ سفید و رژیم صهیونیستی در شیوع این ویروس باشد. این گمانه بخصوص زمانی تقویت شد که رژیم صهیونیستی ادعا کرد واکسن این ویروس را تولید کرده است.
-------------------------------------------------------------------
عبدالرضا خلیلی