• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۷۱۵۲۰۸
تاریخ انتشار: ۲۴ ارديبهشت ۱۳۹۹ - ۱۱:۱۳
علمی و فرهنگی » علم و فناوری

برنامه آموزشی دانشگاه علامه در سال تحصیلی جدید

رئیس دانشگاه علامه طباطبایی به تشریح وضعیت آموزش دانشجویان برای سال تحصیلی جدید پرداخت و گفت: ما سه انتخاب برای سال تحصیلی مهر در نظر گرفتیم که با توجه به شرایط، اجرایی خواهیم کرد.

برنامه آموزشی دانشگاه علامه در سال تحصیلی جدیدبه گزارش خبرگزاری صدا و سیما به نقل از روابط عمومی دانشگاه علامه طباطبایی، آقای دکتر حسین سلیمی افزود: ما در شرایطی قرار گرفته‌ایم که از یک طرف دشواری‌ها و از طرف دیگر دریچه‌های جدیدی برای رشد دانشگاه به روی ما گشوده شده است. در این روزها شاهد پدیده‌ای هستیم که در رخسار یک بیماری خود را بر ما نمایان کرده و تاثیر بسیار شگرفی در روابط اجتماعی ما گذاشته است. در واقع امروزه پدیده شهروند دیجیتال، خود را به صورت عملی در کشورهای مختلف نشان داده است.
وی بیان کرد: بر اساس آمار یونسکو، کنش‌های اجتماعی دیجیتال ۵۰ درصد افزایش پیدا کرده است و شاهد تغییر سبک و معنای زندگی برای بسیاری از مردمان هستیم. در حالی که شاهد انزواگرایی فیزیکی هستیم، ساحت جدیدی از کنش‌های اجتماعی نیز در حال شکل‌گیری است. در حالی که اتفاقات ناخوشایندی چون فقر، بیکاری و پرخاشگری در عرصه اجتماعی رشد یافته است، به طرز شگفت‌انگیزی نیز شاهد گرایش به مذهب در کشورها و فرهنگ‌های مختلف هستیم.
آقای سلیمی با بیان اینکه اتحادیه‌های منطقه‌ای و بسیاری از فرآیندهای جهانی شدن تضعیف شده است، افزود: در هیچ دوره‌ای از تاریخ بشر نهادهای بین‌المللی به این اندازه بر زندگی روزمره مردم تاثیر عمیق نداشته‌اند. در این بحران یک نوع دولت‌گرایی و درون‌گرایی در کشورها دیده شد که پیش‌بینی می‌شود بعد از فرونشستن بحران، نیاز شدیدی به همکاری جهانی به وجود می‌آید. ما هم در عرصه دانشگاهی باید خود را برای این همکاری آماده کنیم.
وی به تأثیر بیماری کرونا در حیطه آموزش اشاره کرد و گفت: طبق آمار یونسکو حدود ۴ میلیارد و 100 میلیون نفر در عرصه آموزش تحت تأثیر تحول ناشی از شیوع بیماری قرار گرفته‌اند و نزدیک به تمام دانشگاه‌های بزرگ دنیا به سمت آموزش مجازی تغییر جهت داده‌اند.
رئیس دانشگاه علامه‌طباطبایی عنوان کرد: ۵۳۰ استاد تمام وقت در دانشگاه داریم که ۵۰ درصد آنها جوان هستند و مهارت بالایی در استفاده از فضای مجازی دارند. استادان جوان در کنار استادان پیشکسوت می‌توانند از مهارت‌های خود در عرصه آموزشی و پژوهشی برای پاسخگویی به نیازهای جدید استفاده کنند. همچنین بر اساس آخرین آمار نسبت استاد به دانشجو در دانشگاه یک به ۲۴ رسیده است که باعث می‌شود بتوانیم از لحاظ اندیشه، اخلاق و هدایتگری استادان برای هدایت دانشجویان استفاده کنیم.
وی با اشاره به ظرفیت‌های جدید شرکت‌های دانش‌بنیان در ایجاد کسب و کار، افزود: شرکت‌های دانش‌بنیان تاکنون مشکلات بسیاری را حل کرده‌اند و امیدواریم شرکت‌ها و شتاب‌دهنده‌هایی که در مراکز رشد ما حضور دارند، به فعالیت‌های خود ادامه داده و آنها را گسترش دهند.
آقای سلیمی ادامه داد: دانشگاه در عرصه کتابخانه و اطلاع‌رسانی با تأمین ۳۵۰ هزار منبع برای پژوهش در کتابخانه دیجیتال و نرم‌افزار به پژوه، شرایطی را فراهم کرده که دانشجویان، استادان و محققان می‌توانند بدون نیاز به حضور فیزیکی، از امکانات کتابخانه استفاده کنند.
وی با اشاره به ظرفیت‌های موجود دانشگاه برای شروع سال تحصیلی جدید در ماه مهر گفت: برای سال تحصیلی جدید سه انتخاب در پیش‌رو داریم؛ ولی با توجه به اینکه تمام تصمیم‌گیری‌ها برای آینده در اختیار ما نیست، امیدوارم بتوانیم انتخاب معقولی داشته باشیم.
استاد دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه علامه طباطبایی ادامه داد: انتخاب اول این است که اگر دستگاه بهداشت و درمان بتواند راه حلی برای این بحران پیدا کند، به شرایط قبل از بیماری برگردیم و ضمن بازیابی شور و شوق آغاز کلاس‌های حضوری، تمام آموزش‌های مجازی را حذف کنیم که در این حالت ممکن است دچار رکود پژوهشی شویم.
رییس دانشگاه علامه طباطبایی افزود: انتخاب دوم ممکن است در شرایطی صورت گیرد که ما شاهد عبور کامل از بیماری نباشیم و آموزش مجازی و پژوهش از راه دور، جلسات دفاع و جلسات دانشگاهی را از راه دور در فضای مجازی برقرار کنیم که برای ما چالش‌هایی را به دنبال خواهد داشت و ما فضای آموزش حضوری، پرورشی و نوآورانه را تا حد زیادی از دست خواهیم داد.
وی ادامه داد: این روند در کنار مزایایی که وجود دارد، مجبور به تغییرات جدی در فضای تأمین مالی و ساختار اداری دانشگاه خواهیم بود که مخاطرات جدی برای ما به دنبال دارد.
وی بیان کرد: انتخاب سوم ترکیبی از دو انتخاب قبلی است و چالش‌های آن کمتر از فرصت‌هایش است. در این انتخاب ترکیبی از وضعیت پیش از بحران و آموزش و پژوهش مجازی را خواهیم داشت. پایه اصلی آموزش ما حضوری است، ولی در کنار آن آموزش مجازی را نیز ادامه می‌دهیم. بنابراین ما در عرصه همایش‌ها و پژوهش‌ها ترکیبی از کارهای حضوری و مجازی را داریم که می‌تواند ضمن درآمدزایی، هزینه‌های دانشگاه را به طور جدی کاهش دهد.
آقای دکتر سلیمی گفت: با توجه به روند کنونی بحران و تحول اجتماعی رخ داده، ما به سمت انتخاب سوم هدایت می‌شویم. هرچند با مقاومت‌های ساختاری در مقابل این تغییر مواجه خواهیم شد، ولی انتخاب ترکیبی، آموزش، پژوهش و همایش‌های حضوری و مجازی را قابل اجرا می‌کند و ما را وارد یک دوران جدید از زندگی دانشگاهی می‌کند. بنابراین از همه مدیران و استادان می‌خواهم خود را برای ورود به این انتخاب و آغاز یک دوره جدید و تأثیرگذار در حیات اجتماعی دانشگاه آماده کنند.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
حاشیه‌هایی از جنس متن در بهارستان
لزوم مدیریت مصرف انرژی برای تبدیل قم به الگوی کشور
هنر پلی برای صلح و همدلی و مقابله با صداهای تفرقه‌افکن است
استقبال مردم بیضا از فوتبالیست بیضایی
گیجگاه ۱۴۰۴/۰۹/۰۵
۲ هزار دستگاه آمبولانس بین دانشگاه‌های علوم پزشکی توزیع می‌شود
آغاز ثبت نام قطعی در کاروان‌های حج تمتع ۱۴۰۵ از روز ۱۵ آذر ماه ۱۴۰۴
مهار آتش‌سوزی در مراتع روستای چراغ‌تپه تکاب
اسکان موقت ۱۷ خانواده قمی در اثر حمله رژیم صهیونیستی
فوتبال لیگ قهرمانان آسیا ۲؛ استقلال یک، الوصل صفر (نیمه نخست)
سفر معاون اجرایی رئیس‌جمهور به عسلویه
طرح ویژه برخورد با تخلفات حادثه‌ساز در معابر شهری گیلان
مهار حریق در جنگل ابر شاهرود
قیمت گذاری مجدد مرغ، افزایش هزینه یا تخلف در توزیع نهاده‌ها
کاهش مصرف سوخت با تولید موتورهای هیبریدی
بازسازی ۱۰۲ واحد مسکونی آسیب دیده در جنگ تحمیلی دوازده روزه در قم
 فرهنگ بسیجی امروز محور ایستادگی ملت‌ها در برابر نظام سلطه است
خبر‌هایی از بزرگداشت شهدای گمنام و دفاع مقدس
مشکل خرده‌فروشان آمریکایی در تامین کالا به دلیل تعرفه‌های ترامپ
قاچاق با کارت سوخت شخصی
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
خلبانان نهاجا با پهپاد‌های پیشرفته رژیم صهیونی مقابله کردند
جزئیات تصمیم دولت درباره بنزین ۳ نرخی
دمای زیر صفر برای نیمی از شهرستان‌های یزد
توضیح نهاجا درباره عبور جنگنده میگ ۲۹ از آسمان تهران
نماینده مجلس: سهمیه بندی بنزین خودرو‌های صفر مبهم است
مدارس سمنان غیر حضوری شد
تغییر نرخ بنزین صرفاً مشمول کارت‌های جایگاه‌ها است
به‌زودی استاندار زن هم خواهیم داشت
سفر وزیر امور خارجه در این هفته به فرانسه
اوکراین با توافق صلح آمریکا موافقت کرد
جزئیات تصمیم دولت درباره بنزین ۳ نرخی
جای خالی قهرمانان وطن در برخی روزنامه‌ها
تعطیلی مدارس آذربایجان‌غربی در چهارشنبه ۵ آذرماه
زبان معیار ۱۴۰۴/۰۹/۰۴
خوراک دام در گرو سودجویی یک شبکه محدود
تعطیلی مدارس آذربایجان غربی فردا سه‌شنبه  (۱ نظر)
تشدید اجرای طرح زوج و فرد در اصفهان از فردا  (۱ نظر)
خسارت سالانه آلودگی هوا در کشور؛ نزدیک به ۴۰ میلیارد دلار  (۱ نظر)
دستگیری فرد هتاک به مقدسات در اراک  (۱ نظر)
توضیح سفیر ایران درباره سفر لاریجانی به پاکستان  (۱ نظر)
مهد کودک‌ و پیش دبستانی‌ها تعطیل؛ کلاس‌های مجازی هم میزبان مدارس  (۱ نظر)
مسدود شدن مسیر‌های منتهی به جنگل‌های تنکابن   (۱ نظر)
اقامه نماز باران در کوهسار  (۱ نظر)
مهر و موم نانوایی کم فروش  (۱ نظر)
اختلال پیام رسان بله در حال بررسی است  (۱ نظر)
پیش‌فروش محصولات سایپا ویژه ۳ گروه از متقاضیان  (۱ نظر)
تشدید پایش مصارف غیرمجاز و توسعه کنترل‌های هوشمند برق در تهران  (۱ نظر)