• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۷۲۴۶۷۶
تاریخ انتشار: ۰۴ خرداد ۱۳۹۹ - ۱۷:۴۱
بین الملل » آسیا و اقیانوسیه
وزیر امور خارجه چین:

آمریکا باید توهم تغییر چین را کنار بگذارد

وانگ یی گفت آمریکا باید افکار واهی درباره تغییر دادن چین را کنار بگذارد.

به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما به نقل از بلومبرگ، وزیر امور خارجه چین هشدار داد برخی در آمریکا به دنبال سوق دادن روابط چین و آمریکا به «جنگ سرد جدید» هستند و آمریکا باید افکار واهی درباره تغییر دادنِ چین را کنار بگذارد. 

، «وانگ یی» وزیر امور خارجه چین امروز (یکشنبه) در نشست خبری سالانه خود در حاشیه نشست سالانه کنگره خلق چین (به صورت ویدیو کنفرانس) در پکن گفت: چین نه قصدی برای تغییر آمریکا دارد و نه قصدی برای جایگزینی آمریکا. این همچنین افکار واهی برای آمریکاست که به فکر تغییر چین باشد. وی افزود: ما باید برای ایجاد جامعه بشری با سرنوشت مشترک همکاری کنیم. چین با کمک به کشور‌های دیگر دنبال منافع سیاسی نیست. وانگ یی تاکید کرد، چین از حق حاکمیت و تمامیت ارضی خود و نیز حق قانونی خود برای توسعه و عزت و جایگاه خود در جهان دفاع می‌کند. وزیر خارجه چین در ادامه هشدار داد که هیچ گونه دخالت خارجی در امور داخلی هنگ کنگ تحمل نخواهد شد.
وزیر امور خارجه چین همچنین تاکید کرد کشورش آماده مشارکت در تلاش‌های جهانی برای مشخص کردن منشا ویروس کروناست.
وی گفت: برخی نیرو‌های سیاسی آمریکا در حال گرو گرفتن روابط چین و آمریکا هستند و تلاش می‌کند تا روابط را به آستانه به اصطلاح «جنگ سرد جدید» سوق دهند. این خطرناک است و صلح جهانی را به خطر می‌اندازد.
در حالی که آمریکا یکی از کشور‌هایی است که بدترین آسیب را از ویروس کرونا- که اولین بار در شهر ووهان چین کشف شد- دیده است، روابط آمریکا و چین در چند ماه گذشته به طرز چشمگیری بدتر شده است.
این دو اقتصاد بزرگ جهان برسر مسائل مختلفی از تجارت گرفته تا حقوق بشر با هم درگیر شده اند و اقدام پکن برای افزایش سلطه اش بر هنگ کنگ نیز سبب نمایش {تقابلی} دیگری را بین دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا و شی جین پینگ چین رئیس جمهور چین رقم زده است.
همچنین پس از آنکه چین روز پنجشنبه اعلام کرد کنگره ملی خلق چین قانون گذاری جدیدی جهت حفظ امنیت ملی به منظور جرم دانستن شدیدترین انتقادات از چین و حزب حاکم تدوین خواهد کرد، تنش‌ها زیاد شده است. این اقدام باعث محکومیت سریع از سوی فعالان طرفدار دموکراسی در هنگ کنگ شده است که اقدامات فاصله گذاری اجتماعی مرتبط با ویروس کرونا را نقض کردند و حتی در هنگام سخنرانی وانگ یی در مرکز شهر تجمع کردند.
مایک پمپئو وزیر امور خارجه آمریکا نیز این اقدام را «پیشنهادی فاجعه بار» توصیف و تاکید کرد که این امر ممکن است سبب شود آمریکا در وضعیت تجاری ویژه هنگ کنگ تجدید نظر کند.
وانگ یی وزیر امور خارجه چین در ادامه نشست خبری بار دیگر موضع چین را تکرار کرد که امور هنگ کنگ امور داخلی این کشور است و معیار عدم دخالت باید از سوی همه کشور‌ها رعایت شود. وی گفت اجرای قانون امنیت ملی تنها تعداد کمی از مردم را تحت تاثیر قرار خواهد داد.
در بحبوحه افزایش درخواست از نمایندگان مجلس آمریکا برای مجازات پکن به خاطر ادعای عدم افشای اطلاعات اولیه درباره گسترش کووید ۱۹، قانونگذاران آمریکایی در هفته‌های اخیر برای هدف قرار دادن چین، قطعنامه‌هایی را با حمایت هر دو حزب ارائه و تصویب کردند. این بیماری همه گیر تقریباً جان ۱۰۰ هزار آمریکایی را گرفته است و منجر به از دست دادن ده‌ها میلیون شغل شده است.
یکی از لایحه‌های مصوب سنای آمریکا این است که شرکت‌های چینی که از آمریکا تبعیت کرده اند، از فهرست بازار بورس آمریکا حذف شوند.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
تاکید دبیرکل سازمان ملل بر مذاکره برای رسیدن به توافق درباره ایران
مروری بر فیلم‌های امروز شبکه‌های سیما
احیای زیست‌بوم‌های خشک با تکیه بر دانش سنتی در مناطق کم‌بارش
بیانیه وزارت امور خارجه در محکومیت مصوبه اتحادیه اروپا
اطلاعیه قطع برق در برخی مناطق سمنان
پیش‌بینی بارش‌های پراکنده و وزش باد در مناطقی از کشور
افزایش ظرفیت تولید کاغذ تحریر از محل ضایعات
لزوم استفاده بهینه از سند جامع هیات عالی گزینش و تدوین نظام جامع آموزش
بازدید رئیس رسانه ملی از پشت‌صحنه مجموعه «هتل بسیار بسیار عجیب»
سپاه از قوی‌ترین و موثرترین نیرو‌های ضد تروریستی در دنیاست
گفتگوی تلفنی وزرای امور خارجه ایران و جمهوری آذربایجان
نشست کمیته نظارت بر نرخ کالا و خدمات ستاد نوروزی ۱۴۰۵
منطقه آزاد کیش در چهارمین نمایشگاه تخصصی اقتصاد دریاپایه، خلیج فارس و مکران
تشدید پایش ونمونه‌برداری از پساب واحد‌های صنعتی در ارومیه
صدور مجوز ۸۵ هزار استخدام جدید در آموزش و پرورش
اختتامیه شانزدهمین جشنواره مردمی فیلم عمار
حریق یک واحد مسکونی در مهرویلا کرج سه مصدوم در پی داشت
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۱۰ بهمن ۱۴۰۴
۶ مصدوم دردمحور ارزوئیه به وکیل آباد
تقویم و اوقات شرعی جمعه ۱۰ بهمن ۱۴۰۴ به افق قم
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
بارش برف و باران در بیشتر مناطق کشور
اعلام میزان بارش سامانه اخیر در چهارمحال و بختیاری
پزشکیان: ایران در دفاع مقتدرانه از خود تردید نمی‌کند
نقض حقوق بشر علیه دختر ایران
کشته‌سازی‌ها برای توجیه حمله نظامی به ایران بود
پنج کشاورز زنجانی در جمع برگزیدگان کشوری
جبران بخشی از ذخایر ارزی از دست رفته بانک مرکزی پس از حذف ارز ترجیحی
عراقچی فردا به ترکیه می‌رود
هشدار نماینده ایران درباره پیامد اظهارات جنگ‌طلبانه ترامپ
تقویم و اوقات شرعی پنج شنبه ۹ بهمن ۱۴۰۴ به افق قم
تبعات خصمانه علیه سپاه متوجه سیاستمداران اروپایی است
پوتین: روسیه از نزدیک تحولات ایران را زیر نظر دارد
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان ، ۹ بهمن ۱۴۰۴
اقدام سیاسی و غیرقانونی اتحادیه اروپا علیه سپاه
عراقچی: اروپا مرتکب یک اشتباه راهبردی بزرگ شد
بیانیه قرارگاه مرکزی خاتم‌الانبیاء در واکنش به فضاسازی دشمن  (۲ نظر)
هشدار سخنگوی سپاه به آمریکا؛ برای همه سناریو‌ها برنامه داریم  (۱ نظر)
نیرو‌های مسلح ایران، انگشت برماشه آماده‌اند  (۱ نظر)
دشمنان لجوج ایران در تجاوز نظامی و ایجاد آشوب شکست خوردند  (۱ نظر)
ولایتی: ترامپ از ترس شکست به سرعت تسلیم می‌شود  (۱ نظر)
کالا‌هایی که به ارز ترجیحی ارتباطی ندارند نباید گران شوند  (۱ نظر)
بازداشت ۷۰ عامل اصلی و تخریبگر اموال مردم در استان مرکزی  (۱ نظر)
جزئیات جدید درباره گواهینامه موتورسیکلت برای بانوان  (۱ نظر)
اقدام سیاسی و غیرقانونی اتحادیه اروپا علیه سپاه  (۱ نظر)
دستگیری ۱۶ لیدر اصلی فراخوان‌های اغتشاش در نکا  (۱ نظر)
مخالفت وزارت صمت با افزایش قیمت محصولات خودروسازان  (۱ نظر)
برخورداری از دانش حقوقی از الزمات یک مامور پلیس  (۱ نظر)
سردار وحیدی: دشمن در نبرد ۱۲ روزه عقب نشست  (۱ نظر)
قالیباف: دیکته کردن را مذاکره نمی‌دانیم و نمی‌پذیریم  (۱ نظر)
اولویت رسیدگی به خانواده‌های شهدا و مجروحین در حوادث دی ماه  (۱ نظر)