به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما از لندن، بهای نفت در حالی در معاملات امروز کاهش یافت که در پایان معاملات امروز روز گذشته به علت افزایش تنش میان چین و آمریکا افزایش یافته بود.
در پایان معاملات روز کاری لندن، بهای نفت خام سبک برنت دریای شمال، که از آن به عنوان یکی از مهمترین مراجع قیمت گذاری نفت داد و ستد شده در بازار اروپا استفاده میشود برای تحویل در ماه ژوییه با ۹۷ صدم درصد کاهش نسبت به پایان معاملات روز کاری پیشین، به ۳۵ دلار و ۸۲ سنت رسید.
در معاملات الکترونیک بازار نیویورک هم بهای هر بشکه نفت خام سبک و شیرین (وست تگزاس اینترمدییت)، برای تحویل در ماه ژوییه با ۵۲ صدم درصد کاهش نسبت به پایان معاملات روز کاری پیشین، به ۳۴ دلار و ۱۶ سنت رسید.
بهای دو شاخص عمده نفتی جهان، یعنی نفت خام سبک و شیرین شاخص نیویورک و نفت خام سبک برنت دریای شمال ، در پایان معاملات روز گذشته به ترتیب یک و هشت دهم درصد و سه و سه دهم درصد افزایش یافته بود.
فیونا سینکوتا (Fiona Cincotta) کارشناس شرکت کارگزاری «سیتی گروپ ایندکس» (City Index Group) در همین باره میگوید: وخیمتر شدن تنش میان چین و آمریکا به عنوان عاملی منفی در کاهش قیمت نفت در بازار جهانی در بازار جهانی نقش ایفا کرده است. این تنش و ادامه قرنطینه و مقررات محدودیتی در خصوص درباره رفت و آمدها در بسیاری از کشورهای جهان باعث شده است که تقاضای جهانی برای نفت در سال ۲۰۲۰ حدود ۳۰ درصد کمتر از سال گذشته باشد.
دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا، روز سه شنبه این هفته قول داد به لایحه امنیتی جدید چین در ارتباط با هنگ کنگ که هرگونه اعتراضی را که بتواند فتنه، براندازی یا تجزیهطلبی تعبیر شود ممنوع میکند و در صورت اجرا خودگردانی این شبه جزیره را تهدید میکند پاسخ خواهد داد. رئیس جمهوری آمریکا همچنین هشدار داد این اقدام چین باعث خواهد شد تا هنگ کنگ هم خودگردانی هم جایگاه بین المللی اش به عنوان یک قطب مالی بین المللی از دست دهد.
این مسئله روابط دو کشور بزرگ را بیش از پیش وخیم کند. روابطی از قبل به علت شیوع بیماری ویروس کرونا ۲۰۱۹، (کووید-۱۹)، وخیم شده بود.
استفن برنوک (Stephen Brennock)، کارشناس مسائل نفتی و بازار انرژی از شرکت کارگزاری "پی وی ام " (PVM) که داده های پایه آماری مربوط به بازار نفت و انرژی را ارائه میکند، در تحلیل نوسانات امروز بازار نفت میگوید عاملی که باعث شد تا قیمت نفت در بازار جهانی در معاملات امروز زیاد کاهش نداشته باشد ادامه اجرای توافقنامه محدود سازی تولید و صادرات نفت به منظور تثبیت قیمت نفت در بازار جهانی است که ماه نخست آن به پایان خود نزدیک شده است. "اوپک پلاس" (OPEP+)، متشکل از سازمان کشورهای صادر کننده نفت و شرکای آن به ویژه روسیه، در چارچوب توافقنامهای متعهد شده اند برای تبیت قیمت نفت در بازار جهانی از میزان تولید خود به طور چشمگیری، بکاهند.
اما بیورنار توهاگن کارشناس ریستاد انرجی در تحلیل اوضاع حاکم بر بازار و سمت و سوی آن میگوید: باید تصویر وضع به وجود آمده را در چارچوب کلی آن دید همچنان که اکنون قیمت هر بشکه نفت در حدود ۳۵ دلار در هر بشکه تثبیت شده است. وی در ادامه افزود نوسانات در هر دو جهت عادی است و هیچ ارتباطی به دادههای آماری مربوط به اصول و عوامل بنیادین مؤثر بر بازارهای نفتی از جمله تولید، عرضه و تقاضا، یا وقوع رویدادی در بازار ندارد.