• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۷۲۷۷۸۷
تاریخ انتشار: ۰۹ خرداد ۱۳۹۹ - ۱۰:۰۸
بین الملل » غرب آسیا
فارن پالسی

خروج از افغانستان ؛بازی انتخاباتی ترامپ

دستاورد‌های طولانی‌ترین جنگ تاریخ آمریکا درقبال هزینه‌های هنگفت مالی و جانی از جمله کشته شدن بیش از ۲۴۰۰ تفنگدار، بیش از هر زمانی زیر سوال رفته است

خروج از افغانستان ؛بازی انتخاباتی ترامپبه گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما, نشریه فارن پالسی از برخی نشانه‌ها که از تصمیم دونالد ترامپ برای خارج کردن نیرو‌های آمریکایی از افغانستان تا ماه نوامبر حکایت دارد‏، خبر داد. 

-تاکتیک تبلیغاتی برای انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۰ آمریکا 
این نشریه آمریکایی در پایگاه اینترنتی خود و در گزارشی به قلم جک دچ، رابی گرامر و دن هاورتی نوشت: مدت زیادی است که تصمیم گیری درباره ادامه دادن به جنگ تقریبا ۱۹ ساله در افغانستان، به موضوع اختلاف میان رئیس جمهور آمریکا و مشاوران نظامی ارشد وی تبدیل شده است، اما با توجه به نزدیک شدن به زمان برگزاری انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۰، فرمانده کل قوا این هفته بار دیگر برای بازگرداندن نیرو‌های آمریکایی به کشور اعلام آمادگی کرد.
ترامپ روز چهارشنبه در توئیتی نوشت: ما در افغانستان به عنوان نیروی پلیس عمل می‌کنیم و نه نیروی جنگی، آنچه که در واقع هستیم. اکنون پس از ۱۹ سال، زمان آن رسیده است که آن‌ها خود نظم و امنیت کشورشان را تامین کنند. سربازان خود را به خانه باز می‌گردانیم، اما آنچه را در آنجا روی می‌دهد با دقت زیرنظر می‌گیریم و در صورت لزوم همانند صاعقه عمل می‌کنیم، به گونه‌ای که در گذشته سابقه نداشته است.
 
-افزایش اختلافات در تیم سیاست خارجی دولت آمریکا
رئیس جمهور آمریکا این اظهارات را پس از آن بیان کرد که روزنامه نیویورک تایمز روز سه شنبه در گزارشی نوشت، مشاوران نظامی ارشد ترامپ تصمیم دارند پیشنهاد خارج کردن تمام نیرو‌های آمریکایی از افغانستان را تا انتخابات ماه نوامبر مطرح کنند. به نظر می‌رسد این موضع گیری موجب شده است بار دیگر ترامپ با بیشتر اعضای دولت بر سر یک موضوع کلیدی سیاست خارجی یعنی توافق نامه صلح با طالبان دچار اختلاف نظر شود.
بازگرداندن نیرو‌های آمریکایی به کشور تا ماه نوامبر مبتنی بر جدول زمانی تعیین شده در این توافق نامه نخواهد بود. براساس توافقی که ۲۹ نوامبر حاصل شد، عقب نشینی کمتر از هشت هزار و ۶۰۰ نیروی آمریکایی از افغانستان باید مبتنی بر رویکردی مشروط انجام شود، به این گونه که طالبان باید به کاهش حملات خشونت آمیز خود ادامه دهد، اتفاقی که دولت ترامپ اعلام کرده، محقق نشده است.
-دستاورد‌های طولانی‌ترین جنگ تاریخ آمریکا   
۱۹ سال از ورود نیرو‌های آمریکایی به خاک افغانستان می‌گذرد و این کشور درگیر طولانی‌ترین جنگ در طول تاریخ خود شده است. ایالات متحده تاکنون هزینه‌های مالی و جانی بسیاری را بابت جنگ افغانستان متحمل شده است. بیش از ۲۴۰۰ نظامی آمریکایی از سال ۲۰۰۱ تاکنون کشته شده اند و تنها در نه ماه نخست سال ۲۰۱۹ طبق آماری که ایالات متحده ارائه داده است ۲۵۶۳ غیر نظامی افغان جان خود را از دست داده اند. هنوز طالبان کنترل بیش از نیمی از خاک افغانستان را در دست دارد و مبلغی که آمریکا بابت بازسازی افغانستان هزینه کرده است به ۱۳۲ میلیارد دلار می‌رسد؛ این درحالی است که هزینه جنگ ۶ برابر این مبلغ است. در مقام مقایسه می‌بینیم که کل طرح مارشال برای بازسازی ۱۶ کشور اروپایی بعد از جنگ جهانی دوم، با دلار امروز ۱۰۰ میلیارد دلار هزینه برداشت.
-فقر و فساد و نا امنی
افغانستان امروز غرق در نا امنی , فقر و فساد عمیق است و بسیاری از مبالغی که برای بازسازی بخش‌های مختلف داده می‌شود، حیف و میل شده یا صرف پروژه‌هایی نامعلوم می‌گردد. ناامنی حاکم بر کشور نیز گویای کاهش اقتدار و نفوذ دولت است.
از سوی دیگر صلح از هر زمانی در افغانستان شکننده تر است و تسلط مافیای مواد مخدر  و تسلط طالبان بر نیمی از خاک افغانستان نشان از شکست وعده های تبلیغاتی رئیس جمهوری آمریکا دارد .  
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
­غلامی: جام جهانی رؤیای همه ما بود
نگرانی متقاضیان مسکن ملی پرند از تاخیر در تحویل
ایران جوان ۱۴۰۴/۰۹/۰۱
آتش‌سوزی آشپزخانه یک واحد مسکونی در ساختمانی ۳ طبقه در رشت
نشست شورای هماهنگی و برنامه ریزی ستاد فرهنگی اربعین ایران و عراق در بغداد
تجلیل از خانواده‌های شهدای جنگ ۱۲ روزه در لرستان
فردا، تشییع پیکر شهدای گمنام دفاع مقدس
برپایی میز خدمت حقوقی در مناطق کم برخوردار کشور
آتش در دل جنگل های الیت
جوی آرام و پایدار در لرستان
سرهنگ کارگر فرمانده جدید یگان ویژه استان قم شد  
اولویت‌گذاری برای کاهش ضایعات در ۲۲ محصول کشاورزی
اجرای طرح زوج و فرد از درب منزل در تهران
تشییع شهید گمنام در لامرد
فوران آتشفشان در هاوایی
استان قزوین “قلب تپنده اقتصاد ایران”
تأکید بر تقویت پژوهش‌محوری در مدارس گیلان
هوا در چند شهر آذربایجان‌غربی ناسالم برای گروه‌های حساس اعلام شد
آیین‌های ویژه هفته بسیج در گیلان
بزودی؛ تکمیل فاز اول نیروگاه سیکل ترکیبی شهدای ویس
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
امامی، آذرپیرا و زارع به دیدار فینال راه یافتند - قاسم پور در دیدار رده بندی
قطعی آب در برخی مناطق شهر کرمانشاه
تشکیل کار گروه اضطرار آلودگی هوا
ذخیره سازی ۴۰۰ هزار تن پیاز در انبار‌های فلاورجان
تعطیلی مدارس مشهد و مدارس شهری تربت حیدریه، نیشابور و تربت جام، فردا شنبه اول آذر
غیر حضوری شدن مدارس برخی شهرهای آذربایجان شرقی
واکنش زلنسکی به توافق پایان دادن به جنگ روسیه و اوکراین
آلودگی هوای ۱۴ شهر خوزستان در وضعیت قرمز و نارنجی
تعطیلی ۵روزه مهد‌های کودک و پیش دبستانی استان تهران
عزاداری ایام شهادت حضرت زهرا(س) با حضور رهبر انقلاب
آژانس بین‌المللی انرژی اتمی به یک باشگاه سیاسی تبدیل شده
بامداد مرگبار در پایتخت؛ ۴ فوتی در تصادفات آخرین جمعه آبان ماه
تعطیلی مدارس و ادارات در برخی شهرستان‌های آذربایجان‌غربی به دلیل آلودگی هوا فردا یکشنبه ۲ آذر
کارشناسی ارشد، یکساله و دکتری سه ساله می‌شود
غیرحضوری شدن مدارس در سه شهر و چند روستای استان مرکزی
غیرحضوری شدن مدارس در سه شهر و چند روستای استان مرکزی  (۲ نظر)
کشتی فرنگی المپیک ۲۰۲۵ ناشنوایان؛ دزفولی طلایی شد  (۲ نظر)
خط و نشان کشیدن وزیران خارجه آلمان و انگلیس برای روسیه  (۱ نظر)
آژانس بین‌المللی انرژی اتمی به یک باشگاه سیاسی تبدیل شده  (۱ نظر)
بامداد مرگبار در پایتخت؛ ۴ فوتی در تصادفات آخرین جمعه آبان ماه  (۱ نظر)
آمریکا و سه کشور اروپایی «توافق قاهره» را کشتند  (۱ نظر)
مصرف ۳ تا ۵ برابری برق در کولر‌های گازی  (۱ نظر)
ترک‌ فعل در اجرای قانون جوانی جمعیت جرم است  (۱ نظر)
رقابت دانش آموزان رودباری در مسابقات قرآنی «آلا»  (۱ نظر)
۱۵ متر سقوط برای نجات یک زندگی در کوه صفه اصفهان  (۱ نظر)
«آخرین دیدار»، در خبر‌های امروز رسانه  (۱ نظر)
مدنی‌زاده: نوسان کوتاه‌مدت بورس نباید سرمایه‌گذاران را بترساند  (۱ نظر)