• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۷۶۰۸۹۸
تاریخ انتشار: ۱۸ تير ۱۳۹۹ - ۱۶:۴۶

تازه‌های تنش در مناسبات آمریکا با چین و روسیه

افزایش تنش در مناسبات آمریکا با چین و روسیه می‌تواند به در افزایش تهدید علیه امنیت جهان و حتی جنگ هسته‌ای بیانجامد.

تنش در مناسبات بین آمریکا از طرفی و چین و روسیه از طرف دیگر هر روز ابعاد جدیدی پیدا می‌کند.
روسیه و چین دیروز سه شنبه قطعنامه‌ای درباره کمک‌های خارجی به سوریه را وتو کرد، که توسط آلمان و برژیک تنظیم شده و مورد حمایت آمریکا بود.
دیپلمات های روسیه در سازمان ملل خاطر نشان کردند، این کمک ها می بایست به طور مرحله ای کاهش یابند و مجوز دیگری دال بر نظارت دمشق بر ارسال کمک ها، جایگزین مجوز کنونی شود. ارسال کمک از مرز ادلب (شمال غربی سوریه) همچنان ادامه خواهد داشت.
به گزارش امروز خبرگزاری فرانسه، مجوز کنونی سازمان ملل برای ارسال کمک به سوریه در سال 2014 تصویب شده است. چین پس از رای گیری خاطر نشان کرد با ادامه ارسال کمک های خارجی موافق است. به گفته دیپلمات های چینی، مخالفت آلمان و بلژیک با درخواست چین مبنی بر محکومیت تحریم های یکجانبه آمریکا علیه سوریه در قطعنامه ، بوده است.
از نظر روسیه و چین، مجوز سازمان ملل برای ارسال کمک های خارجی به سوریه نقض حاکمیت این کشور است. این دو  کشور بر این باورند که نظارت دولت سوریه بر کمک ها می تواند به مقامات این کشور در به کنترل گرفتن سرزمین های سوری کمک کند.
همزمان سایت خبری "ایکسپرس نیوز"، اعلام کرد چین و پاکستان در ادامه مسیر توسعه کریدور اقتصادی "سی پک" و بدون توجه به فشار سیاسی آمریکا تفاهم‌نامه ای در زمینه ساخت یک نیروگاه برقی بزرگ را به امضا رساندند.
این نیروگاه ظرفیت تولید701 مگاوات برق را خواهد داشت. ساخت نیروگاه " آزاد پتن پن"، برای پاکستان یک میلیارد و پانصد میلیون دلار هزینه خواهد داشت و پیش بینی می شود تا سال 2026 به بهره برداری برسد.
این تفاهم نامه جدید در حالی امضا می شود که در طول ماه‌های گذشته مقامات آمریکایی بارها مناسبات اقتصادی پاکستان و چین را مورد انتقاد قرار دادند و پکن را به سوء استفاده از اوضاع معیشتی پاکستان متهم کرده اند.
رئیس بخش کنترل تسلیحات چین هم دیروز گفت: اگر آمریکا میزان تسلیحات هسته ای خود را کاهش داده و به سطح تسلیحات هسته ای چین برساند دولت پکن در مذاکرات سه جانبه کنترل تسلیحات  با آمریکا و روسیه شرکت خواهد کرد.
به گزارش خبرگزاری رویترز، "فو کونگ" دیپلمات ارشد و رئیس بخش کنترل تسلیحات چین روز چهارشنبه در کنفرانسی خبری گفت: من به شما اطمینان می دهم اگر آمریکا می گوید آماده است از مواضع قبلی خود عقب نشینی کند و به سطح چین بازگردد چین خوشحال خواهد شد و در مذاکرات آتی شرکت خواهد کرد. اما واقعیت این است که می دانیم چنین رویکردی را از سوی آمریکا شاهد نخواهیم بود. ما سیاست آمریکا را می دانیم و صریح و واقع گرایانه صحبت می کنیم.
رئیس بخش کنترل تسلیحات در وزارت امور خارجه چین دربخش دیگری از کنفرانس خبری خود گفت: اولویت ما این است که ابتدا آمریکا و روسیه درباره توافق استارت یا پیمان کاهش تسلیحات راهبردی به هم به توافق برسند. ما امیدواریم بر اساس این پیمان آمریکا و فدراسیون روسیه سلاح های هسته ای خود را کاهش بدهند. در صورت ایجاد چنین وضعی اگر میزان تسلیحات هسته ای آنها به سطح تسلیحات چین بازگردد چین با آنها وارد مذاکره خواهد شد.
در مقابل به گزارش امروز خبرگزاری رویترز، مایک پمپئو، وزیر امور خارجه آمریکا اعلام کرد، آمریکا به دلیل مسئله تبت برای برخی مقامات چینی محدودیت های ویزا قائل خواهد شد.
افزایش تنش در مناسبات آمریکا و متحدان اروپایی اش با چین و روسیه در دو جهت در حال افزایش است: یکی در حوزه سیاسی و حقوقی در شورای امنیت سازمان ملل دیگری در حوزه نظامی، که بی شک میتواند تاثیر غیر قابل اجتنابی در افزایش تهدید علیه امنیت جهان  داشته باشد. حتی برخی صاحب نظران تصریح کرده اند که این تنش‌ها ممکن است به جنگ هسته‌ای بیانجامد. 
در آخرین تحول در حوزه مناقشات نظامی میتوان به حضور دو ناوگان دریایی آمریکا در دریای چین جنوبی اشاره کرد.
همچنین اواخر خرداد ماه نیز خبرگزاری اینترفاکس روسیه به نقل از وزارت دفاع این کشور اعلام کرد روسیه جنگنده های خود را برای رهگیری دو فروند بمب افکن بی – 52 آمریکا بر فراز دریای اختسک به سرعت به پرواز درآورد.
همزمان به گزارش خبرگزاری رویترز از مسکو ، روسیه اعلام کرد آمریکا جنگنده های خود را برای اسکورت و همراهی چهار فروند بمب افکن تی یو- 95 ام اس توپولوف روسیه که نزدیک مرز آمریکا در پرواز بودند؛ به سرعت اعزام و به پرواز درآورده بود.
مرکز موسوم به دیده بان حقوق بشر سوریه هم از وقوع درگیری بین خودروهای نظامی روسیه و آمریکا در شمال شرق الحسکه خبر داد.
-------------------------------------------
عبدالرضا خلیلی
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
مطالبات مردم در بسته صدای شما ۱۵ دی ۱۴۰۴
نوزدهمین نمایشگاه تخصصی فرش و تابلوفرش دستباف قزوین
روایتی از محافظ سردار دل‌ها؛ هادی طارمی
ربایش رئیس‌جمهور ونزوئلا مصداق تروریسم دولتی و تجاوز آشکار آمریکاست
۱۰ یوز جدید شناسایی شد
صدای مردم پانزدهم دی ماه استان قزوین
تاکید نخبگان گیلانی بر هوشیاری در برابر تحریف‌ها
بسته خبری گیجگاه ۱۴۰۴/۱۰/۱۵
مجموعه ورزشی علیدخت بجنورد آماده میزبانی مسابقات کوراش می‌شود
تعویض بیش از ۱۹ هزار کنتور آب فرسوده در اهواز
تولید سالانه ۱۰.۵ هزار تن سیم تایر در دره‌شهر
پایان آیین معنوی اعتکاف در آبادان و خرمشهر
ضرورت تداوم جوجه‌ریزی و مدیریت نقدینگی
واردات بیش از ۸۰۰ هزار تن نهاده‌ی دامی از بنادر کاسپین و انزلی
گرامیداشت سالروز شهادت سردار سلیمانی باحضور عشایر خوزستان+فیلم
خودکفایی در تولید چراغ‌های هوشمند و صرفه‌جویی ۷۵ درصدی انرژی
حمله رژیم صهیونیستی به مناطقی در لبنان
مهار آتش کاله 
اجرای طرح ایجاد نظام رهگیری وردیابی و شناسه دار کردن محصولات خام کشاورزی در گیلان
گیتی پسند مغلوب پالایش نفت اصفهان
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
برگزاری انتخابات ریاست جمهوری ونزوئلا ۳۰ روز دیگر
کالابرگ ۴ میلیونی به چه کسانی اختصاص می‌یابد؟
واکنش چین به اظهارات ترامپ درباره ایران
سه محور کوهستانی به علت بارش برف مسدود است
انتخابات شورا‌ها در ۱۱ اردیبهشت؛ آزمون زودهنگام رسانه ملی
تکذیب خبر مجازی شدن امتحانات دانشگاه آزاد
جزئیات طرح جدید کالابرگ الکترونیکی اعلام شد
اوایل هفته آینده، برف و باران میهمان همدان
طرح حمایت معیشتی به همه ایرانیان تعلق می‌گیرد
همراهی دولت و مجلس در توجه به معیشت مردم ضروری است
بازدید سرلشکر پاکپور از مراسم سالگرد شهید سلیمانی در کرمان
آغاز اجرای وعده رئیس‌جمهور برای عدالت در توزیع یارانه
آغاز رسمی اجرای طرح جامع حمایت معیشتی و امنیت غذایی
قهرمانی المپیاکوس با گلزنی طارمی
نیم صفحه نخست روزنامه‌های ورزشی ۱۴ دی
برقراری فعالیت ادارات و مدارس فارس ؛ فردا  (۱۷ نظر)
بیانیه وزارت امور خارجه ترکیه در مورد ونزوئلا  (۱۰ نظر)
برگزاری انتخابات ریاست جمهوری ونزوئلا ۳۰ روز دیگر  (۵ نظر)
پیش‌فروش ۵ محصول سایپا از فردا  (۲ نظر)
اطلاعیه شورای اطلاع رسانی دولت درخصوص انتقال ارزترجیحی به خانوارها  (۲ نظر)
بازداشت سه آشوبگر مرتبط با شبکه صهیونی اینترنشنال   (۲ نظر)
طرح حمایت معیشتی به همه ایرانیان تعلق می‌گیرد  (۲ نظر)
تجاوز نظامی آمریکا به ونزوئلا  (۲ نظر)
پرداخت کالابرگ چهار میلیون تومانی برای ۸۰ میلیون نفر  (۱ نظر)
ترامپ: برای مدتی ونزوئلا را اداره می‌کنیم  (۱ نظر)
تجاوز نظامی آمریکا به ونزوئلا  (۱ نظر)
صدور کیفرخواستی ۲۵ صفحه‌ای برای نیکلاس مادورو  (۱ نظر)
مصرف گاز از مرز ۶۲۰ میلیون متر مکعب عبور کرد  (۱ نظر)
غیر حضوری شدن امتحانات دانشگاه آزاد اسلامی خوزستان  (۱ نظر)
حق اولاد ۱۰۰ درصد و حق عائله‌مندی ۵۰ درصد افزایش می‌یابد  (۱ نظر)