به گزارش سرویس بین الملل
خبرگزاری صدا و سیما، "جولیا آینسلی" خبرنگار شبکه ان بی سی نیوز در مصاحبه با شبکه ام اس ان بی نیوز گفت: دولت دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا تلاش می کند در شرایط شیوع کرونا و با دستاویز قرار دادن این موضوع به دو هدف دست بیابد. دولت ترامپ تلاش می کند مدارس و دانشگاه های این کشور را به هر شکلی وادار به بازگشایی بکند در غیر این صورت مدارس و دانشگاه های آمریکا باید مجوز حضور دانشجویان و دانش آموزان خارجی را که در این مراکز تحصیل می کنند لغو کنند.
ممکن است بسیاری از دانشجویان بین المللی که در آمریکا تحصیل و شهریه هم پرداخت می کنند با تشدید فشارها و محدودیت ها دیگر علاقمند به نام نویسی در این مراکز نباشند. این در حالی است که مراکز آموزشی آمریکا برای تامین بخشی از بودجه های خود به شهریه های دریافتی از این دانشجویان نیازمند هستند.
خبرنگار ان بی سی نیوز افزود این همان سیاستی است که افرادی مانند "استیون میلر" در درون کاخ سفید آن را پیگیری و تلاش می کنند در چارچوب آن تعداد مهاجران را در آمریکا کاهش بدهند. حتی مهاجرانی که به شکل قانونی به این کشور وارد شده اند یا کسانی که برای ورود به این کشور پول پرداخت کرده اند تا بتوانند در دانشگاه های آمریکا تحصیل بکنند.
مسئولان دولت آمریکا با تاکید بر لزوم بازگشایی مدارس و دانشگاه های این کشور در واقع تلاش می کنند هم مدارس و مراکز آموزشی و دانشگاه ها را بازگشایی کنند و همزمان با تشدید فشارها بر دانشجویان خارجی مقیم این کشور آنها را وادار به بازگشت به کشورهای خودشان بکنند.
مخالفان معتقدند که دولت ترامپ از شیوع ویروس کرونا بعنوان یک بهانه و پوشش برای پیشبرد این سیاست یعنی مخالفت با حضور مهاجران در آمریکا استفاده می کند و ما به دفعات شاهد این سیاست بوده ایم.
خبرنگار ان بی سی گفت این سیاست در واقع سیاست تنبیهی است. به سختی می توان قبول کرد که با این نوع سیاست ها بتوان به رشد و تقویت اقتصادی هم دست یافت. اگر مسئولان دولت ترامپ امیدوارند که با بازگشایی مدارس و دانشگاه ها می توانند به تقویت اقتصاد کمک بکنند باید به این موضوع هم توجه بکنند که با این سیاست بخش عمده ای از شهریه دانشگاه ها و مراکز آموزشی از دست می رود.
در بسیاری از شهرهای کوچک آمریکا هم مردم آنها به فعالیت دانشگاه های مستقر در آن جا هستند و دانشجویان این دانشگاه ها بخشی از گردش مالی این شهرهای کوچک را با زندگی در این شهرها و خرید مایحتاج شان تامین می کنند. بسیار سخت است که بتوان گفت در این شرایط چه کسی برنده است، بخصوص که انتخابات ریاست جمهوری آمریکا هم فرا می رسد و این دو موضوع برای رئیس جمهور این کشور بسیار مهم هستند.
وی تلاش می کند مدارس و دانشگاه ها را بازگشایی کند و همچنان که برای بازگشایی اقتصاد و شروع مجدد کسب و کارهای مختلف هم تلاش می کند. همزمان تلاش می کند تعداد مهاجران را در آمریکا قبل از ماه نوامبر یعنی زمان برگزاری انتخابات ریاست جمهوری کاهش بدهد. شاید در این چارچوب بتوان برنده و بازنده این سیاست را تعیین کرد.
نگرانی هزاران دانشجوی خارجی در آمریکا که از این پس با تهدید خروج اجباری از سوی دولت ترامپ یا اجبار بازگشت به دانشکده همزمان با تشدید همه گیری رو به رو هستند تشدید شده است.
به گزارش خبرگزاری فرانسه از نیویورک، این شامل بیش از ۴۰ هزار دانشجوی خارجی در دانشگاههای عمومی کالیفرنیا و حدود ۵ هزار دانشجو در هاروارد است که قصد دارند پاییز امسال کلاسهای خود را به صورت آنلاین برگزار کنند.
طبق تصمیمی که پلیس مهاجرت آمریکا روز دوشنبه اعلام کرد و موسسه فنآوری ماساچوست و دانشگاه هاروارد به دادگاه از آن شکایت کردند، این دانشجویان دیگر حق ماندن در خاک آمریکا را ندارند. در واقع این دانشجویان قربانی جانبی اعمال فشار دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا برای بازگشایی مدارس و دانشگاههای کشور با وجود همه گیری هستند.
تیمور احمد دانشجوی ۲۵ ساله پاکستانی دانشگاه ایالتی کالیفرنیا در لس آنجلس میگوید در صورتی که آنها درسها را به صورت حضور ارائه ندهند من هم تحت تاثیر قرار میگیرم. من نگران هستم. این شرایط میتواند آینده و برنامههای من را تغییر دهد.
دانشجوی دیگری که در دانشگاه بزرگ تگزاس ثبت نام کرده است میگوید قصد داشت این پاییز در جهت پیشگیری همه گیری کلاسهای درس آنلاین را دنبال کند. این دانشجوی ۲۵ ساله هندی حالا مجبور است در دانشگاه حاضر شود، زیرا در غیر این صورت با خطر از دست دادن ویزای خود رو به روست. وی میگوید در صورت بستری شدن در بیمارستان برای ابتلا به کووید ۱۹ هزینهها در اینجا بسیار بالاتر از کشور من است؛ بنابراین میترسم. وی با صدایی آهسته میگوید من با افراد زیادی صحبت کرده ام که واقعا ترسیده اند. ما در یک کشور خارجی تنها هستیم. من هیچ کسی را ندارم که در صورت بیماری از من مراقبت کند.
یک دانشجوی هند در دانشگاه بزرگ آریزونا هم که یکی از کانونهای آلودگی در آمریکاست در این باره ابراز نگرانی میکند. وی میداند که برای اتمام فعالیتهای تحقیقاتی خود و عمل به وظیفه خود به عنوان مدرس دانشجویان جوانتر باید به دانشگاه بازگردد. اگرچه به نظر میرسد کنترل شیوع ویروس در این دانشکده شلوغ بسیار دشوار است.
در حال حاضر ۸۴ درصد دانشگاههای آمریکا شیوه آموزش مجازی و حضوری را به طور همزمان در پیش گرفته اند تا مانع از اخراج دانشجویان خارجی خود شوند. این دانشجویان در پی اتخاذ تدابیر جدید از سوی دولت ترامپ با تهدید اخراج از خاک آمریکا رو به رو هستند.
برخی دانشگاهها مانند دانشگاه کالیفرنیای جنوبی که تقریبا همه کلاسهای خود را به صورت آنلاین برگزار میکند بر روی راهکار جدیدی کار میکند تا کلاسهای بیشتری را به صورت حضوری برگزار کند.
اما بسیاری از ظهور دوباره همه گیری در پاییز نگرانند که این موسسات را وادار خواهد کرد به طور کامل کلاسها را به صورت آنلاین برگزار کنند در نتیجه دانشجویان خارجی مجبور به خروج از کشور خواهند شد.
یک دانشجوی ۲۵ ساله ایرانی میگوید آنها نمیتوانند ویروس را کنترل کنند و اوضاع به خوبی پیش نخواهد رفت. به نظر من این عادلانه نیست که دانشجویان خارجی از وخامت اوضاع همه گیری بیشتر رنج بکشند و این در حالیست که این شرایط هیچ ارتباطی به آنها ندارد.
این دانشجوی ایران که منتظر است کار خود را در ماه نوامبر به پایان برساند و دفاع کند در وضعیت اضطراب دائمی به سر میبرد. وی میگود من سه سال از عمر خود را صرف کرد م و برای به دست آوردن این مدرک زحمت زیادی کشیدم. در صورتی که ویزای من باطل شود این وحشتناک خواهد بود.
بنابر اعلام موسسه آموزش بین المللی آمریکا پس از دوبرابر شدن شمار دانشجویان خارجی در این کشور طی ۱۵ سال، تعداد آنها از سال ۲۰۱۵ تغییری نکرده است و در سال ۲۰۱۹ تعداد این دانشجویان به ۱.۰۹ میلیون نفر رسیده است.
تعرفههای بالای اکثر دانشگاههای آمریکا، قدرت گرفتن دانشگاه رقیب به ویژه در اروپا و سیاست مهاجرتی دونالد ترامپ موجب شده است آمریکا دیگر برای دانشجویان جذابیت کمتری داشته باشد.
هارون ریچلین ملنیک از شورای مهاجرت آمریکا میگوید تصمیمات اخیر خطر تضعیف یکی از بزرگترین داراییهای آمریکا را که سیستم آموزشی آن است به همراه دارد. نظام آموزشی آمریکا برای آموزش عالی بهترین در جهان است.
دانشجوی ایرانی تاکنون قصد داشت برای دکترا یا حتی بیشتر در آمریکا بماند. اما حال وی با توجه به نحوه برخورد دولت آمریکا با مهاجران و صدور ویزاهای موقتی در این باره تردید دارد.