• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۷۷۴۶۹۴
تاریخ انتشار: ۰۴ مرداد ۱۳۹۹ - ۱۲:۵۵
اجتماعی » حقوقی و قضایی
بررسی ترک فعل‌ها در حوزه آب و برق

مجوز ساخت و ساز در بستر رودخانه نباید صادر ‌شود

در دیدار رئیس سازمان بازرسی کل کشور و وزیر نیرو، چالش‌های حوزه آب و برق مانند برداشت‌های بی‌رویه از منابع آب کشور بررسی شد.

مجوز ساخت و ساز در بستر رودخانه نباید صادر ‌شودبه گزارش خبرگزاری صدا و سیما؛ روابط عمومی سازمان بازرسی کل کشور، حجت‌الاسلام‌ والمسلمین حسن درویشیان در دیدار با رضا اردکانیان وزیر نیرو با اشاره به تلاش‌های موثری که در صنعت آب و برق کشور شده است در خصوص چالش‌های این حوزه در سال‌های اخیر گفت: برداشت از منابع تجدید پذیر آب کشور بیش از ظرفیت طبیعی بوده و طی سال‌های گذشته، برداشت‌های بی‌رویه از منابع آبی زیرزمینی، اغلب دشت‌های کشور را با بحران مواجه کرده است.
وی با اشاره به ترک فعل‌ها در حوزه آب گفت: یکی از مأموریت‌های رئیس قوه قضاییه به سازمان بازرسی، بررسی ترک فعل‌هایی است که منجر به آسیب‌های گسترده در کشور شده است و گاهی قابل جبران هم نیست مثل برداشت‌های بی‌رویه آب در سال‌های متمادی که معلوم نیست تا چه زمان اثرات مخرب آن بر آبخوان‌ها جبران شود و سازمان این موضوع را در دستور کار خود قرار داده است.
درویشیان سدسازی غیراصولی را معضل دیگر حوزه آب دانست و گفت: بحث سدسازی بی‌رویه و بدون بررسی دقیق، آسیب‌هایی در حوزه آب به دنبال داشته است که خشک شدن رودخانه‌ها، تالاب‌ها و دریاچه‌ها از عوارض اصلی آن است.
وی ادامه داد: تدوین نکردن اسناد آمایش سرزمین و لحاظ نشدن ظرفیت‌های مناطق در بحث منابع آب، به ویژه در حوزه کشاورزی که بهره‌وری بسیار پایینی دارد ازجمله معضلات دیگر حوزه آب است.
این عضو شورای عالی قوه قضائیه با اشاره به نابسامانی حریم رودخانه‌ها گفت: بی توجهی به حریم رودخانه‌ها در دوره‌های مختلف خسارت‌های فراوانی مانند سیل سال گذشته ایجاد کرده است. بستر رودخانه‌ها جزو منابع و اموال «ملی» محسوب می‌شود و کسی نمی‌تواند تملک قانونی بر آن داشته باشد که متأسفانه طی سال‌های گذشته اقدام جدی در راستای تعیین و تثبیت این مالکیت صورت نگرفته است. به این لحاظ گاهی شاهدیم برای ساخت و ساز حتی در بستر رودخانه‌ها مجوز و حتی سند هم صادر می‌شود.
رئیس سازمان بازرسی کل کشور در ادامه با اشاره به حساسیت موضوع ادغام شرکت‌های آبفای شهری و روستایی و ماهیت متفاوت این شرکت ها، دغدغه‌های سازمان بازرسی کل کشور درباره وضعیت نیروی انسانی، انتقال اموال و دارایی‌ها و حفظ کیفیت خدمت رسانی به مشترکین در ساختار جدید را مطرح کرد.
رئیس سازمان بازرسی کل کشور همچنین در پایان با اشاره به چالش‌های حوزه برق گفت: استفاده نکردن از انرژی‌های نو مانند باد و نور خورشید و بدهی کلان صنعت برق به پیمانکاران ازجمله آسیب‌های حوزه برق است. کشور ما ظرفیت فوق‌العاده‌ای به لحاظ انرژی‌های نو دارد که باید بیشتر از آن بهره برد.
در بخش ابتدایی این نشست، رضا اردکانیان وزیر نیرو طی سخنانی با اشاره به ساختار این وزارت خانه گفت: یکی از دلایل اینکه وزارت نیرو در شرایط مختلف مانند جنگ و تحریم تاب‌آوری داشته است، ساختار آن است که تمرکززدایی در آن صورت گرفته است. وی همچنین به شاخص‌های خدمات رسانی در ایران که همپای بسیاری از کشور‌های پیشرفته دنیاست، اشاره کرد.
وزیر نیرو ضمن اشاره به فرایند انتخاب مدیران مجموعه وزارت نیرو از طریق فراخوان و استفاده از ظرفیت نیروی انسانی مجرب خاطرنشان کرد: به دنبال این هستیم طی عمر باقی‌مانده از دولت، آسیب‌پذیری صنعت آب و برق کشور را کم کنیم. ازاین‌رو تلاش می‌کنیم سیستم حسابرسی داخلی را فعال‌تر کرده و مراقبت‌های مجمعی را بیشتر کنیم و امیدواریم همکاری سازمان بازرسی با وزارت نیرو در این زمینه و سایر زمینه‌ها با ماندگاری و پایداری همراه باشد.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
مطالبات مردم در بسته صدای شما دوم آذر ۱۴۰۴
سنگ اندازی مقابل اجرای طرح حمایت از رانندگان اینترنتی
هفته بسیج، یادآور رشادت‌ها و ایستادگی مردمی‌ترین نهاد انقلاب اسلامی
ادای احترام به مقام شامخ شهید گمنام در بوکان
خط و نشان رئیس کل بانک مرکزی برای ملاکی بانک‌ها
خبر‌هایی از برنامه های افزایش ازدواج و تحکیم خانواده در دامغان
«۲۲۲»؛ عددی که در ذهن مردم آبدانان؛ ایستادگی و شهادت، معنا می‌شود
ایست به اتلاف انرژی
امداد رسانی به مصدوم حادثه محور فارسان شهرکرد
راه‌اندازی «گروه‌های سازش محله‌ای» برای پیشگیری از اختلافات در البرز
غیرحضوری شدن مدارس خراسان جنوبی
بسیج بازوی پرتوان نظام اسلامی
پایان چشم انتظاری
مردم هرمزگان در سوگ حضرت زهرا (س)
الحاق زمین و شیرخشک به نوادر روزگار
استقرار یک سایت پرتابل تلفن همراه در منطقه الیت چالوس
آبا مدارس یزد به دلیل آنفولانزا تعطیل می‌شوند؟
برتری دندر در ژوپیلر لیگ با حضور جهانبخش
آلودگی شدید هوا در تهران
سالروز شهادت بانوی آب و آینه حضرت زهرا سلام الله علیها
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
ذخیره سازی ۴۰۰ هزار تن پیاز در انبار‌های فلاورجان
تصاویر ناسا از منطقه آتش سوزی در جنگل الیت چالوس
تعطیلی مدارس و ادارات در برخی شهرستان‌های آذربایجان‌غربی به دلیل آلودگی هوا فردا یکشنبه ۲ آذر
کارشناسی ارشد، یکساله و دکتری سه ساله می‌شود
غیر حضوری شدن مدارس و دانشگاه‌ها در روز‌های سه شنبه و چهار شنبه
راه‌اندازی بازارچه‌های میوه و تره بار درون شهری در همدان
تعطیلی مدارس و دانشگاه‌ها و تأخیر در شروع کار ادارات در شهرستان‌های آذربایجان‌غربی
آغاز فرایند عرضه خودرو‌های وارداتی از فردا
تعطیلی مراکز آموزشی و ادارات برخی مناطق آذربایجان شرقی
مدارس استان البرز غیر حضوری شد
فردا، تشییع پیکر شهدای گمنام دفاع مقدس
اجرای طرح زوج و فرد از درب منزل در تهران
ضرورت توجه مسئولان به فراهم شدن زمینه بروز استعدادها
ایران جوان ۱۴۰۴/۰۹/۰۱
یک کشته و ۱۶ مصدوم در تصادف بزرگراه بستان آباد _ تبریز
غیرحضوری شدن مدارس در سه شهر و چند روستای استان مرکزی  (۲ نظر)
کشتی فرنگی المپیک ۲۰۲۵ ناشنوایان؛ دزفولی طلایی شد  (۲ نظر)
آژانس بین‌المللی انرژی اتمی به یک باشگاه سیاسی تبدیل شده  (۱ نظر)
بامداد مرگبار در پایتخت؛ ۴ فوتی در تصادفات آخرین جمعه آبان ماه  (۱ نظر)
آمریکا و سه کشور اروپایی «توافق قاهره» را کشتند  (۱ نظر)
مصرف ۳ تا ۵ برابری برق در کولر‌های گازی  (۱ نظر)
رکورد ۸۸ کیلومتر ریل‌گذاری درطرح چابهار – زاهدان  (۱ نظر)
مدنی‌زاده: نوسان کوتاه‌مدت بورس نباید سرمایه‌گذاران را بترساند  (۱ نظر)
ترک‌ فعل در اجرای قانون جوانی جمعیت جرم است  (۱ نظر)
۱۵ متر سقوط برای نجات یک زندگی در کوه صفه اصفهان  (۱ نظر)
«آخرین دیدار»، در خبر‌های امروز رسانه  (۱ نظر)
بالا گرفتن تنش میان اروپا و آمریکا بر سر اوکراین  (۱ نظر)
تقویت هویت ملی و دینی دو محور کلیدی وزارت آموزش و پرورش است  (۱ نظر)