• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۷۷۵۰۹۹
تاریخ انتشار: ۰۴ مرداد ۱۳۹۹ - ۱۹:۱۳
صفحه نخست » عمومی
هشداری برای نهاد‌های نظارتی

افزایش قاچاق لوازم آرایشی

طبق آمار ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز، قاچاق محصولات آرایشی و بهداشتی ظرف ۲ سال گذشته حدود ۵۰ درصد افزایش یافته است.

به گزارش خبرگزاری صدا  و سيما و به نقل از ایسنا، در ماه‌های گذشته با توجه به کاهش ورود ارز به کشور، دولت با محدود کردن واردات برخی محصولات تلاش کرده است، ارز وارد شده به کشور را به عرصه کالا‌های اولویت‌دار اختصاص دهد و همین امر باعث افزایش انتقادات از سوی برخی فعالان اقتصادی شده است.
 
رشد ۵۰ درصدی قاچاق لوازم آرایشی

یکی از بخش‌هایی که در ماه‌های گذشته با مشکلات مواجه بوده، کالا‌های آرایشی و بهداشتی هستند.
رییس کمیسیون اقتصاد سلامت اتاق بازرگانی تهران در این زمینه به ایسنا می‌گوید: با توجه به محدودیت‌های ایجاد شده در حوزه ثبت سفارش و تخصیص ارز، برخی از شرکت‌های بخش خصوصی فعال در این بخش با مشکلات جدی مواجه شده‌اند.
محمود نجفی عرب می افزايد: یکی از اصلی‌ترین مسائلی که این بازار را تحت تاثیر قرار داده رسوب کالا‌ها در گمرک است. با وجود آنکه بسیاری از شرکت‌ها، از قبل و با رعایت قوانین موجود کالای خود را وارد کرده‌اند، اما به دلیل تغییر برخی قوانین در ترخیص کالاهایشان به مشکل خورده‌اند و همین امر، در کنار زیان‌دهی، ورود این محصولات به بازار را نیز با دشواری مواجه کرده است.
تداوم این مشکلات باعث شده است، فعالان حوزه واردات محصولات بهداشتی، انتقاد‌هایی جدی در این زمینه مطرح کنند. حمیدرضا محمدی عضو انجمن واردکنندگان فرآورده‌های آرایشی و بهداشتی، در جلسه اخیر کمیسیون تسهیل تجارت اتاق بازرگانی تهران، گفته: طبق آمار ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز، قاچاق محصولات آرایشی و بهداشتی ظرف ۲ سال گذشته حدود ۵۰ درصد افزایش یافته است که این مساله مخاطرات جدی در حوزه سلامت بر جای خواهد گذاشت.
در ادامه مکاتبات واردکنندگان لوازم آرایشی و بهداشتی، انجمن واردکنندگان فراورده‌های بهداشتی، آرایشی و عطریات ایران نیز در نامه‌ای که خطاب به محمد باقر قالیباف، رییس مجلس شورای اسلامی، از ممنوعیت واردات و نامشخص بودن سیاست‌ها در این حوزه انتقاد کرده است.
در بخشی از این نامه که در اختیار ایسنا قرار گرفته است، آمده: اخیرا وزارت صمت طی بخشنامه‌ای واردات محصولات ردیف ۲۷ گروه اولویت ۲ ارزی را ممنوع اعلام کرده است. با وجود آن که دفتر مقررات صادرات و واردات اذعان داشته که این ممنوعیت شامل حال محموله‌هایی که پیش از این ثبت سفارش شده نمی‌شود، اما در عملکردی متناقض ترخیص این کالا‌ها را به تأیید گواهی ثبت آماری از سوی بانک مرکزی منوط کرده است. این در حالی است که برخی از این کالا‌های وارداتی قبل از مقررات ارزی جدید و بدون ارز بری دولتی و برخی نیز مطابق مقررات زمان واردات، بر اساس واردات در برابر صادرات انجام شده است و واردکنندگان ارز مورد نیاز خود را از محل صادرات بدون هیچ منع قانونی تأمین کرده اند.
هرچند هنوز دستگاه‌های دولتی واکنشی به این انتقادات نشان نداده‌اند، اما به نظر می‌رسد لااقل باید برای کالا‌های دپو شده در گمرک چاره‌ای جدید اندیشید و تکلیف کالا‌هایی که در حال حاضر نمونه مشابه داخلی دارند، فکری جدید کرد. هرچند بانک مرکزی در هفته‌های گذشته ثابت کرده است با توجه به نیاز جدی کشور به تامین ارز مورد نیاز برای حوزه‌های اولویت‌دار به راحتی در برابر انتقادات بخش خصوصی، عقب نشینی نمی‌کند.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
­غلامی: جام جهانی رؤیای همه ما بود
نگرانی متقاضیان مسکن ملی پرند از تاخیر در تحویل
ایران جوان ۱۴۰۴/۰۹/۰۱
آتش‌سوزی آشپزخانه یک واحد مسکونی در ساختمانی ۳ طبقه در رشت
نشست شورای هماهنگی و برنامه ریزی ستاد فرهنگی اربعین ایران و عراق در بغداد
تجلیل از خانواده‌های شهدای جنگ ۱۲ روزه در لرستان
فردا، تشییع پیکر شهدای گمنام دفاع مقدس
برپایی میز خدمت حقوقی در مناطق کم برخوردار کشور
آتش در دل جنگل های الیت
جوی آرام و پایدار در لرستان
سرهنگ کارگر فرمانده جدید یگان ویژه استان قم شد  
اولویت‌گذاری برای کاهش ضایعات در ۲۲ محصول کشاورزی
اجرای طرح زوج و فرد از درب منزل در تهران
تشییع شهید گمنام در لامرد
فوران آتشفشان در هاوایی
استان قزوین “قلب تپنده اقتصاد ایران”
تأکید بر تقویت پژوهش‌محوری در مدارس گیلان
هوا در چند شهر آذربایجان‌غربی ناسالم برای گروه‌های حساس اعلام شد
آیین‌های ویژه هفته بسیج در گیلان
بزودی؛ تکمیل فاز اول نیروگاه سیکل ترکیبی شهدای ویس
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
امامی، آذرپیرا و زارع به دیدار فینال راه یافتند - قاسم پور در دیدار رده بندی
قطعی آب در برخی مناطق شهر کرمانشاه
تشکیل کار گروه اضطرار آلودگی هوا
ذخیره سازی ۴۰۰ هزار تن پیاز در انبار‌های فلاورجان
تعطیلی مدارس مشهد و مدارس شهری تربت حیدریه، نیشابور و تربت جام، فردا شنبه اول آذر
غیر حضوری شدن مدارس برخی شهرهای آذربایجان شرقی
واکنش زلنسکی به توافق پایان دادن به جنگ روسیه و اوکراین
آلودگی هوای ۱۴ شهر خوزستان در وضعیت قرمز و نارنجی
تعطیلی ۵روزه مهد‌های کودک و پیش دبستانی استان تهران
عزاداری ایام شهادت حضرت زهرا(س) با حضور رهبر انقلاب
آژانس بین‌المللی انرژی اتمی به یک باشگاه سیاسی تبدیل شده
بامداد مرگبار در پایتخت؛ ۴ فوتی در تصادفات آخرین جمعه آبان ماه
تعطیلی مدارس و ادارات در برخی شهرستان‌های آذربایجان‌غربی به دلیل آلودگی هوا فردا یکشنبه ۲ آذر
کارشناسی ارشد، یکساله و دکتری سه ساله می‌شود
غیرحضوری شدن مدارس در سه شهر و چند روستای استان مرکزی
غیرحضوری شدن مدارس در سه شهر و چند روستای استان مرکزی  (۲ نظر)
کشتی فرنگی المپیک ۲۰۲۵ ناشنوایان؛ دزفولی طلایی شد  (۲ نظر)
خط و نشان کشیدن وزیران خارجه آلمان و انگلیس برای روسیه  (۱ نظر)
آژانس بین‌المللی انرژی اتمی به یک باشگاه سیاسی تبدیل شده  (۱ نظر)
بامداد مرگبار در پایتخت؛ ۴ فوتی در تصادفات آخرین جمعه آبان ماه  (۱ نظر)
آمریکا و سه کشور اروپایی «توافق قاهره» را کشتند  (۱ نظر)
مصرف ۳ تا ۵ برابری برق در کولر‌های گازی  (۱ نظر)
ترک‌ فعل در اجرای قانون جوانی جمعیت جرم است  (۱ نظر)
رقابت دانش آموزان رودباری در مسابقات قرآنی «آلا»  (۱ نظر)
۱۵ متر سقوط برای نجات یک زندگی در کوه صفه اصفهان  (۱ نظر)
«آخرین دیدار»، در خبر‌های امروز رسانه  (۱ نظر)
مدنی‌زاده: نوسان کوتاه‌مدت بورس نباید سرمایه‌گذاران را بترساند  (۱ نظر)