از کشف پنی سیلین تا حمله اتمی آمریکا به هیروشیما
تقویم تاریخ، در چنین روزی بر دنیا چه گذشت؟
امروز، پنجشنبه شانزدهم مرداد سال ۱۳۹۹ هجری شمسی، برابر با شانزدهم ذی الحجه سال ۱۴۴۱ هجری قمری و مطابق با ششم اوت سال ۲۰۲۰ میلادی است.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما، مهمترین رویدادهای تاریخی جهان در چنین روزی ( شانزده مرداد) به شرح زیر است.
سالگرد بمباران اتمی هیروشیما
( ۷۵ سال پیش در چنین روزی، ششم اوت سال ۱۹۴۵ میلادی )
در آخرین روزهای جنگ جهانی دوم، آمریکا برای نخستین بار در جهان، با بمباران اتمی هیروشیما، این شهر را با خاک یکسان کرد. این بمب معادل ۲۰ هزار تن ماده منفجره تی ان تی (T N T) قدرت تخریب داشت و بیش از ۹۰ هزار کشته و ۷۵ هزار مجروح برجای گذاشت.
این درحالی است که اثرات مخرب این بمباران اتمی که هیروشیما را ویران کرد، هنوز ادامه دارد. آمریکا به فاصله کمی پس از بمباران اتمی هیروشیما، یکی دیگر از شهرهای ژاپن به نام ناکازاکی را نیز هدف بمباران اتمی قرار داد و در نتیجه ژاپن، ناگزیر به تسلیم شد. حادثه هولناک بمباران اتمی هیروشیما و ناکازاکی که فجیعترین جنایت جنگی تاریخ به شمار میرود، نشان داد که سلاح اتمی حربهای خطرناک در دست کشورهای توسعه طلبی، چون آمریکا است و به همین علت، کنترل و نظارت بر این سلاحها و در نهایت نابودی آنها، برای امنیت جهانی ضروری است.
روز استقلال بولیوی
( ۱۹۵ سال پیش در چنین روزی، ششم اوت سال ۱۸۲۵ میلادی )
کشور بولیوی موفق به کسب استقلال از اسپانیا شد و چنین روزی، به عنوان روز ملی این کشور نام گرفت. سلطه استعماری اسپانیا بر بولیوی از قرن شانزدهم میلادی، با غارت معادن غنی این کشور آغاز شد. در دوران سلطه اسپانیا بر بولیوی، قیامها و حرکتهای مردمی بسیاری علیه استعمار اسپانیا رخ داد که مهمترین آنها انقلاب مردم بولیوی به رهبری سیمون بولیوار آزادیخواه معروف آمریکای جنوبی بود.
این انقلاب از سال ۱۸۰۹ میلادی آغاز شد و بتدریج در تمام نقاط بولیوی گسترش یافت و در نهایت منتهی به استقلال این کشور شد. این کشور به پاس مبارزات و فداکاریهای سیمون بولیوار در راه استقلال کشورهای آمریکای جنوبی، بولیوی نامیده شده است. بولیوی با مساحت نزدیک به یک میلیون و صد هزار کیلومترمربع در غرب آمریکای جنوبی و در همسایگی کشورهای پرو، شیلی، آرژانتین و برزیل واقع شده است.
روز استقلال جامائیکا
( ۵۸ سال پیش در چنین روزی، ششم اوت سال ۱۹۶۲ میلادی )
کشور جامائیکا در آمریکای مرکزی موفق به کسب استقلال از انگلیس شد. این سرزمین درسال ۱۴۹۴ میلادی توسط کریستف کلمب کشف شد و از قرن شانزدهم تا قرن هجدهم میلادی، زیر سلطه اسپانیا بود و از آن پس، تحت استعمار انگلیس قرار گرفت.
اشغالگران اروپایی بومیان جزیره جامائیکا را از بین بردند و دهها هزار برده سیاهپوست را برای کار در مزارع نیشکر، جایگزین بومیان کردند. کشور جامائیکا چهارسال پس از تشکیل فدراسیون آنتیل یا کارائیب با تجزیه این فدراسیون، به استقلال رسید. جزیره جامائیکا با مساحت ۱۰۹۹۱ کیلومتر مربع در آمریکای مرکزی و در آبهای دریای کارائیب واقع است.
تولد کاشف پنی سیلین
( ۱۳۹ سال پیش در چنین روزی، ششم اوت سال ۱۸۸۱ میلادی )
«الکساندر فلمینگ» (Alexander fleming)، طبیب و کاشف اسکاتلندی متولد شد. وی موفق شد در رشته پزشکی مدرک خود را دریافت. کند. به هنگام جنگ جهانی اول، وقتی فلمینگ مشاهده کرد که بسیاری از مجروحان به علت عفونت میمیرند، تصمیم گرفت راهی برای معالجه آنان بیابد.
پس از تحقیقات بسیار، وی در سال ۱۹۲۸ به همراه دو دانشمند دیگر - فلوری (Florey) و چین Chain) -) ماده پنی سیلین را کشف کردند. این سه دانشمند در سال ۱۹۴۵ میلادی به خاطر این کشف مهم، مشترکاً جایزه نوبل را در رشته پزشکی دریافت کردند. پنی سیلین در حال حاضر نیز کاربرد زیادی در علم پزشکی دارد.
درگذشت نویسنده معماهای ابوالهول
( ۸۳ سال پیش، در روز ششم اوت سال ۱۹۳۷ میلادی )
«فردیناند شیلر» (Ferdinand Schiller) فیلسوف آلمانی – انگلیسی درگذشت. وی در سال ۱۸۶۴ متولد شد و در دانشگاه آکسفورد در رشته فلسفه تحصیل کرد و پس از پایان تحصیل در همین دانشگاه و سپس دانشگاههای دیگر به مدت ۳۳ سال به تدریس فلسفه پرداخت. شیلر خود را یک ایده آلیست و آرمانگرا میدانست و درپی منطقیتر کردن و قابل فهم کردن فلسفه بود. وی میکوشید رفتار انسان را به صورت کمی نشان دهد تا بتوان در مورد آن بهتر قضاوت کرد. کتابهای «منطق برای عمل»، «معماهای ابوالهول» و «اومانیسم» ازجمله کتابهای شیلر هستند.
راه اندازی نخستین وب سایت در اینترنت
( ۱۹ سال پیش در چنین روزی در ششم اوت سال ۱۹۹۱ میلادی )
دامنه اینترنتی WWW به عنوان اولین وب سایت توسط پروفسور «تیم برنرز لی Tim Berners - Lee» راه اندازی شد. لی بعدها به عنوان پدر اینترنت نامگذاری شد. البته پیش از آن در سال ۱۹۶۹ ارتش دفاع امریکا شبکهای را ایجاد کرد تا کامپیوترهای که در بارهی مسایل نظامی تحقیق میکنند با یکدیگر ارتباط برقرار کنند.
ایران نیز اولین بار در سال ۱۳۷۷ به شبکه جهانی اینترنت پیوست و اولین کامپیوتر تحقیقاتی خود را وارد دنیای مجازی کرد. اما امروزه با گسترش دنیای اینترنت و فضای مجازی وب سایتها ومحتوی انها اشکال و اهداف گوناگونی را دنبال میکنند. در ابتدا وب سایتها تنها برای اشتراگ گذاری اطلاعات استفاده می شدند اما به مرور زمان اطلاعات گرافیکی نیز به وبسایتها اضافه شد. امروزه وبسایت به مجموعهای از اسناد اطلاعات و پروندههایی گفته میشود که وابسته به اهداف ان دارای دیزاین گرافیکی خاصی است. همچین یک وبسایت شامل محتوی متنی، صوتی، تصویری و ویدئویی خاصی است که در اختیار کاربر قرار میگیرد. محتوای هر سایت وابسته به اهداف و فعالیت ان است و ممکن است که در زمینه خدماتی، سرگرمی، اموزشی یا در بخش خصوصی مرتبط به یک ارگان خاص باشد و یا اهداف شخصی یا تجاری داشته باشند.