به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما به نقل از کمیسیون ملی یونسکو_ایران؛ بیست و پنجمین گفتگوی برخط یونسکویی کمیسیون ملی یونسکو به مناسبت روز جهانی جوان و به میزبانی کاوه صدقی عضو کمیته ملی ورزش و تربیت بدنی این کمیسیون برگزار شد.
میهمان اول این گفتگو روح الامین حسینی فعال اجتماعی بود که با اشاره به از دست دادن پدرش در کودکی عنوان کرد؛ خیلی زود درگیر مسائل اجتماعی و خانوادگی شده است.
آرزویی که موسسه کارآفرینی اجتماعی سورن را تاسیس کرد حسینی، انگیزه شروع فعالیتهای اجتماعی اش را در دوران نوجوانی و پیش از شرکت در کنکور خواند که در ذهنش از خود پزشکی ساخته بود که در مناطق محروم در حال خدمت رسانی به مردم است. اما نتایج کنکور برای او همانی نبود که انتظارش را میکشید. قبولی در رشته دامپزشکی به جای پزشکی باعث شد تا دچار افسردگی شود و این رشته را تا مقطع کارشناسی ادامه دهد.
از آن جا که وی تمام انگیزه اش برای خدمت به مردم را در پزشک شدن و حضور در مناطق محروم میدانست، مصمم شد تا در نهایت این آرزو را در جایی خارج از دانشگاه جستجو کند و جرقه تشکیل نهادی با حضور پزشکان در ذهن او زده شد.
حالا بعد از چندین سال تلاش، بنیانگذار موسسه کارآفرینی اجتماعی سورن است که پزشکان بسیاری در آن مشغول خدمت به مردم در مناطق محروم هستند. موسسهای که خدمات زیادی برای آموزش و بهداشت مردم در این مناطق از جمله ساخت مدرسه و مرکز درمانی انجام داده است. در واقع او سقف آرزوی خود را بلندتر کرد تا امروز از حس رضایتمندی صد درصدی خود در زندگی اش بگوید.
رجبلو، معلول کارآفرین دنیای تاریکم را خودم تغییر دادم میهمان دوم این گفتگو وحید رجبلو، معلول کارآفرین بود. وی جزو ۱۰ جوان تاثیرگذار دنیاست.
رجبلو با توجه به محدودیتهایی که در زندگی شخصی یک معلول وجود دارد، هدف خود در زندگی را تغییرِ نگاه به معلولان دانست.
رجبلو با اشاره به معلولیت مادرزادی خود عنوان کرد؛ در تمام این سالها تلاش کرده تا این معلولیت، زندگی او را تحت تاثیر قرار ندهد.
مدیر موسسه توانیتو که این نهاد را از سال ۹۵ راه اندازی کرده، برای بیش از ۷۰۰ نفر به شکل غیرمستقیم و ۱۷ نفر به شکل مستقیم کارآفرینی کرده است.
موسسهای که در زمینه حمایت و کمک به زندگی معلولان تشکیل شده است تا آنها در روند زندگی روزمره خود مشکلات و محدودیتهای زندگی خود را کمتر احساس کنند.
رجبلو در ادامه این گفتگو افزود: در ابتدای مسیر هدفش را توجه به افراد معلول قرار داده بود، اما حالا سالمندان و افراد آسیب دیده هم خواستار خدمات این موسسه شده اند.
وی در پاسخ به میزان اثرگذاری کرونا بر دنیای کسب و کار گفت: اگر چه این ویروس بر بسیاری از مشاغل تاثیر منفی گذاشت، اما بعضا برخی از کسب و کارها با خلاقیت حتی در حوزه کاری خود پیشرفت چشمگیری را هم تجربه کردند.
شیربیگی، خانم گل آسیا فقط از خودم توقع داشتم میهمان پایانی این گفتگوی اینترنتی سارا شیربیگی خانم گل فوتسال آسیا و ششمین بازیکن برتر دنیا بود. کاوه صدقی با اشاره به محدودیتهایی که برای ورزش بانوان به خصوص در شهرستانهای کوچک ایران وجود دارد از شیربیگی خواست تا روند رسیدن به جایگاهی را که امروز دارد، برای بانوانی که در ابتدای مسیر ورزش قهرمانی هستند، بازگو کند.
شیربیگی که اهل شهرستان صحنه در استان کرمانشاه است، از محدودیتهای سخت خود برای شروع ورزش فوتسال گفت و اینکه فضا برای ورزش بانوان در این شهر به ویژه برای رشته فوتسال بسیار محدود بوده است.
خانم گلِ ۵ دوره لیگ فوتسال بانوان با اشاره به شروع تمرینات خود از دوره نوجوانی به صورت انفرادی، افزود: با توجه به شرایط زندگی شخصی و همه محدودیتهایی که در محل زندگی ام بوده، تنها روی پرورش استعدادم متمرکز شدم و از هیچ کسی در این مسیر توقعی نداشتم.
شیربیگی در ادامه از تغییر نگاهها به ورزش بانوان در شهر محل زندگی اش گفت و اینکه موفقیتهای او باعث شده تا مسیر برای ورزش بانوان در این شهر هموارتر شود.