• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۷۹۴۴۸۹
تاریخ انتشار: ۲۶ مرداد ۱۳۹۹ - ۱۰:۳۱
بین الملل » آمریکا
در پي ناکامي واشنگتن در شوراي امنيت

سخنان تهدیدآمیز مسئولان آمریکا برای کاستن از شوک شکست

دولت دونالد ترامپ تلاش می‌کند با سخنان تهدیدآمیز و همراه با هشدار و سرزنش غیرمستقیم علیه متحدان سنتی آمریکا، تاثیر این شوک را کاهش دهد.

   به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صداوسیما به نقل از تلويزيون الجزيره، مقامات آمریکایی با سخنان تهدیدآمیز تلاش می‌کنند شوک ناشی از شکست واشنگتن در تصویب قطعنامه تمدید تحریم‌های تسلیحاتی ایران در شورای امنیت را کاهش دهند.
کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی
مجری شبکه تلویزیونی الجزیره، گفت: آمریکا حتی در بین نزدیک‌ترین متحدان خود، یاری دهنده‌ای برای تصویب قطعنامه پیشنهادی خود با هدف تمدید تحریم فروش سلاح به ایران، پیدا نکرد. واشنگتن که به ارائه پیش نویس این قطعنامه به شورای امنیت امیدوار بود، احساس خود را از ناکامی تلاش‌ها و حتی تلخی این شکست و به دست نیاوردن حمایت لازم برای در تنگنا قرار دادن تهران، پنهان نکرد. عده‌ای از ناظران معتقدند این تحول، نشان می‌دهد که توافقنامه هسته‌ای با وجود خروج آمریکا از آن، هنوز نمرده است. بیشتر کشور‌ها نمی‌خواهند پرونده هسته‌ای ایران را به جایی بکشانند که احتمال دستیابی به هیچ توافقی وجود نداشته باشد و فقط منطق تحریم باقی بماند. ایران احتمالا خواهد توانست تسلیحاتی برای ارتش خود خریداری کند. این در حالی است که دولت ترامپ که بر انتخابات تعیین کننده آینده تمرکز دارد، به زمان نیاز خواهد داشت تا بار دیگر برگ‌های برنده اش را مرتب کند.
گزارشگر شبکه الجزیره گفت: قبلا هم آمریکا در رای گیری در شورای امنیت شکست خورده است. اما این بار شکست کم سابقه دیپلماتیک برای واشنگتن در سازمان ملل، حاوی پیام‌های داخلی و خارجی بود. تهران از خبر خوش مخالفت شورای امنیت با تصویب قطعنامه پیشنهادی آمریکا برای تمدید تحریم‌های تسلیحاتی علیه جمهوری اسلامی، خوشحال است. این تحریم‌ها در ماه اکتبر آینده پایان می‌یابد و دولت دونالد ترامپ تلاش می‌کند با سخنان تهدیدآمیز و همراه با هشدار و سرزنش غیرمستقیم علیه متحدان سنتی آمریکا، تاثیر این شوک را کاهش دهد. چین و روسیه آنطور که پیشتر به صورت ضمنی اعلام کرده بودند، نیازی به وتوی این قطعنامه پیدا نکردند. زیرا این پیش نویس که شامل تمدید تحریم‌های تسلیحاتی ایران تا مدت نامعلوم بود، فقط دو رای به دست آورد. رای کشور ارائه کننده این پیش نویس و رای جمهوری دومینیکن. ۱۱ کشور به این پیش نویس رای ممتنع و دو کشور روسیه و چین هم به آن رای منفی دادند.
در ادامه این گزارش آمده است: مایک پمپئو وزیر امور خارجه آمریکا از ورشو ابراز تاسف و ناکامی در تمدید این تحریم‌ها را اشتباه بزرگ توصیف کرد. در تهران هم حسن روحانی رئیس جمهور ایران، تنها کشوری را که از قطعنامه پیشنهادی آمریکا حمایت کرد، به تمسخر گرفت. روحانی گفت آنچه که رخ داد شکست سنگینی برای آمریکا بود. هیئت نمایندگی چین در سازمان ملل با عبارت‌های تندی، واشنگتن را خطاب قرار داد و شکست آمریکا را دلیل دیگری بر این مسئله دانست که حمایتي از شیوه‌های یکجانبه گرایانه واشنگتن وجود ندارد. بر اساس سخنان کلی کرافت نماینده آمریکا در سازمان ملل، این کشور همه تلاش خود را برای تمدید تحریم‌های تسلیحاتی ایران به کار خواهد گرفت. کرافت به تلاش برای اجرای مکانیسم اعمال همه تحریم‌ها علیه تهران با استناد به یک بند از توافقنامه هسته‌ای سال ۲۰۱۵ اشاره کرد. توسل به این بند، بحث برانگیز است، زیرا دولت ترامپ از توافقنامه هسته‌ای در ماه مه سال ۲۰۱۸ خارج شد. مسئله تناقض آمیز آن است که آمریکا با اینکه به طور رسمی از این توافقنامه خارج شد، اما خود را شریک این بند از توافقنامه می‌داند.
گزارشگر این شبکه خاطر نشان کرد: همزمان با نشانه‌های نبرد شدیدتر دیپلماتیک، ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه تلاش می‌کند مانع از وقوع درگیری و تنش بیشتر در سازمان ملل شود. پوتین پیشنهاد کرد اجلاس سران به صورت ویدئوکنفرانس با آمریکا و دیگر کشور‌های امضاکننده توافقنامه هسته‌ای یعنی انگلیس، آلمان، فرانسه، چین و ایران برگزار شود. فرانسه نخستین کشوری بود که با پیشنهاد روسیه موافقت کرد. کاخ الیزه با صدور بیانیه‌ای این موضع پاریس را اعلام کرد. دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا در پاسخ به سوالی درباره دعوت پوتین، گفت شنیده است که کاری انجام می‌شود، اما هنوز به او اعلام نشده است. شرایط پس از رای گیری ناامیدکننده برای واشنگتن، همراه با نبرد‌های دیپلماتیک و جنگ سخنان متقابل خواهد بود. این در حالی است که ایران تنها نقطه اختلاف بین متحدان و دشمنان دولت ترامپ در داخل شورای امنیت و خارج از آن نیست.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
نیم صفحه نخست روزنامه‌های ورزشی ۱۳ آبان
بازگشت پروازهای لوفت‌ هانزا به ایران
هر روز، یک ۱۳ آبان؛ جوانان زنجانی آماده خلق حماسه
تسخیر لانه جاسوسی، تصمیمی ملی برای استقلال ایران
۱۳ آبان روزی حماسه ساز در قیام دانش آموزان متعهد
اعمال محدودیت‌های ترافیکی راهپیمایی ۱۳ آبان زنجان
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۱۳ آبان ۱۴۰۴
جذب بیش از ۸۰ متخصص در مراکز درمانی لرستان
تقویم و اوقات شرعی سه شنبه ۱۳ آبان ۱۴۰۴ به افق قم
برگزاری همایش بصیرتی یوم الله ۱۳ آبان در خرم آباد
اعمال محدودیت‌های ترافیکی در تبریز
جلسه سرنوشت ساز روانخواه و تاج
برپایی مراسم عزاداری دانش آموزی در ایام فاطمیه
سرمربی الشرطه: ۳ امتیاز را نگرفتیم، اما بازی عالی بود
کاهش ۸ درجه ای دمای هوا در سمنان
برگزاری نشست نخبگانی بسیج دانش آموزی در لرستان
رکوردشکنی سامانه املاک و اسکان با ثبت ۲۲ میلیون اقامتگاه اصلی
پیروزی حسین وفایی در اسنوکر قهرمانی بین‌المللی
بیرانوند: گل نخوردن به تیم شخصیت می‌دهد
شناسایی و دستگیری راننده متخلف سانحه تصادف در کیش
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
نتایج قرعه کشی طرح عادی ایران خودرو اعلام شد
تعطیلی مدارس برخی مناطق هرمزگان؛ سه شنبه ۱۳ آبان
اطلاعیه دعوت به راهپیمایی ۱۳ آبان در سراسر کشور
اختلاف جمهوری اسلامی و آمریکا، ذاتی است و نه تاکتیکی
زمین لرزه در شمال افغانستان تاکنون ۳۰ قربانی گرفته است
تأسیسات حساس نظامی اسرائیل زیر ضربات موشک‌های ایران
به جزایر ایران حمله شود همانجا پاسخ کوبنده می‌دهیم
عراقچی: غنی سازی صفر امکان ندارد
فرآوری غلات و حبوبات زنجان با ۵۰ واحد بوجاری فعال
قلم های کوچک؛ یادآور یک روز بزرگ تاریخی
سفر هیئت عالی رتبه نیروی هوایی ارتش کشورمان به بلاروس
خلق نقدینگی بانک‌ها زیر ذره‌بین مجلس
بارندگی و کاهش دما در شمال و شمال شرق کشور
تازه‌ترین وضعیت پیش ثبت نام حج ۱۴۰۵
تجمع دانشجویان و مردم در اعتراض به کشتار مردم سودان
کرملین: مسکو از نزدیک تحولات ونزوئلا را زیر نظر دارد  (۲ نظر)
کشور فلسطین ظرف ۵ سال تشکیل می‌شود  (۱ نظر)
قصه آموزش در تنها مدرسه روستای نرگس‌زمین ساری  (۱ نظر)
افشای هویت جانیان صهیونی به دست گروه سایبری حنظله  (۱ نظر)
قهرمانی تیم رباتیک دانش آموزی ایران در آسیا  (۱ نظر)
تظاهرات مخالفان رئیس جمهور صربستان  (۱ نظر)
بلیت فروشی دیدار تراکتور_الشرطه  (۱ نظر)
دیدار عراقچی با پدر زندانی ایرانی در ترکیه  (۱ نظر)
انتقاد افغانستان از نقض حریم هوایی این کشور از سوی آمریکا  (۱ نظر)
بازتاب درخشش طلایی والیبال دختران ایران در تارنمای شورای المپیک آسیا  (۱ نظر)
راه اندازی مرکز همسان گزینی هلما در مازندران  (۱ نظر)
گلنور به دیدار پاس کردستان می‌رود  (۱ نظر)
عراقچی: غنی سازی صفر امکان ندارد  (۱ نظر)