در لاهه
دادگاه بینالمللی ترور نخستوزیر اسبق لبنان برگزار شد
دادگاه پرونده ترور رفیق الحریری نخست وزیر پیشین لبنان اعلام کرد اعضای حزبالله در ترور نخست وزیر پیشین نقشی نداشته اند.
به گزارش سرویس بین الملل
خبرگزاری صداوسیما از بیروت، دادگاه ویژه رسیدگی به پرونده «ترور رفیق الحریری»، نخستوزیر اسبق لبنان اعلام کرد که چهار تن از اعضای حزبالله در این ترور نقشی نداشتهاند. جلسه دادگاه از ساعت ۱۲ به وقت بیروت (۱۳:۳۰ به وقت تهران) آغاز شد.
این دادگاه در جلسه خود که به قرائت حکم نهایی در رابطه با این پرونده تشکیل شده بود، اعلام کرد که «مصطفی بدرالدین»، «حسن حبیب مرعی»، «حسین عُنیسی» و «صبرا» مبرا از هرگونه اتهامهای مطرح شده در پرونده حریری هستند؛ چرا که ادله لازم بر اتهام این چهار نفر وجود ندارد و بهزودی یادداشتی در ارتباط با تبرئه این سه تن صادر خواهد کرد.
با این حال، این دادگاه «سلیم عیاّش»، از اعضای حزبالله را «مشارکت کننده» در ترور نخستوزیر اسبق لبنان دانست و مدعی شد که او در این ترور دست داشته است.
این دادگاه برخلاف ادعاهای قبلی خود که مستقیماً حزبالله و سوریه را متهم به دست داشتن در این ترور میکرد، در جلسه امروز خود گفت که «شاید حزبالله و سوریه انگیزههایی در ترور نخستوزیر سابق لبنان رفیق الحریری داشته باشند، ولی شواهد دال بر این مسئله وجود ندارد».
دادگاه اذعان کرد: هیچی دلیلی مبنی بر دخالت مستقیم سوریه و دست داشتن رهبری حزبالله در این ترور وجود ندارد و سید حسن نصرالله (دبیرکل حزبالله لبنان) و رفیق الحریری روابط خوبی با یکدیگر داشتهاند.
دادگاه لاهه ویژه ترور الحریری اعلام کرد: هیچ ادله قانع کنندهای برای اینکه ثابت کند مصطفی بدرالدین مسئول انفجار بیروت است، وجود ندارد. ادلهای به دست آوردیم که نشان میدهد، سید حسن نصرالله و رفیق حریری در ماههای منتهی به ترور روابط صمیمانهای داشته اند. قتل حریری عملیاتی تروریستی با اهداف سیاسی بود.
حزبالله لبنان پیشتر و طی سخنرانی اخیر سید حسن نصرالله، دبیرکل کل این حزب تأکید کرده که هر گونه اتهام زنی این دادگاه علیه عناصر خود مردود بوده و موضع این جنبش، رد هرگونه اتهامها علیه نیروهای خود خواهد بود. میشل عون، رئیس جمهور لبنان نیز در واکنش به صدور حکم این دادگاه گفت که باید این حکم که امروز صادر شد، مناسبتی برای یاد و خاطره مواضع نخستوزیر شهید و دعوت او به وحدت به منظور حمایت از کشور باشد
یکی دیگر از کسانی که به این حکم واکنش نشان داد، سعد الحریری، رئیس جریان المستقبل و پسر رفیق الحریری بود. او که در جلسه دادگاه امروز حضور داشت، بعد از پایان جلسه در نشست خبری در لاهه گفت که از این رأی دادگاه استقبال میکند و خواهان این است که عدالت محقق شود و از خون مقتول نخواهد گذشت.
بخشهایی از اظهارات قاضی دادگاه
قاضی دیوید ری، با قرائت خلاصه حکم ۲۶۰۰ صفحهای دادگاه اعلام کرد: دادگاه معتقد است هیچ مدرکی دال بر هرگونه دست داشتن سران حزب الله در قتل حریری وجود ندارد و هیچ مدرک مستقیمی هم از دست داشتن سوریه در این امر وجود ندارد.
وی افزود: این حمله اقدامی تروریستی بود که برای ایجاد ترس در میان جمعیت لبنان طراحی شد. علت ارتکاب این اقدام تروریستی دلایل سیاسی بود، نه شخصی.
قاضی ری گفت: این انفجار حفرهای به قطر بیش از ۱۰ متر و عمق بیش از دو متر در خیابان ایجاد کرد. حریری و کاروان وی ماهها قبل از ترور تحت نظر بودند. افرادی که حریری و کاروانش را زیر نظر داشتند، با استفاده از سه شبکه تلفن موبایل با یکدیگر در ارتباط بودند.