• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۸۰۲۵۰۹
تاریخ انتشار: ۰۳ شهريور ۱۳۹۹ - ۱۰:۳۷
بین الملل » غرب آسیا
درباره بازداشت یک شاهزاده سعودی

شکایت دو گروه حقوق بشری از عربستان به سازمان ملل

دو گروه حقوق بشری سرگرم تنظیم شکایت رسمی در خصوص بازداشت خودسرانه یک شاهزاده بشردوست سعودی به سازمان ملل هستند تا فشار بین المللی را برای آزادی او افزایش دهند.

  شکایت ۲ گروه حقوق بشری از عربستان به سازمان ملل  به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صداوسیمااز خبرگزاری فرانسه، فعالان از بازداشت یک شاهزاده سعودی به سازمان ملل شکایت می‌کنند.
براساس سندی که به رویت خبرگزاری فرانسه رسیده است، دو گروه حقوق بشری سرگرم تنظیم شکایت رسمی در خصوص بازداشت «خودسرانه» یک شاهزاده بشردوست سعودی به سازمان ملل هستند تا فشار بین المللی را برای آزادی او افزایش دهند.
در ژانویه ۲۰۱۸، شاهزاده سلمان بن عبدالعزیز که اکنون ۳۷ ساله است، همراه با پدرش در جریان سرکوب خاندان سلطنتی، بازداشت شد. این امر هوادارانش را با این سوال روبرو کرد که چرا این شاهزاده جوان که چالش خاصی برای محمد بن سلمان ولیعهد عربستان ایجاد نمی‌کرد، هدف قرار گرفت.
این شکایت که گروه حقوق بشر منا واقع در ژنو و سازمان القسط که دفتر آن در لندن است آن را تنظیم کرده اند، به دنبال شکواییه ماه پیش سعد الجبری مقام سابق دستگاه اطلاعاتی سعودی به آمریکا مطرح می‌شود که در آن ادعا شده بود شاهزاده محمد، قصد کشتن او را داشت.
این تحولات، توجه‌ها را به اقدامات خانواده سلطنتی سعودی در این کشور نفت خیز جلب کرده است.
شاهزاده سلمان که تحصیل کرده دانشگاه سوربن است، حدود یک سال در زندان فوق امنیتی الحائر نزدیک ریاض نگه داشته و سپس به یک ویلای محافظت شده در این شهر منتقل شد.
این شاهزاده سعودی در ماه مارس به یک مکان سری منتقل شد، اما دو ماه بعد، به دنبال لابی دو میلیون دلاری در آمریکا و درخواست‌های قانونگذاران اروپایی برای آزادی او، به شکل اسرارآمیزی به این ویلا بازگردانده شد.
القسط و گروه حقوق بشری منا با هدف افزودن بر این فشار، روز سه شنبه در خصوص ادامه حبس او، شکایتی مشترک را به کارگروه سازمان ملل ویژه بازداشت خودسرانه که در ژنو مستقر است، تسلیم می‌کنند.
مدیر گروه منا به خبرگزاری فرانسه گفت: «شاهزاده سلمان و پدرش دو سال و نیم است که بدون هیچ اتهامی دربند هستند. بازداشت آن‌ها هیچ مبنای قانونی ندارد.»
مسئولان سعودی به درخواست خبرگزاری فرانسه برای توضیح در این خصوص، پاسخ ندادند.
- «سیاست‌های کثیف»
انتظار می‌رود کارگروه سازمان ملل پس از دریافت این شکایت، که پیش نویس آن در اختیار خبرگزاری فرانسه قرار گرفته است، در ماه‌های آتی «نظر» خود را اعلام کند.
دولت سعودی از نظر حقوقی ملزم به پاسخگویی نیست. اما این کار، توجه بین المللی را دوباره به سرنوشت این شاهزاده جلب می‌کند که یکی از چندین عضو خانواده سلطنتی است که از زمان روی کار آمدن ناگهانی شاهزاده محمد، در بازداشت به سر می‌برند.
منابع نزدیک به این شاهزاده سعودی گفتند آنچه بیش از همه این ماجرا را گیج کننده می‌کند این است که این شاهزاده و پدرش از زمان بازداشت حتی یک بار هم بازجویی نشده اند.
مدیر گروه منا گفت: «این امر، خودسرانه بودن بازداشت آن‌ها را تقویت می‌کند.»
شاهزاده سلمان، یکی از یازده شاهزاده‌ای است که پس از آنکه به گفته دادستان کل عربستان سعودی در کاخ سلطنتی ریاض تحصن کردند و خواستار ادامه تامین هزینه آب و برق شان از بودجه دولت شدند، بازداشت شدند.
دادستان کل عربستان در آن زمان گفت این شاهزاده‌ها «از ترک محل خودداری کردند» و به علت «بر هم زدن نظم و آرامش» در زندان الحائر حبس شدند.
اما دستیار شاهزاده سلمان این گفته را رد کرد و آن را «سیاست‌های کثیف» خواند.
القسط که یحیی عسیری فعال مدنی و عضو سابق نیروی هوایی سلطنتی سعودی آن را بنیان نهاده است گفت این شاهزاده پس از آنکه به یک گردهمایی سلطنتی فراخوانده شد، «به شدت کتک خورد. برخی از کسانی که در این جمع حاضر بودند به شرکت در نشست‌هایی متهم شدند که هدف از آن براندازی ولیعهد و تبادل این ایده‌ها با افرادی در خارج از کشور به امید دریافت کمک از آن‌ها بود.»
در حال حاضر از سرنوشت ۱۰ شاهزاده دیگر اطلاعی در دست نیست.
- «اعمال فشار برای عدالت»
شاهزاده عبدالعزیز بن سلمان، پدر شاهزاده سلمان، یک روز بعد، در حمله‌ای رسمی در خانه اش بازداشت شد. وی پیش از بازداشت، به «افرادی در اروپا»، از جمله وکیلی در پاریس تلفن کرد تا به پسر او کمک کنند.
به گفته القسط دوربین‌های نظارتی خانه او را شکستند و تعدادی از وسایل او را توقیف کردند، زیرا این شاهزاده به «ارتباط با نهاد‌های خارجی» متهم بود.
ناظران می‌گویند آنچه احتمالا دادگاه سلطنتی را آزرد، ملاقات شاهزاده سلمان با آدام شیف عضو دموکرات کنگره آمریکا پیش از انتخابات ۲۰۱۶ آمریکا بود.
شیف منتقد دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا و حامی سرسخت شاهزاده سلمان است. دستیاران شاهزاده سلمان که به اقدامات بشردوستانه شهرت دارد، گفتند در این ملاقات «هیچ موضوع سیاسی مطرح نشد.»
در ماه مه، گروه سیاست سونوران متعلق به لابیگر سرشناس واشنگتن، رابرت استرایک، قرارداد دو میلیون دلاری را برای تحت فشار گذاشتن دولت‌های اروپایی و آمریکا در خصوص سرنوشت این شاهزاده امضا کرد.
چندین قانونگذار اروپایی از ریاض خواسته اند شاهزاده سلمان را آزاد کند.
اتحادیه اروپا نیز «در مناسبت‌های مختلف» این موضوع را با وزیر خارجه عربستان و کمیسیون حقوق بشر این کشور مطرح کرده که هیچ موفقیتی نداشته است.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
داستان یک نردبان
صعود نیما زاهدی به جدول اصلی جام جهانی شمشیربازی
عجیب، اما واقعی، صف‌های طولانی غذای رایگان در آمریکا
غرب پشت اعتراضات صربستان
آغاز ساخت زیر گذر شهدا در بوکان
خبر‌هایی از بررسی مشکلات بهداشت و درمان دامغان
بسته هنر و سینما ۱۴۰۴/۰۸/۱۵
اختصاص ۲۵ همت اعتبار برای زیرساخت‌های عمرانی و آموزشی کردستان
افزایش قابل توجه اخراج‌ها در آمریکا
دومین پیروزی پیاپی تیم ملی والیبال مردان ایران
سفر رئیس جمهور به کردستان با حاشیه‌های شنیدنی
برادران خدایاری، شانه‌به‌شانه تا جاودانگی
برد چوکا در برابر شایان دیزل در تالش
مصاف تیم والیبال شهید املاکی لنگرود در برابر افق قم
گلایه اهالی شهر جعفریه قم از آسفالت نبودن مسیر مدرسه شهید سلیمانی
شورای حل اختلاف ظرفیتی برای کاهش پرونده‌های قضایی
احداث اولین زمین والیبال ساحلی در شهرکرد
روایت همدلی در دفاع ۱۲ روزه با اولین رویداد رسانه‌اى «هما»
ابلاغ ترخیص ۱۰۰ درصدی چای وارداتی
تساوی ملوان مقابل شمس آذر در بندرانزلی در خانه
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
حقوق کارکنان باید مستقیم به حسابشان واریز شود
والیبال ایران عزادار شد؛ صابر کاظمی درگذشت
واکنش چین به تهدید نظامی آمریکا علیه نیجریه
خبر خوش برای کارگرانی که بیمه آنها قطع شده است
فاصله قیمت زعفران از تولید تا مصرف
کشف ۱۵۶ دستگاه خودروی لوکس قاچاق به ارزش ۸۸۵ میلیارد تومان
استعفا در شرایط حساس
آغاز دهمین سوگواره نمایش آیینی «نگین شکسته» در مشهد
پاسخ اعضای دولت به پرسش خبرنگاران
عملکرد دستگاه‌ها در صدور مجوز‌های کسب و کار
زهران ممدانی، اولین شهردار مسلمان نیویورک شد
روزنامه‌های فردای ۱۳ آبان
وزیر خارجه ارمنستان: روابط ما با ایران راهبردی است
هدف از جنگ ۱۲ روزه براندازی نظام جمهوری اسلامی بود
ایروانی: اظهارات ترامپ تهدید علیه صلح‌وامنیت بین‌المللی است
تعطیلی مدارس برخی مناطق هرمزگان  (۳ نظر)
نتایج قرعه کشی طرح عادی ایران خودرو اعلام شد  (۲ نظر)
سه نفر با اهدای عضو مرحومه مبینا حمصیان به زندگی بازگشتند  (۲ نظر)
تقویت نظام مدیریت زمین برای مقابله با زمین‌خواری و تخریب محیط زیست  (۲ نظر)
آغاز همکاری سازمان راهداری و پلیس‌راه برای شناسایی هزار نقطه پرخطر  (۲ نظر)
تأکید چین بر گسترش مناسبات اقتصادی با روسیه  (۲ نظر)
حقوق کارکنان باید مستقیم به حسابشان واریز شود  (۱ نظر)
با قاطعیت از حاکمیت خود دفاع می‌کنیم  (۱ نظر)
به جزایر ایران حمله شود همانجا پاسخ کوبنده می‌دهیم  (۱ نظر)
ارتش رژیم اشغالگر محور «فیلادلفیا» را بست  (۱ نظر)
والیبال ایران عزادار شد؛ صابر کاظمی درگذشت  (۱ نظر)
بازتاب گسترده بیانات رهبر معظم انقلاب در رسانه‌های آمریکای لاتین  (۱ نظر)
برگزاری راهپیمایی ۱۳ آبان در مشهد، متمرکز در میدان شهدا  (۱ نظر)
لزوم اجرای روش‌های نوین در دامداری‌های کردستان  (۱ نظر)
شرایط دریافت مجدد وام اشتغالزایی و مشاغل خانگی اعلام شد  (۱ نظر)