پخش زنده
امروز: -
مدیر بناهای تاریخی تهران: مردم برای بازدید مجازی از مکانهای تاریخی هزینهای پرداخت نمیکنند و مدیریت شهری به دنبال درامدزایی از این طریق نیست.
آقای شادمهری در گفتگوی اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما؛ گفت: قبل از شیوع بیماری کرونا در جهان در خصوص گردشگری بحث چاپ عکسهای سه بعدی و بازدید مجازی از بناهای تاریخی در بسیاری از کشورها مطرح بود و در بسیاری از آنها هم این اقدام انجام گرفت. گردشگری و بازدید از بناهای تاریخی در دنیا شرایط به روز تری دارد بطوریکه افراد قبل از دیدن جایی میتوانند حول آن مکان اطلاعاتی کسب کنند.
وی گفت: شیوع بیماری کرونا دلیلی شد تا بررسیهای لازم برای این موضوع و ایجاد زیرساختهای لازم در آن فراهم شود. در همین راستا بناهایی را در شهر تهران شناسایی کردیم که قابلیت بازدید مجازی دارند. در چند سال گذشته حدود ۸۰ بنا در تملک شهرداری شناسایی شدند. این در حالیست که در شهر تهران حدود ۳۷۰ بنا، محوطه و کاخ از طریق میراث فرهنگی ثبت شده اند و شناسنامه ثبتی دارند.
اقای شادمهری افزود: در ادامه بررسیها به این نتیجه رسیدیم که میتوان از مجموعه داراییهای شهر استفاده و از این مجموعهها عکسهای سه بعدی تهیه کرد که بتواند علاوه بر عکسها تعریف و اطلاعاتی هم از بنای مجموعه داشته باشد. بر این اساس یک کار مشترک با سازمان فناوری اطلاعات شهرداری تهران انجام دادیم و توانستیم این امکان را در خانه مهربان در بافت تاریخی عودلاجان راه اندازی کنیم.
وی گفت: برآورد ما از مجموعه بازخوردهای انجام گرفته در خصوص بازدید مجازی از خانه مهربان مثبت بود. درباره هزینههای اجرای این طرح هنوز براوردهای اولیه انجام نگرفته است. در این خصوص سازمان فناوری اطلاعات زیرساختهای طرح را ایجاد و دوربینهای مورد نظر را فراهم کرد. اما در مجموع فکر میکنم هزینه آن نسبت به اهمیت موضوع زیاد نباشد.
اقای شادمهری افزود: مردم برای بازدید مجازی از این مکانها هزینهای پرداخت نمیکنند. خوشبختانه مدیریت شهری به دنبال درامدزایی از این موضوعات نیست. همین که بنایی معرفی شود و مردم بتوانند از آن بازدید کنند خودش میتواند به حفظ بنا و مرمت کمک کرده و در عین حال بوسیله خود مردم رصد شود. در عین حال اگر مشکلی هم برای آن بنا بوجود آید مردم بدانند که این ساختمان تاریخی است و باید به حفظ آن توجه شود.
وی گفت: ما در مدیریت شهری به دنبال آن هستیم که مردم اطلاعات کافی از این بناها داشته باشند. در همین راستا سامانهای طراحی کرده ایم که اطلاعات اولیه ۱۰۰۰ بنا در آن ثبت شده است. اگر مردم به آدرس maptehran.ir مراجعه کنند در لایهای از آن نام بناهای تاریخی و ارزشمند ثبت شده است که مردم میتوانند از آن طریق اطلاعات مربوط به بناها، نوع معماری و دیگر موارد مطلع شوند. این سامانه تکمیل کننده همان سامانهای است که در شهرداری انجام شده است.
مدیر بافت و بناهای تاریخی شهر تهران افزود: برنامه وسیعی هم در خصوص مکان رویدادها داریم. به عنوان مثال میدان بهارستان یک مکان رویداد محسوب میشود که رویدادهای زیادی در آن رخ داده است. مثلا مباحث مربوط به کودتای ۲۸ مرداد، به توپ بستن مجلس، افتتاح مجلس شورای اسلامی و اتفاقاتی که حول میدان بهارستان رخ داده است اطلاعاتش را جمع آوری و لینک آن را تهیه کرده ایم. در حال بارگذاری آن هستیم تا در یک ماه آینده مردمی که از آن مکان عبور میکنند، رویدادهای مربوط به آن را مشاهده و از تاریخچه اش اطلاعات کسب کنند.
وی گفت: ما در شهر تهران به دنبال آن هستیم که اطلاعات مکتوبی را که در اختیار سازمان ها، شهرداری و نهادهای مختلف است در این سامانه لحاظ کرده و در دسترس مردم قرار دهیم. در محدوده منطقه ۱۲ حدود ۷۰ مکان رویداد شناسایی کرده ایم که رویدادهای مختلفی در آن رخ داده است. میدان امام خمینی خیابان لاله زار یا سرچشمه و... به عنوان مکان رویداد هستند که در این طرح قرار میگیرند.
اقای شادمهری افزود: با اجرای این طرح به عنوان مثال وقتی فردی از میدان امام خمینی عبور میکند میتواند از اتفاقاتی که در گذشته در آن رخ داده است مطلع شود. اطلاعات مربوط به آن هم از طریق maptehran.ir در اختیار مردم قرار بگیرد.