استاد دانشکده تغذیه و علوم غذایی شیراز:
موز طلایی تراریخته
محققان پس از سالها توانستند با انتقال ژن و اصلاح ژنتیکی، موز طلایی تراریخته را تولید کنند که به میزان قابل توجهی سطوح pro-vitamin A را داراست.
به گزارش
خبرگزاری صداوسیما،مرکز فارس،استاد دانشکده تغذیه و علوم غذایی شیرازگفت:
محققان پس از سالها توانستند با انتقال ژن و اصلاح ژنتیکی، موز طلایی تراریخته را تولید کنند که به میزان قابل توجهی سطوح pro-vitamin A را داراست.الهام اشرفی دکترای تخصصی اصلاح نباتات (ژنتیک و بهنژادی گیاهی) افزود:
موز در آفریقا منبع نشاسته است، اما سطوح کمی از مکملهای غذایی از جمله
ویتامین A و آهن دارد. عواقب کمبود ویتامین A بسیار شدید است. تخمین زده شده که هر ساله ۶۵۰ هزار تا ۷۰۰ هزار کودک در سراسر جهان از کمبود A جان خود را از دست میدهند و چند صد هزار نفر دیگر نابینا میشوند.
وی ادامه داد:روند اصلاح ژنتیک منجر به
شناسایی و
انتخاب ژنهایی از موز شده است که میتواند برای افزایش pro-vitamin A در م
یوه موز استفاده شود.
استاد دانشکده تغذیه و علوم غذایی شیرازگفت در پروژه تولید موز طلایی تراریخته یک ژن از موزهای «پاپوآ گینه نو» که به طور طبیعی pro-vitamin A زیاد، اما خوشههای کوچکی دارد، به موز «کاوندیش» وارد شد و بعد از سالها موز تراریختهای تولید شد که به میزان قابل توجهی سطوح pro-vitamin A را داراست.