امیر صباحیفرد تشریح کرد
نقش پدافند هوایی در دفاع مقدس
فرمانده نیروی پدافند هوایی ارتش: در طول هشت سال دفاع مقدس، پدافند هوایی یک روز هم اجازه نداد که شریان حیاتی اقتصاد کشور مختل شود.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما به نقل از دفاع پرس؛ امیر سرتیپ صباحیفرد در گفتگویی تلویزیونی درباره نقش پدافند هوایی ارتش در امنیت کشورها، افزود: پدافند هوایی بیش از ۱۰۰ سال است که تشکیل شده است و بعد از اینکه هواپیماها در جنگ جهانی اول استفاده شدند، نیاز به تأسیس پدافند هوایی احساس و بعد از جنگ جهانی اول تشکیل شد.
وی ادامه داد: پدافند هوایی در کشور ما بنا بر تدابیر رهبر معظم انقلاب اسلامی در خط مقدم مقابله با دشمنان است. مانند نیروی انتظامی که وظیفه برقراری نظم و امنیت روی زمین را دارد، پدافند هوایی همان مسئولیت را در بحث هوا بر عهده دارد.
فرمانده نیروی پدافند هوایی ارتش با اشاره به نقش پدافند در طول هشت سال دفاع مقدس، گفت: قبل از آغاز جنگ تحمیلی، نیروی هوایی ارتش بعث عراق ۳۵۰ جنگنده داشت، که در طول جنگ چندین بار این ناوگان هوایی خود را بازسازی کرد و تعداد پایگاههای هوایی آنها پنج برابر شد. در پایان جنگ تعداد جنگندههای آنها به ۹۵۰ فروند هواپیما رسید در حالی که ما بیش از ۷۰۰ هواپیمای آنها را ساقط کردیم.
امیر صباحی فرد ادامه داد: در طول هشت سال دفاع مقدس ما اجازه ندادیم حتی یک روز نیز پایگاههای ما تعطیل شود و پدافند هوایی یک روز هم اجازه نداد شریان حیاتی اقتصاد کشور مختل شود. این در حالی بود که جزیره خارگ بهعنوان یکی از مراکز صادرات نفت ایران بیش از هزار و ۴۰۰ بار مورد تهاجم جنگندههای رژیم بعث عراق قرار گرفت و در آن جزیره، پدافند هوایی ارتش توانست بیش از ۵۰ فروند از جنگندههای آنها را ساقط کند.
وی به نقش پدافند هوایی در عملیات بیتالمقدس اشاره کرد و گفت: در عملیات والفجر هشت پدافند هوایی بیش از ۷۰ فروند از جنگندههای دشمن را ساقط کرد و نقش بسیار مهمی در این عملیات داشت.
فرمانده نیروی پدافند هوایی ارتش با بیان اینکه در روزهای پایانی جنگ، سایت سوباشی ۲۵ شهید را تقدیم انقلاب کرد، افزود: در هر عملیاتی که رزمندگان جمهوری اسلامی ایران انجام دادند که قطعاً در زیر چتر پدافند هوایی بود، عملیات پیشرفت بسیار درخشانی داشت.