به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما از لندن، جنبش "شورش علیه انقراض" (Extinction Rebellion) که برای بهبود محیط زیست در انگلیس فعالیت میکند همزمان با آغاز به کار دوباره مجلس انگلیس و مدارس این کشور، امروز به منظور توجه افکار عمومی و دولت این کشور به وضعیت نامناسب زیست محیطی تظاهرات خود را به لندن کشاندند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما از لندن، سازمان دهندگان تظاهرات جنبش "شورش علیه انقراض" اعلام کردند اعضای این جنبش صبح امروز با نشستن در خیابانهای اصلی شهرهای منچستر و کاردیف، آمد و شد در مرکز این شهرها را متوقف کردند.
هواداران این جنبش اکنون در حوالی میدان ترافالگار و ساختمان نخست وزیری، کاخ باکینگهام، کلیسای وست مینستر (Westminster Cathedral)، نمایشگاه گالری ملی هنری با نام تیت (Tate Britain) و بازار اسمیث فیلد (Smithfield Market) در حال تجمع اند. دست اندرکاران جنبش "شورش علیه انقراض" گفته اند به علت همه گیری ویروس کرونا و کمبود وسایل نقلیه، تظاهرات بزرگ در لندن را کنار گذاشته اند و از هواداران این جنبش خواسته اند در محلات و شهرهای خود، به صورت خودجوش، به منظور وادار ساختن دولت انگلیس به اقدامات لازم دست بزنند و تظاهرات کنند.
جنبش "شورش علیه انقراض" قبلا تهدید کرده بود اگر دولت انگلیس به سه خواسته این جنبش پاسخ مثبت ندهد، از بازگشایی مجلس این کشور پس از تعطیلات تابستانی، پیشگیری خواهد کرد.
جنبش "شورش علیه انقراض" در بیانیه خود نوشته بود: اگر دولت انگلیس به فکر اجرای موثر عدالت نباشد و مراقبت از زندگی مردم را در محور سیاست هایش قرار ندهد، مانع از بازگشت نمایندگان مجلس بر سر کارشان خواهد شد.
در بیانیه این جنبش آمده است از اول ماه سپتامبر، ۱۱ شهریور ماه که زمان آغاز دوباره فعالیتهای مجلس انگلیس است، اعضای این جنبش در آرامش و به صورت مسالمت آمیز، در اطراف ساختمان مجلس حضور خواهند یافت و راه ورود نمایندگان به ساختمان مجلس را خواهند بست تا توجه انان را به این خواست مردم جلب کنند انان تاکید کردند در صورتی کوتاه خواهند امد که نمایندگان مجلس انگلیس تعهد دهند ابتدا به سه خواسته این جنبش توجه و رسیدگی کنند.
سه خواسته جنبش "شورش علیه انقراض" به این شرح است: دولت انگلیس ابتدا حالت فوق العاده و اضطراری درباره محیط زیست و شرایط آب و هوایی اعلان و با نهادها و سازمانهای محیط زیستی در این باره همکاری کند؛ سپس دولت انگلیس در لایحهای با قید فوریت، به توقف نابودی گیاهان و حیوانات و نیز کاهش آلایندههای هوا تا صفر پیش از سال ۲۰۵۰، متعهد شود و آن گاه "مجمع شهروندان" را به منشور اجرای عدالت درباره محیط زیست و آب و هوا و نیز حسن اجرای مصوبات مربوط به رسمیت بشناسد.
جنبش "شورش علیه انقراض" همچنین اعلام کرده است در شهرهای انگلیس، اعضای این گروه در انتقاد از عملکرد دولت انگلیس در حفظ محیط زیست، از جمله کم نکردن از تولید گاز دی اکسید کربن، خیابانها را خواهند بست و بر روی خیابان ها، با نصب چادر، اتراق خواهند کرد. مسوولان این جنبش همچنین گفته اند در اعتراض به آلایندگی هواپیماها، در فرودگاه گتویک لندن تجمع خواهند کرد.
جنبش "شورش علیه انقراض" به هوادارانش اعلام کرده است صنایع هواپیمایی، بانک ها، صنایع نفت و گاز، پمپ بنرینها و خیابانهای شهرها، محلهای مناسبی برای تظاهرات جاری است و تظاهرات در شهرهای لندن، منچستر و کاردیف، به صورت هماهنگ از امروز اول سپتامبر، سه شنبه ۱۱ شهریور تشدید خواهد شد. در روزهای شنبه و یکشنبه این هفته نیزهواداران جنبش "شورش علیه انقراض" با راهپیمایی، بستن معابر، نشستن بر روی خیابان ها، دوچرخه سواری همگانی و اتراق بر روی جاده ها، اعتراض خود را به آسیبهای محیط زیستی اعلام کردند و در همه تظاهرات تاکنون، "دوری از خشونت" را رعایت کردند. این جنبش همچنین خواهان "تظاهرات دیجیتالی" شده و از هواداران خواسته است تا با تلفن زدن به نمایندگان حوزههای انتخابیه خود و نیز "نهادهای قدرت"، درباره ضرورت اقدام فوری به منظور نجات کره زمین، اقدام کنند.
دوچرخه سواری جمعی از شهر برایتون به لندن، تظاهرات علیه گسترش فرودگاه لوتون (Luton) در شمال لندن و اختلال در شدامد خودروها در خیابانها و نیز قطارها، از دیگر تظاهرات چند روز آینده این جنبش خواهد بود.
درپی همه گیری کووید ۱۹ در انگلیس، برگزاری تجمعهای عمومی ممنوع اعلام شده است و سازمان دهندگان تجمعهایی با بیش از ۳۰ نفر تا ده هزار پوند جریمه میشوند.
جنبش "شورش علیه انقراض" که در سال ۱۳۹۷ خورشیدی با تدبیر شماری از دانشگاهیان در انگلیس آغاز شد، برنامههای اعتراضی خود را علیه سیاستهای ضد محیط زیست دولتهای جهان اجرا میکند. اعضای جنبش علیه انقراض معتقدند کشورهای صنعتی که بیشترین الایندههای کره زمین را تولید میکنند و زندگی همه جانداران و گیاهان را به خطر انداخته اند، متناسب با سهم خود در الایندگی برای کاهش الایندهها گام بر نمیدارند. به گفته انان این شرایط موجب شده شمار زیادی از گونههای مختلف گیاهی و جانوری در جهان ازبین برود و محیط زیست و جان انسانها نیز هر روز بیشتر از قبل تهدید میشود.
در تظاهرات پارسال جنبش "شورش علیه انقراض" در انگلیس، بیش از یکهزار و ۷۰۰ نفر به اتهام بستن راهها و مسدود کردن پل ها، در مدت چند روز، بازداشت شدند.