شبکه تلویزیونی تی آر تی اعلام کرد
کنترل کرونا در عربستان به قیمت بازداشت کارگران مهاجر
کارگران خارجی در عربستان سعودی وضعیت نامناسبی دارند طوری که مقامات سعودی برای کنترل کرونا، کارگران مهاجر خارجی را در بازداشتگاهها نگه میدارند.
به گزارش سرویس بین الملل
خبرگزاری صداوسیما نقل از شبکه تلویزیونی تی آر تی، عربستان سعودی صدها مهاجر آفریقایی را در بازداشتگاهها نگه میدارد تا مانع شیوع ویروس کرونا در این کشور شود. این موضوع در تحقیقات روزنامه تلگراف آشکار شده است.
در یکی از عکسهایی که این نشریه منتشر کرده است، مهاجرانی نشان داده میشوند که آثار ضرب و جرح روی شانه و کمر آنها مشخص است. گفته میشود نگهبانان در بازداشتگاههای عربستان، مهاجران را کتک میزنند.
روزنامه تلگراف عکسهای زیادی از افرادی که در این بازداشتگاه هستند، دریافت کرده است.
اظهارات شاهدان نشان میدهد در این بازداشتگاهها با مهاجران مانند حیوانات رفتار میشود و هر روز آنها را کتک میزنند و کمترین آب و غذا به آنها داده میشود تا فقط زنده بمانند. بسیاری از افراد بازداشتی در معرض خطر خودکشی قرار دارند.
روزنامه تلگراف افزود: یکی از عکسها آنقدر وحشتناک بود که این روزنامه آن را منتشر نکرد. در این عکس یک جوان آفریقایی نشان داده میشود که از روی میلهِ یک پنجره، حلق آویز شده است. همچنین عکس دیگری هست که یک جسد را نشان میدهد که پتو پیچ شده است. این فرد بر اثر گرما زدگی، جان داده بود.
اوایل امسال عفو بین الملل اعلام کرد در جریان بیماری همه گیر کرونا، بدرفتاری با کارگران مهاجر در عربستان سعودی و سایر کشورهای عربی خلیج (فارس) تشدید شده است.
در این گزارش همچنین اعلام شد: وضعیت غیربهداشتی در اردوگاههای کار و پرجمعیت مهاجران طوری است که نمیتوان آن را نادیده گرفت.
در گزارش عفو بین الملل «سیستم کفالت» در مورد کارگران خارجی در عربستان سعودی مورد بررسی موشکافانه قرار گرفته است. این سیستم در سایر کشورهای عضو شورای همکاری خلیج (فارس) هم اجرا میشود.
یک کارگر سودانی گفت: «سیستم کفالت در عربستان سعودی ناقص و دشوار است. این سیستم به ضرر خارجیها است. شما پول قرض میکنید تا هزینه اقامت را بپردازید، ولی در نهایت وقتی که روادید دریافت میکنید و وارد کشور میشوید متوجه میشوید که هیچ کاری برای شما وجود ندارد. چهار سال است که اینجا هستم. پول قرض میکنم تا هزینه غذای خود را تهیه کنم. آنها در نهایت شما را به عنوان یک شخص فراری معرفی میکنند که در این صورت شما اصلا نمیتوانید کار پیدا کنید. امیدوارم وضعیت ناشی از کرونا به نفع من تمام شود و آنها بتوانند من را به کشور زادگاهم بازگردانند. واقعا امیدوارم. ماندن در اینجا هیچ نفعی ندارد بلکه ضرر و زیانش بیشتر است. اگر من به آنفلوآنزا مبتلا شوم پول درمان ندارم».
در بخش دیگری از این گزارش آمده است: سیستم کفالت باعث میشود کارگران مهاجر به کارفرمایان خود وابسته باشند طوری که کارفرمای آنها در تمام مدت اقامت کارگران به پشتیبان و ضامن آنها در کشور دسترسی دارد.
عفو بین الملل میگوید این سیستم باعث میشود کارگران در موقعیتی آسیب پذیر قرار گیرند، درحالیکه کارفرمایان اختیارات گستردهای داشته باشند.
زنانی که در خانههای مردم کار میکنند جزء آسیب پذیرترین کارگران هستند طوری که بیشتر این زنان مورد سوء استفاده و استثمار قرارمی گیرند.