• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۸۱۴۰۴۱
تاریخ انتشار: ۱۵ شهريور ۱۳۹۹ - ۱۹:۱۳
بین الملل » آمریکا
افشاگری بولتون در روزنامه دیلی تلگراف

اخراج سفیر انگلیس در واشنگتن توسط ترامپ

رئیس جمهور آمریکا دستور برکناری سر کیم داروک سفیر انگلیس در واشنگتن را بعد از افشای مکالمات تلفنی محرمانه صادر کرده بود.

به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما  روزنامه دیلی تلگراف مطلع شده است که دونالد ترامپ دستور برکناری کیم داروک سفیر انگلیس در واشنگتن را پس از آن صادر کرد که مکالمات تلفنی محرمانه افشا شده نشان داد این دیپلمات انگلیسی علیه رئیس جمهور آمریکا اظهارنظر‌های انتقادی کرده است.
باور‌ها بر این است که رئیس جمهور آمریکا در اقدامی مغایر با هنجار‌های دیپلماتیک و پس از افشای مکالمات تلفنی محرمانه در ژوئیه ۲۰۱۹+. به جان بولتون مشاور امنیت ملی خود گفته بود "او را از اینجا بیرون کنید".
جان بولتون به دیلی تلگراف گفت پس از دریافت تماس ترامپ، به سر مارک سدویل، از کارکنان سفارتخانه انگلیس تلفن کرده و به او گفته "اوضاع رو به وخامت است مگر اینکه راهی برای بیرون کردن او پیدا کنید".
اینگونه به نظر می‌رسد که سر مارک به سختی مقاومت کرده است؛ یکی از منابع سابق کاخ سفید که به مدیریت این فاجعه کمک کرد، وی را "خشمگین" و "آتشین" توصیف کرد. اما ظرف چند روز، آقای داروک کار خود را ترک کرد.
اینکه یک رئیس جمهور آمریکا خواستار برکناری سفیر انگلیس شود، نقض صریح هنجار‌های دیپلماتیک است. یک مورخ که روزگاری بالاترین پست تاریخ آمریکا در دانشگاه کمبریج را بر عهده داشت، گفت نمی‌تواند نمونه مشابهی در عصر مدرن پیدا کند.
لرد داروک پس از افشا شدن برخی از مکالمات تلفنی خود با لندن در ژوئیه ۲۰۱۹، از سمت سفیر انگلیس در آمریکا استعفا کرد.
این خبر زمانی فاش شد که روزنامه تلگراف با بیش از ۲۰ نفر که روابط انگلیس و آمریکا را در دوران ترامپ از نزدیک شاهد بوده اند و جزئیات یادداشت‌های جلسات رسمی را در اختیار دارند گفتگو کرد. این موضوع نشان می‌دهد روابط ویژه میان دو کشور تا چه اندازه تحت فشار است.
به علاوه، کاخ سفید سال گذشته در حین سفر رسمی دونالد ترامپ به انگلیس، بار‌ها و بار‌ها برای اقامت آقای ترامپ در کاخ باکینگهام لابی کرد، درست همانطور که باراک اوباما این کار را کرده بود.
مشاوران کاخ سفید می‌ترسیدند اگر ترامپ معترضان را در طول سفر خود ببیند از کوره در برود، در نتیجه آن‌ها با مقامات انگلیس همکاری کردند تا از این اتفاق جلوگیری کنند.
سر مارک، یک بار از مشاور ارشد امنیت ملی آقای ترامپ در مورد یکی از پیام‌های توئیتری رئیس جمهور که او آن را "نادرست، مداخله جویانه و توهین آمیز" خواند گلایه کرد.
رئیس جمهور آمریکا به طور خصوصی مخالفت خود را با استقلال اسکاتلند ابراز کرد و ترسید که این مسئله به پایان مسابقات گلف اوپن انگلیس منجر شود.
آقای ترامپ بار‌ها و بار‌ها از خانم می‌خواست تا در گفتگو‌های برگزیت، برای ایجاد "اهرم فشار"، موضع سختگیرانه تری اتخاذ کند، اما ترزا می‌به توصیه‌های او توجه نکرد و همین مسئله باعث ناامیدی و دلخوری ترامپ شد.
وقتی روزنامه میل روز یکشنبه مکالمات تلفنی محرمانه را فاش کرد، جنجال ​​بر سر سفیر انگلیس در آمریکا آغاز شد.
در یادداشت‌های صریحی که هرگز قرار نبوده علنی شود، لرد داروک آقای ترامپ را "در حال ایجاد ناامنی" توصیف می‌کند و دولت اولیه وی را "ناپخته" می‌نامد. رسانه‌های آمریکایی خیلی زود این خبر را در صدر عناوین خود قرار دادند.
هنگام انتشار مکالمات صریح، ترزا می‌نخست وزیر انگلیس بود.
آقای بولتون که در آن زمان مشاور امنیت ملی کاخ سفید بود، به طور مفصل به روزنامه دیلی تلگراف گفت رئیس جمهور چه واکنشی به این مسئله داشته و چه اتفاقاتی بعد از آن رخ داده است.
آقای بولتون با نگاهی به سال‌های حضور خود در کاخ سفید گفت: "سخت‌ترین مسئله آمریکا و انگلیس واقعاً زمانی بود که برخی از مکالمات تلفنی محرمانه سفیر انگلیس علنی شد. "
وی گفت:"من فکر می‌کنم همان صبحی که این اطلاعات فاش شد ترامپ با من تماس گرفت و گفت" او را از اینجا بیرون کنید". منظورم ساعت هفت صبح یا شش صبح است. زود. من در دفتر بودم، اما حتی برای ترامپ هم خیلی زود بود.
"بنابراین من [سر مارک]سدویل را صدا کردم. این خبر در رسانه‌های انگلیس منتشر شد؛ بدیهی است که همه از آن اطلاع داشتند. من گفتم "ما در نقطه‌ای قرار داریم که اوضاع رو به وخامت است مگر آنکه شما باید او را بیرون کنید. او به وضوح نمی‌خواست این کار را انجام دهد و من گفتم: من می‌فهمم که چرا نمی‌خواهی این کار را بکنی. من فقط می‌گویم ما در جایی هستیم که اوضاع بدتر خواهد شد مگر اینکه بفهمید چگونه او را بیرون کنید؛ بنابراین این مسئله چند روز به طول انجامید تا اینکه آن‌ها سرانجام فهمیدند که این موضوع به نفع هیچ کس نیست و سپس او را برکنار کردند. "
صحت پیام‌های آقای بولتون به لندن توسط یک منبع کاملاً مستقر در انگلیس تأیید شده است. شخص ثالثی، یک مقام کاخ سفید که با آقای بولتون کار می‌کرد نیز گفت که این گزارش با درک او از آنچه اتفاق افتاده همخوانی دارد.
گفته می‌شود که موضع آقای ترامپ، همانطور که مقامات سابق آمریکا توصیف کرده اند، این بوده که ماندن سفیر انگلیس در پستش پس از اظهارات انتقادی او، "غیر قابل قبول" و "توهین آمیز" است.
گفته می‌شود سر مارک، که هم وزیر کابینه و هم مشاور امنیت ملی انگلیس است در برابر این موضوع سخت مقاومت و استدلال کرده که سفیر انگلیس را نمی‌توان "از شهر بیرون کرد".
لرد داروک سرانجام استعفا داد. این اتفاق پس از آن رخ داد که بوریس جانسون - آن زمان پیشرو در رقابت‌های رهبری حزب - حاضر نشد در یک گفتگوی تلویزیونی بگوید در صورت پیروزی، لرد داروک را به عنوان سفیر حفظ خواهد کرد.
این مکالمات محرمانه در ۷ ژوئیه سال ۲۰۱۹ منتشر شد. لرد داروک در ۱۰ ژوئیه استعفای خود را اعلام کرد و گفت: "شرایط فعلی باعث می‌شود نتوانم نقش خود را همانطور که دوست دارم انجام دهم. "
آقای ترامپ روز قبل از آن در توئیتی لرد داروک را مورد انتقاد قرار داده بود و وی را "یک شخص بسیار احمق" و "یک احمق متکبر" خوانده بود، اما علنا ​​خواستار برکناری وی نشد.
نقش دقیق آقای ترامپ در تصمیم لرد داروک مشخص نیست. وی از زمان استعفای خود تا حد زیادی از اظهارنظر‌های عمومی پرهیز کرده و در حال نوشتن کتابی است. لرد داروک و کاخ سفید به درخواست‌های روزنامه تلگراف برای اظهار نظر پاسخ ندادند.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
برگزاری همایش بصیرتی یوم الله ۱۳ آبان در خرم آباد
اعمال محدودیت‌های ترافیکی در تبریز
جلسه سرنوشت ساز روانخواه و تاج
برپایی مراسم عزاداری دانش آموزی در ایام فاطمیه
سرمربی الشرطه: ۳ امتیاز را نگرفتیم، اما بازی عالی بود
کاهش ۸ درجه ای دمای هوا در سمنان
برگزاری نشست نخبگانی بسیج دانش آموزی در لرستان
رکوردشکنی سامانه املاک و اسکان با ثبت ۲۲ میلیون اقامتگاه اصلی
پیروزی حسین وفایی در اسنوکر قهرمانی بین‌المللی
بیرانوند: گل نخوردن به تیم شخصیت می‌دهد
شناسایی و دستگیری راننده متخلف سانحه تصادف در کیش
برگزاری نخستین دیدار تیم‌های ملی فوتسال و والیبال بانوان ایران
پیشرفت ۵۰ درصدی مرمت بافت تاریخی چالشتر چهارمحال و بختیاری
تاخیر در آغاز فعالیت ادارات، دانشگاه‌ها و مدارس ۶ شهرستان خوزستان
شناسایی و پرورش استعداد‌های ورزشی دانش‌آموزان
کاهش دماهای کمینه در اغلب نقاط لرستان
اسکوچیچ: پیروزی با چنگ و دندان به دست آمد/ بیرانوند عملکرد استثنایی داشت
تولید ۱۰ درصد تخم‌مرغ کشور در آذربایجان‌شرقی
ورزشی‌های دوازدهم آبان ماه در استان سمنان
برتری نمایندگان کرمان درلیگ برتر فوتبال بانوان
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
نتایج قرعه کشی طرح عادی ایران خودرو اعلام شد
تعطیلی مدارس برخی مناطق هرمزگان؛ سه شنبه ۱۳ آبان
اطلاعیه دعوت به راهپیمایی ۱۳ آبان در سراسر کشور
اختلاف جمهوری اسلامی و آمریکا، ذاتی است و نه تاکتیکی
زمین لرزه در شمال افغانستان تاکنون ۳۰ قربانی گرفته است
تأسیسات حساس نظامی اسرائیل زیر ضربات موشک‌های ایران
عراقچی: غنی سازی صفر امکان ندارد
فرآوری غلات و حبوبات زنجان با ۵۰ واحد بوجاری فعال
قلم های کوچک؛ یادآور یک روز بزرگ تاریخی
خلق نقدینگی بانک‌ها زیر ذره‌بین مجلس
تازه‌ترین وضعیت پیش ثبت نام حج ۱۴۰۵
بارندگی و کاهش دما در شمال و شمال شرق کشور
به جزایر ایران حمله شود همانجا پاسخ کوبنده می‌دهیم
اوقات شرعی اهواز، ۱۲ آبان ۱۴۰۴
تجلیل از برگزیدگان جشنواره شهیده ریحانه سلطانی نژاد
کرملین: مسکو از نزدیک تحولات ونزوئلا را زیر نظر دارد  (۲ نظر)
کشور فلسطین ظرف ۵ سال تشکیل می‌شود  (۱ نظر)
قصه آموزش در تنها مدرسه روستای نرگس‌زمین ساری  (۱ نظر)
افشای هویت جانیان صهیونی به دست گروه سایبری حنظله  (۱ نظر)
قهرمانی تیم رباتیک دانش آموزی ایران در آسیا  (۱ نظر)
تظاهرات مخالفان رئیس جمهور صربستان  (۱ نظر)
بلیت فروشی دیدار تراکتور_الشرطه  (۱ نظر)
دیدار عراقچی با پدر زندانی ایرانی در ترکیه  (۱ نظر)
انتقاد افغانستان از نقض حریم هوایی این کشور از سوی آمریکا  (۱ نظر)
بازتاب درخشش طلایی والیبال دختران ایران در تارنمای شورای المپیک آسیا  (۱ نظر)
راه اندازی مرکز همسان گزینی هلما در مازندران  (۱ نظر)
گلنور به دیدار پاس کردستان می‌رود  (۱ نظر)
عراقچی: غنی سازی صفر امکان ندارد  (۱ نظر)