• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۸۱۵۲۰۴
تاریخ انتشار: ۱۶ شهريور ۱۳۹۹ - ۲۳:۰۴
بین الملل » آمریکا
چامسکی در مصاحبه با راشا تودی

منازعه شدید در داخل حزب دموکرات آمریکا

نوام چامسکی کارشناس مسائل سیاسی در آمریکا گفت: در درون حزب دموکرات شاهد یک نزاع هستیم که این یک منازعه شدید است.

به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما، نوام چامسکی کارشناس مسائل سیاسی در مصاحبه با شبکه تلویزیونی راشا تودی گفت: اگر ترامپ در انتخابات پیروز شود همه ما را از بین می‌برد.
در ابتدا مجری این شبکه تلویزیونی گفت: ما در میانه همه گیری کرونا به سر می‌بریم. به نظر می‌رسد که در میانه جنگی داخلی در آمریکا هم هستیم. ما همچنین با تغییرات آب و هوایی روبرو هستیم. ما قرار است که با نوام چامسکی پدر زبان شناسی معاصر در آریزونا مصاحبه کنیم. از شما بسیار متشکریم. کتاب شما به تازگی منتشر شده است و درباره تغییرات آب و هوایی است. چرا معتقدید که این مهمترین طرح سیاسی در تمامی تاریخ بشریت است؟
چامسکی: ما هم اکنون با شماری از بحران‌ها روبرو هستیم. ما با بدترین آن‌ها روبرو هستیم. یکی از این تهدید‌ها تهدید تغییرات آب و هوایی است. این یک فاجعه است. ما باید در مدت چند دهه میزان ورود گاز‌های گلخانه‌ای را به جو زمین به صفر می‌رساندیم. یکی از اهداف این کتاب این است که ابزار‌های لازم را برای این هدف معرفی کند. بحران دیگری که به شدت هم اکنون با آن روبرو هستیم فروپاشی اقتصاد به خاطر شیوع همه گیری کرونا است. این یک بحران کاملا متفاوت است. این بحران با بحران مالی ۲۰۰۹ تفاوت دارد. این بار شما نمی‌توانید با افزایش نرخ بخش خرده فروشی از این وضعیت رها شوید و پول را وارد بازار سهام کنید. ما نمی‌توانیم کاری در این رابطه انجام دهیم. ما باید اقتصادی را ایجاد کنیم که جدید باشد و فرصت‌های شغلی خوب و کار‌های زیربنایی و زیرساختی ایجاد کند و تاثیر قابل توجهی در زیرساخت‌های آب وهوایی و اجتماعی داشته باشد. ما به این نوع اقتصاد خوب نیاز داریم. این بخشی از مطالب این کتاب است. نجات ما نه تنها مهم است بلکه این موضوع برای نجات سلامتی همگان اهمیت دارد.

 
بیماری شدید در اقتصاد
در ادامه مجری پرسید: شما به موضوع شیوع ویروس کرونا اشاره داشتید. از نظر شما ویروس کرونا تا چه اندازه اثرات وخیمی به دنبال خواهد داشت، زیرا ویروس کرونا منافع مشترک را هم هدف قرار داده است.
چامسکی: جالب است بدانید این همه گیری هنوز منافع مشترک را هدف قرار نداده است. بسیاری از شرکت‌های فن آوری پیشرفته هم اکنون سود آوری خوبی دارند. در مدت یک روز برای مثال جف بزوس ۱۳ میلیارد دلار سود کسب کرد. او در بخش سهام هم خوب عمل می‌کند. بخش خزانه داری پول را به اقتصاد وارد می‌کند و این شرکت‌ها به طور قابل توجهی از این وضعیت نفع می‌برند. اگر نگاهی به اقتصاد آمریکا داشته باشید بازار سهام شاهد رکورد شکنی‌هایی بوده است. ثروت افراد شاهد رکورد زنی‌هایی بوده است. این نشان دهنده نوعی بیماری شدید در اقتصاد است. تنها با ایجاد سیاست‌های تعیین شده در این کتاب می‌توان به نتیجه رسید.
 
مسئله اصلی تولید زیاد به نفع بخش خصوصی است
مجری: نظر شما درباره مخالفت برخی از کشور‌های جهان با تدابیری برای مقابله با تغییرات آب و هوایی چیست؟
چامسکی: افرادی که از نهاد‌ها سود می‌برند شاهد تغییرات زیادی در آن‌ها نیستند. این جای تعجب ندارد. ما شاهد دیکتاتوری قلدرمابانه هستیم و این دیکتاتور‌ها می‌گویند که هیچ فردی نمی‌تواند ما را سرنگون کند. مسئله اصلی تولید زیاد به نفع بخش خصوصی است. این موضوع سبب می‌شود که ما شاهد منابع انرژی با ثبات نباشیم. ما باید در مدت چند دهه شاهد انتشار گاز‌های گلخانه‌ای به جو زمین نباشیم.
مجری: شما به دانشمندان گفته اید که از بین رفتن جنگل‌ها به شیوع کرونا منجر شده است. شما در کتاب خود مطالبی را درباره از بین بردن جنگل‌ها منتشر کرده اید و راهکار‌هایی را برای مقابله با آن‌ها پیشنهاد داده اید. چرا اقدامات دولت‌ها و بانک جهانی برای مقابله با تغییرات آب و هوایی نتیجه معکوس داشته است؟
چامسکی: آن‌ها دچار اختلاف نظرات زیادی هستند. این موضوع قدرت نهاد‌ها را برای مقابله با موضوع تغییرات آب و هوایی محدود می‌کند و آن‌ها نمی‌توانند زیرساخت‌های لازم را در این رابطه ایجاد کنند. ما شاهد این موضوع در بخش تعاونی هستیم. آن‌ها نمی‌توانند بر اساس نیاز‌های خود عمل کنند. این موضوع سبب شده است که سیاست‌های آن‌ها نتایج منفی به همراه داشته باشد. ما باید به طور مستقیم به این مشکلات رسیدگی کنیم. ما باید اولویت‌های مخرب سازمان‌های تخریب کننده را متوقف کنیم. زمانی برای حذف آن‌ها وجود ندارد. آن‌ها باید خود را با شرایط موجود وفق دهند. این نهاد‌ها به تغییر نیاز دارند. این موضوع سبب می‌شود که آن‌ها نتوانند با بحران تغییرات آب و هوایی مقابله کنند؛ بنابراین ما باید بر اساس یک راهبرد کلی عمل کنیم و بر اساس آن یک سیاست کامل که در کتاب به آن اشاره شده است در نظر بگیریم. ما باید در اقتصاد خود برای مقابله با این مشکلات بودجه‌هایی را در نظر بگیریم.
 
حمایت شرکت های قانون شکن از ترامپ
مجری: کتاب شما تنها راه حل‌ها را ارائه نمی‌کند بلکه ماوراء این موضوع حرکت می‌کند. شما این اقدامات را مرگبار می‌دانید، چرا؟
چامسکی: این اقدامات مرگبار هم اکنون در برابر چشمان ما روی می‌دهند. ما شاهد حمایت این شرکت‌ها از دولت ترامپ هستیم. این شرکت‌ها قوانین را زیرپا می‌گذارند. این قوانین از مردم و محیط زیست در برابر مواد مضر و سمی حمایت می‌کنند. اما شاهد آن هستیم که از این شرکت‌ها دفاع می‌شود. بسیاری از شرکت‌هایی که سوخت‌های فسیلی را استخراج می‌کنند از آن‌ها حمایت مالی قابل توجهی از طرف سیستم مالی و بانکی می‌شود. این به نفع آن‌ها است. این موضوع واقعا به محیط زیست آسیب وارد می‌کند. این موضوع به مردم آمریکا هم آسیب وارد می‌کند. برخی در ظاهر حرف‌هایی درباره حمایت از محیط زیست می‌زنند، اما در جهت عکس برای انتفاع دیگران کار می‌کنند. آن‌ها در جهت سودآوری بیشتر این شرکت‌ها و سهم آن‌ها حرکت می‌کنند. اما توجهی به وضعیت محیط زیست نمی‌کنند.
 
ما نمی‌توانیم با تمامی مشکلات سرمایه داری مقابله کنیم
مجری: شما در کتاب خود نوشته اید که سرمایه داری به ایجاد اشتغال نیازی ندارد، زیرا این موضوع قدرت چانه زنی کارگران را کاهش می‌دهد. از نظر شما پیشنهادات شما در این کتاب سبب چه اثراتی در اشتغال زایی می‌شود؟
چامسکی: ما در جوامعی که مارکس به آن‌ها اشاره کرد کار نمی‌کنیم. مارکس به طور خاص به این موضوع اشاره داشت. ما هم اکنون در این جوامع زندگی نمی‌کنیم. این شکل تغییر یافته سرمایه داری است. این سیستم سبب نابودی نیرو‌های کارگری با سرمایه کم می‌شود. سرمایه کم به نیروی کاری بیشتر نیاز دارد، اما سرمایه زیاد سبب نارضایتی کارگران می‌شود. ما نمی‌توانیم با تمامی مشکلات سرمایه داری مقابله کنیم. ما در زمان اوباما شاهد پاسخگویی ضعیف وی به موضوع سرمایه داری در زمان بحران مالی بودیم. این وضعیت در دوران ترامپ هم ادامه پیدا کرده است. این نوع اشتغال آفرینی نیست که بشریت به آن نیاز دارد.
 
سران اقتصادی به خوبی می‌دانند که وضعیت آن‌ها بسیار شکننده است
مجری: آیا این تعجب برانگیز نیست که سرمایه داری سیستم قدرت را تقویت می‌کند و در این حال فرزندان یک کشور را به خطر می‌اندازد؟
چامسکی: ما شاهد آن بودیم که بانک جی پی مورگان و اکسون موبیل شاهد این وضعیت بودند. آن‌ها دو گزینه پیش رو داشتند. یکی از گزینه‌های آن‌ها تامین نیاز‌های نهاد‌های موجود و افزایش سود آن‌ها بود. آن‌ها توجهی به تبعات انسانی آن‌ها نداشتند. این یک گزینه است. گزینه دیگر این بود که یک جهان ناراضی را ایجاد کنند. این شرکت‌ها گزینه نخست را برگزیدند. با وجود نهاد‌های موجود نمی‌توان انتظار تغییر را داشت. ما شاهد آن هستیم که بانک جی پی مورگان در سال‌های اخیر به یکی از بزرگترین بانک‌ها بدل شده است. این بسیار جالب توجه است. باید به روسای این نهاد‌ها گفته شود که اگر از سوخت‌های فسیلی همچنان استفاده شود این موضوع سبب نابودی بشریت خواهد شد. این موضوع به وجهه این بانک ها آسیب وارد می‌کند. این موضوع سبب آسیب به وجهه این نهاد‌ها و بانک‌ها و انتقام جویی از آن‌ها خواهد شد. این موضوع به سران این بانک‌ها آسیب وارد می‌کند. مگر اینکه آن‌ها در جهت حفاظت از بشریت در برابر این ساختار‌ها گام بردارند. ما باید در جهت ملی کردن بانک‌ها قدم برداریم. ما نباید در جهت منافع ثروتمندان گام برداریم. سران اقتصادی به خوبی می‌دانند که وضعیت آن‌ها بسیار شکننده است.
مجری: به نظر می‌رسد که هم اکنون در انگلیس بسیاری از نهاد‌ها نسبت به بحران مالی سال ۲۰۰۸ ملی‌تر شده اند. در رابطه با همه گیری هم شاهد آن بودیم که افراد زیادی در اعتراض به مقررات محدود کننده در خیابان‌های لندن بازداشت شدند. بانک جی پی مورگان به طور عمومی اعلام کرد که در حال توسعه طرح‌هایی با نهاد گلدمن ساکس است. آن‌ها اعلام کردند که موضوع تغییرات آب و هوایی واقعی است، اما منع استفاده از منابع فسیلی موضوع شدنی نیست؟
چامسکی: آنچه که آن‌ها انجام می‌دهند کاملا نادرست است. این در جهت منافع خود آن‌ها است. آن‌ها باید تحت فشار قرار بگیرند تا بهانه‌های واهی را کنار بگذارند. آن‌ها باید خود را از سوخت‌های فسیلی دور کنند. ما در یک چهار راه قرار داریم. وضعیت موجود شکننده است. باید اقدامات مناسبی در بخش انرژی انجام شود. ما باید مردم را مشارکت دهیم. در گذشته شاهد این وضعیت بودیم.
 
جمهوری خواهان آمریکا را می‌توان با احزاب اروپایی با پیش زمینه فاشیستی مقایسه کرد
مجری: نظر شما درباره انتخابات آتی ریاست جمهوری آمریکا در ماه نوامبر چیست؟
چامسکی: جمهوری خواهان را می‌توان با احزاب اروپایی با پیش زمینه فاشیستی مقایسه کرد. آن‌ها بدترین اقدامات را در رابطه با تغییرات آب و هوایی در جهان انجام داده اند. دولت ترامپ به دنبال استفاده حداکثری از سوخت‌های فسیلی است. آن‌ها می‌خواهند سیستم قانونی را که می‌خواهد اثرات تخریبی بر آب و هوا را کاهش دهد از بین ببرند. این موضوعی کاملا واضح است. نگاهی به کنگره جمهوری خواهان داشته باشید. آن‌ها هیچ حرفی درباره این موضوع نزدند. آن‌ها تنها تلاش کردند که به مسائل دیگری بپردازند. این اقدامات آن‌ها همانند رژیم‌های خودکامه با تمایلات فاشیستی است.
 
نزاع در داخل حزب دموکرات آمریکا
چامسکی افزود: در درون حزب دموکرات ما شاهد یک نزاع هستیم. این یک منازعه شدید است. شما می‌توانید از نزدیک ببینید که چه روی می‌دهد. اگر در دو هفته اخیر نگاهی به اینترنت داشته باشید، آن‌ها برنامه خود را در رابطه با تغییرات آب و هوایی اعلام کردند. این یک برنامه پیش رونده است. دیگران این برنامه را به بایدن تحمیل کرده اند. نگاهی به برنامه دموکرات‌ها درباره آب و هوا داشته باشید. شما در کل هیچ چیزی پیدا نمی‌کنید. بنیاد کلینتون تامین کننده اصلی کنگره دموکرات‌ها است. آن‌ها تلاش کردند که برنامه ترقی خواه بایدن را از بین ببرند. این یک نزاع در داخل حزب دموکرات است. ما شاهد وضعیت مشابهی در انگلیس هستیم. حزب راستگرای کارگر تلاش کرد کارزار انتخاباتی کوربین را به روشی شیطنت آمیز تحت تاثیر قرار دهد. آن‌ها یک مقاله مفصل در این رابطه منتشر کردند. این موضوع رسانه‌های انگلیس را تحت تاثیر خود قرار داد که بسیار مهم است. این نشان می‌دهد که آن‌ها تلاش کردند که کوربین را تضعیف کنند تا یک حزب کارگر را ایجاد کنند که تنها پاسخگوی نیاز‌های مردم حوزه‌های انتخابیه خود باشند. ما شاهد وضعیتی مشابه در حزب دموکرات آمریکا هستیم. باید یک جبهه ترقی خواه در این حزب بیشتر تلاش کند تا بایدن برنده انتخابات شود تا آن‌ها به برنامه‌های ترقی خواه خود بازگردند. اما سایه‌های سنگینی بر روی این موضوع قرار دارد. لازم است که از اقدامات مخرب در کاخ سفید راحت شویم. ما شاهد انتقادات شدید آن‌ها از دموکرات‌ها هستیم. اقدامات مخرب کاخ سفید بسیار تشدید شده است. اگر آن‌ها پیروز شوند همه ما را اصولا از بین می‌برند.
کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی
 
مهاجران بخاطر خشونت و تروریسم اروپا و آمریکا آواره شده اند
مجری: چرا در رسانه‌ها قاچاق مهاجران به عنوان تهدید جلوه داده می‌شوند و سیاست خارجی تهدید جلوه داده نمی‌شود؟
چامسکی: به همان دلایلی که گفتید. من در این رابطه بسیار هشدار داده ام. این اقدامات شوکه آور و آزار دهنده است. باید بر این مسائل فائق بیاییم. اروپا باید بر بحران مهاجران غلبه کند. اروپا مراکزی را برای مهاجران در کشور‌های فقیر آفریقایی مثل نیجر ایجاد کرده است تا از مهاجرت افراد جلوگیری کند. تا مطمئن شود که آن‌ها به سواحل اروپا نرسند و امپریالیسم اروپا را تهدید نکنند. آن‌ها به ترکیه برای دور نگه داشتن مهاجران رشوه می‌دهند. دلایل زیادی برای مهاجرت افراد وجود دارد. این به خاطر آن نیست که اروپا را دوست دارند بلکه به خاطر این است که شرایط زندگی خودشان غیرقابل تحمل شده است. این وضعیت بیشتر به خاطر خشونت و تروریسم اروپایی‌ها در طول قرن‌های اخیر ایجاد شده است. حالا مسئوولیت اروپا است که به روشی انسانی با آن‌ها رفتار کند و نباید آن‌ها را محاکمه و تنبیه کند. این موضوع در آمریکا هم صدق می‌کند. زمانی که رئیس جمهور ترامپ به مکزیک دستور می‌دهد که جلوی مهاجران از آمریکای مرکزی را بگیرد این موضوع هم درباره آمریکا صدق می‌کند. چرا آن‌ها خواهان پناهندگی در آمریکا هستند؟ چرا آن‌ها از آمریکای مرکزی آواره می‌شوند؟ این به خاطر آن نیست که آن‌ها کشور خود را دوست نداشته باشند بلکه این به خاطر آن است که خشونت و تروریسم آمریکا کشور آن‌ها را نابود کرده است.
 
حرکت ترامپ به طرف افزایش حداکثری تهدیدات تسلیحات اتمی
مجری: آیا با این نظر ترامپ هم نظر هستید که تهدید اصلی حال حاضر یک هولوکاست اتمی از طرف تسلیحات اتمی است؟
چامسکی: نه، موافق نیستم. ترامپ در حال حرکت به طرف افزایش حداکثری تهدیدات سلاح‌های اتمی است. این موضوع سبب شده است که ما به ساعت نابودی جهان ناشی از تسلیحات اتمی سال به سال نزدیک‌تر شویم. در ماه ژانویه از یک دقیقه هم کم‌تر شد و به ثانیه‌ها کشیده شد. از زمان ماه ژانویه ترامپ به رژیم کنترل تسلیحات حمله کرده است. این رژیم خطر ناشی از زیرساخت‌های اتمی را به طور قابل توجهی کاهش داده بود. ترامپ پیمان تسلیحات اتمی میان برد را از بین برد. او چند ماه پیش از معاهده آسمان‌های باز خارج شد. این معاهده به زمان آیزنهاور باز می‌گشت. او هم اکنون احیای مجدد پیمان استارت را به تعویق انداخته است. احیای آن دیگر دیر شده است. او همچنین پیمان ممنوعیت آزمایش‌های اتمی استارت را هم تهدید کرده است. این پیمان برای مدت ۲۰ سال وجود داشته است. علاوه بر این او به طرف ساخت تسلیحات ویرانگرتر حرکت می‌کند. دموکرات‌ها سابقه‌ای در این رابطه ندارند.
 
اقدام انگلیس در موضوع آسانژ تاسف بار است
مجری: اگر آسانژ بانی ویکی لیکس به آمریکا به اتهام جاسوسی استرداد داده شود آنگاه چه روی خواهد داد؟
چامسکی: این یک اقدام مجرمانه از طرف دولت انگلیس برای عمل به خواست‌های دولت آمریکا خواهد بود. آن‌ها پیش از این جرایم زیادی را مرتکب شده اند. آن‌ها با آسانژ بدتر از یک مجرم سابقه دار رفتار کرده اند. اگر او به آمریکا استرداد داده شود به اتهام جاسوسی و تحت قوانین آمریکا محاکمه خواهد شد که به مجازات مرگ محکوم خواهد شد. اقدام دولت انگلیس تاسف بار است. او باید به فوریت آزاد شود و این تهدیدات رفع شوند.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
راهپیمایی روز ملی مبارزه با استکبار جهانی در تهران
نجات روباه آسیب‌دیده در چالدران
تأکید دبیر ستاد تسهیل کشور بر الزامی بودن اجرای مصوبات استانی
دیدار با خانواده شهید شفیعی در اصفهان
بررسی موانع پیش‌روی توسعه استان دردیدار مسئولان کرمان با رئیس جمهور
شکارچیان غیرمجاز در ارومیه دستگیر شدند
اعلام برنامه مسابقات مرحله یک‌شانزدهم نهایی جام حذفی فوتبال
کشف محموله بزرگ آرد و خوراک دام قاچاق در نهاوند
برداشت محصول لوبیا در شهرستان اقلید
راهپیمایی ۱۳ آبان در شهر‌های استان مرکزی
دادستان زرند: علت فوت دانش‌آموز زرندی در حال بررسی است
اجرای بیش از ۵۸ کیلومتر آسفالت راه روستایی در شهرستان ارومیه
تکمیل ۲۰ واحد ویلایی نهضت ملی مسکن در گرمی مغان
آغاز ثبت نام وام‌های تحصیلی دانشجویی از شنبه آینده
سرمربی الوحدات اردن: تا آخرین لحظه امیدواریم
نگاهی به چند فیلم آماده پخش از سیما
دو نشان طلا، ارمغان روژان دلیر از مسابقات کاراته قهرمانی کشور
از شعار آزادی یک زن تا کشتار زنان سودان
خودرو‌های شخصی پیشتاز تخلفات جاده‌ای آذربایجان‌غربی در مهرماه
سلاح امروز استکبار از گلوله به رسانه تبدیل شده است
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
نتایج قرعه کشی طرح عادی ایران خودرو اعلام شد
تعطیلی مدارس برخی مناطق هرمزگان
اطلاعیه دعوت به راهپیمایی ۱۳ آبان در سراسر کشور
به جزایر ایران حمله شود همانجا پاسخ کوبنده می‌دهیم
اختلاف جمهوری اسلامی و آمریکا، ذاتی است و نه تاکتیکی
زمین لرزه در شمال افغانستان تاکنون ۳۰ قربانی گرفته است
تأسیسات حساس نظامی اسرائیل زیر ضربات موشک‌های ایران
با قاطعیت از حاکمیت خود دفاع می‌کنیم
سفر هیئت عالی رتبه نیروی هوایی ارتش کشورمان به بلاروس
اعمال محدودیت‌های ترافیکی راهپیمایی ۱۳ آبان زنجان
عراقچی: غنی سازی صفر امکان ندارد
تجمع دانشجویان و مردم در اعتراض به کشتار مردم سودان
فرآوری غلات و حبوبات زنجان با ۵۰ واحد بوجاری فعال
قلم های کوچک؛ یادآور یک روز بزرگ تاریخی
تازه‌ترین وضعیت پیش ثبت نام حج ۱۴۰۵
تعطیلی مدارس برخی مناطق هرمزگان  (۳ نظر)
کرملین: مسکو از نزدیک تحولات ونزوئلا را زیر نظر دارد  (۲ نظر)
عراقچی: غنی سازی صفر امکان ندارد  (۲ نظر)
نتایج قرعه کشی طرح عادی ایران خودرو اعلام شد  (۱ نظر)
به جزایر ایران حمله شود همانجا پاسخ کوبنده می‌دهیم  (۱ نظر)
افشای هویت جانیان صهیونی به دست گروه سایبری حنظله  (۱ نظر)
قهرمانی تیم رباتیک دانش آموزی ایران در آسیا  (۱ نظر)
تظاهرات مخالفان رئیس جمهور صربستان  (۱ نظر)
بلیت فروشی دیدار تراکتور_الشرطه  (۱ نظر)
دیدار عراقچی با پدر زندانی ایرانی در ترکیه  (۱ نظر)
انتقاد افغانستان از نقض حریم هوایی این کشور از سوی آمریکا  (۱ نظر)
بازتاب درخشش طلایی والیبال دختران ایران در تارنمای شورای المپیک آسیا  (۱ نظر)
سخنگوی سپاه: ما غافلگیر نشدیم و آرایش سپاه جنگی بود  (۱ نظر)
گلنور به دیدار پاس کردستان می‌رود  (۱ نظر)
برگزاری راهپیمایی ۱۳ آبان در مشهد، متمرکز در میدان شهدا  (۱ نظر)