• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۸۲۷۱۶۷
تاریخ انتشار: ۲۹ شهريور ۱۳۹۹ - ۱۰:۴۸
صفحه نخست » عمومی

عملیاتی که فقط یک شهید داد

عملیاتی که رزمندگان اسلام به نام شهید چمران در محور «حمیدیه - طراح» اجرا کردند، موجب خارج شدن جبهه‌ها از رکود شد.

به گزارش گروه وب گردی خبرگزاری صدا و سیما؛ اوضاع کشور در سال ۱۳۶۰ بسیار پیچیده بود، چراکه جمهوری اسلامی ایران از یک سو درحال نبرد با منافقینی بود که به‌دلیل کینه‌ای که از نظام داشتند، به فکر ترور افراد شاخص خط امام افتاده بودند و از یک سو نیز در جبهه‌ها شرایطی متفاوت به‌دلیل چندین شکست به‌وجود آمده بود و نوعی رکود در جبهه‌ها وجود داشت.

از همین رو رزمندگان اسلام روحیه خود را نسبت به روز‌های آغازین جنگ از دست داده بودند، لذا برخی از عملیات‌ها با هدف خارج کردن شرایط جبهه‌ها از رکود و البته ضربه زدن به مواضع اصلی دشمن اجرا می‌شد تا روحیه از دست رفته رزمندگان بازیابی شود تا شرایط جنگ با اجرای عملیات‌های اصلی به نفع کشور تغییر کند.

عملیاتی که فقط یک شهید داد

یکی از این عملیات‌ها، عملیات شهید چمران در محور حمیدیه - طراح بود که توسط سپاهیان اسلام، نیرو‌های باقی مانده از ستاد جنگ‌های نامنظم و چندین یگان از نیروی زمینی ارتش طرح‌ریزی شد. همان‌طور که گفته شد این عملیات با هدف انهدام مواضع دشمن در شمال رودخانه کرخه و جلوگیری از پیش دستی دشمن بعثی در حمله مجدد به اهواز طراحی و در بامداد پنجم مرداد ماه سال ۱۳۶۰ اجرایی شد. گزارشات حاکی از آن بود که رژیم بعثی در آن دوران به فکر حمله و تصرف مجدد شهر اهواز بود و اتفاقاً برای این اقدام قصد تصرف سوسنگرد را نیز داشت.

به همین دلیل بود که فرماندهان به فکر طراحی عملیاتی در محور حمیدیه - طراح افتادند تا سد محکمی را در برابر اقدامات احتمالی دشمن بعثی ایجاد کنند. همه برنامه‌ها و طراحی‌ها به خوبی درحال شکل گرفتن بود که در این حین شهید مصطفی چمران که الگوی جنگ‌های نامنظم را در جبهه‌ها طراحی و به یادگار گذاشته بود، به شهادت رسید و همین موضوع موجب شد تا توقفی کوتاه برای اجرای عملیات در محور حمیدیه ایجاد شود.

اما از آنجا که دشمن بعثی در دوران دفاع مقدس پلیدی خود را نه تنها به جمهوری اسلامی ایران بلکه به تمام جهان نشان داده بود، هر لحظه این امکان وجود داشت تا دشمن بعثی از محور حمیدیه - طراح حمله جدیدی را آغاز کرده و سوسنگرد و در نتیجه اهواز را به تصرف خود دربیاورد؛ بنابراین عملیات از سوی رزمندگان اسلام آغاز شد و منطقه عملیاتی از شمال به رودخانه کرخه و از جنوب به رودخانه کرخه‌کور وصل بود و رزمندگان این دو مانع طبیعی را مدنظر قرار دادند. از سوی دیگر به‌دلیل گرمای هوا و پایین آمدن سطح آب رودخانه‌ها، دشمن بعثی به‌دلیل اینکه از عملیات ایران با خبر شده بود، با ایجاد سیل‌بندها، خاکریز‌ها و سیم خاردار و مستقر کردن تجهیزات پیشرفته، سیستم پدافندی خود را تقویت کرده بود.

با این حال رزمندگان شناسایی منطقه عملیاتی را آغاز کردند و نیرو‌های ستاد جنگ‌های نامنظم نیز شناسایی روستای طراح را که در ۱۰ کیلومتری جنوب غربی حمیدیه بود آغاز کردند تا در حین عملیات با مشکل مواجه نشوند.

یکی از نکات مثبت و مهم در این عملیات، برنامه‌ریزی دقیق برای اجرای آن بود چراکه فقط یک نفر از رزمندگان اسلام به نام «سیدکریم مزرعه» که اتفاقاً ساکن اهواز بود، شهید شد، لذا این عملیات با یک شهید به پایان رسید. از طرفی دشمن بعثی از بیم اقدامات بعدی رزمندگان اسلام، مواضعش در رودخانه کرخه‌کور را تقویت کرد، ولی در نهایت با اجرای عملیات بیت‌المقدس، نیرو‌های رژیم صدام از این منطقه عقب رفتند، به‌طوری که مناطق جنوبی رودخانه کرخه‌کور تا جاده اهواز - خرمشهر به دست نیرو‌های خودی افتاد.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
چمران: هنوز نامه‌نگاری‌ها درباره آرامستان جدید تکمیل نشده است
۱۲۲ طرح کشاورزی و تولیدی در آذربایجان‌غربی افتتاح و کلنگ زنی می‌شود
طنین زنگ انقلاب در مدارس کهگیلویه و بویراحمد
افتتاح ۲۳۹ پروژه عمرانی خلخال در دهه فجر
پیام مشترک نماینده ولی فقیه در استان و استاندار قزوین
سناریوی کاراکاس در کوبا تکرارشدنی نیست
تازه‌های سیما
بهره برداری از بیش از ۳۸ کیلومتر راه روستایی در زنجان
آغاز برنامه‌های چهل و هفتمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی از امروز
تسهیل استفاده بانوان از دوچرخه و موتور نیازمند زیرساخت است
بازداشت ۸۵ عامل اصلی میدانی و تخریبگر اموال مردم زنجان
سفر وزیر راه و شهرسازی به استان مرکزی
وظیفه ما آگاهی‌بخشی به نسل جدید درباره اهداف و آرمان‌های انقلاب است
نواخته شدن زنگ انقلاب در مدارس البرز
بهره برداری از ۲ طرح مهم آبزی پروری در آذربایجان غربی
«پانتولیگ»، در شبکه سه
آغاز برنامه‌های چهل و هفتمین فجر انقلاب اسلامی در گلستان
آغاز بکار جشنواره در لباس سربازی 
قلعه ساسانی نهاوند در مسیر ثبت ملی
نواخته شدن زنگ انقلاب اسلامی در دبستان دخترانه فرهنگ
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
دبیر شورای امنیت ملی با پوتین دیدار کرد
خبر مثبت علی لاریجانی از پیشرفت مذاکرات
شنیده شدن صدای مهیبی در بندرعباس
ساترا تحریم شد
خبر ترور فرمانده نیروی دریایی سپاه کذب است
فوت قهرمان کشتی آسیا بر اثر انفجار گاز
اختصاص بودجه به واحد‌های نهضت ملی مسکن در کهگیلویه و بویراحمد
پرداخت کالابرگ برای حداقل ۷ دهک درآمدی در بودجه
حضور رهبر انقلاب در حرم امام خمینی (ره)
اقدام اروپا علیه‌ ایران برای‌‌ جبران تحقیر از سوی آمریکا و روسیه
هیچ ایرانی نباید از خرداد ۱۴۰۵ بدون بیمه باشد
فرمانده کل ارتش: دست ما روی ماشه است
یک کشته و ۱۴ مصدوم در حادثه انفجار واحد مسکونی در بندرعباس
اتصال چابهار و اردبیل به شبکه ریلی کشور
تقویم و اوقات شرعی شنبه ۱۱ بهمن ۱۴۰۴ به افق قم
سپاه از قوی‌ترین و مؤثرترین نیرو‌های ضد تروریستی در دنیاست  (۳ نظر)
جابه‌جایی بیش از ۳۰ میلیون تن کالا در محورهای برون‌شهری استان فارس  (۱ نظر)
هفت توصیه کلیدی برای داشتن خواب شبانه بهتر  (۱ نظر)
هشدار سخنگوی سپاه به آمریکا؛ برای همه سناریو‌ها برنامه داریم  (۱ نظر)
نیرو‌های مسلح ایران، انگشت برماشه آماده‌اند  (۱ نظر)
دشمنان لجوج ایران در تجاوز نظامی و ایجاد آشوب شکست خوردند  (۱ نظر)
فوت قهرمان کشتی آسیا بر اثر انفجار گاز  (۱ نظر)
اقدام سیاسی و غیرقانونی اتحادیه اروپا علیه سپاه  (۱ نظر)
پاداش پایان خدمت فرهنگیان بازنشسته ۱۴۰۴ کامل پرداخت شد  (۱ نظر)
دستگیری ۱۶ لیدر اصلی فراخوان‌های اغتشاش در نکا  (۱ نظر)
جشن هلهله فرشتگان در شهرکرد  (۱ نظر)
قالیباف: دیکته کردن را مذاکره نمی‌دانیم و نمی‌پذیریم  (۱ نظر)
اولویت رسیدگی به خانواده‌های شهدا و مجروحین در حوادث دی ماه  (۱ نظر)
اقدام اروپا علیه سپاه، خللی در اراده ملی ایجاد نخواهد کرد  (۱ نظر)
افتتاح بیش از ۲ هزار طرح عمرانی در دهه فجر  (۱ نظر)