ناکامی ریاض در شورای حقوق بشر سازمان ملل
تلاشهای عربستان سعودی برای عضویت در شورای حقوق بشر سازمان ملل با ناکامی روبرو شد.
ریاض که به خاطر سوابق ضد حقوق بشری در صدد بهبود وجهه خود در محافل بینالمللی است از عضویت در شورای حقوق بشر سازمان ملل ناکام ماند.
مرکز حقوق بشر یمنی "عین الانسانیه" در ۲۳ خرداد با انتشار گزارشی در ارتباط با آمار تلفات حاصل از تجاوز سعودی - آمریکایی علیه یمن اعلام کرده است که از اغاز حملات ائتلاف سعودی علیه مردم بی دفاع یمن حدود ۴۲ هزار و ۷۵۱ تن از غیرنظامیان یمنی، شهید و یا زخمی شده اند که از این میان ۶ هزار زن و کودک به شهادت رسیده اند.
تجاوز نظامی به یمن همچنین تاکنون جز کشته و زخمی شدن ده ها هزار غیر نظامی و همچنین آواره شدن میلیونها تن و ویرانی زیرساختها و قحطی و گرسنگی و شیوع بیماریهای واگیردار در این کشور، نتیجهای به همراه نداشته است.
در این شرایط به گزارش پایگاه خبری الخلیج الجدید عربستان سعودی که اخیرا قصد داشت خود را به عضویت شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد درآورد با مخالفت اعضا و بسیاری از کشورها روبرو شد و به همین دلیل، عربستان سعودی از عضویت خود در این شورا ناکام ماند.
بر اساس این گزارش، این شورا که دارای 47 کرسی است به خاطرپرونده سیاه سعودی و هشدارهای گروههای حقوقی مبنی بر اینکه انتخاب ریاض، اعتبار این سازمان بینالمللی را زیر سؤال برده است، با عضویت این کشور مخالفت کرده است.
روزنامه گاردین انگلیس نیز گزارش داد که این نتیجه به منزله ضربه مهلکی بر پیکره تلاشهای ریاض برای بهبود وجهه خود در محافل بینالمللی بود.
به گزارش گاردین، عربستان سعودی از دور این رقابت کنار زده شد و موفق نشد کرسی را به دست آورد که با آن تلاش داشت تصویر خود را بهتر کند.
پس از این ناکامی، سازمان دیدبان حقوق بشر، از این نتیجه استقبال و تأکید کرد که شکست سعودی در به دست آوردن این کرسی در شورای حقوق بشر، مورد استقبال است.
دیدبان حقوق بشر پیش از رأیگیری برای عضویت سعودی، اعلام کرد که نباید کشورهایی که ناقض حقوق مسلمانان هستند، در شورای حقوق بشر عضو شوند.
این در حالیست که دبیرکل سازمان ملل متحد روز دوشنبه 26 خرداد ماه امسال، ائتلاف نظامی به رهبری عربستان سعودی را از فهرست سیاه ناقضان حقوق کودکان سازمان ملل متحد حذف کرد در حالیکه در سال های گذشته عربستان بارها کودکان یمنی را با بمباران شهرهای مسکونی این کشور به خاک و خون کشیده است.
سازمان ملل بعدا اعلام کرد: ریاض تهدید کرده است اگر در لیست سیاه نقض حقوق کودکان قرار داشته باشد، از حمایت مالی از سازمان ملل دست بر میدارد.
به گزارش پایگاه خبری الخلیج الجدید، دیدبان حقوق بشر طی بیانیه ای دراین زمینه، گوترش را به نادیده گرفتن نقض حقوق بشرهای صورت گرفته توسط آمریکا و رژیم صهیونیستی متهم کرد.
بر اساس این گزارش، سازمان دیده بان حقوق بشر که مقر آن درنیویورک است نیز دوشنبه 26 خردادماه با صدور بیانیه ای همچنین از درج نشدن نام ائتلاف عربی در فهرست سازمان ملل در خصوص نقض کنندگان حقوق کودکان به رغم اقدامات شدید مستمر ائتلاف علیه کودکان یمن انتقاد کرد.
سازمان عفو بین الملل نیز در این زمینه طی بیانیه ای اعلام کرد: آنتونیو گوترش دبیرکل سازمان ملل در حالی ائتلاف سعودی را از فهرست کودک کش های جهان حذف کرد که در سال ۲۰۱۹ این ائتلاف ۲۲۲ کودک یمنی را طی سال 2019 به قتل رسانده و یا دچار معلولیت کرد.
عربستان همراه با امارات، بحرین، کویت، سودان و مصر از ششم فروردین ماه سال ۹۴ اقدام به تجاوز نظامی به یمن و محاصره زمینی، دریایی و هوایی این کشور به منظور بازگرداندن عبدربه منصور هادی رئیس جمهوری مستعفی یمن به قدرت کرد.
کشورهای همپیمان عربستان در این جنگ به دنبال مشاهده بینتیجه بودن آن به تدریج خود را از ائتلاف عربی کنار کشیدند و فقط امارات به دلیل داشتن اهداف توسعهطلبانه و طمع ورزیهای خاص خود در یمن، به حضور نظامیاش در این کشور تا به امروز ادامه داده است.
-----------------------
تحلیل/ امین نجار