گردشگری مجازی؛
غاری از دوران نئاندرتال
غار دو اشکفت در زمان پارینه سنگی میانی (بین ۱۲۰ تا ۴۰ هزار سال قبل) محل زندگی انسان (احتمالاً نئاندرتال) بوده است.
به گزارش گروه وبگردی خبرگزاری صدا و سیما، رشته کوههای زاگرس در غرب کشور ایران، یکی از قدیمیترین منطقههای دنیا است که انسانهای نخستین در آن زندگی میکردند. این انسانها، غارهای این منطقه را بهعنوان سرپناه خود انتخاب کردند و در نزدیکی این غارها به شکار حیوانات میپرداختند.
غارهای باستانی بسیاری در استان کرمانشاه وجود دارند که از درون آنها اشیای تاریخی ارزشمندی کشف شدهاند. غار دو اشکفت یکی از این غارها است.
غار دو اَشکَفت در شمال شهر کرمانشاه، در دامنهٔ کوه میوله و مشرف به پارک کوهستان قرار دارد و کهنترین بقایای سکونت انسان در شهر کرمانشاه در آن پیدا شده است. با توجه به پژوهشهای باستانشناسی انجام شده، غار دو اشکفت در زمان پارینه سنگی میانی (بین ۱۲۰ تا ۴۰ هزار سال قبل) محل زندگی انسان (احتمالاً نئاندرتال) بوده است.
ارتفاع غار دو اشکفت در حدود ۱۶۰۰ متر از سطح دریا بوده و این مکان باستانی شامل دو غار مجاور هم است. یکی از این دو غار (غار شرقی)، در دوره پارینه سنگی میانی محل زندگی موقتی یا فصلی گروههای کشاورز ساکن منطقه بود.
محوطه باستانی طاق بستان از جاهای دیدنی غار دو اشکفت
به مسافت نسبتا اندکی از غار دو اشکفت کرمانشاه، یکی از معتبرترین محوطههای تاریخی دنیا به نام محوطه باستانی طاق بستان قرار گرفته است. طاق بستان یادگاری است با ارزش از زمان ساسانیان که در شمال غرب کرمانشاه و در دامنه کوهی به نام طاق بستان واقع شده است.
طاق بستان از دو طاق بزرگ و کوچک تشکیل یافته است. روی طاق بزرگتر، صحنه تاجگذاری خسرو پرویز ساسانی، کندهکاری شده است و بر روی طاق کوچکتر میتوان تاجگذاری شاپور دوم و سوم را مشاهده کرد. همچنین در این مکان، سنگنگارهای مربوط به تاجگذاری اردشیر دوم ساسانی به چشم میخورد.
به امید خدا، با نابودی ویروس کرونا، گردشگران عزیز از نزدیک این جاذبه گردشگری را ببینند.