• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۹۱۵۶۲۶
تاریخ انتشار: ۲۶ آبان ۱۳۹۹ - ۱۰:۲۱
اقتصادی » کشاورزی، روستا و عشایر

افزایش ۲۳ درصدی تولید بذر گندم در کشور

مجری طرح گندم وزارت جهاد کشاورزی، از افزایش ۲۳ درصدی تولید بذر در سال جاری، خبر داد.

افزایش ۲۳ درصدی تولید بذر گندم در کشوربه گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری صدا و سیما و به نقل از وزارت جهاد کشاورزی، آقای اسماعیل اسفندیاری پور مجری طرح گندم وزارت جهاد کشاورزی در واکنش به گزارش پخش شده در برخی رسانه‌ها درباره کمبود بذر، گفت: بذر گندم همه ساله توسط شرکت‌های بخش خصوصی و تحت نظارت وزارت جهاد کشاورزی و موسسه تحقیقات ثبت و گواهی بذر و نهال تولید می‌شود.

وی با تاکید بر اینکه امسال تولید بذر نسبت به سال گذشته ۲۳ درصد افزایش یافته است، تصریح کرد: امسال ۳۸۰ هزار تن بذر از حدود ۶۵ رقم گندم آبی و دیم تولید شده این در حالی است که میزان مصرف بذر کشاورزان گندمکار در سال گذشته ۳۱۰ هزا ن بذر بوده است.

تامین ۵۵ درصد از بذر گندم آبی و ۲۵ درصد بذر گندم دیم 

مجری طرح گندم با اشاره به اینکه وزارت جهاد کشاورزی موظف است یک سوم بذر گندم آبی و یک پنجم گندم دیم را تهیه کند، گفت: امسال نزدیک به ۵۵ درصد از بذر گندم آبی و حدود ۲۵ درصد بذر گندم دیم را تامین شده است که این اقدام با هدف حمایت از کشاورزان بوده است.

وی با بیان این که در ۳۰ سال گذشته، بالاتر بودن قیمت خرید تضمینی گندم از قیمت بذر آن سابقه نداشته است، افزود: امسال قیمت خرید تضمینی گندم ۴ هزار تومان تعیین شد این در حالی است که قیمت بذر گندم آبی ۳۹۰۰ تومان و قیمت بذر گندم دیم ۳۷۰۰ تومان تعیین شده که کمتر از قیمت تضمینی است؛ بنابراین اگر کشاورزان بخواهند از بذور خود استفاده کنند باید به ازای هر کیلو ۵۰۰ تا ۶۰۰ تومان برای بوجاری کردن، فرآوری و حمل و نقل هزینه کنند بر این اساس شاید ترجیح دهند بذور خود را عرضه و از بذور گواهی شده استفاده کنند.

تهیه بذر خودمصرفی به میزان ۸ تا ۹ هزار تن

اسفندیاری پور یادآور شد: ممکن است تعداد اندکی حدود ۱ تا ۲ درصد کشاورزان بذر در دسترس‌شان نباشد که برای رفع این مساله با هماهنگی انبارها، بذر خودمصرفی به میزان ۸ تا ۹ هزار تن تهیه شده است که در دسترس کشاورزان قرار می‌گیرد و این روند ادامه دار خواهد بود.

وی گفت: البته کشاورزان با سابقه و با تجربه بذر مورد نیاز خود را در زمان برداشت نگه می‌دارند و اگر در زمان کاشت بذور بهتری در اختیار داشته باشند آن را کشت می‌کند و اگر نبود، بذور خود را بوجاری و استفاده می‌کنند، بدون این که کاهش تولید اتفاق بیفتد.

نگهداری ۶۰ تا ۶۵ درصد بذور خودمصرفی کشاورزان در مزارع

اسفندیاری پور با اشاره به این که حدود ۶۰ تا ۶۵ درصد بذور خودمصرفی را کشاورزان در مزارع خود نگه می‌دارند، افزود: در سایر کشور‌های توسعه یافته هم همین طور است، چون توجیه اقتصادی ندارد که کشاورز هر سال بذر دریافت کند، ولی حتما بذر باید بوجاری، دانه بندی و ضد عفونی شود که خوشبختانه به تعداد کافی هم دستگاه‌ها و واحد‌های بوجار در سراسر استان‌ها تامین شده و در دسترس کشاورزان قرار دارد.

وی اضافه کرد: یک کشاورز در حوزه گندم دیم می‌تواند یک سال گندم گواهی شده دریافت کند و تا پنج سال هم از بذر مزرعه خود بعد از بوجاری و ضدعفونی استفاده کند. همچنین کشاورزان گندمکار آبی نیز می‌توانند یک سال بذر گواهی شده دریافت کنند و تا سه سال هم از بذر خودشان استفاده کنند بدون این که کاهش تولید داشته باشند.

مجری طرح گندم با اشاره به اینکه در حال حاضر حدود ۶۰ درصد از کشت گندم کشور انجام شده است، تصریح کرد: از حداقل ۶ میلیون هکتار برنامه کشت گندم تا ۲۱ آبان ماه ۳ میلیون و ۶۰۰ هزار هکتار گندم در مناطق مختلف کشور اعم از شمال و شمال غرب کشور کشت شده و روند کشت روند خوبی است و ادامه دارد.

امکان جابه جایی بذر در استان‌های مختلف  

وی با اشاره به اینکه امکان جابه جایی بذر در استان‌های مختلف وجود دارد، یادآور شد: البته بذر مورد نیاز هر استان توسط خود استان تامین می‌شود؛ ضمن اینکه جا به جایی بذور دارای یک شرط مهم است؛ زیرا بذر بعضا در برخی از استان‌ها ناسازگار هستند به طور مثال، بذر استان آذربایجان شرقی در استان خوزستان نمی‌تواند کشت شود، زیرا بذر آذربایجان شرقی خواص اقلیم سرد را داراست و استان خوزستان دارای عادت رشد ارقام بهاره است.

اسفندیاری پور با اشاره به این که هر استان کمیته فنی بذر دارد، تصریح کرد: مازاد بذور در استان‌های هم‌اقلیم قابلیت جا به جایی دارد و می‌توانند به تناسب نیاز‌ها مازاد بذور خود را به سایر استان‌ها ارسال کنند که این موضوع امسال و همه ساله در کشور اتفاق می‌افتد و ممنوعیتی وجود ندارد.

وی درباره توزیع بذر در استان‌های کشور، گفت: شرکت‌های تولیدکننده بذر با هماهنگی مدیریت‌های جهاد کشاورزی شهرستان‌ها، کارگزاران مورد اعتماد را که مورد تایید مراکز خدمات در شهرستان‌ها باشند انتخاب می‌کنند تا در کوتاه‌ترین محل ممکن، بذر در اختیار کشاورزان قرار گیرد.

اسفندیاری پور تاکید کرد: اگر کارگزاری یا فردی تخلف داشته باشد، در این زمینه برخورد قانونی صورت می‌گیرد.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
مرمت پل تاریخی زمانخان سامان در چهارمحال و بختیاری
عزم راسخ زنجانی‌ها برای وداع حماسی؛ بازگشت به میدان با شعار «باید برخاست»
­قهرمانی کرمانشاه در مسابقات قهرمانی کشور و انتخابی تیم ملی پارادوومیدانی
حضور گسترده در تشییع رهبر شهید پاسخی روشن به بدخواهان ایران اسلامی خواهد بود
تالیف ۱۲ عنوان کتاب چند زبانه، با موضوع مستندات جنایت‌های جنگی آمریکا و دشمن صهیونی
مشارکت در تشییع پیکر رهبر شهید کمتر از مشارکت در جنگ با صهیونیست‌ها نیست
فراخوان رادیو ایران و گفت‌و‌گو برای روایت حماسه وداع
دو حادثه غرق شدگی در رودخانه زاینده رود در لنجان
بازدید میهمانان خارجی از مراکز علمی کشور
دانش آموز شهید علی اصغر زائری؛ شجره طیبه میناب
حمایت شهرداری تبریز از ایجاد پارکینگ‌های موقت در فضا‌های بلااستفاده
ایران در سوگ و حماسه؛ قائد شهید امت، رهبری فرزانه و حکیمی ماندگار
دعوت باشگاه پرسپولیس برای حضور یکپارچه در آیین وداع و تشییع پیکر مطهر رهبر شهید انقلاب اسلامی
بازتاب مراسم وداع با رهبر شهید در رسانه‌های پاکستان
روابط ایران و تاجیکستان می‌تواند بسیار فراتر از وضعیت کنونی گسترش یابد
اعلام جزئیات برنامه اسکان و هدایت زائران مراسم تشییع رهبر انقلاب
حمایت ویژه از احیای قنوات و توسعه تولیدات خرد روستایی در یزد
دنیا شاهد بزرگترین حماسه تاریخی، وداع و تشییع رهبر است
پایداری هوای گیلان تا اوایل هفته آینده
مراسم عزاداری بر پیکر مطهر رهبر انقلاب
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
تردد خودروهای مناطق آزاد خراسان رضوی در استان مانعی ندارد
جزییات اعمال محدودیت تردد در مناطق ۲۲گانه تهران در مراسم تشییع پیکر امام شهید
آغاز عملیات احداث طرح تراموای تبریز
تعویق دوباره امتحانات نهایی امکان‌پذیر نیست
جاذبه‌های گردشگری چهارمحال و بختیاری
سپاه: به خطای محاسباتی دشمن پاسخی کوبنده‌تر می‌دهیم
اعمال محدودیت تردد در آزادراه تهران–شمال و محور چالوس
حضور ۸ رئیس دولت در مراسم وداع با رهبر شهید
ورود پیکر آقای شهید ایران به مصلی
برگزاری مراسم وداع با پیکر همسر شهید رهبر انقلاب
دستگیری عوامل تهیه و انتشار ویدئوی حضور خانم نیمه‌برهنه در پارک‌ یزد
ورود پیکر رهبر شهید انقلاب به آیین وداع
آلودگی هوا در شش شهرستان کرمان به وضعیت بحرانی رسید؛ شاخص از ۵۰۰ گذشت
پیکر داماد رهبر شهید انقلاب امروز تشییع می‌شود
دامنه خدمات فعال بانک ملی به‌تدریج در حال گسترش است
اعتراض دانشجویان دانشگاه آزاد به تبعیض در برگزاری امتحانات  (۱۰۳۷ نظر)
گرامیداشت مجازی فرزاد جمشیدی در صفحه هنرمندان  (۶ نظر)
انتقاد عارف از وضعیت معیشت استادان دانشگاه  (۶ نظر)
قطع برق بیش از هزار و ۳۰۰ مشترک پرمصرف در خوزستان  (۳ نظر)
گرامیداشت مجری سحرگاهی در شبکه نسیم  (۲ نظر)
برگزاری کارگاه نقاشی زنده با حضور هنرمندان  (۲ نظر)
دامنه خدمات فعال بانک ملی به‌تدریج در حال گسترش است  (۲ نظر)
مسیر‌های دسترسی به محل برگزاری مراسم وداع و تشییع رهبر شهید؛ از کدام مسیر وارد تهران شویم؟  (۱ نظر)
تردد خودروهای مناطق آزاد خراسان رضوی در استان مانعی ندارد  (۱ نظر)
تهران ۱۶ تیر تعطیل و ۱۸ تیر عزای عمومی است  (۱ نظر)
ممنوعیت‌های مقطعی تردد در معابر درون و برون شهری  (۱ نظر)
محدودیت‌های ترافیکی مراسم تشییع رهبر شهید در جاده‌ها  (۱ نظر)
آغاز عملیات احداث طرح تراموای تبریز  (۱ نظر)
مشکل بانک‌ها تا یک هفته دیگر حل می‌شود  (۱ نظر)
تمهیدات گسترده مدیریت شهری برای مراسم وداع و تشییع رهبر شهید ؛ ۴ پهنه پارک خودرو تعیین شد  (۱ نظر)