پخش زنده
امروز: -
سخنان رهبر معظم انقلاب اسلامی به مناسبت سالروز قیام ۲۹ بهمن مردم تبریز در سال۱۳۵۶، از طریق ارتباط تصویری با مردم آذربایجان شرقی از دقایقی پیش آغاز شد.
به گزارش خبرگزاري صدا و سيما ، نشست تصویری ايشان با مردم تبریز هم اينک به صورت زنده از شبکه خبر و شبکه های مختلف در حال پخش است .
هرسال به مناسبت سالروز قیام مردم تبریز در ۲۹ بهمن ۱۳۵۶، هزاران نفر از اقشار مختلف مردم استان آذربایجان شرقی، با حضور در حسینیهی امام خمینی (ره) با رهبر انقلاب دیدار می کردند که به علت رعایت دستورالعملهای بهداشتی مقابله با ویروس کرونا، این دیدار از طریق ارتباط تصویری با مردم حاضر در مصلای تبریز انجام میشود.
رهبر معظم انقلاب اسلامی در دیدار تصویری با مردم تبریز به مناسبت سالروز قیام ۲۹ بهمن در سال ۱۳۵۶؛ تاکید کردند: در شرایط کرونایی و تعطیلی اجتماعات از دعاهای ماه رجب در خانهها غفلت نشود.
حضرت آیت الله خامنهای در این دیدار تصویری حلول ماه رجب را به عموم مردم ایران تبریک گفتند و فرمودند: امیدوارم که از برکات معنوی این ماه، همه بهره ببرند. خب در این ماه اجتماعات وجود ندارد و آنچه که هر سال برای مردم میسر بود در اجتماعاتِ عبادی و اهل حال و ذکر و توجه امسال نیست لکن در خانهها از دعاهای رجب غفلت نشود و این تعطیلی موقت اجتماعات، نبایستی موجب بشود که ما از برکات این ماه و از عبادت و دعا و توسل به درگاه الهی غافل بشویم.
رهبر معظم انقلاب اسلامی؛ آذربایجان را دژ استوار ایران در مقابل حملات خارجی و تجزیهطلبی دانستند.
رهبر معظم انقلاب اسلامی امروز در دیدار تصویری با مردم آذربایجان شرقی به مناسبت سالروز قیام ۲۹ بهمن مردم تبریز؛ تصریح کردند: آذربایجان دژ استوار ایران در مقابل حملات خارجی بوده است. یعنی ما با همسایه متعرض و متجاوز، چه روسیه تزاری و چه عثمانی سابق چه شوروی، همواره با حملات مواجه بودیم. اگر چنانچه آذربایجان نبود و تبریز نبود و مقاومتها نبود و ایستادگیها نبود و جان فشانیها نبود ممکن بود این تعرض به مناطق مرکزی کشور هم کشیده بشود. آذربایجان سد و دژ مستحکمی بوده است که همواره این حملات را پس زده است و جلوی آنها را گرفته است.
حضرت آیت الله خامنهای افزودند: منطقه تبریز و آذربایجان دو ویژگی هویتی ثابت و همیشگی داشتند یکی عبارت است از دلبستگی عمیق به اسلام به دیانت اسلامی و دومی غیرت و حمیت شدید نسبت به ایران. این همیشه در دورانهای مختلف در آذربایجان وجود داشته اسلام را و ایران را آنچنان اهمیت دادند و آنچنان دربارهاش حمیت نشان دادند که واقعا یک برجستگی مهمی است که اینها مکرر در برابر توطئههای بیگانگان برای تجزیه ایران، در مقابل این تجزیهطلبیها ایستادند و یکپارچگی کشور را حفظ کردند.
رهبر معظم انقلاب اسلامی گفتند: مردم تبریز مبتکر چهلمگرفتنها در مبارزات انقلاب، باعث جاری شدن خون در رگهای نهضت شدند.
رهبر معظم انقلاب اسلامی امروز در دیدار تصویری با مردم آذربایجان شرقی به مناسبت سالروز قیام ۲۹ بهمن مردم تبریز؛ تصریح کردند: مردم تبریز ۱۹ دی قم را دیده بودند. این که رژیم با چه سبعیتی وارد میدان خواهد شد و مردم را کشتار خواهد کرد، این را دیده بودند و رژیم هم خیال میکرد که بعد از حادثه قم برق چشم را از مردم ایران گرفته است و کسی جرأت ندارد وارد میدان بشود.
رهبر معظم انقلاب افزودند: در چنین شرایطی مردم تبریز با حجمی چندبرابر آنچه که در قم اتفاق افتاده بود وارد میدان شدند و ابتکار چهلم گرفتن را ایجاد کردند. اینی که سلسله چهلمها بعد راه افتاد و منتهی شد به آن حرکات عظیم مردمی ابتکارش در تبریز اتفاق افتاد یعنی تبریزیها مبتکر ایجاد چهلم گرفتن بودند.
ایشان گفتند: اگر حرکت حماسی تبریزیها در ۲۹ بهمن نبود ممکن بود، حرکت خونین مردم قم در ۱۹ دی، تک بماند و به تدریج به دست فراموشی سپرده بشود. مثل حرکت ۱۵ خرداد سال ۴۲ در آن دوران که به تدریج داشت به دست فراموشی سپرده میشد.
حضرت آیت الله خامنهای تصریح کردند: مردم آمدند حماسه ۲۹ بهمن را ایجاد کردند و حماسه قم را زنده کردند زنده نگه داشتند و خونی در رگهای نهضت جاری کردند.
رهبر معظم انقلاب اسلامی تاکید کردند: تشییع عجیب شهید سلیمانی و ۲۲ بهمن متفاوت امسال نشان میدهد مردم انصافا خسته نشدهاند.
رهبر معظم انقلاب اسلامی امروز در دیدار تصویری با مردم آذربایجان شرقی به مناسبت سالروز قیام ۲۹ بهمن مردم تبریز؛ افزودند: دشمن اصلی برای سلطه گر همین زیربنای فکری اسلامی است این زیربنا از اسلام گرفته شده در بیانات امام به طور مبسوط این زیربنا توضیح داده شده است.
حضرت آیت الله خامنهای تصریح کردند: نیروهای فکری نظام اسلامی روز به روز بایستی این زیربنای فکر را رونق بدهند. مسائل جدیدی پیش میآید، پاسخهای جدیدی لازم دارد. این پاسخها را در اختیار جویندگان و پویندگان و جوانان بگذارند.
ایشان خاطر نشان کردند: این زیربنای فکری لازم است، اما در مقام عمل هم یک چیزهایی لازم است. در مقام عمل چی لازم است؟ نترسیدن، خسته نشدن، ناامید نشدن، تنبلی نکردن، ندانسته در نقشه دشمن وارد نشدن و به او کمک نکردن. اینها در عمل لازم است. در جای خود هم آماده فداکاری بودن. باید فداکاری کرد باید جان را به کف دست گرفت... مثل شهید سلیمانی، جان را کف دستش گرفته بود و وارد میدانهای گوناگون، و دیگر شهدای عزیز مثل همین شهید باکری خودتان.
رهبر معظم انقلاب اسلامی تاکید کردند: البته ملت ایران خوشبختانه از این خصوصیات برخوردارند. انصافا ملت ایران خسته نشدهاند که خب شما نمونههایش را دیدید. در این تشییع جنازههای عجیب شهید سلیمانی، بعد هم در ۲۲ بهمن امسال با این شرایط کرونایی با ابتکار جدید چطور وارد میدان شدند و نگذاشتند ۲۲ بهمن تعطیل شود.
رهبر معظم انقلاب اسلامی تاکید کردند: انقلاب آمد و مدیریت کشور را از فردی و پادشاهی به مردمی و جمهوریت تغییر داد و امروز مردم با انتخابشان بر سرنوشت خود حکومت میکنند.
ایشان امروز در دیدار تصویری با مردم آذربایجان شرقی به مناسبت سالروز قیام ۲۹ بهمن مردم تبریز افزودند: انقلاب اسلامی، مدیریت کشور را از یک حکومت استبدادی و پادشاهی و فردی تبدیل کرد به یک حکومت مردمی و جمهوریت و مردمسالاری. امروز حاکم بر سرنوشت ملت ایران، خود مردمند. مردمند که انتخاب میکنند. ممکن است بد انتخاب کنند، اما مردم انتخاب میکنند. این خیلی چیز مهمی است. آن روز این حق وجود نداشت و کشور یک کشور استبدادی بود. همه چیز دست خودشان بود.
این مذاکرات یکی از این شخصیتهای معروف آمریکایی که با محمدرضا رفیق بود است. او میگوید که رفتم ایران به محمدرضا گفتم فلان نخستوزیر آدم بیعرضهای است. گفت شما کارت نباشد من خودم همه کارها را دارم انجام میدهم. واقع اش هم همین جوری بود. سررشته همهی کارها دست یک نفر بود و او تصمیم میگرفت. مردم اصلاً هیچکاره محض بودند، مردم که هیچ دولتیها هم هیچکاره محض بودند.
رهبر معظم انقلاب اسلامی درباره برجام تصریح کردند: حرف فایده ندارد، وعده فایده ندارد، این دفعه فقط عمل. اگر از طرف مقابل عمل ببینیم، ما هم عمل خواهیم کرد.
ایشان امروز در دیدار تصویری با مردم آذربایجان شرقی به مناسبت سالروز قیام ۲۹ بهمن مردم تبریز افزودند: من میخواهم امروز فقط همین یک کلمه را درباره برجام بگویم؛ ما حرف و وعده خوب خیلی شنیدیم که در عمل آنها نقض شده و ضدش عمل شده است. حرف فایده ندارد، وعده فایده ندارد، این دفعه فقط عمل. اگر از طرف مقابل عمل ببینیم، ما هم عمل خواهیم کرد.
رهبر معظم انقلاب اسلامی خاطرنشان کردند: حساسیت مردم به فساد و مشکلات نشان میدهد که آرمانهای انقلاب را دنبال میکنند.
ایشان امروز در دیدار تصویری با مردم آذربایجان شرقی به مناسبت سالروز قیام ۲۹ بهمن مردم تبریز افزودند: ناکامیهایی وجود دارد که باید برطرف بشود. مردم ما هم امروز از اوایل انقلاب نسبت به این نابسامانیها حساسترند. امروز مردم نسبت به فساد حساس اند، نسبت به فاصله طبقاتی حساستر از اول انقلاباند. این چیز بسیار خوبی است.
این نشاندهنده این است که مردم با آرمانهای انقلاب آشنایند و دنبال آن آرمانهایند؛ لذا اعتراض میکنند. اعتراض میکنند به فساد. هرجایی که مبارزه با فساد باشد مردم در آنجا علاقه نشان میدهند و طرفداری نشان میدهند و دلگرمی نشان میدهند. این خیلی مهم است و این نشاندهنده گرایش مردم است. همین را باید تقویت کرد.
ما وظیفه داریم با دستاوردها، ناکامیها و ضعفها را جبران کنیم. دستاوردهایی داریم از جمله این دستاوردها خود همین جوانهای علاقمند و مبتکر و نیروهای انسانی آماده به کارند. ما به کمک دستاوردها بایستی ناکامیها را جبران کنیم. دشمن عکس این را میگوید. دشمن ناکامیها را میآورد جلو میگوید نگاه تان به ناکامیها باشد دستاوردها را فراموش کنید، مسیر انقلاب را رها کنید.
رهبر معظم انقلاب اسلامی تاکید کردند: انتخابات پرشور و انتخاب یک نیروی کارآمد و باایمان و پرانگیزه و علاقمند به کار، علاج مشکلات کشور است.
ایشان امروز در دیدار تصویری با مردم آذربایجان شرقی به مناسبت سالروز قیام ۲۹ بهمن مردم تبریز افزودند: انتخابات در کشور ما یک فرصت بسیار بزرگی است. این فرصت را نباید از دست داد. این یک امکان برای ملت هست. یک ظرفیت بزرگ برای پیشرفت کشور است.
وقتی مردم در انتخابات شرکت کنند و شور انقلابی خودشان را نشان بدهند، این موجب امنیت کشور میشود. این موجب پس زدن دشمنان میشود، طمع کشور را در دشمن کم میکند. انتخابات هر چه که پرشورتر و هر چه که با اقبال عمومی مردم بیشتر همراه باشد، اثرات و منافعش برای کشور، برای خود مردم بیشتر خواهد بود.
البته دشمنها این را نمیخواهند؛ لذا هر وقت نزدیک انتخابات میشود -همه دوره ها، حدود ۴۰ انتخابات داشتیم در این سالها- اینها شروع میکنند، گاهی میگویند آزادی نیست، گاهی میگویند دخالت فلان هست، گاهی میگویند مهندسی است، گاهی میگویند چنین است برای این که مردم را دلسرد کنند از حضور.
انتخابات اگر با شرکت پرشور مردم همراه بشود و با یک انتخاب درست، حقیقتا یک نیروی کارآمد و باایمان و پرانگیزه و علاقمند به کار انتخاب بشود بوسیله مردم، خب این نور علی نور است و آینده کشور را تضمین خواهد کرد.
علاج دردهای مزمن کشور در پرشور بودن انتخابات و حضور عمومی مردم و بعد انتخاب اصلح، انتخاب شخصیت مناسب در انتخابات ریاست جمهوری است.
در فتنه ۸۸ تبریزیها یک روز زودتر از تهران و همه کشور وارد میدان شدند