• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۰۲۳۶۲۲
تعداد نظرات: ۱ نظر
تاریخ انتشار: ۳۰ بهمن ۱۳۹۹ - ۱۴:۰۱
چهارمحال و بختیاری » اجتماعی

گزارش مکتوب: زندگی با گرگ‌های دره لاماشا

گرگ‌های دره «لاماشا» در شمال شرق مرکز شهرستان اردل، بیش از دو دهه است نظم طبیعی خود را بازیافته و توانسته اند بر تمامی رقبای خود چیره شوند.

گزارش مکتوب: زندگی با گرگ‌های دره لاماشابه گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز چهارمحال و بختیاری، حالا گرگ‌ها به حاکمان بلامنازع این دره تبدیل شده اند، ۱۰ سالی می‌شود بین گرگ‌ها و تنها رقیب شان مهاجمان دو پا که همیشه غذای گرگ‌ها را از آن خود می‌کنند، آتش بس حاکم است.

کشف راز پایان این نبرد ما را به این دره پُربرف کشاند.

دیدار با پدرخوانده گرگ‌ها

اسکندر رئیسی ۶۷ ساله کارمند بازنشسته جهادکشاورزی شهرستان اردل می‌گوید: کار من فقط پخش نان است، وقتی همه جا پوشیده از برف می‌شود و چیزی برای خوردن گرگ‌ها نیست، پس به ناچار به سمت شهر و آبادی‌های اطراف می‌آیند، من در طول زمستان و با بارش نخستین برف هر روز با پای پیاده به دره لاماشا می‌آیم و برای گرگ‌ها نان می‌گذارم.

با او در دره همراه می‌شویم، جایی که پوشش برف در بخش‌هایی تا مچ پا و در قسمت‌های مرتفع دره، تا زیر زانو را می‌پوشاند. قرص‌های نان را از کیسه پارچه‌ای بیرون می‌آورد و به فواصل یک متری از هم می‌گذارد.

اسکندر رئیسی تأکید می‌کند این کار را به خاطر نجات جان گرگ‌ها می‌کنم که زنده بمانند و نخواهند برای زنده ماندن به شهر و روستا بیایند، به کسی حمله نکنند و در دل همین طبیعت زندگی کنند.

سفیدی برف نان‌ها را بیشتر نمایان می‌کند و با دور شدن ما گرگ‌ها آرام آرام به سمت نان‌ها می‌آیند.

آقای نصیری نانوایی است که پدرخوانده گرگ‌ها مشتری دائم او در زمستانهاست.

او می‌گوید: ۱۰ سالی است که زمستان‌ها آقای نصیری با خرید روزانه ۱۳۰ تا ۱۴۰ قرص نان در این فصل بین ۶۰۰ تا ۷۰۰ هزار تومان نان می‌خرد و برای گرگ‌ها به دره می‌برد.

تابه نان پزی همسر آقای رئیسی هم همیشه در حیاط خانه گرم است.

خانم رئیسی می‌گوید: روز‌های تعطیلی نانوایی، خودم برای گرگ‌ها نان می‌پزم؛ اما تا اسکندر از دره بازگردد نگران هستم.
گرگ‌ها قدر نمک را می‌دانند.

گزارش مکتوب: زندگی با گرگ‌های دره لاماشاآقای رئیسی از قدرشناسی گرگ‌ها می‌گوید که در یکی از روز‌های سرد برفی در حین گشت زنی و گذاشتن نان برای گرگ‌ها احساس درد در قفسه سینه کردم و به زمین می‌افتادم.

او می‌گوید بعد از یکی دو ساعت که توان بلند شدن نداشتم گرگی به هوای خوردن نان به سمتم آمد و بعد از بوئیدن نان از من دور شد و بعد از چند دقیقه باشتاب به سمت من باز آمد، وحشت کردم، اما دیدم یک شکارچی به دنبال گرگ می‌آِید و گرگ نزدیک من شد و با نزدیک‌تر شدن شکارچی از من دور شد و همین باعث شد تا شکارچی مرا ببیند و نجاتم دهد.

آقای رئیسی معتقد است اگر انسان با طبیعت دوست باشد و به حریم حیات وحش تجاوز نکند هرگز خشونت و جنگی میان انسان، طبیعت و حیات وحش رخ نخواهد داد.

اسکندر رئیسی معلم و حامی واقعی طبیعت

تورج رئیسی کارشناس جانوری اداره کل حفاظت محیط زیست چهارمحال و بختیاری که چند سالی را در اداره محیط زیست شهرستان اردل خدمت کرده است، اسکندر رئیسی را معلم و حامی واقعی طبیعت می‌داند که از هر فرصتی برای آگاهی بخشی به مردم برای دوستی با طبیعت استفاده می‌کند.

او می‌گوید: اسکندر رئیسی در گفتگوی چهره به چهره‌ای که با شکارچی‌های طبیعت دارد، باعث شده تا خیلی از آن‌ها دست از شکار بردارند و دوستار طبیعت شوند؛ ضمن آن که آقای رئیسی همیشه در حال یادگیری آخرین یافته‌های حفاظت از محیط زیست است و این آموخته‌ها را به بهترین شکل به دیگران منتقل می‌کند که به واسطه خوشرویی و مردمداریش آموزش هایش هم تاثیرگذار است و همه او را به یک همیار پُرتلاش محیط زیست می‌شناسند.

نظم طبیعی جمعیت گرگ‌ها در چهارمحال و بختیاری

گزارش مکتوب: زندگی با گرگ‌های دره لاماشامدیرکل حفاظت محیط زیست چهارمحال و بختیاری می‌گوید: یک دهه تلاش آقای اسکندر رئیسی در دره لاماشا این زیست بوم نظم طبیعی خود را در جمعیت گرگ‌ها به دست آورده به طوری که تا قبل از این اقدام، در زمستان‌ها با کم شدن غذای گرگ‌ها بواسطه شکار شکارچیان، مرگ و میر آن‌ها زیاد بود یا از کم غذایی و یا با حمله به آبادی‌های اطراف و باز کشته شدنشان به دست انسان ها.

شهرام احمدی افزود: هم اکنون در دره لاماشا و پارک ملی تنگ صیاد جمعیت خوبی از گرگ‌ها داریم، چون طعمه دارند.

وی می‌گوید: رعایت تمهیدات از سوی گله داران در طبیعت و نداشتن زیاده خواهی در ورود بیش از حد به زیستگاه‌های گرگ‌ها از جمله تمهیداتی است که در صورت رعایت آن‌ها مشکلی در مواجه با گرگ نخواهد بود.

هشدار کارشناس جانوری محیط زیست

تورج رئیسی کارشناس جانوری محیط زیست می‌گوید: گرگ‌ها جانورانی شبگرد هستند که در شب ۵۰ تا ۶۰ کیلومتر حرکت دارند و واکنش آن‌ها بر اساس طعمه و غذاست.

او می‌گوید: تخریب زیستگاه‌ها تهدیدی جدی برای حیات وحش و از جمله گرگ هاست که آن‌ها را به اطراف مناطق دفع پسماند هدایت می‌کند و همین امر یک خطر جدی را برای حیات وحش به همراه دارد.

او این خطر را جفت گیری گرگ‌ها با سگ‌های ولگرد می‌داند که منجر به تولد گرگاس (سگ - گرگ) شده است که برای انسان بسیار خطرناک است؛ زیرا سگ‌هایی هستند با خوی درندگی گرگ و موجب تغییر ژنتیک گرگ‌های ایران می‌شود.

گزارش مکتوب: زندگی با گرگ‌های دره لاماشاکارشناس جانوری محیط زیست استان می‌گوید: رسانه‌ها از جمله صدا و سیما در ارتقاء سطح آگاهی مردم در چگونگی رفتار با حیوانات در طبیعت بسیار تاثیر گذار است.

داستان دره «لاماشا» به ما می‌گوید گرگ‌ها خطر تهدید آمیز برای انسان نیستند، خطر اصلی گرگ‌های نهفته در نفس انسان هاست.

وجود افرادی مثل اسکندر رئیسی که با کشتن گرگ نفس خود این گونه به طبیعت خدمت می‌کنند باعث شده تا ایران یکی از بهترین سرزمین‌ها برای حفظ گونه با ارزش گرگ باشد.
 
 
 
کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی
دانلود
 
 
 
 
 
گزارش مکتوب از محبوبةالسادات امیری
گزارش مکتوب: زندگی با گرگ‌های دره لاماشا
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۱
با سلام
لطفا شماره تلفن این فرد فداکار اقای رئیسی را در اختیار مردم طبیعت دوست بگذارید شاید بخواهند کمک کنند راه چاره پرورش خرگوش ورها سازی دراین منطقه هست تا این چرخه به درستی راه خود را بازیابی کند
نظر شما
آخرین اخبار
ابلاغیه قضایی در پیام‌رسان‌ها، تله کلاهبرداران است
افزایش باد‌های جنوب شرقی در تنگه هرمز و شرق خلیج فارس، ۱۲ تیر
آمادگی کهگیلویه و بویراحمد برای میزبانی از عزادارن عبوری
برگزاری نشست بانوان فعال، خانواده پویا جامعه پیشرو در سمنان
برگزاری اردوی آماده‌سازی تیم ملی جوجیتسو بانوان
رفع مشکل ثبت اطلاعات گندم‌کاران
مرد میدان، شهید عباسقلی بهروز از جاجرم
پیام دعوت آیت‌الله نورمفیدی برای برگزاری باشکوه مردم آئین تشییع رهبر شهید
حلبوسی: جنگ ۴۰ روزه، جنگی ظالمانه علیه ایران و کشور‌های منطقه بود
اهدای قرآن کریم به نیابت از شهید رئیسی به مساجد آسیب‌دیده
حماسه آفرینی مردم خراسان شمالی در سنگر مقاومت
برگزاری مراسم سنتی شب هفدهم محرم در روستای امامه در فضای سوگ رهبر شهید
مقاومت با نام امام خامنه‌ای شهید گره خورده است
خبر‌های کوتاه استان گلستان، پنجشنبه ۱۱ تیر
برگزاری پویش دانشجویی باید برخاست ویژه‌ دانشگاه‌های آذربایجان شرقی
۱۳۰۰ پرستار در صف خدمت به زائران بدرقه آقای شهید در مشهد
تکریم خانواده شهید سردار مهدی ملایی و فرزند شهیدش نازنین زینب ملایی در میاندوآب
تجدید میثاق مردم استان همدان با ایران و رهبری در شب ۱۲۴
خراسان جنوبی در آمادگی کامل میزبانی از زائران مراسم وداع و بدرقه رهبر شهید
اختصاص ۴۰۰ دستگاه اتوبوس برای جابه‌جایی زائران قزوینی در تهران
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
تعویق دوباره امتحانات نهایی امکان‌پذیر نیست
حضور ۸ رئیس دولت در مراسم وداع با رهبر شهید
اعمال محدودیت تردد در آزادراه تهران–شمال و محور چالوس
تردد خودروهای مناطق آزاد خراسان رضوی در استان مانعی ندارد
آغاز عملیات احداث طرح تراموای تبریز
آلودگی هوا در شش شهرستان کرمان به وضعیت بحرانی رسید؛ شاخص از ۵۰۰ گذشت
دستگیری عوامل تهیه و انتشار ویدئوی حضور خانم نیمه‌برهنه در پارک‌ یزد
جاذبه‌های گردشگری چهارمحال و بختیاری
برگزاری مراسم وداع با پیکر همسر شهید رهبر انقلاب
قدردانی کانون‌های بازنشستگی از بازگشت ۸۶ هزار میلیارد تومان به صندوق کشوری
دامنه خدمات فعال بانک ملی به‌تدریج در حال گسترش است
قالیباف: باید برخاست و ندای خونخواهی ملت را به جهان رساند
جزییات اعمال محدودیت تردد در مناطق ۲۲گانه تهران در مراسم تشییع پیکر امام شهید
سانحه برای بالگرد آمریکایی در دریای عرب
ورود پیکر رهبر شهید انقلاب به آیین وداع
اعتراض دانشجویان دانشگاه آزاد به تبعیض در برگزاری امتحانات  (۱۰۱۷ نظر)
انتقاد عارف از وضعیت معیشت استادان دانشگاه  (۶ نظر)
گرامیداشت مجازی فرزاد جمشیدی در صفحه هنرمندان  (۴ نظر)
نخستین اطلاعیه قرارگاه برگزاری مراسم وداع و تشییع در تهران  (۳ نظر)
قطع برق بیش از هزار و ۳۰۰ مشترک پرمصرف در خوزستان  (۳ نظر)
برگزاری کارگاه نقاشی زنده با حضور هنرمندان  (۲ نظر)
دامنه خدمات فعال بانک ملی به‌تدریج در حال گسترش است  (۲ نظر)
گرامیداشت مجری سحرگاهی در شبکه نسیم  (۱ نظر)
مسیر‌های دسترسی به محل برگزاری مراسم وداع و تشییع رهبر شهید؛ از کدام مسیر وارد تهران شویم؟  (۱ نظر)
جزئیات مراسم وداع و تشییع پیکر رهبر شهید انقلاب  (۱ نظر)
تهران ۱۶ تیر تعطیل و ۱۸ تیر عزای عمومی است  (۱ نظر)
ممنوعیت‌های مقطعی تردد در معابر درون و برون شهری  (۱ نظر)
محدودیت‌های ترافیکی مراسم تشییع رهبر شهید در جاده‌ها  (۱ نظر)
تردد خودروهای مناطق آزاد خراسان رضوی در استان مانعی ندارد  (۱ نظر)
آغاز عملیات احداث طرح تراموای تبریز  (۱ نظر)