• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۰۵۴۰۳۷
تاریخ انتشار: ۲۹ اسفند ۱۳۹۹ - ۱۵:۱۵
اردبیل » اقتصادی
گزارش مکتوب

برنامه ریزی برای توسعه درختکاری و صیانت از جنگلهای اردبیل

در سالهای اخیر برنامه ریزی چند جانبه برای توسعه درختکاری و افزایش عرصه های جنگلی استان اردبیل آغاز شده است.

با وجود آب و هوای مناسب و نیمه مرطوب ، سرانه جنگلی در استان اردبیل پایین تر از سرانه کشوری است که دلیل اصلی آن تخریب بی رویه جنگل برای زراعت و چرای دام بوده است.
به گفته محمدی رئیس اداره جنگلکاری و جنگلداری استان اردبیل ، پنج ناحیه رویشی جنگلی در کشور وجود دارد که سه ناحیه آن در استان اردبیل وجود دارد که شامل ناحیه رویشی خزری (هیرکانی)- ارسبارانی و ناحیه رویشی ایرانی ، تورانی می شود.
اگر چه با اجرای طرح های توسعه جنگل در سالهای اخیر، سرانه جنگلی استان به ازای هر نفر ۱۰ متر مربع افزایش یافته است و مساحت جنگل های این استان از ۶۳ هزار هکتار به حدود ۶۵ هزار هکتار رسیده است، با این حال سرانه کنونی جنگل در استان اردبیل تنها 550 متر مربع است که از سرانه کشوری پایین تر است.
برابر آمارهای اعلام شده ، سرانه کنونی جنگل در کشور به ازای هر ایرانی 800 متر مربع است که بر اساس برنامه چشم انداز 20 ساله این میزان باید به 2 هزار متر مربع افزایش یابد.
برنامه ریزی برای توسعه درختکاری و صیانت از جنگلهای اردبیل
استاندار اردبیل گفت: برای اینکه سرانه جنگل در استان اردبیل به سرانه کشوری برسد باید یکهزار و 200 هکتار از ارضی استان جنگل کاری شود.
اکبر بهنامجو افزود: قرار است در سال آینده طرح جنگل کاری در 200 هکتار از اراضی ملی به اجرا درآید.
وی کمک به رونق صنعت گردشگری ، جلوگیری از گسترش ریز گردها و پاکسازی هوا را از اهداف توسعه جنگل در استان اردبیل عنوان کرد و گفت: در سال آینده بیش از 3 میلیارد ریال اعتبار برای جنگل کاری در مناطق مختلف استان اختصاص می یابد.
مدیر کل منابع طبیعی استان اردبیل هم از تخصیص ردیف اعتباری مستقل برای صیانت و توسعه منطقه جنگلی فندقلو در بودجه سال 1400 خبر داد و گفت: که با اجرای این طرح شاهد تحول اساسی در حفاظت و توسعه این جنگل بی‌نظیر خواهیم بود.
شهامت هدایت با بیان اینکه در سالهای اخیر ظرفیت تولید نهال در استان اردبیل افزایش قابل توجهی یافته است که یک حرکت زیرساختی برای توسعه جنگلکاری در استان به شمار می رود گفت: در حال حاضر چهار ایستگاه فعال تولید نهال در استان وجود دارد که در مجموع  سالانه چهار میلیون اصله نهال تولید می کنند و این در حالی است که نهالستانهای این استان ظرفیت تولید 5 میلیون اصله نهال در سال را دارند.
وی افزود: در راستای طرح تنفس جنگل و جلوگیری از قطع درختان جنگلی و افزایش پوشش گیاهی در سالجاری بیش از سه میلیون اصله نهال تولیدی در ایستگاه مغان در بین متقاضیان بصورت رایگان در تمامی شهرستانهای استان توزیع شد.
هدایت با بیان اینکه توسعه فضای سبز و حفاظت از خاک از اهداف توزیع نهال در استان است، خاطرنشان کرد: نهال‌های تولید و توزیع شده کاملاً متناسب با شرایط اقلیمی و آب و هوایی استان بوده و از لحاظ ارقام و گونه‌های درختی تمام دغدغه‌های نگهداری در نظر گرفته شده است.
وی ادامه داد: علاوه بر نهالستان های موجود، طرح تولید تولید سالانه 7 میلیون اصله نهال صنوبر با مشارکت بخش خصوصی در استان در حال اجر است و پیش بینی می شود این طرح در سال آینده به ثمر برسد تا شاهد تحول در زراعت چوب در استان باشیم.
مدیر کل منابع طبیعی استان اردبیل افزود: متقاضیان طرح زراعت صنوبر می توانند با در دست داشتن سند زراعی و نقشه زمین خود به شهرستانهای مربوطه مراجعه کند وپس ازعقدقرارداد و معرفی به نهالستان شهرستان پارس آباد ، نهال صنوبر رایگان تحویل بگیرند.  
برنامه ریزی برای توسعه درختکاری و صیانت از جنگلهای اردبیل
افزایش عرصه‌های جنگلی در جای جای استان
 رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری خلخال گفت: نتیجه اجرای طرح ملی صیانت از جنگل‌های شمال و ایران تورانی ، افزایش سطح جنگلی در این منطقه بوده است.
صادق پورمحمد افزود: نهال‌کاری ، مقابله با آفات تهدیدکننده درختان جنگلی ، طرح‌های آبخیزداری و ترغیب روستاییان به استفاده از سوخت‌های فسیلی جایگزین هیزم ، چوب و زغال در کنار حفظ و حراست از محدوده جنگلی زمینه افزایش جنگل نادر درختان قدکوتاه در این شهرستان را فراهم کرده است.
او افزود: جنگل‌های این شهرستان از نوع اکولوژیکی و غیربهره‌برداری بوده و اداره منابع طبیعی برای حفظ و حراست از این گونه‌های نادر جنگلی از هر گونه راهکار پیشگیرانه از تخریب جنگل بهره می‌برد.
فرماندار مشگین شهر گفت: در شهرستان مشگین شهر طرح توسعه فضای جنگلی استان از جمعه هفتم فروردین ماه آینده آغاز می شود و قرار است بیش از 10 هزار اصله نهال در اراضی ملی این شهرستان کاشته شود.
به گفته صمدی علاوه بر غنی سازی پوشش درختی پارک جنگلی مشگین شهر، امسال طرح جنگلکاری در سه نقطه دیگر این شهرستان با الویت کشت درختان فندق به اجرا درمی‌ آید.
کنعانی فرماندار کوثر هم از برنامه ریزی برای کاشت 40 هزار اصله نهال در عرصه های منابع طبیعی این شهرستان خبر داد.
برنامه ریزی برای توسعه درختکاری و صیانت از جنگلهای اردبیل
با وجود افزایش درختکاری، برای برای توسعه عرصه های جنگلی، تنها کاشت نهال کافی نیست و حفظ جنگلهای موجود مهم تر است. به همین دلیل برخلاف برخی استانهای همجوار، خوشبختانه در استان اردبیل هیچگونه مجوزی برای ویلاسازی در مناطق جنگلی داده نمی شود.
بهشتی فرماندار شهرستان گرمی گفت: با هدف جلوگیری از قطع و سوزاندن درختان ، امسال هم توزیع تنورهای گازی در بین مردم روستاهای مجاور مناطق جنگلی به ویژه در بخش موران و روستاهای دمولان ، گلین بلاغی و کلانتر ادامه می یابد.
بابایی فرماندار خلخال هم از توزیع ۴۵ دستگاه تنور گازی در بین حاشیه‌نشینان جنگل‌های این شهرستان در سالجاری خبر داد و گفت: اجرای این طرح از 5 سال گذشته آغاز شده است.
او با بیان اینکه در سال گذشته با هدف حفظ درختان موجود جنگل‌های منطقه ۲۵ دستگاه آبگرمکن خورشیدی و ۵۴ دستگاه تنور گازی در روستاهای همجوار جنگل‌های خلخال توزیع شد، گفت: در سال آینده نیز تعدادی آبگرمکن خورشیدی در روستاهای دوردست فاقد گاز طبیعی توزیع می شود.
وی با اشاره به نهادینه شدن فرهنگ حفاظت از عرصه‌های طبیعی در بین اقشار مختلف مردم ادامه داد: اجرای این طرح در پنج سال اخیر با استقبال روستاییان برای جایگزین کردن سوخت‌های فسیلی به جای چوب درختان روبرو شده است.
علی رحیمی‌آذر مدیرکل تعزیرات حکومتی استان اردبیل از تمهیدات انجام گرفته برای برخورد سریع با تخریب کنندگان جنگل خبر داد و گفت: با توجه به تصویب قانون جدید مبارزه با قاچاق کالا و ارز، رسیدگی به جرایم حمل غیرمجاز چوب، هیزم و زغال جنگلی به صورت ویژه در شعبه های مخصوص این اداره کل انجام می شود.
ناصر عتباتی رئیس کل دادگستری استان اردبیل هم با یادآوری تشکیل شعب ویژه در دادگستری استان برای رسیدگی به پرونده های تخریب محیط زیست و منابع طبیعی گفت: این موضوع روند رسیدگی به پرونده های مربوط به تخلفات در این حوزه ها را سریع می کند.
افزایش تولید نهال در استان، برنامه ریزی برای توسعه زراعت چوب و کاهش نیاز روستائیان به استفاده از چوب جنگلی سه طرح مهمی است که در کنار افزایش درختکاری و برخورد با تخریب کنندگان جنگل، امیدواری ها به حفظ عرصه های جنگلی و توسعه درختکاری در استان اردبیل را افزایش داده است.
 
نویسنده : یاشار پورمجید
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
تحول گردشگری با محوریت روایت فرهنگی و اقتصاد در کیش
دانش آموزان برخی مدارس قم کتاب درسی ندارند
حمله تند ترامپ به نتایج انتخابات محلی و مطرح کردن دوباره تقلب گسترده
پیگیری مطالبات مردمی با حضور نماینده مردم در مجلس شورای اسلامی
پایان برداشت بی‌رویه آب با انسداد چاه‌های غیرمجاز
اقتدار کشور، سدراه تهدیدها و جنگ
تجلیل از جهاد گران بسیجی گیلان
بررسی طرح‌های شهرسازی مشهد با تأکید بر حفظ طرح جامع مشهد
برگزاری دوره آموزشی فوتبال در سامان
پزشکی قانونی تکیه گاه اعتماد مردم است
اهدای سه دستگاه دیالیز به مرکز آموزشی درمانی رازی رشت
فریاد آزادی‌خواهی مردم لرستان در یوم الله ۱۳ آبان
دستگیری شکارچیان غیرمجاز در سرخه
هدف از دفاع مقدس ۱۲ روزه براندازی نظام جمهوری اسلامی بود
توسعه زیست‌بوم فناوری بر پایه نوآوری ضروری است
تمام تهدیدات فرهنگی با رفع شلختگی مدیریتی و رویکرد قرارگاهی قابل حل است
خبری خوش برای متقاضیان گیلانی سرزمین وحی
بهره گیری از تمام ظرفیت‌ها برای رسیدن به موفقیت و حفظ نظام جمهوری اسلامی
روزی که واژه‌ها از نمایش حضور و همبستگی مردم، به وجد آمدند
آغاز طرح توزیع شیر در مدارس ابتدایی دولتی زنجان
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
تعطیلی مدارس، دانشگاه ها و ادارات دولتی ۸ شهرستان هرمزگان؛ ۱۴ آبان
درگذشت پزشک گچسارانی
اعمال محدودیت‌های ترافیکی راهپیمایی ۱۳ آبان زنجان
والیبال ایران عزادار شد؛ صابر کاظمی درگذشت
سه نفر با اهدای عضو مرحومه مبینا حمصیان به زندگی بازگشتند
کشت موز در اراضی جنوب سیستان و بلوچستان
بازگشت پرواز‌های لوفت هانزا به ایران
بازتاب گسترده بیانات رهبر معظم انقلاب در رسانه‌های آمریکای لاتین
تسخیر لانه جاسوسی، تصمیمی ملی برای استقلال ایران
لزوم اجرای روش‌های نوین در دامداری‌های کردستان
آغاز راهپیمایی ۱۳ آبان با شعار، متحد و استوار مقابل استکبار،در مشهد
واکنش عراقچی به تمجید برنده جایزه صلح نوبل از جنایتکاران
گوترش: جنگ سودان از کنترل خارج شده است
شرایط دریافت مجدد وام اشتغالزایی و مشاغل خانگی اعلام شد
گیجگاه ۱۴۰۴/۰۸/۱۳
تعطیلی مدارس برخی مناطق هرمزگان  (۳ نظر)
عراقچی: غنی سازی صفر امکان ندارد  (۲ نظر)
نتایج قرعه کشی طرح عادی ایران خودرو اعلام شد  (۱ نظر)
با قاطعیت از حاکمیت خود دفاع می‌کنیم  (۱ نظر)
به جزایر ایران حمله شود همانجا پاسخ کوبنده می‌دهیم  (۱ نظر)
بازتاب درخشش طلایی والیبال دختران ایران در تارنمای شورای المپیک آسیا  (۱ نظر)
انتقاد افغانستان از نقض حریم هوایی این کشور از سوی آمریکا  (۱ نظر)
سخنگوی سپاه: ما غافلگیر نشدیم و آرایش سپاه جنگی بود  (۱ نظر)
ارتش رژیم اشغالگر محور «فیلادلفیا» را بست  (۱ نظر)
گلنور به دیدار پاس کردستان می‌رود  (۱ نظر)
والیبال ایران عزادار شد؛ صابر کاظمی درگذشت  (۱ نظر)
سه نفر با اهدای عضو مرحومه مبینا حمصیان به زندگی بازگشتند  (۱ نظر)
برگزاری راهپیمایی ۱۳ آبان در مشهد، متمرکز در میدان شهدا  (۱ نظر)
بازتاب گسترده بیانات رهبر معظم انقلاب در رسانه‌های آمریکای لاتین  (۱ نظر)
لزوم اجرای روش‌های نوین در دامداری‌های کردستان  (۱ نظر)