• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۱۰۰۲۲۳
تاریخ انتشار: ۱۹ ارديبهشت ۱۴۰۰ - ۱۴:۰۰
علمی و فرهنگی » میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری

کشف بقایای ۷۸ هزار ساله از تشریفات تدفین انسان در آفریقا

باستان‌شناسان بقایای کودکی ۷۸ هزار ساله را در کنیا یافته‌اند که قدیمی‌ترین شاهد بر دفن با تشریفات انسان در این قاره به شمار می‌رود.

به گزارش گروه وب گردی خبرگزاری صدا و سیما؛ باستان‌شناسان بقایای کودکی ۷۸ هزار ساله را در کنیا یافته‌اند که قدیمی‌ترین شاهد بر دفن با تشریفات انسان در این قاره به شمار می‌رود.

آرایش استخوان‌های پیدا شده در قبر نشان می‌دهد زانو‌های این کودک به سمت قفسه سینه جمع شده و وضعیت جمجمه حاکی از این است که سر بر روی یک سطح برآمده یا بالش قرار داده شده است.

محققان می‌گویند استخوان‌های مفصلی این جسد، مانند ستون فقرات که در قبر از هم نپاشیده بودند، نشان می‌دهد که جسد قبل از دفن محکم در یک کفن پیچیده شده بوده است.

کشف بقایای ۷۸ هزار ساله از تشریفات تدفین انسان در آفریقا
باستان‌شناسان بقایای این جسد ۷۸ هزار ساله را به هنگام حفاری در دهانه غار پانگا یا سیدی در ارتفاعات گرمسیری دشت کنیا در ۱۵ کیلومتری ساحل کشف کرده‌اند.

مایکل پتراگلیا، استاد علم ماقبل تاریخ و تکامل در موسسه علوم تاریخ بشر ماکس پلانک در آلمان، در این باره می‌گوید: «این واقعا تماشایی است. قبر کودک، قدیمی‌ترین نشانه دفن انسان در آفریقا است و به ما مطالب بسیاری در مورد زندگی اجتماعی و رفتار‌های بشر می‌گوید. چیز‌هایی که امروز برای ما بسیار آشنا هستند.»
این استخوان‌ها برای اولین بار در سال ۲۰۱۳ مشاهده شده بودند، اما به حدی ظریف بودند که استخراج آن‌ها سال‌ها طول کشید.

تیم کاوشگران زمانی که این بقایا را یافتند تلاش کردند آن‌ها را بردارند، اما این استخوان‌ها به دلیل شکننده بودن به محض دست زدن به خاک تبدیل می‌شدند. در نتیجه ۴ سال زمان صرف شد تا محققان قبر را از بالا حفاری کنند و برای محافظت مواد شیمیایی رزین به کار ببرند، با این حال هنوز این استخوان بسیار ضعیف بود.


به همین دلیل سرانجام پژوهشگران اطراف گودال مدور را به عرض ۴۰ سانتی‌متر حفر کردند و کل قبر را گچ گرفتند. سپس این بلوک گچی به موزه ملی نایروبی و پس از آن به آزمایشگاه تخصصی به اسپانیا منتقل شد تا کارشناسان با تجهیزات اشعه ایکس بتوانند از بقایای جسد تصویربرداری سه‌بعدی کنند.

دو دندان کوچک که در قبر پیدا شده است با دندان‌های «انسان خردمند» تطابق داشته و سن کودک را ۲.۵ تا ۳ سال معین می‌کند. ابزار‌های سنگی برای تراش و حکاکی نیز در اطراف قبر پیدا شده است.
پروفسور نیکول بوین، پژوهشگر ارشد این پروژه، می‌گوید: «انسان‌ها، برخلاف شامپانزه‌ها، شروع به ایجاد نظام‌های فکری پیچیده حول مرگ کردند. این مسئله باعث شده است از نظر فرهنگی و همچنین روش‌های رفتار با مردگان اختلافات بسیاری را در جوامع شاهد باشیم.»

کشف بقایای ۷۸ هزار ساله از تشریفات تدفین انسان در آفریقا

هرچند خاستگاه انسان امروزی آفریقا است، با این حال یافت قبر انسان‌های نخستین در این قاره پدیده‌ای بسیار نادر به شمار می‌رود.
پیشتر باستان‌شناسان مکان‌های دفن انسان‌های قدیمی را در خارج از آفریقا به دست آورده‌اند. در این مکان‌ها نظیر غار اسخول در دامنه کوه کارمل در اسرائیل و غار قافزه در نزدیکی ناصره بقایای اجساد دفن‌شده انسانی به دست آمده که ۹۰ تا ۱۳۰ هزار سال قدمت دارد.

پروفسور بوین می‌گوید: «داشتن تصویری از زمان دفن یک انسان نخستین ما را به لحظه‌ای بسیار غم‌انگیز بازمی‌گرداند. لحظه‌ای که هرچند با ما بسیار فاصله دارد، با این حال آن را می‌توانیم به عنوان یک انسان درک کنیم.»

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
توسعه زنجان با نیروگاه خورشیدی ۵۰۰ مگاواتی و اقتصاد دانش‌بنیان
نجات جان زن محبوس در میان شعله‌های دود واتش توسط آتش نشانان شوش
آغاز پایش دمای مصرف بهینه گاز طبیعی در ادارات
آغاز بخشودگی کامل جرایم دیرکرد بیمه شخص ثالث در زنجان
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان ، ۱۳ آذر ۱۴۰۴
آسفالت ریزی جاده‌های روستایی ورزقان و خاروانا
تقویم و اوقات شرعی پنج شنبه ۱۳ آذر ۱۴۰۴ به افق قم
رتبه سوم کشوری دو دانش آموز کیش در جشنواره جوان خوارزمی
ایران جوان و جوانی جمعیت
نظارت بر قیمت مرغ گرم و کالا‌های اساسی در ارومیه
فراخوان عمومی معرفی مادران ارزش آفرین کیش
برخورد قاطع پلیس اشنویه با تخلفات ترافیکی؛ صدور ۹۲۰ برگه جریمه در ۱۰ روز
۲ فوتی در حادثه رانندگی محور سرای – گمیچی
دهمین کاروان ترویج بهره وری کشاورزی در شهرستان نقده
حذف اقتداری از مسابقات اسکواش رنکینگ جهانی در هند
دهمین کاروان ترویجی کشاورزی در سلماس به راه افتاد
ادامه ناامنی دختران و زنان انگلیسی در معابر عمومی
تجلیل از سربازان در سپاه خوی
نامه بیش از ۲۰۰ چهره برجسته به منظور آزادی رهبر فلسطینی
ادامه روند کاهش دمای هوا در سمنان
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
فرایند جذب هیئت علمی در دانشگاه‌ها آغاز شد
سقف کیفری مهریه مشخص شد
تعطیلی مدارس در همه مقاطع تحصیلی و مراکز دانشگاهی و آموزش عالی استان البرز
اگر آمریکایی‌ها امنیت ایران را تهدید کنند برخورد خواهیم کرد
ترمینال زنجان نیازمند توسعه زیرساخت و نوسازی ناوگان است
طرح اصلاح قانون محکومیت‌های مالی، تعرضی به قانون مهریه نکرده است
آغاز رزمایش اقتدار نیروی دریایی سپاه از فردا
افزایش ۹۶ درصدی تسهیلات مشاغل خانگی چهارمحال و بختیاری
آغاز بارش برف در جاده کرج کندوان
بهسازی و آسفالت جاده روستای دمه در بخش سرفاریاب
پخش زنده قرعه کشی جام جهانی فوتبال از شبکه سوم سیما
رهبر انقلاب: زن، کارگزار خانه نیست، مدیر است
تقویم و اوقات شرعی چهار شنبه ۱۲ آذر ۱۴۰۴ به افق قم
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۱۲ آذر ۱۴۰۴
تقویم و اوقات شرعی زنجان در ۱۲ آذر ۱۴۰۴
بازیکن دهدشتی برترین گلزن نیم فصل لیگ برتر امید‌های کشور  (۴۶ نظر)
فعالیت مدارس و دانشگاه‌های فارس فردا هم مجازی است  (۲۶ نظر)
سقف کیفری مهریه مشخص شد  (۱ نظر)
دشمن خطا کند هزینه سنگینی به او تحمیل می‌کنیم  (۱ نظر)
تردید‌ها درباره سلامتی ترامپ با انتشار‌ام‌آر‌آی وی  (۱ نظر)
آسمان قم تا پنج شنبه بارانی است  (۱ نظر)
میرزا کوچک جنگلی بزرگمرد پرآوازه‌ گیلان  (۱ نظر)
غیرحضوری شدن مدارس و دانشگاه‌های خراسان جنوبی  (۱ نظر)
ابلاغ شیوه نامه مراقبت و کنترل آنفلوانزا در مدارس استان  (۱ نظر)
قطعی گاز در شهرزیبا منطقه ۵ تهران از ۱۶ ساعت گذشت  (۱ نظر)
طرح ملی نشت‌یابی هوشمند آب با فناوری ماهواره‌ای  (۱ نظر)
تخلف در تبدیل رایگان خودرو‌های بنزینی به دوگانه سوز  (۱ نظر)
کاشت ۲۵۰۰ اصله نهال اکالیپتوس در مزارع کارون  (۱ نظر)