به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما مرکز خوزستان ؛ مدیر خدمات مشترکین و تعرفه سازمان آب و برق خوزستان با بیان اینکه به واسطه پیشبینیهای صورت گرفته امسال و سال آینده، کشور با پدیده خشکسالی روبهرو است گفت: این بحران در خوزستان نسبت به دیگر استانهای کشور شرایط خاصتری خواهد داشت؛ به این دلیل که بخش قابل توجهی از منابع آبی استان (ذخیره در پشت سدها) طی سالهای ۹۸ و ۹۹ صرف کشت محصول شلتوک شد.
کامبیز حیدری با بیان اینکه بعد از سیلاب فروردین سال ۹۸، تصمیمگیران استان برای جبران بخشی از مشکلات معیشتی مردم اجازه کشت نامحدود شلتوک را صادر کردند گفت: در آن مقطع زمانی، سازمان آب و برق خوزستان، تبعات ناشی از این اقدام را به صورت رسمی هشدار داده بود.
وی بیشترین وسعت کشت شلتوک در استان خوزستان را تا پیش از سال ۹۸ سالانه ۶۰ هزار هکتار عنوانکرد و گفت: متاسفانه با استفاده منابع آبی پشت سدها، کشت شلتوک در سال ۹۹ به ۲۰۰ هزار هکتار رسید که این حجم از کشت در تاریخ استان بیسابقه است.
مدیر خدمات مشترکین و تعرفه سازمان آب و برق خوزستان یادآورشد: بنابراین اگر نخلستانهای استان دچار کمآبی هستند، دلایلی دارد که برخی از آنها ناشی از تصمیمات مدیریتی کلان است.
وی با بیان اینکه کاهش تولید خرما در استان بهدلیل کاهش کمی و کیفی حقابه کشاورزی را نه میتوان رد و نه تایید کرد گفت: برابر بررسیهای صورت گرفته، کاهش تولید این محصول عوامل متعددی دیگری نیز دارد که بخشی از آن بخاطر افزایش هزینه دستمزد نیروی انسانی، کود شیمیایی و ... است.
حیدری تصریحکرد: تعرفه آببهای کشاورزی دارای فرمولی است که قانون آن را تعیین کرده و سازمان آب و برق خوزستان به واسطه قوانین و مقررات، نسبت به اعمال و بروز رسانی تعرفههای تازه اقدام کرده است.
مدیریت خدمات مشترکین و تعرفه سازمان آب و برق خوزستان یادآورشد: در این رابطه سازمان آب و برق آمادگی دارد تا در صورت اصلاح آمار میانگین برداشت خرما از سوی سازمان جهادکشاورزی، نسبت تعدیل تعرفه آببها در بخش نخیلات اقدام کند.
وی با بیان اینکه برابر قانون درصدی از تولید محصول کشاورزی به عنوان آب بها تعیین میشود گفت: مبنای محاسبه تعرفه آب بهای ویژه نخلستانهای استان در سال گذشته، قیمت فروش ۷۳۰ هزار ریالی محصول خرما بود که با ۱۵ درصد کاهش قیمت (تخفیف سازمان به کشاورزان)، هر کیلو خرمای درجه ۲ استان معادل ۶۲۰ هزار ریال ملاک محاسبه تعرفه آب بهای ویژه نخیلات استان قرار گرفت.
حیدری یادآورشد: آب بهای محصولات کشاورزی، به استناد ماده واحده قانون تثبیت آببهای زراعی و آیین نامه نحوه اجرای آن و با توجه به شیوه نامه محاسبه آب بهای کشاورزی، بر اساس میانگین سه تا پنج ساله عملکرد محصولات کشاورزی منتشر شده از سوی سازمان جهادکشاورزی خوزستان و قیمت محصولات تضمینی مصوب شورای اقتصاد و سایر محصولات بر اساس قیمت سر مزرعه محاسبه میشود.