• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۲۵۶۷۲۴
تاریخ انتشار: ۰۲ آبان ۱۴۰۰ - ۱۳:۰۶
کیش » اجتماعی

نیرو‌های مسلح ارکان سلامت، تعالی و پیشرفت جامعه

مدیر حوزه‌های علمیه سراسر کشور گفت: پیشرفت جامعه به تلاش، نشاط، تخصص و هوشمندی نیرو‌های انتظامی، نظامی و امنیتی شجاع و مقتدر وابسته است.

نیرو‌های مسلح ارکان سلامت، تعالی و پیشرفت جامعهبه گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز کیش، آیت الله علیرضا اعرافی در نشستی با حضور مسئولان ارشد سازمان منطقه آزاد کیش و فرماندهان نظامی و انتظامی جزیره، با تبریک به مناسبت ولادت رسول اکرم (ص) و مرور وظایف مردم در قبال پیامبر و ائمه‌ی معصومین، اظهار داشت: زندگی انسان در سایه‌ی حقوق متقابل شکل می‌گیرد و این حقوق در جامعه به انواع مختلفی تقسیم می‌شود که در رساله‌ی امام سجاد و بسیاری رسل و روایات دیگر آورده شده است.

عضو شورای نگهبان، افزود: سلامت محیطی که انسان در آن قرار می‌گیرد، وابسته به شناخت و رعایت انواع حقوق میان مردم است که، چون رشته‌ای آنان را به هم مرتبط می‌کند.

وی با تاکید بر سبک زندگی اسلامی، رعایت حقوق انسانی را اساس این شیوه برشمرد و تصریح کرد: برخی از این حقوق، واجب و مستحب، و برخی ایجابی است و هر ارتباطی که بین دو فرد یا جمع برقرار شود مولد وظایف و حقوقی خواهد بود، بنابراین میزان روابط و تکالیف انسان‌ها در مقابل یکدیگر، مبتنی بر اخلاق است و هر ارتباط متقابلی، مبدا حقوق متقابل و سرچشمه‌ی تکالیف متقابل می‌شود.

مدیر حوزه‌های علمیه سراسر کشور با اشاره به روابط همسران و کتابی که با حدود ۳۵حق در این رابطه منتشر کرده است، گفت: انواع روابط، مولد حقوق گوناگون است و هر رابطه‌ی پایدار یا موقتی بین انسان‌ها همین شرایط را دارد و به تولید حقوق و متعاقبش تکالیف طرفین می‌انجامد.

آیت الله اعرافی با اشاره به پیامد‌های رعایت یا عدم رعایت حقوق متقابل، دامنه‌ی این امر را وسیع برشمرد که از دایره‌ی عقل بشر بدون دین خارج است.

وی افزود: در میان حقوق، سلسله مراتبی وجود دارد و هرگاه از حق آدمی عبور کنیم به بالاترین شکل آن که حق خدا بر بشر به عنوان حقی ذاتی و غیرمتقابل می‌رسیم.

آیت الله علیرضا اعرافی حق خدا را جمال مطلق در غنای مطلق عنوان کرد و گفت: حق خدا در متن عالم خلقت و تکوین وجود دارد و تکالیفی که روح آن‌ها عبادت است ایجاد می‌کند که البته سودی برای خداوند ندارد.

وی حق وساطت حیات را برای ایجاد بالاترین حق در حقوق اجتماعی درخصوص والدین کافی دانست و افزود: تمام ارتباطات اجتماعی بشر، بر مبنای حقوق و وظایف است و فقه و احکام مبتنی بر این حقوق می‌باشد.

عضو شورای نگهبان، حقوقی، چون حق پیامبر و ائمه را در شعاع حق الهی عنوان کرد و ادامه داد: این حقوق ذیل حق خدا قرار دارد و تابع ارزش وجودی آن است و وظایفی که ایجاد می‌کند مانند تکالیف در درگاه خدا، یک‌سویه است.

آیت الله علیرضا اعرافی با بیان اینکه ائمه حق معنوی بر گردن همه‌ی جهان دارند، "معرفت" را بالاترین وظیفه‌ی بشر در قبال پیامبر خواند و گفت: محبت، ایمان و باور مقام و اطاعت و پیروی در رتبه‌های بعد از معرفت قرار دارند.

مدیر حوزه‌های علمیه سراسر کشور افزود: تمام وظایف نیرو‌های مسلح وقتی در مظومه‌ی دینی قرار می‌گیرد، مشروعیت الهی و فرماندهی خدایی پیدا می‌کند و این امتیاز و سعادت بزرگی است.

آیت الله علیرضا اعرافی اقدام در چهارچوب قوانین فقهی و اخلاقی اسلام" و "ریشه‌دار بودن در مردم" را دو نظام دیگر از اضلاع حقیقت ناب ِ سپاه و نیروی مسلح اسلامی عنوان و تاکید کرد که در تقویت این سه ضلع باید کوشید.

وی همچنین به برخی سجایای شیخ‌ الائمه امام جعفر صادق علیه‌السلام اشاره کرد و با تاکید بر اینکه بیش از یک‌سوم روایات موجود از ائمه‌ی معصومین متعلق به ایشان است گفت: دوره‌ی امامت ۳۴ساله‌ی ایشان طولانی‌ترین مدت امامت در بین اهل بیت می‌باشد که نزدیک به بیست سال زمان برای پایه‌گذاری حکومت اسلامی صرف کرد.

آیت الله علیرضا اعرافی، مذهب را تعلیم‌دهنده‌ی وحدت دانست و گفت: همگرایی و یکپارچگی مذاهب گوناگون یک منطق الهی و اعتقادی برای تمدن‌سازی اسلامی است و برچسب سیاسی ندارد.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
هوش مصنوعی، فن‌آوری تاثیرگذار برای کودکان و نوجوانان
اجرای پلکانی استاندارد‌های جدید خودرو
دولت باید مشکل تولید و سرمایه گذاری را حل کند
کلنگ‌زنی ۸۰۰ واحد مسکن کارگری در زرندیه با حضور وزیر کار
افتتاح اتاق تربیت بدنی یکی از مدارس قم
یادواره شهدای مخابرات و بی‌سیم‌چی دفاع مقدس 
فعالیت فرهنگی باید شبهات این حوزه را پاسخ دهد
معرفی آثار پویانمایی کوتاه نهمین جشنواره فیلم شهر
توزیع بسته‌های معیشتی در بوکان
تقویت همکاری‌های بندری و حمل و نقل دریایی ایران و روسیه
افزایش ایمنی راه‌های استان اردبیل
بانوان خوزستان قهرمان مسابقات پارادو و میدانی کشور
وزیر کار: واگذاری ۱۰۰ هزار قطعه زمین به صنعتگران برای ساخت مسکن کارگری/ رصد برخط بیکاری
غار «بورنیک»، جاذبه‌ای طبیعی در مسیر توسعه گردشگری
قدردانی استاندار آذربایجان غربی از مدیرکل و کارکنان صداوسیمای استان
بازگشت امید به بیمارستان‌های غزه
یادی از خیر نیک اندیش شمال پس از نیم قرن
حضور استاندار گلستان و دبیر شورایعالی مناطق آزاد کشور در مراسم ترحیم صابر کاظمی
حرکت لاک‌پشتی در ساماندهی محور حادثه خیز نهاوند – فیروزان
پیشرفت ۷۰ درصدی احداث ایستگاه‌های اتوبوس تندرو در خیابان پروین
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
حقوق کارکنان باید مستقیم به حسابشان واریز شود
والیبال ایران عزادار شد؛ صابر کاظمی درگذشت
واکنش چین به تهدید نظامی آمریکا علیه نیجریه
فاصله قیمت زعفران از تولید تا مصرف
استعفا در شرایط حساس
زهران ممدانی، اولین شهردار مسلمان نیویورک شد
پاسخ اعضای دولت به پرسش خبرنگاران
عملکرد دستگاه‌ها در صدور مجوز‌های کسب و کار
روزنامه‌های فردای ۱۳ آبان
کشف ۱۵۶ دستگاه خودروی لوکس قاچاق به ارزش ۸۸۵ میلیارد تومان
هدف از جنگ ۱۲ روزه براندازی نظام جمهوری اسلامی بود
وزیر خارجه ارمنستان: روابط ما با ایران راهبردی است
آغاز دهمین سوگواره نمایش آیینی «نگین شکسته» در مشهد
ایروانی: اظهارات ترامپ تهدید علیه صلح‌وامنیت بین‌المللی است
پخش زنده والیبال ایران و بحرین در شبکه ورزش
تعطیلی مدارس برخی مناطق هرمزگان  (۳ نظر)
نتایج قرعه کشی طرح عادی ایران خودرو اعلام شد  (۱ نظر)
با قاطعیت از حاکمیت خود دفاع می‌کنیم  (۱ نظر)
به جزایر ایران حمله شود همانجا پاسخ کوبنده می‌دهیم  (۱ نظر)
ارتش رژیم اشغالگر محور «فیلادلفیا» را بست  (۱ نظر)
والیبال ایران عزادار شد؛ صابر کاظمی درگذشت  (۱ نظر)
سه نفر با اهدای عضو مرحومه مبینا حمصیان به زندگی بازگشتند  (۱ نظر)
بازتاب گسترده بیانات رهبر معظم انقلاب در رسانه‌های آمریکای لاتین  (۱ نظر)
برگزاری راهپیمایی ۱۳ آبان در مشهد، متمرکز در میدان شهدا  (۱ نظر)
لزوم اجرای روش‌های نوین در دامداری‌های کردستان  (۱ نظر)
شرایط دریافت مجدد وام اشتغالزایی و مشاغل خانگی اعلام شد  (۱ نظر)
پزشکیان: مساجد بهترین کانون ساماندهی امور اجتماعی هستند  (۱ نظر)
سخنگوی سپاه: برای شکست سنگین‌تر دشمن آماده شده‌ایم  (۱ نظر)
جنگ نامتقارن؛ کابوس آمریکا در صورت تهاجم به ونزوئلا  (۱ نظر)
تقویت نظام مدیریت زمین برای مقابله با زمین‌خواری و تخریب محیط زیست  (۱ نظر)