• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۲۸۸۵۵۶
تاریخ انتشار: ۰۶ آذر ۱۴۰۰ - ۱۳:۰۱
اردبیل » اجتماعی

میزبانی تالاب میل و مغان اصلاندوز از پرندگان مهاجر

تالاب میل و مغان در شهرستان اصلاندوز میزبان ۳۰ هزار قطعه پرنده مهاجر کمیاب از نیمکره شمالی و مناطق سردسیر دنیا، جهت زمستان گذرانی می‌باشد.

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای مرکز اردبیل؛ هر ساله با شروع فصل سرما، تالاب‌های استان اردبیل میزبان ده‌ها هزار بال از پرندگان مهاجر می‌شود.

میزبانی تالاب میل و مغان اصلاندوز از پرندگان مهاجر

کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی
میزبانی تالاب میل و مغان اصلاندوز از پرندگان مهاجر

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان اردبیل گفت: با شروع فصل سرما پرندگان مهاجر از جمله انواع قو، غاز، اردک، چنگر، باکلان، درنا، حواصیل، آبچلیک و تعدادی از پرندگان شکاری از نواحی سرد شمالی به خصوص از منطقه سیبری وارد کشور شده و گروهی از آن‌ها تا فرا رسیدن بهار در استان باقی می‌مانند و تعدادی نیز پس از مدتی استراحت و تغذیه، به مناطق گرم‌تر مانند حاشیه دریای خزر مهاجرت می‌کنند.

شهند افزود: تالاب سد میل مغان در مسیر کریدور مهاجرت پرندگان قرار گرفته است و همه ساله با شروع بارش‌های پاییزی و حاکمیت سرما در روسیه و شمال اروپا، تعداد زیادی از پرندگان مهاجر در این تالاب زمستان گذرانی می‌کنند.
وی با بیان اینکه مساحت این تالاب ۹۹۶ هکتار است افزود: تالاب سد میل مغان محل زندگی دائم یا چند ماهه بیش از ۳۰ هزار قطعه پرنده در قالب ۷۹ گونه مختلف است و از این جهت یکی از منحصربفردترین تالاب‌های ایران به شمار می‌رود.

میزبانی تالاب میل و مغان اصلاندوز از پرندگان مهاجر

 

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان بیان کرد: علاوه بر این تالاب میل مغان محل مناسبی برای تخم ریزی و پرورش گونه‌های ماهیان بومی نظیر سوف، زرده پر، سیم، سیاه ماهی، سس ماهی، سیاه کولی، اسبله و شاه کولی و گونه‌های جانوری مثل لاکپشت مهمیزدار است.

مینایی فرماندار اصلاندوز هم گفت: پایش دقیق این تالاب‌ توسط گشت‌های تخصصی در حال انجام بوده و تاکنون آنفلوانزای فوق حاد پرندگان مهاجر به ثبت نرسیده است.

سد میل و مغان سد دوستی ایران و آذربایجان
سد میل و مغان از نقاط دیدنی و جذاب استان اردبیل است، در ۵۰ کیلومتری شهرستان پارس آباد و سه کیومتری شهر اصلاندوز بر روی رودخانه مرزی ارس و ۲۶۰ کیلومتری پایین دست سد مخزنی ارس واقع شده است و یکی از تالاب‌های مهم استان اردبیل است.

سد میل مغان به عنوان سد دوستی ایران و آذربایجان است از نوع انحرافی نیمه متحرک با بدنه بتنی و خاکی می‌باشد که بین دو شهر اصلاندوز مغان و هورادیز واقع شده است.

میزبانی تالاب میل و مغان اصلاندوز از پرندگان مهاجر

این سد آب آشامیدنی شهرستان‌های پارس آباد، بیله سوار و گرمی را تامین و حدود ۶۰ هزار هکتار از اراضی دشت مغان را آبیاری می‌کند.
علاوه بر این تالاب میل مغان یکی از مقاصد اصلی پرندگان مهاجر به حساب می‌رود. یکی از محیط‌های زندگی پرندگان و آبزیان می‌باشد. وجود پرندگان مختلف و مهاجرت پرندگان از نقاط مختلف به اینجا به فرودگاه طبیعی بی نظیر تبدیل کرده است.

حفاظت از محیط زیست منطقه در این سد که موقعیت ژئوپولتیکی و اکوپولتیکی بسیار حساسی دارد، برای ایران بسیار مهم است.

میزبانی تالاب میل و مغان اصلاندوز از پرندگان مهاجر

ده‌ها هزار پرنده آبزی و کنار آبزی اینجا منزل دارند که سند دیگری است بر اهمیت و خاص بودن اینجا از نظر محیط زیست و حساسیت. علاوه بر این تالاب میل مغان محل مناسبی برای تخم‌ریزی و پرورش گونه‌های ماهیان بومی نظیر سوف، زرده پر، سیم، سیاه ماهی، سس ماهی، سیاه کولی، اسبله و شاه کولی است.

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان اردبیل با بیان اینکه بیش از ۵۲ هزار هکتار عرصه تالابی در استان وجود دارد، افزود: تالاب‌های حائز اهمیت ویژه شامل دریاچه‌های میل مغان و کشت و صنعت پارس آباد، تالاب توپراق کندی، سد گیلارلو، سد سبلان، سد ملااحمد، شورابیل، نئور، سد یامچی و پته خور هستند که میزبان جمعیت فراوانی از انواع مرغابی‌ها از جمله اردک سرسبز، خوتکا، سرحنایی و گونه‌های دارای اهمیت بین المللی از جمله در نای سیبری و غاز پیشانی سفید کوچک هستند.


 

بیشتر بخوانید:

  • جاذبه‌های گردشگری اردبیل (تالاب ها)
    طبیعت زیبا و آب و هوای مطبوع، استان اردبیل را بین بوم‌گرد‌ها و دوستداران گردشگری بسیار پرطرفدار کرده است، تالاب‌ها از جمله جاذبه‌های گردشگری استان است.

 

  • آیا انسان به آنفلوانزای پرندگان مبتلا می‌شود؟
    آنفلوآنزای پرندگان، برخلاف آنچه از نام آن برمی آید، انسان را نیز مبتلا می‌کند.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
آورگان خنک‌ترین نقطه چهارمحال و بختیاری
واژگونی نیسان در فیروزآباد با هشت مصدوم
مواد اولیه صنعت شوینده در اولویت نخست تخصیص ارز قرار گرفت
ضرورت تقویت رشته‌های استراتژیک برای شرایط پساجنگ
واریز بیش از ۳۷۶ میلیارد تومان مالیات بر ارزش افزوده برای توسعه خراسان جنوبی
تمدید قرار داد دو بازیکن فوتبال سپاهان اصفهان
تمهیدات ترافیکی مراسم پاسداشت رهبر مجاهد شهید
تمجید از خوارزمی، در حقیقت تمجید از تمدن و فرهنگ ایران است
اتمام رسیدگی به پرونده‌­های تخلفاتی رسوبی در بورس تهران
صد و سی و چهارمین شب میدان داری مردم استان اصفهان
رهبری شهید، ایران را وارد دوره‌ای از نوزایی هنری کرد
برق ادارات پرمصرف این هفته قطع می‌شود
آموزش قوانین راهنمایی و رانندگی در ۵ روستای مجاور جاده کبودراهنگ
تسهیل فرآیند‌های ویزا، اقامت و تردد دانشجویان بین‌الملل
اعزام تیرانداز مازندرانی به جام جهانی چین
فوت کارگر جوان سبزواری بر اثر سقوط در چاله آسانسور
فروش ارز اربعین
تعیین تکلیف حریم ۱۸ شهر استان تهران در شورای‌عالی شهرسازی
جنگلداری نوین تا رفع ابهامات اجرایی نمی‌شود
رونمایی از طرح بیمه فراگیر گندم آبی و دیم کردستان
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
کاروان بزرگ زائران اربعین «عشاق‌الحسین(ع)» از رامشیر به سوی کربلا
علی نعمتی به لوسیل قطر پیوست
جزئیات حملات هوایی دشمن به ۸ شهر خوزستان
برنامه زمان‌بندی مدیریت بار اضطراری برق تبریز
حمله سپاه به پایگاه آمریکایی دُقم در عمان
کاخ سفید دیگر برای ترامپ امن نخواهد بود!
سپاه: پایگاه پرنس حسن اردن درهم کوبیده شد
امروز؛ آغاز توزیع کارت آزمون کارشناسی ارشد
کمربندی برغان تا دو ماه آینده افتتاح می‌شود
تشییع شهید علیرضا زارعی ثانی در بردسکن؛ وداع با پدری که نوزاد دوماهه‌اش را به یادگار گذاشت
جام جهانی ۲۰۲۶؛ برنامه مرحله نیمه نهایی با چهار مدعی قهرمانی
آبادان، هندیجان و ماهشهر هدف پرتابه‌های دشمن
قدردانی سازمان بین‌المللی دریانوردی از کشتی ناجی ایرانی
سازمان تروریستی سنتکام از حمله به ایران خبر داد
اطلاعیه خاموشی‌های موقت برق در استان کهگیلویه و بویراحمد
پیام رهبر انقلاب به مناسبت تشییع و تدفین پیکر رهبر شهید  (۸ نظر)
تعویق یا تغییری در زمان‌بندی امتحانات نهایی دانش‌آموزان وجود ندارد  (۳ نظر)
سپاه: پایگاه پرنس حسن اردن درهم کوبیده شد  (۳ نظر)
مرگ لیندسی گراهام سناتور جنگ طلب آمریکا  (۳ نظر)
جمع آوری بیش از ۱۲ هزار انشعاب غیر مجاز در کلانشهر اهواز  (۲ نظر)
گوترش: ایران و آمریکا مذاکره را از سرگیرند  (۲ نظر)
آغاز فعالیت مواکب اربعین حسینی در مرز‌های خوزستان از ۲۹ تیرماه ۱۴۰۵  (۱ نظر)
تایید خبر شهادت ۲ بسیجی تامین امنیت در مشهد  (۱ نظر)
واریز مستمری مددجویان بهزیستی و کمیته امداد امام خمینی در تیر ماه  (۱ نظر)
جزئیات حملات هوایی دشمن به ۸ شهر خوزستان  (۱ نظر)
برنامه‌ریزی جهاد کشاورزی برای افزایش عرضه و مصرف گوشت قرمز  (۱ نظر)
کاخ سفید دیگر برای ترامپ امن نخواهد بود!  (۱ نظر)
فیلمی از مزار مطهر رهبر شهید انقلاب در رواق دارالذکر  (۱ نظر)
ذوالقدر: در حمله به زیرساخت‌ها مقابله به مثل خواهد شد  (۱ نظر)
ثبت‌نام حج تمتع ۱۴۰۶ آغاز شد  (۱ نظر)