پخش زنده
امروز: -
وزیر علوم، تحقیقات و فناوری گفت: خام فروشی ذخایر انرژی و معدنی کشور ظلم به نسل آینده است.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، دکتر محمدعلی زلفی گل در سیزدهمین نشست معاونان و مدیران بینالمللی دانشگاههای کشور افزود:
اگر ما رشد خوب علمی داشته باشیم دست به خام سوزی و خام فروشی نمیزنیم. فروش معادن ظلم به آینده است از این رو میتوانیم با کمترین هزینه از تجربه دنیا استفاده کنیم، زیرا ما تافته جدا شده از دنیا نیستیم و باید از دنیای خام علمی استفاده کنیم.
وزیر علوم گفت: تعامل علمی با جهان به منظور توسعه کشور و همچنین استفاده از ظرفیت علم برای تاثیر در دیپلماسی بسیار مفید است.
وی اضافه کرد: دانشگاهها، نردبان دانایی و محل مناسبی برای تعاملات علمی کشورند. زلفی گل گفت: دانشگاهها میتوانند مرجعیت ساز باشند و به ایجاد جامعه دانشپذیر کمک کنند.
وی اضافه کرد: در یک جامعه دانش پذیر اشتباهات گذشته تکرار نمیشود و زمینه مناسبی به منظور بهره گیری بیشتر از ظرفیتهای موجود فراهم میشود.
وی ادامه داد: اگر میخواهیم ظرفیت سیاسی مان در دنیا موفق باشد باید از دیپلماسی علمی و فناوری هم استفاده کنیم. از طریق این دیپلماسی میتوانیم نشان دهیم که دارای تمدنی هستیم که مسیر علمی در دنیا را هدایت کرده است. ایران دارای تمدن علمی است و ما بزرگانی داشته ایم که در علم دنیا اثرگذار و هدایتگر بوده اند.
زلفی گل گفت: ما اگر بخواهیم هم اثر علمی و هم اثرپذیری علمی در دنیا داشته باشیم، راهش علمی بودن است. وزیر علوم گفت: بیش از ۳۰ درصد برونهای علمی ما با مشارکتهای بینالمللی است یعنی این دانشآموزان در دنیا پذیرفته شدهاند. سیاستگذاران ما در عرصه علمی باید بدانند داشتن علم و فناوری به میزان انتشار آن میافزاید. در حوزه علم و فناوری هرچه بیشتر برونهای علمی باشد سود هم بیشتر است.
زلفی گل گفت: دانشگاهها نردبان دانایی جامعه هستند و جایی هستند که از ظرفیت ارتباط علمی با دنیا میتوانند مرجعیت ساز باشند.
وی اضافه کرد: اگر ما رشد خوبی داشته باشیم دست به خام سوزی و خام فروشی نمیزنیم. فروش معادن ظلم به آینده است از این رو میتوانیم با کمترین هزینه از تجربه دنیا استفاده کنیم، زیرا ما تافته جدا شده از دنیا نیستیم و باید از دنیای خام علمی استفاده کنیم.
وزیر علوم گفت: ما ۸۰ هزار عضو هیئت علمی داریم و اگر اینها با گروههای علمی در جهان مرتبط باشند تعداد زیادی از اعضای هیئت علمی بدست خواهند آمد. چگونه باید از دانشجویان علمی استفاده کنیم ما باید همایشهایی را برگزار کنیم که راحت بتوانیم از دانشآموزان دنیا به صورت مجازی استفاده کنیم.
وی اشاره کرد: ما نوع نگاهمان را از بحث علمی به نوآوری و فناوری ارتقا داده ایم.
باید در طرحهای بینالمللی حضور پررنگتری داشته باشیم
زلفیگل با بیان اینکه ما باید در طرحهای بینالمللی حضور پررنگتری داشته باشیم اظهار کرد: سیستمهای اطلاعاتی ما باید رفت و آمدهای ما را تسهیل کنند و هر گروه آموزشی در هر دانشگاهی حداقل در سال یک همایش بینالمللی برگزار کند همایشی که دانشمندان خارجی حتی به صورت مجازی امکان سخنرانی را داشته باشند.
وجود ۱۸۴۰ مجله علمی – پژوهشی در کشور
به گفته وی، ما در کشور ۱۸۴۰ مجله علمی – پژوهشی داریم و میتوانیم با برنامه ریزیهای دقیق سالی چند مجله علمی را تحت نمایه بینالمللی قرار دهیم. ضمن اینکه سند علمی نوآوری هم تدوین خواهد شد و براساس این سند یک تکه از پازل تعاملات علمی با دنیا حل خواهد شد.
بیش از ۸۰۰ هزار دانشجوی ارشد و دکتری در کشور مشغول تحصیل هستند
زلفیگل در پایان با بیان اینکه بیش از ۸۰۰ هزار دانشجوی ارشد و دکتری در کشور مشغول تحصیل هستند تصریح کرد: اگر ۵۰ درصد دانشجویان تعاملات بینالمللی داشته باشند خروجی بینظیری در این اصل خواهیم داشت.
تلاش میکنیم روابط عمومی به جایگاه سابق برگردد
وزیر علوم همچنین در خصوص تغییرات ایجاد شده در چارت سازمانی که براساس آن بخش روابط عمومی در زیر مجموعه حوزه وزارتی قرار میگیرد نیز گفت: یکی از سیاستهایی که همواره دولت به دنبال آن است کوچک سازی ساختارهای دولتی است تا در ازای آن این واحدها کارآمد باشند. سازمان امور اداری و استخدامی نیز در بازنگری چارت وزارت خانهها این سیاست کلان دولت در بحث چابک سازی را با جدیت پیگیری میکند.
وی خاطر نشان کرد: ما در بازنگری چارت وزارت علوم تصمیم گرفتیم معاون فناوری و نوآوری را ایجاد کنیم، زیرا سازمان اداری و استخدامی تصمیم گرفت که تعداد معاونتها و مدیریتهای هر وزارت خانه براساس تعداد مشخص در قانون باشد به همین دلیل وقتی ما تصمیم گرفتیم معاونت فناوری و نوآوری را ایجاد کنیم بدیهی بود در پی ایجاد این معاونت تعدادی مدیریت ایجاد خواهند شد و در این بازآرایی تعدادی بخشها نیز ادغام شوند.
وزیر علوم ادامه داد: در راستای این ادغامها مقررشد روابط عمومی زیر مجموعه دفتر وزارتی قرار بگیرد اگرچه نیز ما پیگیری میکنیم روابط عمومی به جایگاه سابق خود بازگردد، اما تاکنون به نتیجه نرسیده ایم. امیدواریم اگر امکان آن وجود دارد، روابط عمومی همانند سابق به عنوان یک واحد مجزا فعالیت کند، اما اگرهم به هر دلیلی این اتفاق نیفتاد جای نگرانی وجود ندارد و روابط عمومی با حمایتهای ستاد وزارت خانه همان اثربخشی خود را در عرصههای مختلف ایفا خواهد کرد.