در ابتدای این مراسم کوروش زارعی، مدیر مرکز هنرهای نمایشی حوزه هنری با اشاره به ادبیات کهن و میراث ماندگار ادبیات منظوم کشورمان که سرشار از قصههای دراماتیک و نمایشی است، گفت : نزدیک به دو دهه است که از این ادبیات غنی در عرصه هنرهای نمایشی غافل شدهایم.
زارعی گفت : این مسابقه نمایشنامهنویسی را بنا نهادیم تا شاید بتوانیم به جریان نمایشنامهنویسی کشور در شرایط کرونایی کمک کنیم و دوباره جوانان و پیشکسوتان و صاحبان قلم را به سمت نگارش این گونه از نمایشنامه ها سوق دهیم .
در ادامه این مراسم ایوب آقاخانی، مسئول دفتر مطالعات و پژوهشهای مرکز هنرهای نمایشی حوزه هنری ، از زندهیاد سعید تشکری ، نمایشنامهنویس فقید کشورمان یاد کرد و گفت : تاریخ تمدن و ادبیات کشور ما را کمتر کشوری دارد و متاسفانه نسل کنونی دانشجویان تئاتر که به دهه ۸۰ رسیدهاند با فرهنگ ادبی ایران زمین بیگانهاند و ما با نسلی مواجهیم که دغدغههای کاوش در شرایط فرهنگی، تاریخی، اجتماعی، اقتصادی و سیاسی خود را ندارد .
طراح و دبیر مسابقه سراسری نمایشنامهنویسی اقتباسی "چهارراه" ، با بیان اینکه بیش از ۷۰ اثر به دومین دوره این مسابقه رسید ، گفت : داریوش مودبیان، محمد حسین ناصر بخت و مهرداد رایانی مخصوص داوری میان آثار را برعهده داشتند و در نهایت برگزیدگان را از ۶ استان کشور معرفی کردند. همچنین ۴ نمایشنامه برگزیده ، پارسال در این دوره از مسابقه اجراخوانی شد و وحید نفر و جواد روشن داوری این بخش را عهده داشتند. کارگاههای آموزشی نیز در این دوره از مسابقه نمایشنامهنویسی "چهارراه" برگزار شد .
وی گفت : بر اساس تفاهم صورت گرفته با محسن سوهانی ، مدیرکل هنرهای نمایشی رادیو و مدیر رادیو نمایش و امین رهبر، مدیر دفتر ادبیات نمایشی اداره کل هنرهای نمایشی رادیو ، محصولات این مسابقه برای استفاده رسانهای به شکل تولید نمایشهای رادیویی مورد توجه قرار گیرد .
در ادامه و با حضور آقایان وحید نفر، توحید معصومی ، محسن سوهانی و امین رهبر ، برگزیدگان بخش نمایشنامهخوانی معرفی شدند.
در بخش بازیگر زن، لوح تقدیر به گلچهره زند، توضیحخوان اثر "چشمهای آسمان سرخاند" اهدا شد. همچنین در این بخش پریسا مقتدی برای "چشمهای آسمان سرخاند"، بهار کریمزاده برای "چو ایران مباد" و رویا فلاحی برای "رستمکشی" با اهدای لوح شایسته تقدیر معرفی شدند و دیپلم افتخار این بخش به آتوسا راستی رسید .
در بخش بهترین بازیگر مرد، از حضور موثر و تلاش چشمگیر بهرام سرورینژاد در اجرای ۳ اثر قدردانی شد .
همچنین در این بخش با توجه به فاصله کم کیفی هنرمندان ، ۳ بازیگر بدون اولویت انتخاب شدند . بر این اساس امیر منوچهری برای "چشمهای آسمان سرخاند"، حسین احمدخانی برای "چو ایران مباد" و فریدون محرابی برای "رستمکشی" جوایز این بخش را دریافت کردند.
در بخش کارگردانی نیز سعید نجفیان برای کارگردانی "چو ایران مباد" شایسته تقدیر شناخته شد.
همچنین دیپلم افتخار به بهرام سرورینژاد برای نمایش "چشمهای آسمان سرخاند" اهدا شد و در این بخش محمدرضا قلمبر برای "هزارههای سنگی" کارگردان برتر شد . پس از آن با حضور کوروش زارعی، محمدحسین ناصر بخت، داریوش مودبیان، مهرداد رایانی مخصوص، ایوب آقاخانی و ناصر آویژه جوایز بخش اصلی این مسابقه اهدا شد.
بر اساس این گزارش با اهدای لوح و مبلغ پنجاه میلیون ریال از "در باران آمد" نوشته اصغر گروسی از فارس، "گذر عیاران" نوشته محمد فخرایی مطلق از بوشهر و "آیین دستاندازی" نوشته علیرضا سعیدی کیاسری از مازندران قدردانی شد.
همچنین لوح تقدیر و صد میلیون ریال به عنوان جایزه سوم به "سرپرستان" نوشته آرزو بهرامی از زنجان اهدا شد. لوح تقدیر و صد و پنجاه میلیون ریال به عنوان جایزه دوم نیز به "قصههای قلعه قرمز" نوشته زینب زاولان از اصفهان رسید.
نمایشنامه "سمک عیار را بکش" نوشته مهدی اکبری از البرز به عنوان اثر برتر دومین مسابقه سراسری نمایشنامهنویسی اقتباسی چهارراه، لوح تقدیر و جایزه دویست میلیون ریالی این رویداد را دریافت کرد.