پخش زنده
امروز: -
رئیس ستاد هماهنگی کانونهای فرهنگی هنری مساجد کشور گفت: برای تربیت و رسیدن به ۱۰ میلیون حافظ قرآن تا سال ۱۴۱۴ باید سهم هر کدام از نهادها مشخص شود.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، حجت الاسلام حبیب رضا ارزانی در گفتگوی ویژه اخبار قرآنی درباره مطالبه رهبر انقلاب درخصوص نقش مساجد در تربیت 10 میلیون حافظ افزود: در کانون های فهما فعالیت های متعددی درباره قرآن صورت می گیرد. از 12 رواقی که در فهما ایجاد شده است یکی از آنها به نام رواق نور نامگذاری شده که درخصوص مسائل قرآنی است.
وی گفت: سال گذشته در بین 20 هزار کانونی که در رقابت فهما شرکت کردند 16 هزار کانون فعالیت قرآنی خود را ذیل رواق نور انجام دادند.
رئیس ستاد هماهنگی کانون های فرهنگی هنری مساجد کشور با بیان اینکه در فهما، موضوع رقابت و عدالت فرهنگی صورت می گیرد، افزود: یکی از اتفاقات مبارک استعدادیابی در این مجموعه است. سال گذشته در مسابقات مدهامتان که ویژه نوجوانان و جوانان است این استعدادها مشخص شدند.
حجت الاسلام ارزانی خاطر نشان کرد: با توجه به این که برای تربیت قاری و حفاظ قرآنی نیاز به مربی داریم در استان قم دوره تربیت مربیان قرآن ( آقا و خانم) را در دستور کار قرار دادیم.
وی همچنین به طرح هر مادر ایرانی یک مربی قرآنی نیز اشاره کرد و گفت: با توجه به این که مادران به صورت شبانه روزی با فرزندان در تماس هستند این طرح در 10 استان انجام شده است.
رئیس ستاد هماهنگی کانون های فرهنگی هنری مساجد کشور به وظیفه هر یک از نهادها در تربیت حافظ قرآن اشاره کرد و افزود: بعد از فرمایشات رهبری در اولین روز ماه رمضان ، سه جلسه ویژه برای این موضوع برگزار کردیم.
حجت الاسلام ارزانی گفت: قرار شد در فهمای 1401 یکی از شاخص ها به صورت ویژه بحث محفل های قرآنی باشد با این کار نوجوانان و جوانان ابتدا وارد مسجد می شوند و می توانند در مرحله بعدی به حفظ قرآن بپردازند.
وی افزود: برای رسیدن به مطالبه رهبر انقلاب باید تمام حوزه ها و نهادهای دست اندرکار به صورت شفاف و روشن مسئولیت خود را بپذیرند به گونه ای که سازمان های مختلف از جمله سازمان تبلیغات ، آموزش و پرورش، اوقاف، بسیج و غیره مشخص شود که تا افق 1414 قرار است به کجا برسند و هر سازمان گزارش کار خود را به صورت مدام بدهند.
رئیس ستاد هماهنگی کانون های فرهنگی هنری مساجد کشور به ایجاد سامانه ای مشخص برای درج نام حفاظ هم اشاره کرد و گفت: برخی از حفاظ در مسابقات مختلف شرکت می کنند و این موضوع در آمار تمام سازمان ها می آید ولی درج نام در یک سامانه مشخص باعث می شود از این موضوع جلوگیری شود.
حجت الاسلام ارزانی ، ایجاد مهندسی و برنامه ریزی برای تربیت 10 میلیون حافظ قرآن را کار دبیرخانه توسعه قرآنی بیان کرد و افزود: این دبیرخانه می تواند سهم هر کدام از نهادها را برای رسیدن به 10 میلیون حافظ را تا سال 1414 مشخص کند.
وی تاکید کرد: باید مشخص شود که منظور از تربیت حافظ قرآن از منظر رهبر انقلاب ، حافظ کل است نه حافظ اجزای قرآن کریم.
رئیس ستاد هماهنگی کانون های فرهنگی هنری مساجد کشور گفت: خلاءهایی را که در زمینه برنامه ریزی و مشخص شدن نقش هر یک از سازمان ها و جایگاه و وظایف آنها وجود دارد باید شورای توسعه فرهنگ قرآنی پُر کند. در اصل مهندسی آن با شورای توسعه فرهنگ قرآنی است.
حجت الاسلام ارزانی مهمترین موضوع در این حوزه را برنامه ریزی و ایجاد انگیزه دانست و افزود: استعدادیابی هم در کنار مهندسی کار بسیار مهم است.
وی به اعتبار اجرای طرح نیز اشاره کرد و گفت: وقتی وظیفه سازمان من مشخص شود نیاز است خودم نیز اعتبارش را ایجاد کنم نه این که منتظر گرفتن اعتبار از جایی باشم.
رئیس ستاد هماهنگی کانون های فرهنگی هنری مساجد کشور به تجربه فهما هم اشاره کرد و افزود: در برخی از استان ها که اعتبار نداشتیم مربیان علاقمند با طرح نذر وقت ،زمان خود را برای چند ساعت به طرح اختصاص دادند.
حجت الاسلام ارزانی درباره تعامل مساجد نیز گفت: مزیت کانون های فرهنگی هنری مساجد این است که به صورت شبکه ای به یکدیگر وصل هستند و ما می توانیم تمام کسانی که در حوزه قرآنی یا کارآفرینی و یا دیگر حوزه ها هستند با هم در ارتباط باشیم.
وی به شرکت در وبیناری متشکل از برخی کشورها از جمله مالزی، اندونزی، سنگاپور اشاره کرد و افزود: این کشورها اذعان داشتند که ظرفیت شبکه ای مساجد یکی از عالی ترین ظرفیت هایی است که در جمهوری اسلامی ایجاد شده است.
رئیس ستاد هماهنگی کانون های فرهنگی هنری مساجد کشور تاکید کرد: این ظرفیت با پشتیبانی حکومت ایجاد شده است که کشورهای دیگر نیز به آن اذعان داشته اند.