پخش زنده
امروز: -
دولت برای کاهش التهاب بازار برنج سیاست حمایتی کشت قراردادی را بکار گرفت.
به گزارش خبرگزاری صداوسیمای مرکز مازندران، مدیرکل جهاد کشاورزی مازندران دربرنامه گفتگو ویژه خبری سیمای استان با اشاره به اولویت برنامههای جهاد کشاورزی برای ساماندهی کشت و کار محصولات از جمله برنج اشاره گفت:۳۸ هزار هکتار از شالیزارهای استان زیر کشت قراردادی رفت تا تنظیم بازار برنج صورت گیرد.
حسن عنایتی با بیان اینکه اکنون ۱۳۰ میلیون تن انواع محصولات کشاورزی در کشور تولید میشود که رقم قابل توجهی است، افزود: بیش از ۷ میلیون تن تولید نیز سهم مازندران در تامین امنیت غذایی است.
عنایتی با اشاره به نقش مازندران در تامین امنیت غذایی کشور گفت:امسال با مشکلات متعدد در حوزه برنج و تنظیم بازار این محصول روبرو بودیم، اما رفته رفته با آغاز برداشت برنج امیدواریم مشکلات مرتفع شود.
او افزود: در راستای اجرای طرح حمایتی کشت قراردادی، شلتوک به نرخ روز از کشاورزان خریداری میشود و در محصول سویا و گندم نیز کشت قراردادی با هدف تنظیم بازار به نفع تولید کننده و مصرف کننده انجام میشود.
مدیرکل جهاد کشاورزی مازندران با اشاره به اینکه در هفته جهاد کشاورزی از ۱۳ نمونه ملی در حوزه تولیدات دامی، شیلاتی و ... تجلیل میشود و تا پایان هفته ۱۲۰ نمونه شهرستانی در بخشهای باغداری؛ زراعی، شیلاتی، دامی و گلخانهای تجلیل میشوند خاطرنشان کرد: ۳۸ طرح عمرانی، تولیدی؛ خدماتی و زیرساختی کشاورزی با ۱۷۰ نفر اشتغالزایی مستقیم، هفته جهاد کشاورزی راه اندازی شده است.
او به نیاز بخش کشاورزی استان به ۱۰۰ میلیون لیتر سوخت اشاره کردوگفت:این در حالی است که ۷۰ میلیون لیتر تنها در اختیار زارعین قرار میگیرد که امیدواریم با همکاری شرکت پخش فرآوردههای نفتی مشکلات کشاورزان استان در این زمینه مرتفع شود.
عنایتی همچنین کاهش ۴۵ درصدی هزینه کود و صدور دامدار کارت برای دامداران را نیز از جمله اقدام حمایتی دولت عنوان کرد.
رئیس دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی مازندران نیز با اشاره به نقش دانشگاهها در تولید فناوری حوزه کشاورزی اظهار کرد:پس از انقلاب با رشد علم و فناوری در دانشگاهها و انتقال تجربهها توانستیم در افزایش عملکرد با قدمت ۵۰ سال فعالیت دانشگاه در تولید رقمهای برنج توفیقات چشمگیر داشته باشیم.
به گفته تیموری با دسترسی به ارقام جدید برنج دو نیم برابر ارقام عادی برنج ورود داشتیم و در تولید مرکبات؛ و اصلاح میوههای ریز در اراضی شیبدار توصیههای فنی به کشاورزان خواهیم داشت.
وی با تاکید بر اینکه محصولات تولیدی دانشگاه برای پذیرش مردمی به سالها زمان نیاز دارد و حلقه مفقوده ارتباط صنعت و دانشگاه حس میشود تاکید کرد:بسیاری از دستاوردها به مرحله تولید رسید و کشاورزان در اراضی زراعی مشغول کشت و کار برنج و سویا؛ و دیگر محصولات حوزه کشاورزی هستند.
تیموری افزود: ۳۵ هزار فارغ التحصیل از ابتدای انقلاب تاکنون در دانشگاه علوم کشاورزی پرورش یافتند و در سالهای اخیر تولید محصولات فناور در این دانشگاه رشد یافته است.
او از طراحی تراکتور جدید توسط دانش آموختگان دانشگاه ساری خبر داد و افزود:با افزایش هزینههای تولید دخل و خرج کشاورز مقرون به صرفه نیست و رویکرد ترویجی در دانشگاه در حال انجام است تا مصرف نهادهها کاهش یابد
تیموری تصریح کرد: با تولید چند کود بیولوژیک و با افزایش ۳۵ درصدی کارآیی؛ درصدد کمک به کشاورزان در انجام فعالیت مقرون به صرفه کشاورزی هستیم.
عضو کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی و نماینده مردم ساری و میاندرود در مجلس شورای اسلامی هم با تاکید بر اینکه مازندران با ۴۰۰ هزار بهره بردار کشاورزی و با بیش از یک میلیون تن برنج و ۱۲ درصد تولید مرغ نقش بی بدیل در تامین غذایی کشور دارد افزود:امروز امنیت غذایی کمتر از امنیت سیاسی نیست و مازندران به عنوان قطب کشاورزی باید به بالاترین ظرفیتها برسد.
زارعی تصریح کرد:شورای قیمت گذاری دارای ۱۱ عضو است که فعالان حوزه کشاورزی برای محصولات اساسی قیمت گذاری میکنند.
وی بیان کرد:از ظرفیت بخش کشاورزی در شیوههای نوین آبیاری و بهره وری آب باید استفاده کرد.
زارعی خواستار توسعه فعالیتهای دانش بنیان کشاورزی در استان شد و گفت:در مازندران تنها ۱۲ شرکت فناور کشاورزی فعال است که باید به افزایش این تعداد توجه شود.
او گفت: ۴۰۰ هزار هکتار اراضی شمال کشور بوده که ۱۰۰ هزار هکتار در مازندران است و باید عملیات زهکشی در این اراضی انجام گیرد.
زارعی بیان کرد:مازندران باید در حفظ برند تولید مرغ و مرکبات تلاشهای جدی کند.
عضو کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی بر گسترش صنایع تبدیلی در برنج و مرکبات و تعیین تکلیف ضایعات حوزه مرکبات و ... تاکید کرد و گفت:بزودی شهرک صنایع تبدیلی در میاندرود راه اندازی میشود.
مدیرعامل آب منطقهای مازندران نیز با بیان اینکه:امسال سال خشک را در پیش داریم و در حوزه رودخانه تجن کم آبی داشته و بنابراین آبدهی به مناطق گهرباران بصورت تناوبی انجام میشود افزود: در سالهای پر باراش پیوستگی آبیاری انجام شد ولی حجم آب سد شهید رجایی امسال کاهش داشته و مدیریت نوبت دهی انجام میشود و با افزایش تقاضا در برخی اراضی؛ ممکن است بصورت کامل آبرسانی انجام نشود.
به گفته یخکشی مناطق دشت بخش گهرباران شهرستان میاندرود که در پایین دست قرار دارند ، مدل توزیع آب منطقه برای آبرسانی به این مناطق پایین دست سد بزودی تغییر مییابد.
او گفت: برای جبران کم آبی نیاز به همیاری سایر نهادهای مربوط داریم.
مدیرشرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی منطقه ساری نیز گفت:مشکل تامین سوخت ویژه کشاورزان نداریم و سازمانهای متولی با تایید جهاد کشاورزی سوخت به کشاورزان ارائه کنند.
رجب پور گفت:با تایید آب منطقهای بلافاصله سوخت رسانی به کشاورزان انجام میشود.