• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۴۸۱۲۹۹
تاریخ انتشار: ۲۹ خرداد ۱۴۰۱ - ۱۳:۰۶
اقتصادی » اقتصاد کلان

پیشنهاد ایجاد پارک فناوری‌های ایران و چین و انستیتو اقتصاد هوشمند

وزیر اقتصاد ابراز امیدواری کرد سرمایه انسانی که از مسیر اقتصاد هوشمند و همچنین پارک فناوری به دست می‌آید بتواند نقش تأثیرگذاری بر پیشرفت کشور داشته و ثمرات آن نیز در بلند مدت در دسترس سیاستگذاران باشد.

پیشنهاد ایجاد پارک فناوری‌های ایران و چین و انستیتو اقتصاد هوشمندبه گزارش خبرگزاری صدا و سیما،  به نقل از شبکه اخبار اقتصادی و دارایی ایران (شادا)، وزیر اقتصاد و دارایی  پیش از ظهر امروز در جمع اعضای هیئت علمی دانشگاه علم و صنعت با اشاره به برنامه مستمر نشست وزارت اقتصاد با دانشگاهیان گفت:در چند ماه گذشته به دلیل برخی فوریت‌هایی که بر روی میز دولت بود مجال کمتری برای برگزاری این نشست‌ها بود، اما حتما در ادامه سالجاری این‌نشست‌ها تداوم خواهد یافت و به منظور ایجاد تعاملات بلند مدت و مسایل بنیادی و نظری فرصت بیشتری برای این نشست‌ها در نظر خواهیم گرفت.
 
احسان خاندوزی در این نشست دو ساعته و پس از استماع پیشنهادات و طرح‌های ارایه شده از سوی اساتید دانشگاه علم و صنعت ایران، گفت: از اینکه حاضرین در این نشست بر روی ایده‌های ناظر بر حل مسایل کشور صحبت کردند و پیشنهادات قابل استفاده و شوق انگیز ارایه کردند، تشکر می‌کنم.
 
وزیر اقتصاد با بیان اینکه انیدوار است، برخی از پیشنهادات ارایه شده در این جلسه به ثمر برسد، گفت: پیشنهادات مطرح شده در این نشست می‌تواند هم برای ما در وزارت امور اقتصادی و دارایی درس آموز و تکمیل کننده باشد و هم می‌تواند اصلاح کننده مسیر‌های سیاستگذاری باشد که در حال حاضر در حال انجام آن هستیم.
 
خاندوزی با اشاره به اینکه پژوهشکده امور اقتصادی وزارت اقتصاد آماده همکاری و ایجاد رابطه مستمر بین دانشگاه‌ها و این وزارتخانه است، افزود: انتظار دارم دکتر توکلی و مجموعه دوستان ایشان در پژوهشکده امور اقتصادی بتوانند ادامه دهنده این مسیر باشند و بتوانیم به صورت ماهانه و یا در بازه‌های کوتاه مدت و همچنین بلند مدت حلقه‌های اتصالی بین وزارت متبوع و دانشگاه‌های کشور ایجاد کنیم، به نحوی که پژوهشکده امور اقتصادی نیز ادامه دهنده این حلقه‌ها باشد تا در نهایت شاهد به ثمر رسیدن نتایج و دستاورد‌های این نشست‌ها در اقتصاد کشور باشیم.
 
وزیر اقتصاد در ادامه گفت: واقعیت این است که طی سال‌های گذشته شاهد تلاش‌های خوبی از سوی دانشگاه‌های برتر کشور از جمله دانشگاه علم و صنعت که همواره در زمره معتبرترین و خوشنام‌ترین دانشگاه‌های کشور به جهت اثر بخشی در نظام سیاستی کشور هستند، بوده ایم.
 
خاندوزی با تأکید بر اینکه یکی از اهداف برگزاری این نشست‌ها و ارتباطات بین وزارت اقتصاد و دانشگاه‌های کشور، شکل گیری یک جریان آمد و شد از سرمایه انسانی ارزشمند است، افزود: در نهایت آنچه که رسوب می‌کند و ماندگار می‌شود و دست سیاستگذار را برای دسترسی به یک منبع غنی پر می‌کند، سرمایه انسانی است که در خلال این کارگروه‌ها و طرح‌ها شکل می‌گیرد.
 
وزیر اقتصاد با استقبال از ایده‌های مطرح شده از سوی رئیس دانشگاه علم و صنعت در خصوص تأسیس انستیتو اقتصاد هوشمند و همچنین تاسیس پارک فناوری ایران و چین، ابراز امیدواری کرد که، سرمایه انسانی که از این مسیر به دست می‌آید بتواند نقش تاثیرگذاری بر پیشرفت کشور داشته و ثمرات آن نیز در بلند مدت در دسترس سیاستگذاران کشور باشد.
 
خاندوزی در ادامه سخنانش به شروع کار مدرسه تابستانی توسط پژوهشکده امور اقتصادی وزارت اقتصاد با هدف ایجاد تعامل و ارتباط بین نخبگان جوان و دانش آموختگان دانشگاه‌های مطرح کشور با حوزه عملکرد وزارت امور اقتصادی و دارایی و سازمان‌های تابعه این وزارتخانه اشاره کرد و در ادامه گفت: یکی از هدف‌های راه اندازی مدرسه تابستانی که از چند روز قبل ثبت نام آن شروع شد و در وزارت امور اقتصادی و دارایی آن را دنبال می‌کنیم این است که کاری کنیم که دانشجویان ارشد و دکترای دانشگاه‌های خوب کشور، ذهنشان کاملا با مسایل روی میز سازمان‌های زیر مجموعه وزارت اقتصاد از جمله سازمان امور مالیاتی کشور، گمرک جمهوری اسلامی، معاونت امور بانکی و بیمه یا خزانه داری کل کشور درگیر شده و در خلال درگیر شدن با این مسایل بتوانند، هم به سمت پژوهش‌های مسئله محور حرکت کنند و هم در نهایت این رفت آمد‌های چند هفته‌ای و پژوهش‌هایی که ممکن است چند ماه طول بکشد، یک خروجی ارزشمند از نیروی انسانی شکل بگیرد.
 
وزیر اقتصاد افزود: در نهایت این سرمایه انسانی ارزشمند که ارتباط و همکاری مستمری با دستگاه‌های سیاستگذار کشور دارد، می‌تواند به حل بسیاری از مشکلات کشور کمک کند. در برخی از حوزه‌هایی که دوستان حاضر در این جلسه مطرح کردند، نشان می‌دهد که تجارب و ارتباط خوبی با حوزه‌های سیاستگذاری کشور وجود دارد که حتما باید از این تجارب استفاده کنیم.

خاندوزی با اشاره به پیشنهاد ایجاد انستیتو اقتصاد هوشمند که در این جلسه مطرح شد نیز گفت: پیشنهاد ایجاد آزمایشگاه سیاستی برای یک موضوع خاص می‌تواند تجربه خوبی باشد و اتفاقا دولت‌ها فاقد چنین توانمندی‌هایی برای پیاده سازی این قبیل الگو‌ها هستند و هر چه قدر بتوانیم این طرح‌ها را به طور مشخص‌تر و در حوزه طرح‌های معین تری به سرانجام برسانیم نتایج بهتری خواهیم داشت.
 
وزیر اقتصاد در ادامه و در خصوص پیشنهادی دیگری در زمینه ایجاد پارک فناوری‌های ایران و چین نیز گفت: ما در وزارت امور اقتصادی و دارایی، حتماً از این طرح و ایده حمایت خواهیم کرد و این حمایت‌ها هم شامل حمایت‌های مالی، اطلاعات و داده‌ها و همچنین کمک به ایجاد ارتباط با سایر دستگاه‌ها خواهد بود.
 
وی افزود: البته در این زمینه جزییات فنی دیگری از جمله همکاری‌های نیروگاهی یا نفت و انرژی یا راه و شهرسازی و مسکن نیز وجود دارد که به سایر دستگاه‌ها مرتبط است، اما وزارت اقتصاد به عنوان رئیس کمیسیون مشترک ایران و چین از تمام اهرم‌ها و ابزار‌های خود استفاده می‌کند تا این طرح به بهترین شکل اجرا شده و به ثمر برسد و در این مسیر نیز با معاون اول رئیس جمهور توافق‌هایی انجام شده است که سایر دستگاه‌ها هم آن چارچوب را پیگیری کنند.
 
وزیر اقتصاد افزود: این موضوع به سازمان سرمایه گذاری و کمک‌های اقتصادی و فنی ایران که زیر مجموعه وزارت اقتصاد به شمار می‌رود نیز مرتبط است و حتماً در این زمینه آماده همکاری هستیم و از آن استقبال می‌کنیم.
 
خاندوزی در خصوص طرح دیگری در زمینه پیشنهاد همکاری در حوزه سامانه مؤدیان و مالیات بر عایدی سرمایه که توسط یکی از اساتید جوان دانشگاه علم و صنعت ایران مطرح شد، نیز گفت: اساساً اولویت سال ۱۴۰۱ سازمان امور مالیاتی کشور به همین حوزه مربوط است و اگر در این زمینه کاری انجام شده و داده‌های آن نیز آماده باشد قطعاً در وزارت امور اقتصادی و دارایی و سازمان امور مالیاتی کشور از این طرح و پیشنهاد استقبال می‌کنیم.
 
وزیر اقتصاد با اشاره به اهمیت حکمرانی داده‌ها در کشور گفت: اگر نتوانیم از حکمرانی داده‌ها در کشور به خوبی استفاده کنیم دستیابی به پاسخ این سؤال که کدام یک از مؤدیان، مالیات حقه خود را می‌پردازند و چه کسانی فرار مالیاتی می‌کنند و چه کسانی باید سهم بیشتری بپردازند، دشوار خواهد بود.
 
خاندوزی افزود: اشراف اطلاعاتی ما نسبت به ده سال یا حتی پنج سال قبل بسیار افزایش یافته است و در فاصله سال‌های ۹۵ تا کنون نیز چند مجوز قانونی صادر شده و این امکان را به سازمان امور مالیاتی کشور داده است که دسترسی بیشتری به داده‌ها داشته باشد، اما همچنان مجموع مناسباتی که بتواند، فرار‌های بزرگ مالیاتی و یا گردش جریان کالاها، گردش جریان دارایی‌ها و جریان وجوه نقد را برای ما مشخص کند برای ما بسیار با ارزش بوده و چنین طرح‌ها و ایده‌هایی می‌توانند در این زمینه بسیار گره گشا و کمک کننده باشند.
 
وزیر اقتصاد در پایان این نشست ابراز امیدواری کرد با تداوم نشست‌های وزارت امور اقتصادی و دارایی با دانشگاه‌های کشور، راهکار‌های مناسب برای حل معضلات و مشکلات در حوزه‌های مختلف اقتصادی کشور عرضه شده و به مرحله اجرا گذاشته شود.
 
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
۲۰ آبان آخرین مهلت شرکت در جشنواره شهید مطهری
اجرای ۲۰ هزار تن آسفالت برای تسهیل ترافیک و ایمنی پایتخت
راهپیمایی ۱۳ آبان در شهر‌ها، بخش‌ها و روستاهای استان قم
تصویب ۱۵ مصوبه در کمیته حمایت قضایی از سرمایه‌گذاری در آذربایجان غربی
سراب شهرک دهگلان سردترین نقطه کردستان
آغاز مسابقات بدمینتون دانشجویان در شاهرود
راهپیمایی ۱۳ آبان - اراک ۱۴۰۴
طباطبایی: حسین فرکی رئیس کانون مربیان فوتبال شد
رئیس مجلس فردا عازم پاکستان خواهد شد
تقویت زیرساخت‌های ایمنی و تاب‌آوری شهر یزد در سال ۱۴۰۴
دانش‌آموزان بندرعباس، صحنه‌گردان برنامه‌های متنوع ۱۳ آبان
شمال سیستان و بلوچستان در محاصره طوفان و گرد و خاک
دانشگاه‌های نوبت بعداز ظهر برخی مناطق هرمزگان مجازی شد
کشف ۲۴ تن ورق‌ام دی اف خارجی قاچاق در الیگودرز
اگر لانه تسخیر نمی‌شد آمریکا رژیم شاه را بازمی‌گرداند
آگاهی و بیداری نسل جوان و نوجوان گلستان در دفاع از انقلاب اسلامی
برداشت بیش از هزار تن ذرت علوفه‌ای در شهرستان بهشهر
افتتاح مرکز شوق زندگی در بیرجند
کاهش شاخص‌های بورس
ریکاردو ساپینتو: می‌خواهیم در این رقابت‌ها باقی بمانیم
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
نتایج قرعه کشی طرح عادی ایران خودرو اعلام شد
تعطیلی مدارس برخی مناطق هرمزگان
اطلاعیه دعوت به راهپیمایی ۱۳ آبان در سراسر کشور
به جزایر ایران حمله شود همانجا پاسخ کوبنده می‌دهیم
اختلاف جمهوری اسلامی و آمریکا، ذاتی است و نه تاکتیکی
زمین لرزه در شمال افغانستان تاکنون ۳۰ قربانی گرفته است
تأسیسات حساس نظامی اسرائیل زیر ضربات موشک‌های ایران
اعمال محدودیت‌های ترافیکی راهپیمایی ۱۳ آبان زنجان
با قاطعیت از حاکمیت خود دفاع می‌کنیم
عراقچی: غنی سازی صفر امکان ندارد
سفر هیئت عالی رتبه نیروی هوایی ارتش کشورمان به بلاروس
قلم های کوچک؛ یادآور یک روز بزرگ تاریخی
فرآوری غلات و حبوبات زنجان با ۵۰ واحد بوجاری فعال
تجمع دانشجویان و مردم در اعتراض به کشتار مردم سودان
تازه‌ترین وضعیت پیش ثبت نام حج ۱۴۰۵
تعطیلی مدارس برخی مناطق هرمزگان  (۳ نظر)
کرملین: مسکو از نزدیک تحولات ونزوئلا را زیر نظر دارد  (۲ نظر)
عراقچی: غنی سازی صفر امکان ندارد  (۲ نظر)
نتایج قرعه کشی طرح عادی ایران خودرو اعلام شد  (۱ نظر)
قصه آموزش در تنها مدرسه روستای نرگس‌زمین ساری  (۱ نظر)
افشای هویت جانیان صهیونی به دست گروه سایبری حنظله  (۱ نظر)
به جزایر ایران حمله شود همانجا پاسخ کوبنده می‌دهیم  (۱ نظر)
قهرمانی تیم رباتیک دانش آموزی ایران در آسیا  (۱ نظر)
تظاهرات مخالفان رئیس جمهور صربستان  (۱ نظر)
بلیت فروشی دیدار تراکتور_الشرطه  (۱ نظر)
دیدار عراقچی با پدر زندانی ایرانی در ترکیه  (۱ نظر)
انتقاد افغانستان از نقض حریم هوایی این کشور از سوی آمریکا  (۱ نظر)
بازتاب درخشش طلایی والیبال دختران ایران در تارنمای شورای المپیک آسیا  (۱ نظر)
گلنور به دیدار پاس کردستان می‌رود  (۱ نظر)
سخنگوی سپاه: ما غافلگیر نشدیم و آرایش سپاه جنگی بود  (۱ نظر)