پخش زنده
امروز: -
طغیان دو آفت جوانه خوار بلوط و پروانه سفید برگ خوار در ۵ ماه گذشته مجموعا به ۶۰ هزار هکتار از درختان بلوط جنگلهای زاگرس خسارت زده است.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما به نقل از پایگاه اطلاع رسانی سازمان منابع طبیعی، چند ماهی است که مناطق مختلف جنگلهای بلوط زاگرس بخصوص در استان کهگیلویه و بویراحمد با طغیان آفت خطرناک «پروانه سفید برگ بلوط خوار» مواجه شده است. این آفت البته همواره در جنگلهای زاگرس وجود داشته، اما در ماههای اخیر به علت کاهش شدید بارندگی و وقوع خشکسالی ناشی از تغییرات اقلیمی، شاهد طغیان این آفت و خسارت دیدن بخش زیادی از جنگلهای زاگرس هستیم.
با این وجود، در چند ماه گذشته نیز مسئولان اداره کل منابع طبیعی استان کهگیلویه و بویراحمد تلاش کرده اند تا با استفاده از روش سم پاشی، به مبارزه با این آفت درختان بلوط بروند، اما فعالان محیط زیست منطقه معتقدند استفاده از سموم شیمیایی نه تنها کمکی به نابودی پروانه سفید نمیکند، بلکه آسیبهای زیادی را برای دامهای اهلی و حیات وحش جنگلها و مراتع کوهستانی زاگرس به همراه خواهد داشت.
در این میان، امیرمسعود جلالی، مدیرکل دفتر حفاظت و حمایت سازمان منابع طبیعی، بروز خشکسالی و کاهش بارندگی بر اثر تغییرات اقلیمی را عامل اصلی آفت زدن جنگلهای زاگرس دانست و گفت: از اسفند ۱۴۰۰ تا تیر ۱۴۰۱، طغیان دو آفت جوانه خوار بلوط و پروانه سفید برگ خوار مجموعا به ۶۰ هزار هکتار از درختان بلوط جنگلهای زاگرس خسارت زده است. البته اگر اعتبارات لازم به صورت فوری اختصاص یابد و ما بتوانیم برای مبارزه به این آفتها به موقع اقدام کنیم، میتوان درختان آسیب دیده را به شکل مطلوبی احیا کرد.
امیرمسعود جلالی تصریح کرد: با توجه به بحرانی بودن مسائلی مثل وقوع حریق گسترده یا درگیر شدن بخش زیادی از عرصههای طبیعی با آفات، سازمان مدیریت بحران باید در این مواقع به شکل جدی پای کار بیاید و از نظر بودجه و امکانات به سازمان منابع طبیعی یاری برساند.