• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۶۷۱۲۹۹
تاریخ انتشار: ۲۱ آذر ۱۴۰۱ - ۱۸:۵۶
علمی و فرهنگی » بهداشت و سلامت

چه زمانی میوه بخوریم؟

یکی از مهمترین نکات در مورد زمان خوردن میوه این است که قبل از میوه خوردن بهتر است معده ما خالی باشد.

چه زمانی میوه بخوریم؟به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، زمان مناسب برای مصرف میوه در طول روز یکی از بحث‌هایی است که اخیرا اهمیت زیادی پیدا کرده است و نظریه‌های زیادی در این خصوص توسط افراد مختلف بیان می‌شود.
 
دانستن این نکته که قبل از میوه خوردن بهتر است معده ما خالی باشد، از اهمیت بالایی برخوردار است. در حقیقت این نظریه یکی از معروف‌ترین نظریه‌ها در خصوص بهترین زمان خوردن میوه به شمار می‌رود. یکی از مهم‌ترین دلایل اینکه نباید با معده پر اقدام به میوه خوردن کرد این است که این کار باعث کند شدن فرآیند هضم غذا می‌شود.
 
علاوه بر این، هنگامی که معده شما پر است، مثلا بعد از خوردن ناهار یا شام، و میوه مصرف می‌کنید، به دلیل اینکه زمان مورد نیاز برای هضم میوه‌ها و حتی سبزیجات بسیار کمتر از زمان مورد نیاز برای هضم خوراکی‌های مصرفی در وعده‌های اصلی مانند گوشت و مرغ و برنج و … است، میوه‌های مصرف شده در معده شما گیر خواهند افتاد و تخمیر خواهند شد و اصطلاحا گند خواهند زد. میوه‌های پوسیده شده ممکن است خاصیت زیادی را برای سلامتی شما نداشته باشند. این موضوع علاوه بر اینکه باعث ایجاد احساس ناخوشایند در شما خواهد شد، برای سلامت دستگاه گوارشی نیز مضر خواهد بود.
 
در حقیقت این نکته را می‌توان بسط قضیه اول دانست. بر اساس تحقیقات صورت گرفته، خوردن میوه‌ها با فاصله زمانی کم قبل و به خصوص بعد از غذا، منجر به کاهش ارزش غذایی این خوراکی‌های مفید و در نتیجه کاهش فواید مصرف آن‌ها خواهد شد. البته مطالعات محدودی نیز این موضوع را بیان می‌کنند که خوردن میوه‌ها قبل از وعده‌های غذایی مشکل جدی برای هضم آن‌ها و جذب مواد مغذی شان ایجاد نمی‌کند، اما بعد از خوردن شام یا ناهار نباید بلافاصله اقدام به خوردن میوه کرد.
 
بررسی‌ها نشان می‌دهند که افراد دیابتی اغلب با مشکلات گوارشی رو به رو می‌شوند و در حقیقت سیستم گوارشی آن‌ها نسبت به افراد عادی کمی ضعیف می‌شود. محققان و متخصصان معتقدند که مصرف میوه همراه وعده‌های غذایی برای افراد دیابتی می‌تواند مفیدتر واقع شود. زیرا میوه‌ها منابع سرشار از فیبر به شمار می‌روند و مصرف آن‌ها با وعده‌های غذایی که پروتئین، چربی و کربوهیدرات دارند، سبب تعادل مواد مغذی دریافتی بدن و کمک به بهبود فرآیند هضم غذا می‌شود.
 
رعایت نکردن این موضوع علاوه بر اینکه می‌تواند مشکلات گوارشی را برای افراد دیابتی به دنبال داشته باشد، باعث وارد شدن سریع‌تر قند میوه‌ها به جریان خون خواهد شد. این مسئله همان چیزی است که افراد دیابتی باید از آن جلوگیری کنند؛ زیرا باعث عدم تعادل قندخون و بروز مشکلاتی برای این بیماران خواهد شد. در نتیجه مصرف میوه با معده خالی برای افراد دیابتی گزینه مناسبی نیست و بهتر است میوه‌ها را به صورت ترکیب با وعده غذایی و یا به صورت میان وعده مصرف کنند.
 
باید به این نکته توجه داشته باشید که غیر از موارد ذکر شده در بالا که بهتر است در اکثر مواقع رعایت شوند، به طور کلی مصرف میوه‌ها و سبزیجات برای ما مفید است و خواص زیادی برای سلامت بدن دارد و به نوعی لازم است که آن‌ها را در رژیم غذایی خود بگنجانیم. اما در این میان برخی توصیه‌های عجیب و بعضاً بی اساس در خصوص زمان مصرف میوه وجود دارد که نباید به آن‌ها توجه کرد.
 
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
حسینی به سبزپوشان اصفهان پیوست
نویدکیا: دلیل ناکامی سپاهان برابر تیم‌های بزرگ را نمی‌دانم
برگزاری نخستین نشست شورای هماهنگی معاونین رئیس جمهور
برتری شهرداری ارومیه در بازی پایانی نیم فصل لیگ برتر والیبال
افزایش ارزش افزوده معادن خراسان جنوبی با راه‌اندازی شهرک فرآوری
برگزاری جشن آرزوهای کودکان ایتام در شاهرود
افزایش بازرسان کار؛ ایمنی معادن مازندران زیر ذره‌بین
تصادف زنجیره ای مرگبار در جاده سمنان - دامغان
همت بلند برای محرومیت‌زدایی در روستا‌های منطقه بادرود
مدیریت پسماند نقش کلیدی در جلوگیری از ورود حیات‌وحش به شهر دارد
برگزاری جشنواره بوی سیب در شهرکرد
آغاز پویش «سلام محله» از ۱۴ بهمن در استان قزوین
کشف علمی ۸ دستگاه خودرو و موتورسیکلت سرقتی
توقیف ۲۳ هزار لیتر سوخت قاچاق در انار
دهمین پیروزی فولاد مبارکه سپاهان در لیگ برتر والیبال
برگزاری سومین مرحله آزمون تیمز در مدارس متوسطه گلباف
خبر‌های کوتاه از گوشه و کنار گیلان؛ ۱۲ بهمن ۱۴۰۴
آغاز چهل و هفتمین بهار انقلاب در بیت قدیمی امام خمینی (ره)
دقیقی: چرا نباید دنبال حقمان باشیم؟ مگر بی‌احترامی کردم که اخراج شدم
عزت، امنیت و کرامت امروز کشور از برکت خون شهداست
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
دبیر شورای امنیت ملی با پوتین دیدار کرد
پرداخت کالابرگ برای حداقل ۷ دهک درآمدی در بودجه
خبر مثبت علی لاریجانی از پیشرفت مذاکرات
نمایندگان مجلس در حمایت از سپاه پاسداران سبزپوش شدند
شنیده شدن صدای مهیبی در بندرعباس
اختصاص بودجه به واحد‌های نهضت ملی مسکن در کهگیلویه و بویراحمد
خبر ترور فرمانده نیروی دریایی سپاه کذب است
ساترا تحریم شد
اتصال چابهار و اردبیل به شبکه ریلی کشور
آمریکا اگر جنگی راه بیندازد، این‌بار جنگ منطقه‌ای خواهد بود
هیچ ایرانی نباید از خرداد ۱۴۰۵ بدون بیمه باشد
فوت قهرمان کشتی آسیا بر اثر انفجار گاز
برگزاری مسابقات قرآن کمیته روستایی و عشایری آذربایجان شرقی
فهرست مشخصات ۲۹۸۵ جان‌باخته حوادث اخیر منتشر شد
حضور رهبر انقلاب در حرم امام خمینی (ره)
سپاه از قوی‌ترین و مؤثرترین نیرو‌های ضد تروریستی در دنیاست  (۳ نظر)
خبر مثبت علی لاریجانی از پیشرفت مذاکرات  (۲ نظر)
جابه‌جایی بیش از ۳۰ میلیون تن کالا در محورهای برون‌شهری استان فارس  (۱ نظر)
هفت توصیه کلیدی برای داشتن خواب شبانه بهتر  (۱ نظر)
اتصال چابهار و اردبیل به شبکه ریلی کشور  (۱ نظر)
آمریکا اگر جنگی راه بیندازد، این‌بار جنگ منطقه‌ای خواهد بود  (۱ نظر)
هیچ ایرانی نباید از خرداد ۱۴۰۵ بدون بیمه باشد  (۱ نظر)
فوت قهرمان کشتی آسیا بر اثر انفجار گاز  (۱ نظر)
اقدام سیاسی و غیرقانونی اتحادیه اروپا علیه سپاه  (۱ نظر)
جشن هلهله فرشتگان در شهرکرد  (۱ نظر)
اقدام اروپا علیه سپاه، خللی در اراده ملی ایجاد نخواهد کرد  (۱ نظر)
افتتاح بیش از ۲ هزار طرح عمرانی در دهه فجر  (۱ نظر)
به دلیل ارتکاب جنایات بین‌المللی آمریکا  (۱ نظر)
حضور رهبر معظم انقلاب در حرم مطهر امام خمینی (ره)  (۱ نظر)
هشتگ سپاه ضدتروریسم پربازدید شد  (۱ نظر)