• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۸۴۱۰۸۳
تاریخ انتشار: ۱۷ ارديبهشت ۱۴۰۲ - ۰۹:۲۸
کهگیلویه و بویراحمد » اجتماعی
برگی از مجله زندگی زناشویی ؛

آیا اهل قهر کردن در زندگی مشترک هستید؟

مرد و زن باید مدارا کردن را بر زندگی خودشان حاکم سازند تا سختی‌ها و نا ملایمتی‌ها برای آن‌ها بزرگ جلوه نکند.

قهر زندگی مشترک را تخریب می‌کندبه گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز کهگیلویه و بویراحمد، خانواده جایگاه امنی برای برآورده شدن نیاز‌های شخصی و ارتقاء شخصیت انسانی است.
جایگاهی است که آرامش را به اهل خود هدیه می‌دهد همانگونه که خداوند در قرآن کریم برای ازدواج می‌فرماید: از نشانه‌های او اینکه همسرانی از جنس خودتان برای شما آفرید تا در کنار آنان آرامش یابید و در میان تان مودت و رحمت قرار داد.
این آرامش و رسیدن به عرش در صورتی برای زوجین حاصل خواهد شد که محیط خانواده سرشار از عاطفه و تدبیر باشد نه اینکه مانند میدان جنگ باشد و دائما تیر و ترکش به سمت هم پرتاب کنند. 
حفظ این کانون و استمرار بخشیدن به آن، همراه با نشاط و آرامش وظیفه زن و شوهر است و باید در این مسیر به بهترین شکل رفتار کنند تا آرامش را برای هم به ارمغان بیاورند نه اینکه کینه و کدورت را ایجاد کنند.
در دنیای امروزی عوامل‌ مختلفی وجود دارند که سبب تزلزل و فروپاشی خانواده می‌شوند و باید زوجین دقت داشته باشند که گرفتار این آفت‌ها نشوند.
یکی از مهم‌ترین عاملی که می‌تواند زندگی مشترک را تهدید کند و به مرور زمان سبب فروپاشی آن شود، قهر کردن زوجین است. 
اگر مدارا نباشد، زن و مرد به راحتی از یکدیگر قهر می‌کنند و زندگی را برای هم سخت می‌کنند.
قهر کردن نمی‌تواند بهترین راه حل باشد، اما می‌تواند بدترین راه برای حل مشکل باشد.
احتمال خطا و اشتباه برای همه افراد وجود دارد
بدون تردید، خطا و اشتباه یکی از لوازم زندگی بشری است و هیچ کس جز معصوم، مصون از خطا و اشتباه نیست و اگر شخصی ادعا کرده که ا‌تباه نمی‌کند حرف باطلی زده است.
هرگاه دو انسان دست به کار مشترکی بزنند، لغزش‌های هر یک در برابر دید دیگری قرار دارد و نمود بیشتری می‌یابد، خصوصاً در مورد زندگی مشترک این مسئله مشهود است.
هر یک از زوجین دارای عیب‌های هستند و اگر بخواهیم آن‌ها را با دقت نگاه کنیم و برای هر اشتباهی که صادر شده، عکس العمل نشان دهیم و قهر کنیم زندگی سخت خواهد شد. 
قهر طولانی مدت
قهر کردن اگر ادامه دار باشد و زمان طولانی از آن بگذرد باعث کینه و کدورت خواهد شد.
اما اگر نگذارید که زمان زیادی بگذرد و هر چه زودتر از همسرتان معذرت خواهی کنید و فضا را تبدیل به صلح و آشتی کنید، کار ارزشمندی انجام داده اید.
در اختلافات زناشویی اگر افراد مهارت‌های کنترل خشم و عصبانیت را ندانند، ممکن است که اعمال و رفتار و گفتاری را از خود نشان بدهند که شدت اختلاف آن‌ها را بیشتر کند. قهر کردن می‌تواند اختلافات را بیشتر کند. 
قهر کردن ناشی از ناتوانی برای گفتگو و حل مشکل ارتباطی
چرخه خشم و قهر کردن های طولانی ناشی از آن مشکل اصلی این است که خشونت، خشونت می آورد و زوجینی که درگیر جنگ با افراد غریبه شده و یا در روابط نزدیک مورد سوء استفاده قرار گرفته اند، خشـم هـای فروخورده ای را تجربه می کنند که خشونت دیگری را، گاهی بلافاصله و گاهی با فاصله ده ها سال رقم می زند و متاسفانه این چرخه، متوقف نمی شود و همچون گلوله برفی شدت می یابد و در مواردی حتی از نسلی به نسل دیگر منتقل می شود.
خصومت ها تنها به زوجین آسیب نمی زند و فرزندانی که عمر خویش را با خشم ابراز نشده سپری می کنند، آثار منفی روان شناختی و جسمی زیادی را تجربه می کنند و زندگی را در تلخی فزاینده ای سپری می کنند.
برای رسیدن به جامعه ای سالم با خانواده های سالم، بایستی چرخه معیوب خشونت شکسته شود و این امر شدنی نیست جز اینکه از نسخه شفابخش و مورد اتفاق رویکردهای مختلف روان شناختی، فلسفی و دینی استفاده شود و آن همانا بخشش است.
 قهر نکنید بلکه به دنبال رفع آن باشید
قهر کردن اصلا نمی‌تواند شیوه خوبی باشد بلکه بدترین انتخاب است و می‌تواند تلخ کامی‌های زیادی در زندگی شما بوجود بیاورد. بلکه با کلمات مهربانانه و عاشقانه از همسرتان معذرت خواهی کنید. 
فرزند آقای بهجت می‌گوید؛ گاه که مثلا کدورتی کوچک پیش می‌آمد و آقا (آیت الله العظمی بهجت) شب به اتاق خودشان می‌رفت. وقتی صبح می‌شد و می‌آمد به مادر می‌گفت؛ خسته نباشید و از حال و احوال ایشان می‌پرسید! انگار نه انگار اتفاقی افتاده.
قهر نکنید، اما بفهمانید که از کارش ناراحت شده اید
شما می‌توانید به دنبال راه‌های ساده تری بگردید تا به همسرتان بفهمانید که از کاری که انجام داده خوشتان نیامد، نباید مانند بچه‌ها قهر کنید و صحنه را ترک کنید.
شما می‌توانید از کلمات و زبان کمک بگیرید تا مشکل را در همان زمان حل کنید.
امام خمینی (ره) با اهل بیت خود قهر نمی‌کردند و وقتی ناراحتی داشتند، آن روز مثلا سر ناهار به نان و ماست اکتفا می‌کردند دیگر از گوشت و پلو نمی‌خورند و طرف، چون می‌فهمید، عذر خواهی می‌کرد.
زمینه ایجاد قهر را از بین ببرید
هر کدام از زوجین باید کار‌های که ایجاد تنش می‌کند را انجام ندهند تا زندگی آرامی داشته باشند.
اگر همسر شما به کاری حساسیت پیدا کرده سعی کنید آن را انجام ندهید تا همسرتان حساس نشود.
انجام دادن کار‌های حساسیت زا باعث می‌شود تا طرف مقابل هم واکنش نشان دهد و تبدیل به قهر کردن زوجین خواهد شد. 
هدیه بگیرید تا رفع کدورت کنید
شما نمی‌توانید از کدورت‌ها فرار کنید، چون رفتار‌های زوجین با یکدیگر متفاوت است و احتمال اینکه اختلاف ایجاد شود، وجود دارد.
اما شما می‌توانید با تهیه کردن کادو و هدیه، این کدورت‌ها را از بین ببرید و نگذارید که قهر کردن‌ها ادامه پیدا کند.
شما دو نفر قرار است که زیر یک سقف زندگی کنید و اگر یکی از شما‌ها قهر کند آن زندگی تبدیل به جهنم خواهد شد.
با کادو‌های مناسبتی سعی کنید آتش زندگی را تبدیل به گل و زیبایی کنید. 
نقش بخشش در کاهش اضطراب و افسردگی زوجین
بخشش، با شاخص های جسمی و روان شناختی در ارتباط است.
شواهدی گویای این است که با افزایش بخشش، از میزان اضطراب و افسردگی کاسته می شود.
پژوهش ها نشان داده است زوجینی که از بخشش استفاده می کنند و از قهر کردن های طولانی اجتناب می‌ورزند کمتر از دیگران، به روش های هیجان مدار ناسالم نظیر مصرف الکل و سیگار روی می آورند.
همچنین در پژوهش هایی، زوجینی که در بخشش بیشترین امتیاز را داشته اند، شاخص های سلامتی نظیر افزایش گلبولهای سفید خون را نشان داده اند.
پژوهش هایی نیز نشان داده است که در همسرانی که بخشش را انتخاب کرده اند، ضربان قلب و فشارخون کمتر می شود.
در مجموع، کاهش واکنش روان شناختی، تعارض بین فردی و استرس تجربه شده همچنین افزایش رفتارهای سالم تر و تجربه اوج معنوی و مذهبی از آثار بخشش است که از مسیرهای کاهش سرزنش مزمن، عصبانیت و خصومت، و نیز افزایش خوش بینی، خودکارآمدی و حمایت اجتماعی ادراک شده حاصل می شوند.
اگرچه نظرات در مورد ماهیت دقیق بخشش متفاوت است، اما در این میان یک اتفاق نظر وجود دارد و آن اینکه بخشش برای افراد مفید است.
بخشش می تواند شخص را از ارتباط منفی با منبعی که به فرد آسیب زده است رهایی دهد.
در سایه بخشش، تغییراتی در انگیزه افراد ایجاد می شود و آنها با گذشت زمان خیر خواه تـر شده و به غیر ضروری و بی استفاده بودن قهر و خشم و سکوت بیش از پیش پی خواهند برد.
اما تغییرات واقعی و ملموس ناشی از بخشش را لازم است در داستان های افرادی جستجو کرد که از موهبت بخشش برخوردار شده اند.
بخشش هنر و دانشی است که می توان آموخت، بخشش را نباید با مصالحه، عفو قانونی، چشم پوشی و فراموشی اشتباه گرفت. بخشش فرایندی درونی است که طی آن جنبه های شناختی، احساسی و رفتاری فرد در برابر رویداد آسیب زا و فرد خطاکار تغییر می یابد.
منظور از بخشش رها کردن حق عصبانیت و انزجار از عمل ارتکابی زیان بخش به سود عشق، رهایی و امید است.
گذشت کنید تا زندگی بادوام شود
گذشت کردن از اشتباهات دیگران، به خصوص اغماض و چشم پوشی کردن از اشتباهات همسران از یکدیگر، فضیلتی است که زندگی مشترک را زیبا‌تر و مستحکم‌تر می‌سازد.
اما قهر کردن و کینه گرفتن از یکدیگر سبب خواهد شد تا زندگی بر پایه‌های سستی بنا شود؛ و کسانی که عذر یکدیگر را نمی‌پذیرند بدترین افراد در روایات بیان شده اند.
پیامبر اکرم (صلی الله علیه و آله و سلم) هنگامی که صفات بدترین زنان امت خود را بیان می‌کردند فرمودند؛ از بدترین زنان شما، زن کینه توزی است که از هیچ (کار و سخن) زشت پروایی ندارد، و هیچ عذری از شوهر خود را نمی‌پذیرد وهیچ گناهی از او نمی‌بخشد.
بخشش به چه معناست؟
بخشش به معنای فراموشی یا نادیده گرفتن رفتار فرد خطاکار نیست؛ بلکه به معنای رها کردن کدورتهای گذشته است.
شاید زخمتان ناشی از اشتباه شما نباشد اما مسئولیت التیام آن بر عهده شماست.
در واقع، بخشش هدیه ای است که به خودتان پیشکش می کنید.
آنچه اکثر مردم غالباً مایل هستند بدانند این است: «با توجه به وضعیتی که برای من رخ داده ، آیا می توانم این کار را انجام دهم؟
آیا می توانم ببخشم ؟
پاسخ روشن است: «بله» هرکسی می تواند بخشش را بیاموزد، در هر زمانی و در هر شرایطی.
تا زمانی که نتوانید از نفرت، رنجش و انتقام جویی رهایی یابید، این زخمها همواره شما را از عشق ورزیدن، شادمانی و زندگی غنی باز می دارد.
بخشودن به سادگی شما را از کشمکش آشفتگی به ساحل آرامش هدایت می کند.
همیشه در نظر بگیرید که بخشش گزینه ای است که به خاطر شفقت به خودتان انتخاب می کنید.
منبع: خبرگزاری صدا و سیما
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
جمعه، ۲۴ بهمن‌؛ زمان برگزاری آزمون استخدامی شرکت آب و فاضلاب، اعلام شد
شهروندان در مکان‌های پرازدحام از ماسک استفاده کنند
صدرنشینی کاپیتان‌های پینگ پنگ ایران در رده بندی جدید فدراسیون جهانی
ثبت بیش از ۲۳ هزار مأموریت اورژانس در خوزستان
هشدار نسبت به تبلیغات کلاهبرداری رزرو صندلی در دانشگاه‌های علوم پزشکی
درخشش نوجوان مازنی در پیروزی پنج‌گانه ایران برابر چین تایپه
وقتی صفِ کلاس به صفِ نماز پیوند می‌خورد
همایش ارتقاء فرهنگ ترافیک و کاهش تصادفات در کهنوج
برای مادر
تمدید مهلت ثبت نام جشنواره دانشجوی نمونه ۱۴۰۴
ظفرقندی: شاخص‌های سلامت ایران قابل دفاع است
اصلاح دستورالعمل کرامت انسانی برای تقویت حقوق شهروندی
راهداری کردستان آماده اجرای طرح زمستانه
برخورداری ۸۶ درصدروستاهای بالای ۲۰ خانوار از راه آسفالت
دامداران خراسان جنوبی اطلاعات سامانه‌های مربوطه این حوزه را به‌روزرسانی کنند
تلفات شبکه‌های توزیع برق کاهش یافت
حریق در مناطق جنگلی چهار شهرستان گلستان/نیروهای یگان حفاظت پای کار مهار آتش
بازگشت ناوگانی ایرانی متوقف‌شده در افغانستان به کشور
عزاداری سالروز شهادت حضرت زهرا (س) در مناطق مختلف زنجان
کشف ۱۱ فقره انواع سرقت در نی‌ریز
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
تعطیلی مدارس آذربایجان غربی فردا سه‌شنبه
فرار رئال از شکست
جهان می‌تواند بدون آمریکا به کار خود ادامه دهد
آخرین وضعیت کیفیت هوای شهر‌های آذربایجان غربی؛ ۳ آذر ۱۴۰۴
تشکیل کارگروه اضطرار آلودگی هوای تهران
پزشکیان: شرایط اقتصادی برای دولت و مردم قابل قبول نیست
تمامی مقاطع تحصیلی استان‌تهران بجز فیروزکوه غیرحضوری شد
پیام تسلیت رئیس جمهور در پی شهادت مرتضی رضیعی
آیین وداع با پیکر مطهر شهدای گمنام
زلنسکی و دوراهی شرافت یا شراکت
تشدید اجرای طرح زوج و فرد در اصفهان از فردا
حال و هوای شب شهادت حضرت زهرا(س) در حرم بانوی کریمه
آخرین خبر از آتش سوزی در جنگل‌های شمال کشور
تمدید نشدن بیمه تکمیلی بازنشستگان تامین اجتماعی
کشف پنج تن زعفران تقلبی
غیرحضوری شدن مدارس در سه شهر و چند روستای استان مرکزی  (۲ نظر)
کشتی فرنگی المپیک ۲۰۲۵ ناشنوایان؛ دزفولی طلایی شد  (۲ نظر)
تعطیلی مدارس آذربایجان غربی فردا سه‌شنبه  (۱ نظر)
«اذان نگو بلال»، کاری از گروه هوش مصنوعی شبکه نمایش  (۱ نظر)
مدنی‌زاده: نوسان کوتاه‌مدت بورس نباید سرمایه‌گذاران را بترساند  (۱ نظر)
رکورد ۸۸ کیلومتر ریل‌گذاری درطرح چابهار – زاهدان  (۱ نظر)
ترک‌ فعل در اجرای قانون جوانی جمعیت جرم است  (۱ نظر)
خسارت سالانه آلودگی هوا در کشور؛ نزدیک به ۴۰ میلیارد دلار  (۱ نظر)
۱۵ متر سقوط برای نجات یک زندگی در کوه صفه اصفهان  (۱ نظر)
«آخرین دیدار»، در خبر‌های امروز رسانه  (۱ نظر)
بالا گرفتن تنش میان اروپا و آمریکا بر سر اوکراین  (۱ نظر)
تقویت هویت ملی و دینی دو محور کلیدی وزارت آموزش و پرورش است  (۱ نظر)
توضیح سفیر ایران درباره سفر لاریجانی به پاکستان  (۱ نظر)
مسدود شدن مسیر‌های منتهی به جنگل‌های تنکابن   (۱ نظر)
مهر و موم نانوایی کم فروش  (۱ نظر)