پخش زنده
امروز: -
برای پیشگیری از بروز و شیوع بیماریهای قابل انتقال بین انسان و دام، توصیههای بهداشتی برای ذبح دام در روز عید قربان اعلام شد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز خلیج فارس؛ معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان گفت: برای عید قربان از خرید دام زنده و یا گوشتهایی که خارج از نظارت شبکه سازمان دامپزشکی ذبح و عرضه میشوند، خودداری شود.
دکتر عبدالجبار ذاکری افزود: افرادی که به ذبح دام مشغول هستند، باید از وسایل محافظت کننده مانند دستکش، چکمه و لباس مناسب استفاده کنند و ابزارشان را بعد از ذبح، ضدعفونی کرده و همچنین خونابهها نیز به طریق بهداشتی دفع شود.
وی گفت: مردم باید دقت کنند که به هیچ وجه دامی را که دارای علائم بیماری و ناخوشی است، ذبح و گوشت آن را مصرف نکنند.
بیشتر بخوانید: نظارت ۳۹ گروه دامپزشکی بر ذبح دام قربانی در هرمزگان
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان افزود: گوشت دام ذبح شده باید قبل از مصرف به مدت حداقل ۲۴ ساعت در دمای ۴ درجه سانتی گراد در یخچال قرار داده شود.
ذاکری گفت: جگر و سایر امعا و احشای دام، پس از ۴۸ ساعت نگهداری در دمای ۴ درجه سانتی گراد، مصرف شود.
وی افزود: شهروندان در صورت مشاهده هرگونه تخلف بهداشتی با سامانه بهداشت ۱۹۰ تماس بگیرند.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان گفت: از سال گذشته تاکنون ۵۴ مورد مشکوک و ۱۶ مورد قطعی ابتلا به تب کریمه کنگو در استان شناسایی شده است که همه آنها سابقه تماس با دام زنده داشتند.