• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۸۹۸۶۶۶
تاریخ انتشار: ۰۸ تير ۱۴۰۲ - ۲۲:۰۴
بین الملل » غرب آسیا

انتقاد ایران از ادامه حضور غیرقانونی نیرو‌های خارجی در سوریه

نماینده کشورمان در سازمان ملل گفت: حضور غیرقانونی نیرو‌های نظامی خارجی، از جمله نیرو‌های آمریکایی در سوریه نقض آشکار منشور سازمان ملل و قوانین بین‌المللی است.

به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صداوسیما از نیویورک، امیر سعید ایروانی، سفیر و نماینده دائم جمهوری اسلامی ایران در سازمان ملل در جلسه شورای امنیت درباره تحولات سیاسی و بشردوستانه سوریه افزود: گزارش اخیر دبیرکل سازمان ملل نشان می‌دهد که وضعیت انسانی در سوریه، به ویژه به علت زلزله ویرانگر ۶ فوریه ۲۰۲۳ وخیم‌تر شده و نیاز‌های انسانی به بالاترین حد خود رسیده است. در همین حال، بودجه ناکافی طرح واکنش بشردوستانه نگران کننده است و نیاز به حمایت بیشتر دارد.

کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی

وی اضافه کرد: گزارش تأیید می‌کند که تصمیم دولت سوریه برای باز کردن گذرگاه‌های مرزی باب السلام و الراعی، همراه با تمدید سه ماهه تا ۱۳ اوت ۲۰۲۳، دسترسی مستقیم و کارآمد به افراد آسیب‌دیده را به طور قابل توجهی تسهیل کرده است.
ایروانی گفت: بر اساس گزارش دبیرکل ادامه تحریم‌های یکجانبه کمک‌های بشردوستانه و دسترسی به خدمات حیاتی را در سوریه با مشکل مواجه کرده است. این گزارش نشان می‌دهد که معافیت‌های بشردوستانه ادعایی ناکارآمد و غیرعملی هستند. ما قویا بر لغو این اقدامات غیرقانونی تاکید می‌کنیم.
وی افزود: ارائه کمک‌های بشردوستانه باید بدون پیش شرط و مطابق با اصول انسانی، بی طرفی، و عدم تبعیض انجام و ملاحظات سیاسی نباید مانع ارائه کمک رسانی به نیازمندان شود.
سفیر کشورمان گفت: ما از ارائه کمک از طریق سازوکار فرامرزی حمایت می‌کنیم. اما بر موضع خود تاکید داریم که این سازوکار موقتی است و باید با رعایت کامل حاکمیت و تمامیت ارضی سوریه و به شیوه‌ای بدون تبعیض اجرا شود.
نماینده دائم ایران در سازمان ملل افزود: به عنوان یکی از سه اصول اساسی قطعنامه ۲۶۷۲ شورای امنیت، پروژه‌های بازیابی اولیه نقش کلیدی در بهبود وضعیت کلی بشردوستانه و ایجاد زمینه برای ثبات پایدار در سوریه ایفا می‌کنند.
ایروانی در ادامه، گفت: هدف این پروژه‌ها باید بازسازی زیرساخت‌های حیاتی سوریه از جمله آب، برق، بهداشت، امکانات بهداشتی و موسسات آموزشی و اولویت دادن به تلاش‌های مین زدایی است. مهم است که سازمان ملل متحد و شرکای آن به حمایت ثابت خود از این ابتکارات و تلاش مجدانه برای تضمین اجرای آن‌ها با شفافیت و بدون هیچ گونه تبعیض ادامه دهند.
وی افزود: ایران به همکاری با شرکای خود در روند آستانه برای دستیابی به عادی سازی طولانی مدت و پایدار در سوریه متعهد است. در نشست اخیر آستانه در تاریخ ۲۰ تا ۲۱ ژوئن در قزاقستان، نمایندگان ایران، روسیه و ترکیه به عنوان کشور‌های ضامن فرمت آستانه، بر اهمیت تسهیل بازگشت ایمن، با عزت و داوطلبانه پناهندگان و آوارگان سوری به کشور تاکید کردندو در این چارچوب ایران از ادامه گفتگوی‌های سوریه و ترکیه حمایت می‌کند.
نماینده دائم ایران در سازمان ملل گفت: مبارزه با تروریسم باید با احترام کامل به حاکمیت ملی و تمامیت ارضی سوریه و بدون استفاده از آن به عنوان بهانه‌ای برای نقض این اصول اساسی حقوق بین الملل انجام شود. حضور غیرقانونی نیرو‌های نظامی خارجی، از جمله نیرو‌های آمریکایی در سوریه نقض آشکار منشور سازمان ملل متحد و قوانین بین‌المللی است و منبع اصلی ناامنی در این کشور است.
سفیر ایران در سازمان ملل تاکید کرد: ما خواستار خروج فوری و کامل نیرو‌های غیرقانونی هستیم که برای ایجاد فضای مساعد برای حل بحران و بازگرداندن صلح و ثبات در منطقه ضروری است.
ایروانی افزود: ایران ازسرگیری مجدد جلسات کمیته قانون اساسی در اولین فرصت برای ادامه پیشرفت در جهت حل بحران حمایت می‌کند. در این زمینه، ایران به حمایت خود از تلاش‌های فرستاده ویژه و تعامل فعال او با همه طرف‌ها ادامه می‌دهد.
نماینده کشورمان در سازمان ملل اضافه کرد: جمهوری اسلامی ایران اقدامات تجاوزکارانه و حملات نظامی مستمر رژیم اسرائیل علیه سوریه، به ویژه علیه زیرساخت‌های غیرنظامی و تداوم اشغال بلندی جولان سوریه به شدت محکوم می‌کند. شورای امنیت باید استاندارد دوگانه کنونی خود را کنار کنار گذاشته و به فعالیت‌ها و اقدامات تجاوزکارانه رژیم اسرائیل که آشکارا با قوانین بین‌المللی و حقوق بشردوستانه بین‌المللی مغایرت دارد و حاکمیت و تمامیت ارضی جمهوری عربی سوریه را نقض می‌کند، رسیدگی کند. این فعالیت‌های شرورانه نه تنها منطقه را بی ثبات می‌کند، بلکه تنش‌ها را تشدید می‌کند.

 

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
بهره برداری از فاز اول ورزشگاه ولایت بروجرد تا پایان امسال
تشکیل بنیاد فرزانگان برای سالمندان در استان
اطلاعیه قطع برق در برخی مناطق شاهرود
درخواست افزایش پهنای باند و بالا رفتن سرعت اینترنت توکهور
پایداری جو در بیشتر مناطق کشور
شهروند خبرنگار؛ هدر رفت آب در ارومیه
ملکان، قهرمان مسابقات هندبال خردسالان آذربایجان شرقی
درخواست معترضان در تل آویو، پایان دادن به جنگ غزه
پرداخت بدهی خودروسازان به قطعه سازان با اگر و اما
فراخوان ثبت‌ نام پزشکان و پرستاران برای خدمت در اربعین حسینی
وحدت ملی؛ ستون استواری در برابر تهدید‌ها و رمز پیشرفت
رایزنی وزارت صمت با بانک مرکزی برای تحریک تقاضا
ادعای نابودی برنامه هسته‌ای ما توهم است
ظرفیت‌های فنی مرکز اندازه‌شناسی بررسی شد
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، اول مرداد ۱۴۰۴
برگزاری مراسم اربعین شهدای اقتدار آذربایجان شرقی
جمع‌آوری موتورپمپ‌های غیرمجاز آبیاری با پساب از رودخانه سیمینه‌رود
تصادف دو دستگاه پژو پارس در جاده پیرانشهر ـ سردشت با ۸ مصدوم اعزامی
بحران آب در آذربایجان‌غربی؛ خشکسالی و ضرورت تغییر الگوی مصرف
افتتاح نمایشگاه صنایع دستی در هریس
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
عیسی آل‌کثیر به استقلال پیوست
ایرانشهر، بدون مرگ مادر در سه ماه نخست امسال
تکرار ادعا‌های ترامپ درباره ایران
اختتامیه همایش ملی شعر قدسیان
بررسی ابعاد حقوقی مجروحان و شهدای دفاع مقدس ۱۲ روزه
هلاکت فرمانده عملیات یگان‌های کماندویی رژیم صهیونیستی
ادارات فارس فردا به صورت دورکاری ارائه خدمت می کنند
واکنش چین به ادعای آمریکا در مورد فروش نفت ایران
آتش سوزی در مجتمع تجاری ونوس منطقه آزاد انزلی
مخالفت شدید آمریکا با قانون جدید حشد الشعبی
تعطیلی ادارات مشهد و خراسان رضوی در روز چهارشنبه ،اول مرداد
مقاومت در غزه نابود شدنی نیست
برخورد قوه قضاییه با افرادی که بدون مستندات اظهار نظر کنند
حماس: رژیم صهیونیستی در حال اعدام دو میلیون نفر است
مجوز رهبر به صندوق توسعه ملی برای سرمایه گذاری در انرژی
تشدید نظارت بر بازار برنج، روغن و شکر  (۲ نظر)
هشدار عراقچی درباره سوءاستفاده ۳ کشور اروپایی از مکانیسم ماشه  (۲ نظر)
وزیر نیرو: از مردم بابت کاهش فشار آب عذرخواهی می‌کنیم  (۱ نظر)
رویداد «کاروان روایتها» برگزار می‌شود  (۱ نظر)
عدم خروج خانه اقبالیان در استان همدان از ثبت ملی  (۱ نظر)
هلاکت فرمانده عملیات یگان‌های کماندویی رژیم صهیونیستی  (۱ نظر)
حماس: رژیم صهیونیستی در حال اعدام دو میلیون نفر است  (۱ نظر)
عراقچی: نمی‌توانیم از غنی سازی دست بکشیم  (۱ نظر)
دیدار کمیسر عالی سازمان ملل در امور پناهندگان با وزیر آموزش و پرورش  (۱ نظر)
تشییع پیکر مادر سه شهید و چهار جانباز دفاع مقدس در شیراز  (۱ نظر)
قالیباف: حضور بخش خصوصی برای تکمیل شبکه ملی اطلاعات  (۱ نظر)
حمله گسترده سایبری به زیرساخت‌های آمریکا  (۱ نظر)
تعطیلی ادارات مازندران در روز چهارشنبه اول مرداد  (۱ نظر)
سازمان ملل: غزه با گرسنگی فاجعه‌بار رو‌به‌رو است  (۱ نظر)
تظاهرات حمایت از غزه در ترکیه، اردن، مصر، عراق و لیبی  (۱ نظر)