• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۹۰۷۱۸۶
تاریخ انتشار: ۱۷ تير ۱۴۰۲ - ۱۳:۱۹
بین الملل » غرب آسیا

مانع تراشی‌های آمریکا در مسیر بهبود روابط کشور‌های عربی با سوریه

روزنامه الاخبار لبنان از مانع تراشی‌های آمریکا در مسیر بهبود روابط کشورهای عربی با سوریه خبر داد.

مانع تراشی‌های آمریکا در مسیر بهبود روابط کشور‌های عربی با سوریهبه گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما؛ روزنامه الاخبار لبنان در مطلبی تاکید کرد به اسنادی دیپلماتیک دست یافته است که اثبات می‌کند آمریکا به شدت تلاش دارد در مسیر بهبود روابط کشور‌های عربی با سوریه مانع ایجاد کند و حتی در‌های آشتی را میان دمشق و آنکارا ببندد.
باربارا لیو معاون امور خاورنزدیک در وزارت امور خارجه آمریکا در دیدار با سفرای کشور‌های شورای همکاری خلیج (فارس) در واشنگتن گفت: با وجود موافقت برخی از کشور‌های عربی، آمریکا با بازگشت سوریه به اتحادیه عرب مخالف است.
در گزارشی که دبیرخانه شورای همکاری خلیج (فارس) منتشر کرد آمده است، باربارا لیو ژوئن ۲۰۲۲ در نشست با کمیسیون روابط خارجی سنا از کشور‌هایی که با سوریه در ارتباطند و همچنین از طرح‌های گازی در لبنان انتقاد کرد و گفت، دولت آمریکا هرگز از تلاش‌ها برای بهبود روابط با سوریه حمایت نمی‌کند و این پیام هم به همه پایتخت‌های عربی ابلاغ شده است.
در همین نشست چند سناتور جمهوریخواه با هر نوع کمک برای بازسازی مناطق تحت سلطه نظام سیاسی سوریه و همچنین عبور طرح‌های برق رسانی و گاز رسانی از خاک سوریه به لبنان، به بهانه تعارض این طرح‌ها با قانون تحریم قیصر، مخالفت کردند.
دیپلمات‌های آمریکایی همچنین مراتب اعتراض واشنگتن به بهبود روابط با سوریه را به کشور‌های عربی ابلاغ کردند. دیوید بروانستین معاون سفیر آمریکا در بحرین در همین زمینه به کاردار سفارت اردن گفت‏, آمریکا تمایلات کشور‌های عربی برای بهبود روابط با سوریه را درک می‌کند و می‌داند این تمایلات انگیزه‌های سیاسی و اقتصادی دارند، اما بدون حسابرسی از نظام سوریه و محاکمه این نظام، با چنین دیدگاهی همراه نیست.
ایوینا سیداریاس مدیر امور خلیج فارس در وزارت امور خارجه آمریکا نیز به یکی از دیپلمات‌های شورای همکاری خلیج فارس گفت: اقدام سلطان نشین عمان در افزایش سطح نمایندگی سیاسی خود در سوریه موجب شگفتی است و واشنگتن با این رویکرد مخالف است. یک مقام مسئول در پرونده حوزه خلیج (فارس) در سنای آمریکا نیز به یک دیپلمات عرب منطقه در آمریکا گفت، واشنگتن مراتب مخالفت خود را از اقدام ۲۱ مارس ۲۰۲۱ سلطان نشین عمان در میزبانی از فیصل مقداد، وزیر امور خارجه سوریه، اعلام کرد به ویژه این که مسقط پیشاپیش درباره این دیدار به واشنگتن اطلاع نداده بود.
همچنین چند دیپلمات آمریکایی در دیداری که با هیئتی از ائتلاف مخالفان سوری داشتند، متعهد شدند مانع تلاش‌ها برای احیای تحرکات منطقه‌ای و بین المللی نظام سوریه شوند. آنان با وجود ملاحظاتی که به نشست‌های کمیسیون قانون اساسی سوریه داشتند، اما به هیئت مخالفان نظام سوریه توصیه کردند در این نشست‌ها حضور یابند.
استفان هیکی مدیر امور خاورمیانه در وزارت امور خارجه انگلیس نیز به سفیر یکی از کشور‌های شورای همکاری خلیج (فارس) در لندن گفت: نگرش بسیاری از کشور‌های عربی و سوریه برای بهبود روابط یک واقعیت است، اما این کار زمانی حسن شمرده می‌شود که در برابر بهای معقولی باشد، اما اقدام برخی از کشور‌های عربی در بازگشایی سفارتخانه هایشان در دمشق تلاش بین المللی برای انزوای نظام سوریه را تضعیف می‌کند.
دولت آمریکا ماه مارس امسال از چند کشور عربی منطقه خواسته بود در سطح نمایندگان ویژه در امور سوریه در نشستی به دور از جنجال‌های نشست ۲۱ مارس ۲۰۲۳ امان، برگزار می‌شود حضور یابند. واشنگتن اهداف این نشست را هماهنگی تلاش‌ها برای کمک به سوریه در پس از وقوع زمین لرزه اخیر در این کشور و ایجاد فضایی برای همدردی با مردم سوریه عنوان کرده و گفته بود، نباید کمک‌های بشردوستانه را به ممنوعیت بازسازی سوریه که از نظر آمریکا تا اطلاع ثانوی جاری خواهد بود، ارتباط داد. آمریکا همچنین از آمادگی خود برای همکاری با کشور‌هایی خبر داده بود که با دمشق در ارتباطند. واشنگتن هدف از این نرمش را تشویق این کشور‌ها برای بهره برداری از تاثیر خود بر دمشق در امتیاز گیری از سوریه عنوان کرد. همچنین آمریکا به کشور‌های دعوت شده به نشست مذکور گفت‏، نظام سوریه برای بازگشت به اتحادیه عرب گام‌های مطلوب بر نداشت. دعوت آمریکا برای نشست مورد نظر، علاوه برترکیه، عربستان، مصر، ‏ امارات، عراق، قطر و اردن، شامل کشور‌های اروپایی مثل انگلیس، ‏ آلمان و فرانسه هم می‌شد، اما برخی از کشور‌ها درباره لحن دعوت آمریکا به ویژه بیان این نکته که سوریه هنوز شرایط بازگشت به اتحادیه عرب را ندارد، ملاحظاتی را مطرح کرده بودند.
در موضوع سوریه علاوه بر نرمش مواضع عربستان در سال ۲۰۱۹، به نقل از یک سیاستمدار مصری در گفتگو با سیاستمداری خلیجی آمده است، بازگشت سوریه به آغوش جهان عرب از اولویت‌های منطقه‌ای قاهره است، اما این موضع مصر در برهه‌ای از زمان با سستی مواجه شد.
یک دیپلمات روسی در واشنگتن به سیاستمداری خلیجی گفت، در دیداری که سرگئی لاورف وزیر امور خارجه روسیه در مارس ۲۰۲۱ از منطقه داشت، عربستان و امارات درباره سوریه و بازگشت این کشور به اتحادیه عرب طرح‌هایی در سر داشتند، پس از آن روسیه دیداری را میان علی مملوک رئیس دفتر امنیت ملی سوریه با مقامات عربستان ترتیب داد ضمن اینکه دیمتری دوگادکین سفیر روسیه در سلطان نشین عمان به یکی از سفرای عرب گفته بود وزیر امور خارجه روسیه در سفرمنطقه‌ای خود دریافت امارات درباره سوریه موضعی مثبت دارد و عربستان هم مانعی در مسیر بازگشت سوریه به اتحادیه عرب نمی‌بیند، اما قطر مخالف این بازگشت و مصر هم به این موضوع بی توجه است. البته این مقام روسی آن زمان دلیل بی توجهی مصر را نزدیک شدن این کشور به قطر و سرمایه گذاری‌های فزاینده قطر در مصر عنوان کرده بود.
مواضع عربستان در قبال سوریه در سال ۲۰۱۹ با نرمش مواجه شده بود T، زیرا این کشور در مارس ۲۰۱۹ در شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد به طرحی غربی درباره وضعیت حقوق بشر در سوریه رای نداده بود و حتی نماینده قطر در این شورا در برابر چند دیپلمات گفته بود، عربستان آماده است تا روابط سیاسی خود را با سوریه از سر بگیرد تا با این روند بتواند در انتخاباتی که در آینده در سوریه برگزار خواهد شد اثر گذار باشد.
انعطاف امارات در برابر سوریه نیز اواخر سال ۲۰۱۸ پدیدار شد و ابوظبی سفارتش را در سوریه بازگشایی کرد. آن زمان انور قرقاش وزیر مشاور در امور خارجه امارات در توئیتی نوشته بود، بحران سوریه نیازمند نزدیک‌تر شدن بیشتر به این کشور است در نتیجه نیاز است برای پایان خشونت و جنگ در سوریه شاهد نقش بهتر جهان عرب باشیم.
در دیدار ۲۶ مه ۲۰۲۱ عبدالله دوم، شاه اردن با آنتونی بلینکن وزیر امور خارجه آمریکا، طرف اردنی با بیان اینکه کشورش به دلیل شرایط ناپایدار سوریه اوضاع اقتصادی سختی دارد، افزوده بود، زمان آن رسید تا رویکرد جدیدی اتخاذ شود و به تدریج روابط با دمشق از سرگرفته شود. بر اساس آنچه که یکی از مقامات کمیسیون روابط خارجی سنای آمریکا در گفتگو با سیاستمداران عرب فاش کرد عبدالله دوم در این دیدارهمچنین خواستار تغییررویکرد در قبال ایران شده بود.
زهره بیل مدیر امور عراق و سوریه در شورای امنیت ملی آمریکا هم بهار سال گذشته به چند سیاستمدار خلیجی گفته بود، واشنگتن به شرکت‌های ویژه در آمریکا و کشور‌های دوست و همچنین به سازمان‌های غیر دولتی اجازه می‌دهد تا در طرح‌هایی مثل بهداشت، مسکن و آموزش در مناطق خارج از سلطه حکومت سوریه به ویژه در مناطق کرد نشین در شمال شرق و مناطق تحت کنترل ترکیه در ادلب، وارد عمل شوند. بر اساس اظهارات جف جونگ بر اساس این پیشنهاد شرکت‌هایی که وارد عمل شوند از تحریم‌های آمریکا معاف خواهند بود.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
بهره برداری از فاز اول ورزشگاه ولایت بروجرد تا پایان امسال
تشکیل بنیاد فرزانگان برای سالمندان در استان
اطلاعیه قطع برق در برخی مناطق شاهرود
درخواست افزایش پهنای باند و بالا رفتن سرعت اینترنت توکهور
پایداری جو در بیشتر مناطق کشور
شهروند خبرنگار؛ هدر رفت آب در ارومیه
ملکان، قهرمان مسابقات هندبال خردسالان آذربایجان شرقی
درخواست معترضان در تل آویو، پایان دادن به جنگ غزه
پرداخت بدهی خودروسازان به قطعه سازان با اگر و اما
فراخوان ثبت‌ نام پزشکان و پرستاران برای خدمت در اربعین حسینی
وحدت ملی؛ ستون استواری در برابر تهدید‌ها و رمز پیشرفت
رایزنی وزارت صمت با بانک مرکزی برای تحریک تقاضا
ادعای نابودی برنامه هسته‌ای ما توهم است
ظرفیت‌های فنی مرکز اندازه‌شناسی بررسی شد
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، اول مرداد ۱۴۰۴
برگزاری مراسم اربعین شهدای اقتدار آذربایجان شرقی
جمع‌آوری موتورپمپ‌های غیرمجاز آبیاری با پساب از رودخانه سیمینه‌رود
تصادف دو دستگاه پژو پارس در جاده پیرانشهر ـ سردشت با ۸ مصدوم اعزامی
بحران آب در آذربایجان‌غربی؛ خشکسالی و ضرورت تغییر الگوی مصرف
افتتاح نمایشگاه صنایع دستی در هریس
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
عیسی آل‌کثیر به استقلال پیوست
ایرانشهر، بدون مرگ مادر در سه ماه نخست امسال
تکرار ادعا‌های ترامپ درباره ایران
اختتامیه همایش ملی شعر قدسیان
بررسی ابعاد حقوقی مجروحان و شهدای دفاع مقدس ۱۲ روزه
هلاکت فرمانده عملیات یگان‌های کماندویی رژیم صهیونیستی
ادارات فارس فردا به صورت دورکاری ارائه خدمت می کنند
واکنش چین به ادعای آمریکا در مورد فروش نفت ایران
آتش سوزی در مجتمع تجاری ونوس منطقه آزاد انزلی
مخالفت شدید آمریکا با قانون جدید حشد الشعبی
تعطیلی ادارات مشهد و خراسان رضوی در روز چهارشنبه ،اول مرداد
مقاومت در غزه نابود شدنی نیست
برخورد قوه قضاییه با افرادی که بدون مستندات اظهار نظر کنند
حماس: رژیم صهیونیستی در حال اعدام دو میلیون نفر است
مجوز رهبر به صندوق توسعه ملی برای سرمایه گذاری در انرژی
تشدید نظارت بر بازار برنج، روغن و شکر  (۲ نظر)
هشدار عراقچی درباره سوءاستفاده ۳ کشور اروپایی از مکانیسم ماشه  (۲ نظر)
وزیر نیرو: از مردم بابت کاهش فشار آب عذرخواهی می‌کنیم  (۱ نظر)
رویداد «کاروان روایتها» برگزار می‌شود  (۱ نظر)
عدم خروج خانه اقبالیان در استان همدان از ثبت ملی  (۱ نظر)
هلاکت فرمانده عملیات یگان‌های کماندویی رژیم صهیونیستی  (۱ نظر)
حماس: رژیم صهیونیستی در حال اعدام دو میلیون نفر است  (۱ نظر)
عراقچی: نمی‌توانیم از غنی سازی دست بکشیم  (۱ نظر)
دیدار کمیسر عالی سازمان ملل در امور پناهندگان با وزیر آموزش و پرورش  (۱ نظر)
تشییع پیکر مادر سه شهید و چهار جانباز دفاع مقدس در شیراز  (۱ نظر)
قالیباف: حضور بخش خصوصی برای تکمیل شبکه ملی اطلاعات  (۱ نظر)
حمله گسترده سایبری به زیرساخت‌های آمریکا  (۱ نظر)
تعطیلی ادارات مازندران در روز چهارشنبه اول مرداد  (۱ نظر)
سازمان ملل: غزه با گرسنگی فاجعه‌بار رو‌به‌رو است  (۱ نظر)
تظاهرات حمایت از غزه در ترکیه، اردن، مصر، عراق و لیبی  (۱ نظر)