• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۴۰۲۱۴۲۸
تاریخ انتشار: ۰۲ آبان ۱۴۰۲ - ۱۰:۰۱

سیرابی غذایی خوشمزه و جهانی

سیرابی شیردان خوراکی است که از امعاء و احشای حیوانات مزرعه تهیه می‌شود و سیراب شیردان، سیرابی، سوپ سیرابی یا خورشت سیرابی نامیده میشود.

سیرابی غذایی خوشمزه و جهانیبه گزارش سرویس وبگردی خبرگزاری صدا و سیما،  سیرابی سرشار از پروتئین، سلنیوم، ویتامین B ۱۲و روی است. یکی دیگر از فواید سیرابی کالری کم آن است؛ به طوری که ۱۰۰ گرم سیرابی و شیردان پخته‌شده، ۹۴ کالری دارد بنابراین مصرف این غذا به دلیل کالری پایین و داشتن مواد مغذی مختلف، در رژیم غذایی توصیه می‌شود.
برخلاف تصور عموم مردم ایران که سیرابی را غذای ایرانی می‌دانند، سیرابی یک غذای بین المللی می‌باشد که در سرتاسر دنیا تهیه می‌شود و روز ۲۴ اکتبر روز جهانی سیرابی می‌باشد.

روز جهانی سیرابی و حقایق جالب و مهم درباره آن
سیرابی از جمله غذا‌های معروفی است که در کل جهان طرفداران بسیار زیادی به خود اختصاص داده است شاید باورش برایتان سخت باشد که بدانید روزی به نام روز جهانی سیرابی در بین روز‌های خاص تقویم به چشم میخورد. 
اما باید بگوییم که این روز به خصوص وجود دارد و ۲۴ اکتبر را از آن خود کرده است و همه جهان این روز را با نام روز جهانی سیرابی میشناسند. 
تصور غلطی که بین ایرانیان رایج می‌باشد این است که آن‌ها احساس می‌کنند که سیرابی غذای مخصوص مورد علاقه ایرانیان است در صورتی که باور درستی نیست و همانطور که این غذا در ایران طرفدار دارد در سرتاسر جهان نیز هواداران بسیاری به خود اختصاص داده است.
 اگرچه سیرابی فواید بسیار زیادی برای سلامتی بدن دارد، اما علاوه بر آن مضرات زیادی نیز در خود دارد به همین خاطر خوردن بیش از حد آن برای افراد توصیه نمی‌شود چراکه حشرات منفی بر سلامت انسان می‌گذارد. 
با ما همراه باشید تا به مناسبت فرارسیدن روز سیرابی مقاله کوتاه و مفیدی درباره این غذای دوست داشتنی بخوانید اطلاعات بیشتری از آن کسب کنید.

 دلیل نامگذاری روز جهانی سیرابی
 ۲۴ اکتبر میلادی در انجمن بازاریابی سیرابی (Tripe Marketing Board) به عنوان روز جهانی سیرابی ثبت شده است علت جالبی برای این نامگذاری وجود دارد آن هم این است که یکی از سیاستمداران انگلیسی در قرن ۱۷ به نام «ساموئل پیپس» در رمان زندگینامه خود در تاریخ ۲۴ اکتبر ۱۶۶۲ نوشته است:“به خانه برگشتم و همراه با همسرم غذایی بسیار خوشمزه از سیرابی را خوردیم. ” و این نوشته از آن پس، روزی به نام روز جهانی سیرابی را خلق کرده است. 
غذای مخصوص روز جهانی سیرابی و دستور طبخ آن
 همانطور که از اسمش پیداست بهتر است در روز جهانی سیرابی این روز را با یک خوراک خوشمزه سیرابی جشن گرفت. تا حداقل بتوان آنطور که باید رسالت این روز را به جا آورد. 

سیرابی غذایی خوشمزه و جهانی
در حقیقت سیرابی به لایه درونی معده گوسفند و گاو اطلاق می‌شود برای این که یک سیرآبی لذیذی طبخ کرد قبل از هر چیزی باید اقدام به پاکسازی سیرابی کرده و سپس سیرابی را در اندازه‌های ۵ سانتی متری تکه تکه کنید.
پس از این کار آن را داخل یک قابلمه پر از آب ریخته و بعد از اینکه آب به جوش آمد ۱۵ دقیقه زمان بدهید تا قابلمه روی شعله بماند. پس از ۱۵ دقیقه تکه‌های سیرابی را آبکشی کرده و در یک ظرف مناسب بریزید سپس مقداری شیر و یک پیاز روی سیرابی بریزید. دقت داشته باشید که شیر باید روی سیرابی‌ها را بپوشاند پس از این مرحله به مدت ۲ ساعت زمان بدهید تا روی شعله ملایم بپزد.

حین پختن سیرابی کمی کره روی حرارت آب کرده و مقداری آرد الک شده به آن اضافه کنید و هر دو را با هم کمی تفت دهید تا طعم خامی آرد گرفته شود سپس مقداری نمک و فلفل به آن افزوده و این ترکیب را روی سیرابی در حال طبخ ریخته و بهم بزنید. در نهایت پس از پایان تمامی این مراحل و بعد از گذشت دو ساعت غذای لذیذ سیرابی شما آماده خوردن می‌باشد. 
 
 خواص و مضرات درمانی سیرابی
 فواید سیرابی سالهاست که ازطرف متخصصان توصیه‌هایی برای خوردن سیراب شیردان صورت میگیرد چراکه آن‌ها معتقدند سیرابی خواص بسیار مفیدی برای درمان کم خونی، تقویت معده و روده، سیستم ایمنی بدن، ریزش مو، اختلالات رشد کودکان، سرطان، بیماری‌های عصبی و افسردگی و ... در خود دارد.
 البته ناگفته نماند که با وجود خواص بی نظیر سیرابی در مقابل مضراتی نیز در این خوراکی برای سلامت انسان وجود دارد و استفاده بیش از حد آن خطر آفرین است از جمله مضرات رایج آن این است که به علت استفاده نمک زیاد درآن فرد مصرف کننده مستعد افزایش فشار خون میشود و همچنین این غذا چربی بسیار بالایی دارد و باید در مصرف آن مخصوصاً کسانی که چربی خون دارند احتیاط شود و مورد مهمی که از جمله مضرات این غذا می‌باشد این است که در صورت شسته نشدن و بهداشتی نبودن آن امکان دارد بیماری‌های باکتریایی مختلفی متوجه فرد مصرف کننده باشد. 


 میزان مصرف مجاز سیرابی چقدر است؟
طبق توصیه متخصصان علوم غذایی استفاده از یک الی دو بار از این غذا در هفته ممکن است خطراتی به دنبال داشته باشد دارد چنانچه این غذا ماهانه یک الی دو بار در ماه مصرف شود مشکل چندانی به همراه ندارد بنابراین توصیه می‌شود آن دسته از افرادی که تحرک کمی دارند حتماً باید از مصرف مداوم و همچنین مصرف روزانه این غذا اکیداً خودداری کنند.

سیرابی
سیرابی (tripe) جدار معده حیوانات نشخوارکننده نظیر گوساله و گوسفند است. سیرابی در واقع به لایه درونی معده گاو و گوسفند گفته می‌شود.

 حقایقی درباره سیرابی
۱.     گاو معده چهار قسمتی دارند که سیرابی از سه قسمت اول درست می‌شود.
۲.      شکمبه یا سیرابی اولین قسمت معده نشخوارکننده است، نگاری دومین قسمت و هزارلا سومین قسمت آن است.
۳.      سیرابی کالری و چربی کمی دارد و منبع غنی روی و ویتامین ب۱۲ است.
۴.     سیرابی در فارسی و معادل آن tripe در انگلیسی به عنوان توهین و فحش به کار می‌رود.
۵.     در کشور‌های انگلیسی‌زبان سیرابی خوردن چندان معمول نیست. اما در ایتالیا حتی غذافروش‌های کنار خیابان بعضا خوراک‌های سریع از سیرابی درست می‌کنند و می‌فروشند.

سیرابی غذایی خوشمزه و جهانی

 خواص و مضرات درمانی سیرابی
فواید سیرابی سال هاست که از طرف متخصصان تغدیه گوشزد می‌شود. آن‌ها توصیه‌هایی برای خوردن سیراب و شیردان کی کنند چراکه معتقدند سیرابی خواص بسیار مفیدی برای درمان کم خونی، تقویت معده و روده، سیستم ایمنی بدن، ریزش مو، اختلالات رشد کودکان، سرطان، بیماری‌های عصبی و افسردگی و ... در خود دارد.
البته ناگفته نماند که با وجود خواص بی نظیر سیرابی در مقابل مضراتی نیز در این خوراکی برای سلامت انسان وجود دارد و استفاده بیش از حد آن خطر آفرین است. 
از جمله مضرات رایج آن این است که به علت استفاده نمک زیاد درآن فرد مصرف کننده مستعد افزایش فشار خون می‌شود. 
نکته بسیار مهمی که از هشدار‌های این غذا شمرده می‌شود آن است که در صورت شسته نشدن و بهداشتی نبودن آن قبل از طبخ امکان دارد بیماری‌های باکتریایی مختلفی متوجه فرد مصرف کننده باشد.

بیشتر بخوانید: خواص سیرابی از کمک به لاغری تا پیشگیری از کم‌خونی

نکاتی که باید در هنگام خرید و طبخ سیرابی رعایت کنید
    حتما دقت کنید که سیرابی دارای بوی نامطبوع و بدی نباشد.
    رنگ سیرابی به علت اینکه دام علوفه خشک خورده است در فصل زمستان و فصل بهار تیره است.
    در فصل تابستان و فصل پاییز رنگ سیرابی سفید است، زیرا دام علوفه تازه خورده است.
     پس از طبخ سیرابی در یک روز می‌بایست تا نهایتا ۱۲ ساعت آن را میل کنید.
    پیش از پخت سیرابی آن را از هر نظر بررسی کرده و سپس به صورت کامل شسته و همه زواید اطراف آن را دور بریزید.
    بهتر است سیرابی را در فصول بهار و زمستان مصرف کنید. سیرابی در تابستان سریع‌تر فاسد می‌شود و بوی خوبی هم ندارد پس بیشتر آن را در بهار و زمستان بخورید.


منابع: نمناک، رویداد ایران

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
کمینه و بیشینه دمای هرمزگان ۱۷ آبان ماه
درخشش بانوی بسیجی کهگیلویه و بویراحمدی در رقابت های جهانی
آغاز ثبت نام وام دانشجویی از امروز
کرمان میزبان سی و هفتمین جشنواره تئاتر
آغاز دومین جشنواره بین‌المللی عکس «ایران جوان» در چهارمحال و بختیاری
هوای آبادان و خرمشهر در وضع ناسالم
لزوم همراهی همه نهاد‌ها و بویژه خانواده‌ها برای تربیت نسل انقلابی
هشدار سازمان بازرسی به شرکت‌های بیمه
تقویم روز و اوقات شرعی هفدهم آبان به افق آبادان و خرمشهر
نوزاد ارسنجانی در اورژانس به دنیا آمد
رویداد ملی ایران جان در ایستگاه پنجم خود به خراسان جنوبی رسید
غوغای شگفت انگیز رنگ‌ها در دره اسپیران مراغه
۱۳ اصفهانی در جمع کاروان اعزامی ایران به ریاض
یادی از شهدای دانش آموز در راهپیمایی ۱۳ آبان
اطلاعیه قطع برق در برخی مناطق استان سمنان
واکنش سفارت ایران در مکزیک به اتهام جدید آمریکا و رژیم صهیونیستی
پیوستن قزاقستان به توافق ابراهیم پاداشی به صهیونیست‌ها برای جنایاتشان است
پیش‌بینی افزیش غلظت آلاینده در شهر‌های صنعتی
مکزیک ادعای طرح حمله به سفیر رژیم اسرائیل را تکذیب کرد
مخالفت باشگاه پیکان با استعفای سعید دقیقی
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
مهارت‌افزایی نیروی کار، مؤثر در رشد اقتصادی و عدالت آموزشی
رونمایی از مجسمه زانوزنندگان برابر ایران
مربی ایتالیایی جدید تیم ملی فوتبال رونمایی شد
اتحادیه اروپا: الفاشر تبدیل به گورستان بشریت شده است
ساکنان و گردشگران کیش مهمان ویژه برنامه محفل
تهران تا آخر پاییز بارش باران ندارد
تیم ایران به مصاف میزبان می‌رود
رد قاطع مذاکرات مستقیم با رژیم صهیونیستی
درخشش آذربایجان‌شرقی در پدافند غیرعامل
تقویم و اوقات شرعی جمعه ۱۶ آبان ۱۴۰۴ به افق قم
یکطرفه شدن جاده چالوس از بعدازظهر امروز جمعه
آغاز دوره میکرو رسانه همارسا از مخاطب منفعل تا روایتگر فعال
ضرورت تعامل و همکاری‌ صداوسیما با حوزه‌های علمیه
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۱۶ آبان ۱۴۰۴
ایران اعتراف ترامپ را در مجامع بین المللی پیگیری می‌کند
سه نفر با اهدای عضو مرحومه مبینا حمصیان به زندگی بازگشتند  (۲ نظر)
شرایط دریافت مجدد وام اشتغالزایی و مشاغل خانگی اعلام شد  (۲ نظر)
تقویت نظام مدیریت زمین برای مقابله با زمین‌خواری و تخریب محیط زیست  (۲ نظر)
آغاز همکاری سازمان راهداری و پلیس‌راه برای شناسایی هزار نقطه پرخطر  (۲ نظر)
تأکید چین بر گسترش مناسبات اقتصادی با روسیه  (۲ نظر)
حقوق کارکنان باید مستقیم به حسابشان واریز شود  (۱ نظر)
والیبال ایران عزادار شد؛ صابر کاظمی درگذشت  (۱ نظر)
لزوم اجرای روش‌های نوین در دامداری‌های کردستان  (۱ نظر)
پزشکیان: مساجد بهترین کانون ساماندهی امور اجتماعی هستند  (۱ نظر)
سخنگوی سپاه: برای شکست سنگین‌تر دشمن آماده شده‌ایم  (۱ نظر)
جنگ نامتقارن؛ کابوس آمریکا در صورت تهاجم به ونزوئلا  (۱ نظر)
واکنش محیط‌زیست هرمزگان به کشتن الاغ‌ها  (۱ نظر)
نیروهای مسلح ایران قوای ناتو را شکست دادند   (۱ نظر)
ده‌ها هزار غیرنظامی در سودان کشته شدند  (۱ نظر)
نصب ۱۳ کیلومتر نیوجرسی در محور‌های مواصلاتی ایلام  (۱ نظر)