پخش زنده
امروز: -
تحلیلگران مسائل انگلیس میگویند محقق نشدن وعدههای حزب حاکم محافظه کار درباره کاهش میزان مهاجرت به این کشور سران این حزب به ویژه ریشی سوناک را به شدت نگران کرده است.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما، از لندن، ریشی سوناک نخست وزیر انگلیس در واکنش به انتقادهای جناح راست حزبش درباره آنچه بالا بودن میزان مهاجرت به این کشور خوانده شده، تلویحا بوریس جانسون نخست وزیر پیشین را مقصر دانست و خود را وارث مهاجرت زیاد دوران او معرفی کرد.
ریشی سوناک در حالی خود را وارث عملکرد نامطلوب بوریس جانسون درباره مهاجران میداند که وزیر خزانه داری دولت جانسون بود.
تحلیلگران مسائل انگلیس میگویند محقق نشدن وعدههای حزب حاکم محافظه کار درباره کاهش میزان مهاجرت به این کشور در آستانه انتخابات، سران این حزب به ویژه ریشی سوناک را که نخستین آزمون او در انتخابات سراسری است به شدت نگران کرده است.
برکناری سوئلا براورمن وزیر کشور پیشین سوناک که خصمانهترین سیاستها علیه مهاجران را در پیش گرفته بود نیز فشار بر سوناک را افزایش داده است.
به گفته تحلیلگران او تلاش میکند خود را حامی سرسخت مقابله با مهاجرت نشان دهد و پیگیری اخراج مهاجران به رواندا و نیز کشتیها و پادگانهای متروک را نیز در این راستا ارزیابی میکنند.
به تازگی مرکز ملی آمار انگلیس میزان مهاجرت خالص در این کشور را ۷۴۵ هزار نفر اعلام کرد که به گفته ناظران حد نصاب جدیدی است.
دیوان عالی انگلیس دو هفته پیش اجرای طرح اخراج پناهجویان به روآندا را غیر قانونی اعلام و دولت را از انجام آن منع کرد.
نخست وزیر انگلیس، اما اعلام کرد ظرف هفتههای آینده ایرادهایی را که دیوان عالی این کشور در مسیر اجرای طرح اخراج پناهجویان به کشورآفریقایی روآندا گرفته است برطرف خواهد کرد تا این طرح هر چه زودترعملیاتی شود.
این در حالی است که این طرح در زمان بوریس جانسون در قراردادی ۱۴۰ میلیون پوندی با دولت روآندا پیگیری شده است.
دولت انگلیس پس از اعلام حکم دیوان عالی انگلیس که در واقع تایید حکم دادگاه تجدید نظر در این باره بود، اعلام کرد متعهد به اجرای آن است و قوانین اضطراری را برای کمک به پیشبرد و عملیاتی کردن آن ارائه خواهد کرد.
یک سخنگوی دفتر نخست وزیری انگلیس در این باره به رسانههای گفت: آقای سوناک اقدامات لازم را برای اجرای این طرح ظرف هفتههای آینده اعلام خواهد کرد.
به عقیده تحلیلگران مسائل انگلیس دولت که با بحرانهای متعدد اقتصادی و اجتماعی روبرو شده است در جستجو برای یافتن مقصر، مهاجران را عامل بروز این شرایط میداند در حالی که این میزان مهاجران نمیتوانند عامل ایجاد بحرانهای بزرگ این کشور باشند که هر سال عمیقتر و گستردهتر میشود.