• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۴۰۸۳۹۶۹
تاریخ انتشار: ۱۸ آذر ۱۴۰۲ - ۱۲:۵۲
سیاسی » دولت

امضای یادداشت تفاهم و ۶ سند همکاری ایران و سوریه

پانزدهمین نشست کمیته عالی مشترک همکاری‌های اقتصادی جمهوری اسلامی ایران و جمهوری عربی سوریه برگزار شد و یادداشت تفاهم نشست و ۶ سند همکاری به امضای مسئولان عالی‌رتبه دو کشور رسید.

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، محمد مخبر در این نشست با ابراز خرسندی از برگزاری پانزدهمین کمیته عالی مشترک همکاری‌های اقتصادی ایران و سوریه گفت: بسیار خرسند هستیم که این کمیته پس از وقفه‌ای طولانی، برگزار شد و خوشبختانه به تصمیمات و توافقات خوبی نیز دست پیدا کردیم.

امضای یادداشت تفاهم و ۶ سند همکاری ایران و سوریه
مخبر از سفر رئیس جمهور ایران به سوریه به عنوان نقطه عطفی در روابط و مناسبات تهران ـ دمشق یاد کرد و گفت: در سفر آقای رئیسی به سوریه ۱۶ سند همکاری میان دو کشور به امضا رسید که باید تلاش کنیم این اسناد همکاری به همراه توافقاتی که امروز میان دو کشور منعقد شد، با جدیت عملیاتی شود.

معاون اول رئیس جمهور با بیان اینکه امروز در کمیته عالی مشترک همکاری‌های دو کشور، مباحث و موضوعات متعددی در بخش‌های مختلف نفت، گاز، برق، صنعت، تجارت آزاد و گردشگری مورد بحث و تبادل نظر قرار گرفت، اظهار داشت: توافقات خوبی در زمینه‌های بازسازی کارخانه‌های آسیب دیده سوریه با تلاش شرکت‌های ایرانی و همچنین صدور خدمات فنی و مهندسی و همکاری‌های بخش کشاورزی میان دو کشور، منعقد و پنج کمیته نیز برای پیگیری این موضوعات، تعیین و مشخص شد.

مخبر، اظهار امیدواری کرد با اجرای این توافقات و مشارکت جدی ایران در بازسازی سوریه، مردم عزیز این کشور نتایج و آثار مثبت این توافقات را در حل مسائل و رفع مشکلات و ارتقاء سطح رفاه احساس کنند.

نخست‌وزیر سوریه نیز در این نشست با تاکید بر اینکه تهران و دمشق، دیدگاه‌های مشترک و منطبقی درباره جنگ ظالمانه رژیم صهیونیستی علیه مردم غزه دارند، گفت: محور مقاومت اجازه نخواهد داد این رژیم به اهداف خود برای بیرون راندن مردم غزه دست پیدا کنند.

حسین عرنوس، دیدار‌ها و مذاکرات رؤسای جمهور دو کشور در سفر آقای رئیسی به دمشق را نقطه عطفی مهم و سرنوشت‌ساز برای گسترش بیشتر مناسبات، ارزیابی و تصریح کرد: باید تلاش کنیم توافقات و اسنادی که میان دو کشور به امضا رسیده است، به‌طور جدی اجرایی شود.

عرنوس، افزود: خوشبختانه در چند ماه گذشته، توانسته‌ایم گام‌های مثبتی برداریم و اقداماتی که سالیان سال، معطل مانده بود، به نتیجه برسانیم که این نشانه مسئولیت‌پذیری هر دو کشور برای گسترش روابط است.

نخست‌وزیر سوریه با اشاره به مذاکرات دو هیئت درباره موضوعات مختلف، گفت: در این مذاکرات، تصمیمات و توافقات خوبی در حوزه همکاری‌های بانکی، تجارت آزاد، بیمه، انرژی و گردشگری اتخاذ شد و تاکید مسئولان دو کشور این است که این توافقات، سریع‌تر عملیاتی شود.

عرنوس، اظهار امیدواری کرد با پیگیری جدی مسئولان دو کشور، شاهد نتایج و دستاورد‌های ملموس در گسترش مناسبات و ارتقاء سطح همکاری‌های دو کشور باشیم و دو ملت‌، آثار و نتایج این توافقات را احساس کند.

پس از این نشست، یادداشت تفاهم پانزدهمین نشست کمیته عالی مشترک ایران و سوریه به امضای معاون اول رئیس‌جمهوری اسلامی ایران و نخست‌وزیر جمهوری عربی سوریه رسید.

علاوه بر این، با هدف توسعه بیش از پیش روابط تهران ـ دمشق و در جهت توافق رؤسای جمهور دو کشور پس از سفر آقای رئیسی به سوریه، مسئولان عالی مربوطه ۶ سند همکاری را امضا کردند.

در همین زمینه، پیوست اصلاحی موافقت‌نامه تجارت آزاد جمهوری اسلامی ایران و جمهوری عربی سوریه، میان وزارت صنعت، معدن و تجارت جمهوری اسلامی ایران و وزارت اقتصاد و تجارت خارجی جمهوری عربی سوریه، سند همکاری‌های گردشگری میان وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی جمهوری اسلامی ایران و وزارت گردشگری سوریه، سند همکاری در زمینه آثار باستانی و موزه بین موزه ملی جمهوری اسلامی ایران و اداره کل آثار باستانی و موزه جمهوری عربی سوریه، سند همکاری‌های ورزشی جمهوری اسلامی ایران و جمهوری عربی سوریه، سند همکاری میان سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران و کتابخانه ملی الاسد جمهوری عربی سوریه و سند همکاری‌های بانکی بین بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران و بانک مرکزی سوریه، به امضای مسئولان مربوطه دو کشور رسید.

شایان ذکر است، وزرای صنعت، معدن و تجارت، نیرو، اقتصاد، ورزش و جوانان، جهاد کشاورزی، نفت، میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی و رئیس کل بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران نیز در این نشست حضور داشتند.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
واژگونی مرگبار پژو ۴۰۵ در دامغان
باران و برف در نوار ساحلی خزر، شمال شرق و شرق کشور
تقویم روز و اوقات شرعی شانزدهم بهمن به افق آبادان و خرمشهر
برف و باران در استان تهران
اعلام نتایج اعتراضات آزمون استخدامی سال ۱۴۰۴ وزارت آموزش و پرورش
جنگ با آمریکا، بعید است، اما اگر رخ دهد، ما نمی‌ترسیم
گلایه فروشندگان از تاخیر در پرداخت وجه کالابرگ
رژیم صهیونی بیش از ۱۵۲۰ نوبت آتش بس در غزه را نقض کرده است
روسیه: امیدواریم آمریکا در قبال ایران عقلانیت نشان دهد
آمریکا شریک اصلی نسل‌کشی در غزه است
زلنسکی: ۵۵ هزار نظامی اوکراینی در میدان جنگ کشته شده‌اند
ایران قدرت بازدارندگی خود را تقویت کرده است
عکس‌های منتخب خبری جهان/ ۱۶ بهمن ۱۴۰۴
افزایش پوشش ابر و وزش باد در لرستان
بر پایی جشن نیمه شعبان در مسجد نیمه سوخته بروجرد
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۱۶ بهمن ۱۴۰۴
توجه ویژه به علم آموزی بعد از انقلاب در لرستان
بارش باران و رویش بذر امید در دل کشاورزان لرستانی
تقویم و اوقات شرعی پنجشنبه ۱۶ بهمن ۱۴۰۴ به افق قم
عراقچی: مذاکرات روز جمعه در مسقط برگزار می‌شود
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
بارش برف و باران در بیشتر استان‌های کشور/ افزایش سرمای هوا در استان‌های کشور
اجرای «کارت امید مادران» از فروردین ۱۴۰۵
آیین بزرگداشت منوچهر محمدی در جشنواره فیلم فجر برگزار شد
استمرار بارش‌ها در بیشتر مناطق کشور
بارش برف و باران همچنان ادامه دارد
ترافیک پرحجم در محور هراز
جشن ازدواج آسان در دانشگاه افسری امام علی (ع)
عیادت معاون قوه قضائیه از جانبازان حملات تروریستی اخیر
عبداللهی: صیانت از نیرو‌های مسلح خط قرمز قوه قضائیه است
کشف محموله ۱۴ تنی تجهیزات قابل استفاده در اغتشاشات
تصمیم‌گیری خارج از چارچوب، بازار خودرو را متلاطم کرد
اعطای مرخصی به ۲۲۰ زندانی در دزفول
افتتاح خانه موسیقی تهران
کاشت بیش از ۲۰ هزار اصله نهال در بوستانی جنگلی چیتگر
توفان و گردوخاک در مرکز و شرق کشور
آمریکا و انگلیس بنیانگذاران گروه‌های تروریستی در جهان هستند  (۱ نظر)
الزام ادارات به نصب نیروگاه های پشت بامی خورشیدی  (۱ نظر)